Aantal dagen
3

  Eenvoudig kennismaken met motorrijden in het buitenland. Dichtbij huis blijven maar wel rijden door vijf landen!

  Deze reis is inclusief
  • Duidelijke routebeschrijving
  • Alle routes op GPS
  • Zuid Limburg
  • Ardennen
  • Luxemburg
  • Frankrijk
  • Duitsland
  Wat is niet inbegrepen
  • Hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen

  Media van 5-Landen Toertocht

  Over deze reis 5-Landen Toertocht

  Prachtige bezienswaardigheden

  Omdat de toertocht niet aan data gebonden is, heb je de mogelijkheid naar eigen inzicht een datum te plannen. Hierbij is het aan te raden, dat buiten de weekenden te doen. De wegen zijn dan minder druk en je kunt volop genieten van de schitterende gebieden waar je doorheen rijdt. Onderweg is er voldoende gelegenheid om eens te stoppen en een bezienswaardigheid te bezoeken of om zomaar een wandeling te maken. Ook kun je regelmatig van de route afwijken om een stad of dorp te bezoeken en vervolgens de route weer op te pakken.

  De toer is zodanig uitgezet dat je voldoende overnachtingsmogelijkheden tegenkomt. De talloze (veelal aan snelstromende riviertjes gelegen) campings, hotels of de gezellige doch betaalbare pensions, bieden je een prima onderkomen voor de nacht.

  Als je deze route rijdt, wordt het aangeraden in drie of vier dagen te doen. Hieronder is hij weergeven in een route van vier dagen. Wil je niet zelf op zoek gaan naar hotels aan de route dan doen we dat graag voor. Neem dan even contact met ons op voor een voorstel. Je kan dit uiteraard ook zelf doen. 

  Dagroute 1: Nederland-Eifel | 200 km

  Deze tocht gaat langs vijf landen en is in totaal 951km. Je start vanuit huis en rijdt naar de carpoolplaats van Urmond, boven Maastricht waar de route begint. Je rijdt over binnenwegen onder Maastricht Airport door. Daarna rijd je door naar het drielandenpunt bij de Vaalserberg. Nog maar twee landen te gaan! Het kan vooral in de weekenden druk zijn op de Vaalserberg. Hierna vervolg je de weg langs Aken en Verviers naar het ‘’Parc National des Hautes Fagnes’’. Hier begint het echte stuurwerk in de Eifel, heel erg bekend bij de Nederlandse motorrijder. Je rijdt een stukje Duitsland in en keert terug in België voor een mogelijke overnachting in het kleine dorpje Lascheid. 

    

  Dagroute 2: Eifel-Luxemburg-Moezel | 292 km

  Vandaag rijd je over een stuk minder grote wegen. Je passeert: meertjes, landgrenzen, bergen, veel bossen en valleien. Klinkt als een goede dag voor de motorrijder! Je start de dag met een paar leuke bochten. Hierna daal je af naar het riviertje ‘’Die Our’’. Dit klinkt inderdaad Duits en dat is ook het volgende land waar je in rijdt. Je zakt verder af naar Luxemburg om daarna weer Duitsland in te rijden. Rijdend door bossen afgewisseld met landbouw velden rijd je door naar het dorpje Morbach. Hier is een oude burcht te vinden die zeker de moeite waard is te bezoeken. Ook kun je hier stoppen voor een overnachtingsplek als je hem in vier dagen rijdt. Je bevindt je nu in de Moezel.

  Dagroute 3: Moezel-Eifel | 205 km

  Vandaag rijd je de hele dag in Duitsland. Je begint met afdalen door middel van een paar mooie haarspeldbochten naar rivier De Moezel. Die blijf je deze ochtend vaak kruisen. Soms rijd je weer wat de bergen in voor wat mooi stuurwerk. Het andere moment rijd je vlak langs de Moezel. Later die dag ga je over in de Eifel. Als je van haarspeldbochten houdt, is dit jouw dag! Je koerst richting de laatste overnachtingsplaats. Deze ligt iets boven de Nürburgring. Een leuke stop om even te kijken naar de voorbij razende auto's en motors op de Nordschleife. Kom je op de juiste dag, dan kan je zelf ook een ronde rijden. 

  Dagroute 4: Eifel – Aken | 268 km

  Dag vier maak je eerst nog een hele grote lus door de Eifel. Als je een iets kortere rit wilt kun je deze ook afsnijden. Het is wel echt aan te raden hem wel te doen! Veel haarspeldbochten door de bossen. Je komt deze dag weer langs allemaal kleine dorpjes, de grotere steden laten we expres links liggen omdat we de grote wegen en de drukte willen mijden. Die middag laat je de bergen achter je en het wordt steeds glooiender. Na het nationaal park Eifel rijd je over B wegen naar net iets boven Aken. Hier stopt de route en rijd je zelf huiswaarts.

  Aanvragen van deze 5-landen toertocht ?

  Als je de overnachtingen er bij wilt boeken, neem dan telefonisch of via mail contact met ons op. Anders;

  Boek deze tocht op deze pagina. Je ontvangt dan van ons een bevestigingsmail en daarna een factuur. Maak het bedrag over op bankrekeningnummer NL49RABO0180541005 onder vermelding van het factuurnummer, waarna je de routes in de mail ontvangen.

  Binnen 10 werkdagen ontvang je een mail met de 5-landentoertocht in het door jou aangegeven formaat. Mocht je het sneller nodig hebben, dan graag even bellen!

  Data en prijzen

  Tussen 01 april en 31 oktober

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 69,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  David en Rene

  Van 6 t/m 8 mei 2016 zijn wij voor het eerst, met beide een Kawasaki Z800, naar het buitenland gegaan. Het was tevens onze eerste ervaring met Horizon. Wij zochten een leuke bochti...

  Jan en Janna

  Van 2 t/m 6 sept 2013 hebben wij de 5 landen toertocht gereden.Wat een geweldig mooie route is dit! Alles zit in deze route. Wij hebben in Vaals, Berdorf, Mesenich en Doenrade gesl...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.