Deze reis is inclusief
Bergen
Aantal dagen
17

  Unieke reis door de Highlights van Noorwegen en ervaar hoeveel dit land te bieden heeft !

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • overtocht Kiel - Oslo v.v. ( Color Line )
  • overnachting in een binnenhut tijdens de overtochten
  • ontbijt en diner tijdens beide overtochten
  • 14 hotelovernachtingen
  • 16 ontbijtbuffetten
  • alle dagroutes op GPS
  • Horizon Routegids
  • toeristenbelasting
  • parkeerplaats op eigen terrein
  Wat is niet inbegrepen
  • diner
  • Binnenlandse Ferryovertochten

  Media van Lofoten

  Over deze reis Lofoten

   De mooiste Noorse natuurschat

  Ga je meestal in het zuiden op vakantie? Richt je vizier dan eens noordwaarts. Daar liggen de Lofoten. Deze duizenden eilandjes in West-Noorwegen vormen een immense en ruige natuurschat die je gezien moet hebben.

  Hier tref je machtige bergen, talloze fjorden, een grillige kustlijn met idyllische baaitjes en water. Heel veel water. In de vorm van meren, watervallen, gletsjers, sneeuw, stroomversnellingen en de zee. Dit is een paradijs voor vissen én vissers en het thuis van orka's en walvissen. Deze betoverende overvloed ga je rijdend op je motor beleven. Hoe geweldig is dat?!

  Dag 1 Met een cruiseferry maak je de oversteek van Kiel naar Oslo. De ferry vertrekt omstreeks 14.00 uur en komt de volgende ochtend rond 10.00 uur in Oslo aan. Deze overtocht is op zich al een leuke belevenis.

  Dag 2 Na aankomst in Oslo start je met de eerste route naar Selbu. Daar overnacht je in een prachtig gerestaureerd hotel, dat uit 1826 stamt.

  Dag 3 Na een uitgebreid ontbijt vervolg je je reis via de E6 naar Mo i Rana, waar de hoogste berg van Noorwegen, Oksskolten bijna 2000 m de lucht in priemt.

  Dag 4 Deze dag passeer je de poolcirkel! Na een indrukwekkende route arriveer je in het historische dorpje Narvik. Met de kabelbaan heb je op 655 m hoogte een schitterend uitzicht op het dorp, de eilanden en de bergen. Het is ook een fantastische plek om de middernachtzon te zien.

  Dag 5 Je reist verder en volgt de prachtige route naar de eilandengroep Vesterålen. Met een beetje geluk zie je hier walvissen. Via de noordelijke Vesterålen rij je door naar Andenes en vervolgens terug naar Stokmarknes.

  Dag 6 Deze dag rij je via de westelijke Vesterålen naar Sto. Van daaruit volg je een slingerende weg langs de kust terug naar het zuiden. Daar pak je de veerpont naar Melbu en zet je voet aan 'wal' op de Lofoten. Je rijdt over indrukwekkende bruggen en door diverse tunnels. Ook hier is het weer genieten van spectaculaire vergezichten. De route eindigt in het prachtig gelegen dorpje Henningsvaer, waar je 2 dagen in het gerenoveerde Lofoten Artic Hotel logeert.

  Dag 7 Er staat een rondrit over de prachtige Lofoten op het programma. Het is verbazingwekkend hoe het landschap continu verandert en blijft boeien. De plaatsjes waar je doorheen rijdt zijn wondermooi. Njusford is een museumdorp en Reine staat zelfs op de werelderfgoedlijst met de typische en wonderlijke vissershuisjes op rode en gele palen. Je rijdt ook door Å, het dorpje met de kortste naam ter wereld. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze ongelofelijke pracht vast te leggen.

  Dag 8 Vanuit Henningsvaer rij je via Solvaer naar Lodingen. Je passeert daarbij de Raftsundet en neemt daar de ferry naar het vasteland.

  Dag 9 Je toert naar Bodø, waar je de Saltstraumen kunt bezoeken. Bij dit indrukwekkende natuurverschijnsel perst zich tijdens eb en vloed 400 miljoen m3 water met een snelheid van 40 km per uur door de fjorden.

  Dag 10 Een dag later rij je over de mooie kustweg 17 en pak je verschillende malen de ferry. Tijdens een van de overtochten passeer je de poolcirkel weer. Je komt langs de Svartisengletsjer, de op een na grootste van Noorwegen. Een wandeling van 20 minuten brengt je bij de voet van deze gletsjer.

  Dag 11 Vanuit Mo i Rana gaat de route naar Brønnøysund. Je rijdt opnieuw over de prachtige kustweg 17 en ziet onder meer de mooie bergmassieven van de 'Zeven Zusters' en de imposante Helgalandbrug. In Brønnøysund raden we je de wandeling  naar Torghatten ten zeerste aan. Deze berg is bekend om zijn karakteristieke vorm. In het midden is een 35 m hoge en 160 m brede opening die tijdens de IJstijd is gevormd.

  Dag 12 Vanuit Brønnøysund rij je naar het zuiden. Vergeet onderweg niet van de mooie uitzichten te genieten. Je overnacht in Afjord.

  Dag 13 Na Afjord rij je via de mooie ruige kustlijn naar Kristiansund.

  Dag 14 Je vervolgt je reis verder in zuidelijke richting. Daarbij kom je ook over de bekende Trollstigen met 11 haarspeldbochten. Via Vradal rij je naar Geiranger en de berg Dalsnibba. De tolweg daarnaartoe biedt een geweldig uitzicht op het Geirangerfjord. Uiteraard rij je ook over de fenomenale Atlantic Road. Via de oude Stynevjellvegen kom je aan in Olden, een zomerskigebied.

  Dag 15 Tijdens deze laatste dagroute blijf je even in de winterse sferen met de ijsmeren, watervallen en sneeuwpartijen die je passeert. Vervolgens rij je over de Aurlandsvejen, een unieke hoogvlakte. Je overnacht in de moderne wintersportplaats Geilo.

  Dag 16 Je rijdt weer terug naar Oslo waar het cruiseschip om 14.00 uur richting Kiel vertrekt.

  Dag 17 Rondom 10.00 uur kom je in Kiel aan en kun je verder naar huis rijden.

  Data en prijzen

  Prijs op basis van 17 dagen

  € 2.799,00

  Duopassagier

  € 2.729,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 899,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Hans van Rooij

  Uit en thuis reden wij (vanuit Brabant) 6.550 km over goede wegen. Slechts een klein stukje was gravel en heel goed te doen. De routes zijn prima voor de geoefende motorrijder te ...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.