Aantal dagen
12

  Heuvels, cultuur en historie een fantastische route door heuvelachtige en glooiende landschappen met overnachtingen in de geweldige steden Krakau, Boedapest en Praag. Kortom fantastisch!

  Deze reis is inclusief
  • 11 Hotelovernachtingen
  • 11x Ontbijt
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Midden Europa rondreis

  Over deze reis Midden Europa rondreis

  Fantastische routes afgewisseld met de meest interessante steden van Midden Europa.

  Deze prachtige reis door Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije voert je door het Harzgebergte, het Reuzengebergte op de grens van Polen en Tsjechië, het Laag Tatra gebergte in het grensgebied van Polen en Slowakije en tenslotte het Bukk gebergte in Hongarije. Een fantastische route door heuvel- en bergachtige gebieden met fraaie vergezichten, vlot te rijden omdat de bergen niet zo hoog zijn. Onderweg verblijf je in bijzondere plaatsen, zoals o.a. de van historie vervulde steden Dresden, Krakau, Boedapest, Praag en Leipzig. 

  Dagroute 1: Vanuit huis naar Fuhrbach in de Harz | 428 / 450 km

  Voor de eerste dag zijn er twee routes beschikbaar. Een korte route waarvan je een groot deel de snelweg neemt en de lange route start met enkele kilometers snelweg en gaat daarna geheel binnendoor. Bij Siddinghausen komen beide routes bij elkaar. De weg die je nu volgt heeft een bosrijke omgeving en reikt naar een hoogte van ruim 460m. Je rijdt nu verder door het Sauerland, dit gebied staat onder andere bekend om het toerisme en de populaire wintersport plaatsen Winterberg en Willingen. De route gaat verder onder de grote plaats Kassel door. Kassel is een oude historische plaats die de moeite waard is om te bezoeken en zeker een kijkje te nemen bij het Hercules Monument, dit is een fotomomentje waard. Het drukke deel van de route laat je nu achter je en je passeert de grens met het voormalige Oost-Duitsland. De laatste kilometers naar het hotel blijven ontzettend mooi met een afwisselende omgeving. Het hotel waar je verblijft, bevind zich in het plaatsje Fuhrbach. Het gezellige hotel heeft een eigen restaurant waar je 's avonds op eigen gelegenheid kunt dineren. Tijdens het diner kun je de route van de volgende dag al doorlezen in de uitgebreide route beschrijving. De kamers van het hotel zijn comfortabel en modern waardoor je van een goede nachtrust verzekerd bent.

  Dagroute 2: Fuhrbach - Dresden | 330 / 374 km

  Vandaag kun je kiezen voor een lange en korte variant van de route. Beide routes leiden je door mooie landschappen door centraal Duitsland. Je rijdt hier in het hart van de Harz. De route krijgt al snel een bergachtig karakter. Je rijdt door twee Nationale Parken. Aan het einde van de route kom je Dresden binnen. Ooit één van de mooiste steden van Europa. Dresden had vanwege de vele barok- en rococoarchitectuur de bijnaam Elbflorencz (Florence aan de Elbe). De stad is vooral bekend geworden door het grote geallieerde bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 waarbij 25.000 mensen de dood vonden en 75.000 woningen werden verwoest. Na de oorlog is er begonnen met grootschalige renovaties om Dresden weer het vooroorlogs gezicht te geven. Deze grote renovatie was in 2005 afgerond. Het hotel waar je verblijft, ligt op loopafstand van het oude centrum. Een leuke manier om Dresden te verkennen is een stadstoer per bus (Stadtrunderfahrt).

  Dagroute 3: Dresden - Lądek-Zdrój | 348 km

  Na ongeveer 30 kilometer kom je al door het Elbsandsteingebergte in het Nationalpark Sächsische Schweiz net onder Dresden. Deze behoort deze tot een van de mooiste natuurgebieden van Duitsland. Het Elbsandsteingebergte wordt ook wel  “Klein Arizona” genoemd vanwege de bijzondere rotsformaties. Na ongeveer 70 kilometer passeer je de grens met Tsjechië en rijd je nog steeds door dit prachtige gebied, aan de Tsjechische kant uiteraard. De eerste 10 kilometer zijn ontzettend bijzonder, je rijdt namelijk door een kloof die aan zijkanten wordt voorzien van winkeltjes en leuke horeca gelegenheden. Je vervolgt de route door verschillende ski-gebieden en bereikt nu het plaatsje Ladek-Zdroj waar je de nacht doorbrengt, dit plaatsje ligt op grens van Polen en Tsjechië en heeft een leuk stadscentrum. 

