Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
17

  Unieke reis door de Highlights van Noorwegen en ervaar hoeveel dit land te bieden heeft !

  Deze reis is inclusief
  • Overtocht Kiel - Oslo v.v. ( Color Line )
  • Overnachting in een binnenhut tijdens de overtochten
  • Ontbijt en diner tijdens beide overtochten
  • 14 hotelovernachtingen
  • 16 ontbijtbuffetten
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Op verzoek ook vertrek vanuit Eemshaven (NL)
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner
  • Binnenlandse Ferryovertochten

  Media van Lofoten

  Over deze reis Lofoten

   De mooiste Noorse natuurschat

  Ga je meestal in het zuiden op vakantie? Richt je vizier dan eens noordwaarts. Daar liggen de Lofoten. Deze duizenden eilandjes in West-Noorwegen vormen een immense en ruige natuurschat die je gezien moet hebben.

  Hier tref je machtige bergen, talloze fjorden, een grillige kustlijn met idyllische baaitjes en water. Heel veel water. In de vorm van meren, watervallen, gletsjers, sneeuw, stroomversnellingen en de zee. Dit is een paradijs voor vissen én vissers en het thuis van orka's en walvissen. Deze betoverende overvloed ga je rijdend op je motor beleven. Hoe geweldig is dat?!

   

  Heen route: Kiel | 409 kilometer

  Na een aantal weken of maanden aan voorpret is het dan eindelijk zover. Je reis naar de Lofoten gaat beginnen.De eerste dag rijd je op eigengelegenheid naar de ferry in Kiel. Om dan met een cruiseferry de oversteek van Kiel naar Oslo te maken. De ferry vertrekt omstreeks 14.00 uur, afhankelijk van waar je woont kun jezelf je vertrek tijd bepalen. De volgende ochtend kom je rond 10.00 uur in Oslo aan. Deze overtocht is op zich al een leuke belevenis, door de omvang van de ferry en alle activiteiten die aangeboden worden. Een casino een game sectie en nog veel meer zijn er om het jou zo aangenaam mogelijk te maken.

  Dagroute 1: Oslo - Selbu | 530 kilometer

  In Oslo start je met de eerste route naar Selbu. Dit is een stevige route van circa 500km. Door de goede kwaliteit van de wegen en het meer glooiende karakter is het geen probleem om meer kilometers te vreten. Tijdens de route rijd je langs meerdere meertjes, waar het Mjøsa de grootste en meest indrukwekkende is van de dag. In Selbu overnacht je in een prachtig gerestaureerd hotel, dat uit 1826 stamt. Je hebt vanuit het hotel ook direct zicht op het meer van Selbusjø. Met een beetje geluk zie je hier laat in de avond schitterend de zon ondergaan. Een prachtig gezicht! In het hotel kun heerlijk a la carte eten en zo je krachten bij tanken voor de volgende dag door Noorwegen.

  Dagroute 2: Selbu - Mo I Rana| 486 kilometer

  Na een uitgebreid ontbijt vervolg je je reis via de E6 naar Mo i Rana. Vertrek in de ochtend lekker op tijd zodat je tijdens de route genoeg tijd hebt om te kunnen lunchen en van de schitterende uitzichten te genieten. Je rijdt vandaag voor het eerst langs fjorden op, zeker wel een kilometer of 150. Je rijdt steeds noordelijker en dit is goed te zien aan het veranderende landschap. De vegetatie wordt al minder en ook de loofbossen worden steeds vaker ingeruild voor dennenbossen. Je eindigt de dag in Mo i Rana dat pal aan het Ranfjorden ligt. Aan de andere kant zie je direct de hoogste berg van Noorwegen liggen,  Oksskolten bijna 2000 m de lucht in priemt. Loop gerust in de avond nog een rondje door het stadje om het pure gevoel van Noorwegen te versterken.

