KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
6
Reisdata

2 t/m 7 augustus 2021

  Schone lucht, mooie wegen en imponerende passen ! En dat gecombineerd met een heerlijk hotel is het op en top genieten.

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 5 hotelovernachtingen
  • 5 ontbijtbuffetten
  • 5 diners
  • toeristische heenreis op GPS
  • alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning
  • afgesloten garage
  • toeristenkaart
  • wellnessruimte

  Media van Zwitserland

  Over deze reis Zwitserland

  Hemelse passen in een imponerend landschap!

  Bij Zwitserland denken veel mensen aan sneeuw en lange latten. Maar dit adembenemend mooie berglandschap is ook voor motorrijders een paradijs. De variatie aan passen is gigantisch en je komt ogen tekort voor al het moois dat je gaat zien: beboste bergflanken, besneeuwde toppen, ruige rotsformaties, heldere meren, grazende koeien, dorpjes, diepe valleien en nog veel meer. En de wegen... Om te zoenen! 

  Uitstekend hotel tijdens je motorvakantie in Zwitserland

  De reisbegeleider ontvangt je op de eerste dag in hotel Kessler's Kulm in Davos-Wolgang. Dit luxe hotel bestaat uit 2 gebouwen. Je kamer is ruim en heeft een bad of douche, een toilet en diverse handige extra's, zoals wifi en tv. Het hotel heeft een gezellige bar en lounge en een groot buitenterras. De mooie wellnessruimte met sauna, stoombad en solarium is vrij toegankelijk en heeft een schitterend uitzicht over de bergen. Het hotel heeft ook een eigen tankstation. Elke dag kun je bij terugkomst bij het hotel voor de deur aftanken. Zo kan je lekker ontspannen de avond beginnen en de volgende dag direct op pad gaan.

  Aanrijroute | 899 km

  Vanaf de A74 ter hoogte van Venlo is er een route gemaakt van 899 km naar het hotel in het Zwitserse Davos. Het is aan te raden de heenreis in minimaal twee dagen te doen. Het team van Horizon Motorreizen kan je hotels op de weg aanbevelen/ boeken. Tot km stand 189 rijd je op de snelweg, vanaf dan volg je mooie doorgaande wegen, afwisselend bochtig. Een leuke stop is het dorpje Johanniskreuz, een dorpje met 14 inwoners. Richting Zwitserland kom je in het Zwarte Woud, hier gaat het feest beginnen! Bij Waldshut passeer je de grens met Zwitserland. Vanaf hier rijd je tussen de hoge bergen door naar het hotel. Tijd om te onspannen met goed eten en drinken. ’s Avonds een duik in het zwembad? 

  Dagroute 1: Splügenpas | 247 / 340 km

  Na een goed ontbijt ga je de eerste dagroute rijden. Net zoals alle andere dagen rijd je eerst door Davos. De eerste 40 km rijd je op een doorgaande weg met mooie uitzichten. De lange route rijdt via een zeer bochtige weg naar de Obersee en Untersee in het plaatsje Arosa. Hier kun je even genieten van de mooie uitzichten. Op de weg terug kom je langs een bordje waarop staat; nog 322 bochten te gaan. Dit is pas motorrijden! Die middag kom je langs de Mala kloof, op sommige stukken 300 meter diep en maar enkele meters breed. Die middag rijd je de Splügenpas (2.113m). Tijdens de afdaling heb je een mooi uitzicht over Lago di Montespluga. Je bevindt je nu in Italië. Via twee ruige passen rijd je terug.

   

  Dagroute 2: Passo dello Stelvio | 261 / 297 km

  Al in het begin van de route kom je het meer Lai da Marmorera tegen. Dit meer ligt op een hoogte van 1.681m en is ontstaan door een stuwdam. In het meer ligt het dorpje Marmorera, daar is het naar vernoemd. Later komen de Julierpas (2.284m) en de Passo del Bernina (2.328m) aan de beurt. Het hoogste punt van de Bernina berg is meer dan 4km hoog! Daar kun je helaas niet met de motor komen.. Na de Bernina pas rijd je het Parco Del Livignese in via Passo Focola (2.315m). Bij Livigno rijden we de berg over, van waaruit je het stadje kunt zien liggen. Via Passo Foscagno (2.291m) rijd je het natuurpark Parco Nazionale dello Stelvio in met daarin de zeer bekende Passo dello Stelvio (2.757m). Lange tijd is dit de hoogste geasfalteerde pas van Europa geweest. Bovenop de pas heb je een indrukwekkend uitzicht over de 48 haarspeldbochten die je nog gaat nemen naar beneden. Via twee andere leuke passen rijd je terug. Eenmaal in het hotel denk je terug aan de Stelvio, uitputtend maar heel gaaf om te rijden!