  Dagroute 4: Lądek-Zdrój - Krakau | 301 / 357 km

  Na het ontbijt vertrek je uit Ladek Zdroj, vandaag kun je kiezen tussen een lange of korte variant van de route met beide als eindbestemming de interessante stad Krakau. Kies je voor de korte route, dan steek je meteen de grens met Polen over. Dat zul je gedurende deze rit nog een aantal keren doen. De lange route leid je door het berggebied van de oude regio Moravië, deze regio is een heuvelachtig en vruchtbaar landbouwgebied. Het grenst aan Polen, Slowakije en Oostenrijk. Voor beide routes geldt dat je ongeveer 70 kilometer voor het einde van de routes in het stadje Oświęcim de beruchte concentratiekampen Auschwitz en Birkenau passeert. Auschwitz is een verzamelnaam voor meerdere concentratie- en vernietigingskampen die de nazi’s vanaf 1940 daar lieten bouwen. Wil je hier graag een bezoek brengen dan adviseren wij je vooraf een reservering te doen. Na deze passage komt Krakau in zicht. Je verblijft twee nachten in deze prachtige stad. Waar je het diner in het prachtige centrum van Krakau kan nuttigen.

  Dag 5: Excursiedag in Krakau

  Na een heerlijk Pools ontbijt is het tijd voor de excursie dag in en rond Krakau. Dat betekent dat er alle tijd is voor het ontbijt en het bezoek aan de stad. Een andere mogelijkheid is het bezoeken van één van de beruchtste concentratiekampen: Auschwitz-Birkenau. Dit museumgebied ligt op een goed uur rijden van Krakau (70 km). Je kunt er zelf naar toe rijden, maar je kunt ook gebruikmaken van de hotelshuttle. Een ander idee is de oude zoutmijnen van Wieliczka. Dit bijzondere mijnencomplex ligt onder de rook van Krakau (13 km). Kortom: een dag met voor ieder wat wils. Vanuit de stad worden tegen betaling naar beide bestemmingen arrangementen aangeboden (vervoer, entree en begeleiding). Maar beide bestemmingen kun je dus ook prima op je eigen motor doen. Op het eind van de dag kan je wederom lekker in stad eten. 

  Dagroute 6 : Krakau - Kosice | 269 / 310 km

  Je verlaat Krakau. Na ongeveer 150 kilometer rijd je Slowakije binnen met als eindbestemming Kosice. De fraaie route slingert je door het Laag Tatra gebergte in Polen en Slowakije om uiteindelijk te eindigen in Kosice. Het Tatra Gebergte wordt ook wel het ‘kleinste hooggebergte van Europa’ genoemd. Het gebied is fantastisch! Niet voor niets staan een aantal plekken in dit gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Košice is na Bratislava de grootste stad van Slowakije en beschikt over een historisch en gezellig centrum met de grootste kerk van Slowakije.

  Dagroute 7 : Kosice - Boedapest | 338 km

  Je vervolgt je slingerroute route naar Hongarije en na ongeveer 50 kilometer passeer je de grens met Hongarije. Na een wat minder bergachtig terrein beland je in het Bükkgebergte, wat ruim 20 bergpieken hoger dan 900 meter heeft! Je passeert het stadje Lillafüred, wat een leuke plek is voor een koffie of lunchstop. Het is zeker aan te raden om het prachtige Kasteel Lillafüred te bezichtigen. Je vervolgt de route richting de plaatsen Eger en Gyongyos, je wordt tijdens het rijden van deze 100 kilometer getrakteerd op prachtige stuurwegen en vergezichten, dit is pas genieten! In de plaatsen Eger en Gyongyos wordt naar onze mening de allerlekkerste goulash geserveerd. Je vervolgt de route richting de eindbestemming van vandaag: de prachtige stad Boedapest! Je verblijft hier 2 dagen. Tijdens het verblijf logeer je in Hotel Anna, de kamers zijn voorzien van alle comfort voor een fijn verblijf en een goede nachtrust. Vanuit het hotel kun je met de Tram of Taxi/Uber gemakkelijk en snel naar iedere gewenste bestemming in Boedapest. De motor krijgt een plaatsje op de afgeschermde privé parkeerplaats van het hotel. 

  Dag 8: Excursiedag in Boedapest

  Vandaag is een rustdag. De motor blijft bij het hotel staan. Via de tram ga je naar het centrum van Boedapest. Daar in het centrum zijn diverse opstapplekken voor de Hop-On-Hop-Off bussen. Oriënteer je wel even op de diverse aanbieders, er zijn er drie. De stadtour is geweldig. Het geeft de grandeur van deze stad perfect aan. Bijna alles moest na WWII weer helemaal worden opgebouwd en gerestaureerd. Dat proces is nog bezig, zeker op de burchtheuvel. Het statige deel van de stad is Burchtheuvel in Boeda met al zijn historische bezienswaardigheden. Het meest in het oog springende is het Koninklijk Paleis. Aan de overzijde ligt Pest, het zaken- en winkelgedeelte van de stad. Maar ook Pest heeft veel historie. Bekend is het Hero Square en bijv. Parlementshuis dat naar het Engelse model aan de oever van de stad is gebouwd. De stadstour leidt je er langs. 