  Dagroute 3: Mo I Rana - Narvik | 428 kilometer

  Deze dag passeer je de poolcirkel! Het Visitor Centre is een bezoek waard al is het maar vanwege de koffie met wafels met jam en room. Je kan hier ook een Poolcirkel certificaat kopen en nog veel meer Noorse artikelen. Na de Poolcirkel ontbreken ook vandaag de Fjorden niet in de route, zoals de Saltdalsfjord, Leirfjord, Mørsvikfjord, Tysfjord en Ofosfjord. Ook rijd je langs de Noorse Zee. Vandaag krijg je ook voor het eerst op de route te maken met een veerboot, dit is een schitterende ervaring met prachtige uitzichten. Na een indrukwekkende route arriveer je in het historische dorpje Narvik. Met de kabelbaan heb je op 655 m hoogte een schitterend uitzicht op het dorp, de eilanden en de bergen. Het is ook een fantastische plek om de middernachtzon te zien.

  Dagroute 4: Narvik - Stokmarknes | 409 kilometer

  Vandaag een rit over Andoya. Een eiland wat onderdeel uitmaakt van de Vesterålen. Een prachtige eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Ze liggen in de woeste Noorse zee en staan bekend om hun schoonheid die bijna niet te bevatten is. Één van de mooiste eilanden van deze reis, door haar ruigheid, puurheid kans op het zien van walvissen en nog veel meer. Via de noordelijke Vesterålen rijd je door naar Andenes en vervolgens naar Stokmarknes. Hier pak je eerst nog een veerboot als verbinding tussen Revsnes en Flesnes. Het hotel in Stokmarkenes is gelijk de eerste overnachting in de Lofoten regio. ). Het hotel is centraal gelegen in een schilderachtige omgeving aan zee in Stokmarknes, op korte afstand van het stadscentrum.

  Dagroute 5: Stokmarknes - Henningsvaer | 293 kilometer

  Deze dag rijd je via de westelijke Vesterålen naar Sto. Van daaruit volg je een slingerende weg langs de kust terug naar het zuiden. Daar pak je de veerpont naar Melbu en zet je voet aan 'wal' op de Lofoten. Je rijdt over indrukwekkende bruggen en door diverse tunnels. Ook hier is het weer genieten van spectaculaire vergezichten. De route eindigt in het prachtig gelegen dorpje Henningsvaer, waar je 2 dagen in het gerenoveerde Lofoten Artic Hotel logeert. In Henningsvaer zijn veel kunstenaars gevestigd. Dit is heel goed te begrijpen door de schoonheid van de omgeving en alle schitterende bruggetjes die je over moet om er alleen al te komen.De lnadschappen in de Lofoten zijn niet te vergelijken met een ander gebied in Noorwegen en Europa. De rauwheid van de bergen de idyllische vissersdorpjes en de zee vol met walvissen. Buitengewoon mooi en speciaal!

  Dagroute 6: Henningsvaer rondrit | 311 kilometer

  Voor vandaag staat een rondrit over de prachtige Lofoten op het programma. Het is verbazingwekkend hoe het landschap continu verandert en blijft boeien. De plaatsen waar je doorheen rijdt zijn wondermooi. In Njusford staat het Vikingmuseum en kijkje nemen in dit museum en er achter komen hoe de Vikingen vroeger leefden hoog in het noorden. Super interessant. Even later rijd je door het plaatsje Reine, dat zelfs op de werelderfgoedlijst staat met haar typische en wonderlijke vissershuisjes op rode en gele palen. Je rijdt ook door Å, het dorpje met de kortste naam ter wereld. Naast de kortste naam is er ook een museum waar je leuk even rond kunt neuzen. Vergeet niet je camera mee te nemen om al deze ongelofelijke pracht vast te leggen van wat de Lofoten te bieden heeft. Na ruim 300km rijden kom je weer aan in het hotel voor de tweede nacht.

  Dagroute 7: Henningsvaer - Sommarset | 315 kilometer

  Vanuit Henningsvaer rijd je via Solvaer naar Sommarset. Je passeert daarbij de Raftsundet en neemt daar de ferry naar het vasteland. De laatste dag op de Lofoten ga je natuurlijk nog maximaal genieten van het mooie landschap en de prachtige wegen van de Lofoten.Op het eind van de route neem je de veerpont van Lodingen naar Lognes. Dit veer doet er ±2uur over om in Lognes aan te komen. Hierna is het nog twee kilometer naar het hotel. Het hotel is pittoresk gelegen en kijkt over het Tysfjord en de nationale berg Stetind (1.392m). Dicht bij het hotel vind je mooie rots tekeningen. De openhaard bij de receptie maakt de sfeer compleet. Dit hotel is comfortabele en een mooie toevoeging aan deze reis. Ook een sauna en solarium ontbreken hier niet.

