+31 (0) 493 320235

Wijzig cookieinstellingen

Privacyverklaring Horizon Motor Reizen / Bankers Reizen

11 juli 2018

Uw privacy is voor Horizon Motor Reizen / Bankers Reizen van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de webwinkel www.horizonmotorreizen.nl allemaal doen met informatie die we over u te weten komen.

Als u vragen hebt, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met Horizon Motor Reizen / Bankers Reizen.

Ervaring achter laten

Met het formulier ‘ervaring achter laten’ kunt u uw ervaring met onze reizen of producten op onze website achter laten. Hiervoor gebruiken wij uw naam en ip-adres. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Uw naam en beoordeling worden geplaatst op onze website. Deze gegevens blijven erop staan totdat u ons verzoekt deze te verwijderen.

Stel-uw-vraag formulier

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en ip-adres. Deze hebben wij nodig vanwege het contact die we met u sluiten. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie.

Nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin leest u nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Uw e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat u het abonnement opzegt.

Boekingsformulier

Met het boekingsformulier kunt u bij ons een reis beoeken. Hiervoor gebruiken wij uw naw-gegevens, ip-adres, e-mailadres en telefoonnummer. Uw gegevens worden verwerkt met het oog op de afwikkeling van uw boeking alsmede met het oog op onze serviceverlening. Bij de afwikkeling van uw boeking ontvangen de hierbij door ons ingeschakelde dienstverleners (hotels, logistieke bedrijven en banken) de noodzakelijke gegevens. Bij de boeking van reizen hebben wij uw correcte adresgegevens nodig. Uw telefoonnummer wordt slechts gebruikt bij vragen. Uw e‑mailadres hebben wij nodig om de ontvangst van uw boeking te kunnen bevestigen en met u te kunnen communiceren. Wij gebruiken het bovendien ter identificatie, indien u heeft gekozen om een klantlogin aan te maken. Verder ontvangt u via dit adres een orderbevestiging en de overige reispapieren.

Brochure aanvraag

U kunt bij ons ook een brochure-aanvraag doen. In deze brochure leest u over de verschillende reizen die in het komende jaar zullen plaatsvinden. Hiervoor gebruiken wij uw naw-gegevens, e-mailadres, ip-adres en telefoonnummer. We gebruiken deze informatie om u ieder jaar een brochure toe te sturen. We bewaren uw informatie totdat u zich afmeldt voor de brochure. Dit kan per mail of telefonisch aan ons doorgegeven worden.

Afhandelen webshopbestelling

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij uw betalingsgegevens, naw-gegevens, ip-adres, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. Hier hebben wij een legitiem belang bij, deze gegevens hebben wij namelijk nodig om uw bestelling goed te kunnen verwerken. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Mislukte of geannuleerde webshopbestellingen

Wanneer u bij ons een bestelling annuleert of wanneer een bestelling mislukt, kunnen er persoonsgegevens worden opgeslagen. Hiervoor kunnen uw betalingsgegevens, naw-gegevens, ip-adres, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres verwerkt worden. Hier hebben wij een legitiem belang bij, deze gegevens hebben wij namelijk nodig om uw bestelling alsnog goed te kunnen verwerken of om u op weg te helpen met uw bestelling. Wij bewaren deze informatie maximaal 2 jaar.

Mijn account

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet u zich eerst registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop u kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie tot u het account opheft.

Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we u makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de webwinkel. U kunt via uw account informatie aanpassen wanneer u dat wilt.

Reclame

Wij willen u graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per e-mail
  • via social media

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Gegevens worden uitsluitend gedeeld met ingeschakelde dienstverleners voor zover het noodzakelijk is om een reis goed te kunnen uitvoeren of uw bestelling goed te kunnen afleveren. Uw persoonsgegevens worden onder geen enkele voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen verstrekt, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt.

Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om uw akkoord voor het gebruik van deze cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Wij nemen fysieke maatregelen zoals sloten en kluizen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer uw persoonsgegevens invoert

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze webwinkel wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Horizon Motor Reizen / Bankers Reizen
Gerard Bildersstraat 4
5753 DE Deurne
Info@HorizonMotorReizen.nl
0493 320235