  Dagroute 9: Boedapest - Zlin | 335 km

  Je verlaat Boedapest. Een mooie route brengt je naar het stadje Zlin net op de grens van Tsjechië / Slowakije. Grotendeels van de route rijd je parallel langs rivier de Donau en na ongeveer 60 kilometer steek je deze over en de route vervolgt zich dwars door de velden met zonnebloemen door het rustige Slowakije. De wegen golven op en neer door de heuvels. Onderweg passeer je vele dorpjes en stadjes. Net over de grens met Tsjechië staat je hotel in Zlin. Als je in het hotel bent aangekomen kun je genieten van een heerlijk warme douche en een koud drankje. Later kun je in het hotel zeer goed eten, echter zijn er voldoende restaurantjes in de stad waar je ook heerlijk kunt eten.

  Dagroute 10: Zlin - Praag | 321 km

  Je vervolgt je weg door Tsjechië, Praag is nu echt in zicht! Het landschap is vergelijkbaar met Slowakije. Het rijdt vlot en onderweg krijg je veel mee van het land. Je komt in Kutna Hora, een middeleeuws stadje. Kutna Hora is niet alleen bekend om zijn oude centrum, maar vooral om de knekelkerk. Ongetwijfeld de meest bizarre attractie in de wijde omtrek. Deze kerk is namelijk ‘versierd’ met overblijfselen van zo’n 40.000 overleden mensen! Er zijn vier metershoge stapels botten en schedels in de vorm van kerkklokken, er hangen ‘slingers’ van botten en middenin de kapel hangt een kroonluchter gemaakt van botten. Bizar! Na een bezoek aan de knekelkerk rijd je via fijne wegen na ongeveer 70 kilometer Praag binnen. Je kunt het beste met het openbaar vervoer de oude stad in. Je hebt de hele avond om Praag te verkennen, in het oude centrum te eten, te drinken, naar muziek te luisteren op de vele terrasjes en flink wat cultuur te snuiven. Praag is rijk voorzien van monumenten en monumentale gebouwen. Eén van de meest in het oog springend is het Astronomisch uurwerk op het stadsplein. Neem de tijd voor een wandeling over de Karelsbrug en de pleinen op beide zijden van de Moldau.

  Dagroute 11: Praag - Leipzig | 308 km

  Je laat de fraaie oude stad Praag achter je en rijd naar de laatste overnachtingsplaats van deze reis: Leipzig. Via een mooie route passeer je op de grens van Tsjechië naar Duitsland het skigebied van het Ertsgebergte. Het Ertsgebergte is een bergketen in Duitsland (Saksen) en Tsjechië die over een lengte van 150 kilometer de grens tussen de twee landen vormt. Je vervolgt de route richting het mooie gebied van het Duitse 'Thüringen Wald'. Tijdens het rijden in het Thüringer Wald wordt je getrakteerd op mooie natuur, stuwmeren en kleine stadjes met prachtige architectuur. Na ongeveer 280 kilometer ben je bijna bij Leipzig, de route komt eerst nog langs het indrukwekkende 'Völkerschlachtdenkmal' Tijdens de herfst van 1813 werd er hier wereldgeschiedenis geschreven. De legers van Rusland, Pruisen, Oostenrijk en Zweden stonden tegenover het leger van Napoleon. Dagenlang werd er fel gevochten. Ten slotte erkende Napoleon zijn nederlaag en trok zich terug, op het slagveld bleven zo'n 110.000 doden en gewonden van beide partijen achter. Met als resultaat: 'Völkerschlachtdenkmal' Het hoogste memorial van Europa: 91 m hoog. Het hotel waar je overnacht, ligt tussen het oude centrum van Leipzig en het Oberer Park. Een idee is om eerst een wandeling te maken in het centrum of bij de Zwanenvijver in het Oberer park en dan een restaurantje zoeken voor een heerlijk diner.

  Dagroute 12: Vanuit Leipzig terug naar huis of met extra tussenovernachting | 540 / 610 km

  Na een goed ontbijt is het helaas tijd om huiswaarts gaan. Voor de terugroute is een doorgaande route richting huis voor je beschikbaar. Wil je de reis heel begrijpelijk nog een dag langer maken, dan kan dit! Je kunt ervoor kiezen om nog een extra overnachting te boeken in de Harz, Sauerland of Teutoburgerwoud. Neem voor meer informatie contact met ons op. Onderweg en thuis zul je nog regelmatig terugdenken aan deze indrukwekkende reis!

  Wil je de Midden Europa reis inkorten tot een 9-daagse variant of heb je andere wensen, neem dan even contact met ons op. Dan organiseren wij een droomreis naar Midden Europa speciaal voor jou!

  Data en prijzen

  Prijs op basis van 12 dagen

  € 1.079,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 399,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.