  Dagroute 8: Sommarset - Bodø | 222 kilometer

  Je toert vandaag naar Bodø, waar je de Saltstraumen kunt bezoeken. De route is een semi rustdag met máár 220km aan dagroute. Hierdoor heb je de tijd om lekker uit te slapen onderweg uitgebreid te dineren en de Saltstraumen kunt bezichtigen. Bij dit indrukwekkende natuurverschijnsel perst zich tijdens eb en vloed 400 miljoen m3 water met een snelheid van 40 km per uur door de fjorden. Een indrukwekkend gezicht. De route loop grotendeels over de E6, waar de wegen glooiend lopen en de vergezichten iedere bocht anders zijn. Ook passeer je tijdens de route meerdere fjorden, waar je fantastische foto`s kunt maken.

  Dagroute 9: Bodø - Mo I Rana | 318 kilometer

  Een dag later rijd je over de wereldberoemde kustweg 17. Deze weg staat bekend om haar buitengewone schoonheid en magnifieke uitzichten. De Noren noemen deze weg Helgelandskysten of Kystriksveien. Daarnaast pak je verschillende malen de ferry. Tijdens een van de overtochten passeer je de poolcirkel. De route is voor vandaag ook niet al te lang en daarbij heb je de tijd om van alles te zien. Je komt langs de Svartisengletsjer, de op een na grootste van Noorwegen. Een wandeling van 20 minuten brengt je bij de voet van deze gletsjer. Eenmaal aangekomen in het hotel in Mo i Rana is het tijd voor een lekker drankje bij de bar en daarna op eigengelegenheid het diner.

  Dagroute 10: Mo I Rana - Brønnøysund | 250 kilometer

  Vanuit Mo i Rana gaat de route naar Brønnøysund. Je rijdt opnieuw over de prachtige kustweg 17 en ziet onder meer de mooie bergmassieven van de 'Zeven Zusters' en de imposante Helgalandbrug. Weer verderop verlaat je de 17 voor een klein ommetje langs de zeven zusters. Dit zijn zeven bergen die naast elkaar liggen en veel op elkaar lijken. Hierna is het nog een kilometer of 50 naar Brønnøysund. Hier start het tweede deel van de route naar de Torghatten. Hier raden we een kleine wandeling ten zeerste aan. Deze berg is bekend om zijn karakteristieke vorm. In het midden is een 35 meter hoge en 160 meter brede opening die tijdens de IJstijd is gevormd. Dit levert schitterende foto`s op en maakt je verblijf in Noorwegen nog specialer.

  Dagroute 11: Brønnøysund - Åfjord | 333 kilometer

  Je gaat vandaag weer verder met genieten van het mooie Noorwegen. Je rijdt een leuke route over binnenwegen en uiteraard passeer je weer een aantal fjorden. Je vaart twee keer met de veerboot over en je neemt weer een stukje van weg nummer 17. Je krijgt opnieuw nieuwe indrukken van het afwisselende landschap van dit land vanuit de altijd glooiende en zo nu en dan bochtige wegen. Op het eind van de route kom je aan in Åfjord. Åfjord betekent rivier en fjord. Fosen Fjordhotel ligt aan de monding van de Stordalselva-rivier. De nabijheid van een weelderige rivier en een serene zee zorgt voor een verfrissende verblijf in het Fosen hotel. Verder kun je ook goed lunchen en is het ontbijt van een goede kwaliteit. Ook kan je hier de motor goed en veilig parkeren bij het hotel.

  Dagroute 12: Åfjord - Kristiansund | 309 kilometer

  Na Åfjord rijd je via de mooie ruige kustlijn naar Kristiansund. De route van vandaag laat je verder afzakken richting het zuiden, waarbij je de kustlijn van de Noorse zee veelal volgt. Ook vandaag ontbreken de fjorden en twee veerboten natuurlijk niet. Je gaat op weg naar Kristiansund, waar je gaat slapen in een hotel aan de haven met een schitterend uitzicht. Kristiansund werd in de tweede wereldoorlog helemaal verwoest en na die tijd weer opnieuw opgebouwd met modernere architectuur. Maar wel in de bekende Noorse kleuren. Het was nog niet zo lang geleden alleen maar bereikbaar per boot en vliegtuig, maar tegenwoordig is het gelukkig via bruggen en tunnels te bereiken. Zoals je al hebt kunnen ervaren deze reis maakt het samenspel van land, water, veerboten en bruggen het Noorse land bereikbaar. Kristiansund bestaat zelf uit drie eilanden die ook weer met bruggen aan elkaar verbonden zijn. Prachtig!