  Dagroute 3: San Bernardino | 153 / 347 km

  Vandaag is er weer een korte en lange route. Voor sommige is de San Bernardino te ver. Daarom is er ook een korte route over de Silvaplana. Als je een dagje de omgeving wilt verkennen of een dagje wilt relaxen, is dit een goed moment. Bij de lange route rijd je bij km 100 de San Bernardino op (2.066m). Het wordt een sport om de haarspeldbochten zo goed mogelijk te rijden. Houd rekening met de postbussen, die hebben altijd voorrang!

  Na deze schitterende weg ga je verder richting Biasca waar je de route naar rechts volgt de Lukmanier pas (1.915m) op. Je passeert op deze pas de Zervreilastausee. Deze is in 1957 opgestuwd en ligt ingeklemd tussen drie bergtoppen: Frunthorn (3.030m), Fanellhorn (3.124m) en de Zervreilahorn (2.898m). Het laatste deel van de route rijd je in tegengestelde richting van vanochtend.

  Dagroute 4: Samnaun – Reschenpass | 250 / 288 km

  De route van vandaag gaat over de Reschenpass en het belasting vrije staatje Samnaun. Heb je Samnaun al eens gezien of hoef je daar niet perse naar toe, kies dan voor de korte route. Het bezoek aan Samnaun is het verschil tussen de korte en lange route. Vandaag rijd je al snel de Albula pas op. Een mooie pas omhoog, waar ook een treinspoor naast ligt die via verschillende lussen omhoog rijdt. De Zwitsers hebben op deze pas diverse schitterende boogbruggen gemaakt. Die middag kom je in Sammaun, de plek waar je taks-free kunt shoppen. Dit is overigens de enige plek in Zwitserland waar er Tiroler- Duits wordt gesproken. Terug rijdt je via de Lago di Resia. Dit meer is bekend vanwege de kerktoren die uit het water om hoog steekt van het voormalige dorp (Alt)Graun welke hier onderwater is gelopen met de aanleg van het stuwmeer.

  Extra dagroute: Andermatt | 415 km

  Wil je nog een dag extra blijven? Er is nog een mooie dagroute gemaakt van 415 km. Deze route lijd je langs nog een paar mooie passen in het gebied, zoals de Andermatt en Gotthartpass. Op de helft van de route kan er gekozen worden om van de route af te buigen. Dan heb je nog 200 mooie kilometers gereden alvorens je richting huis gaat.

  De heen- of terugreis geregeld hebben?

  Horizon Motorreizen heeft contact met goede hotels op de heen- en terugreis. Er kan voor gekozen worden om te overnachten in het Zwitserse Spiez en in het Zwarte Woud. Zo begin of eindig je je reis uitgeruster. Als je hier gebruik van wilt maken, neem dan even contact op met kantoor.

  Kies je voor een éénpersoonskamer dan bevinden die zich aan de overkant van de weg in de dependance. Je kunt ook kiezen voor de luxere tweepersoonskamers in het hoofdgebouw van het hotel.   

  O ja, als je onze routes volgt, is een vignet niet nodig!

  Data en prijzen

  maandag 2 t/m zaterdag 7 augustus 2021

  Prijs op basis van 6 dagen

  € 839,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 79,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 199,00

  6

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Jasmijn

  Ik heb een aantal argumenten waarom ik de groepsreizen van Horizon Motor Reizen aanbeveel. Ten eerste zijn de hotels met zorg gekozen wat blijkt uit het lekkere eten en lieve pers...

  Iris

  Dit was mijn 1e keer dat ik mee ging met een groepsreis met de motor wat zeer goed bevallen is. Erg genoten van de Zwitserland reis. Ontzettend mooie routes, goed en mooi hotel en ...

  George Versluis

  Heerlijk was het lekker passen over hobbelen geweldig

  Benny

  Mijn eerste ervaring met Horizon Motor Reizen én mijn eerste ervaring met een groepsreis.Dit is mij uitstekend bevallen !  Een hele leuke groep, goed hotel, mooie route...

  Michel

  Het was mijn eerste motorvakantie en ook mijn eerste keer met Horizon Motor Reizen. Het was een geweldige week in Davos Zwitserland, ik ga zeker nog wel vaker een motorreis boeken...

  Lidy & Dick

  Hallo Petra en John,Eind Augustus een weekje naar Davos geweest, we zijn een paar keer eerder geweest, maar nog in het vorige hotel, maar deze is ook perfect, aardige en behulpzame...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.