  Dagroute 13: Kristiansund - Olden | 349 kilometer

  Je vervolgt je reis verder in zuidelijke richting. Daarbij kom je ook over de bekende Trollstigen met 11 haarspeldbochten. Na 170 km krijg je links een parkeerplaats bij de Gudbrandsjuvet. Hier zie je een fantastische stroomversnelling, en weer op naar de volgende Noorse topper: het Geirangerfjord. Ook langs deze weg vind je een aantal parkeerplaatsen met uitzichten, waarvan je zult denken dat je jezelf midden in een ansichtkaart bevindt. Via diverse haarspeldbochten daal je deze Adelaarsweg af naar beneden door Geiranger en weer met mooie haarspeldbochten klim je naar boven. Hierna heb je de keuze om de Dalsnibba naar boven te rijden (de route gaat hier standaard naar boven). Een tolweg, doodlopend, die sinds 2014 geasfalteerd is en bij mooi helder weer een onvergetelijk gezicht op het fjord geeft met meestal wat cruiseschepen in het fjord. Na al deze indrukken is nog niet gedan. Na de Dalsnibba volg je de route naar links en rijd je via de oude weg om de tunnels heen over de oude 258 langs een zomerskigebied.

  Dagroute 14: Olden - Geilo | 317 kilometer

  Tijdens deze laatste dagroute blijf je even in de winterse sferen met de ijsmeren, watervallen en sneeuwpartijen die je passeert. Al weer de op één na laatste route van deze reis. En nog steeds is het nog niet gedaan met het mooie Noorwegen. In deze route heb je de mogelijkheid om twee gletschers te bezoeken. De eerste is de Boyabreen (km stand 82), een zijtak van de Jostedalsbreen en de grootste gletscher van Europa. De volgende en tweede gletscher (km stand 89), waar je naar toe kunt rijden, 10 km extra h/t, is de Supphelle breen gletscher. Er is hier een wandelpad wat je naar de gletsjer kunt volgen. Deze is wel eens afgesloten wegens vallend ijs. Vervolgens rijd je over de Aurlandsvejen, een unieke hoogvlakte. Je overnacht in de moderne wintersportplaats Geilo.

  Dagroute 15: Geilo - Oslo | 238 kilometer

  De laatste dagroute in Noorwegen stat vandaag op de planning. Met een “rugzak” overvol herinneringen en indrukken van Noorwegen rijd je vandaag terug naar Oslo, waar de ferry omstreeks 14:00u vertrekt. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Het is nog altijd zo’n 240km rijden, wat je normaler wijze in een halve dag makkelijk  kunt rijden. Probeer rond de klok van 12:00uur aanwezig te zijn, zodat je rustig de tijd hebt om aan boord te gaan van wat wederom een luxe overtocht gaat zijn.

  Terugreis: Naar huis | 409 kilometer

  Rond 10.00 uur kom je in Kiel aan en kun je verder naar huis rijden. Deze paar honderd kilometer zijn niks meer vergeleken met alle kilometers die je nu al gereden hebt. Je kan tijdens deze terugrit nog heerlijk nagenieten van alle super mooie ervaringen en avonturen die je de afgelopen twee weken tot je genomen hebt. Ben je al helemaal verliefd geworden op Noorwegen? (heel begrijpelijk) Dan is de Zuid Noorwegen reis ook een enorm prachtige reis, waar je het groenere zuiden gaat ontdekken.   

  Data en prijzen

  Vertrekdata vanaf april tot en met september 

  Prijs op basis van 17 dagen

  € 3.499,00

  Duopassagier

  € 3.129,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 899,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Hans van Rooij

  Uit en thuis reden wij (vanuit Brabant) 6.550 km over goede wegen. Slechts een klein stukje was gravel en heel goed te doen. De routes zijn prima voor de geoefende motorrijder te ...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.