Aantal dagen
7

  Het Hart van het Centraal Massief. Auvergne is een droombestemming als je van natuur en van motorrijden houdt.

  Deze reis is inclusief
  • 6 Hotelovernachtingen
  • 6x Ontbijt
  • 6x Diner
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  Frankrijk - Auvergne Routekaart

  Media van Auvergne

  Over deze reis Auvergne

  Geniet in het hart van het Centraal Massief in deze prachtig groene streek met zijn ontelbare bezienswaardigheden.

  De uitgestrekte beschermde gebieden zijn perfect om de ene bocht naar de andere bocht te sturen. De regionale natuurparken van de Auvergne Vulkanen en de Livradois-Forez zijn een paradijs voor iedere motorrijder. Een rustig gebied met kleine uitdagende wegen met prachtige uitzichten. Het pittoreske hotel met de uiterst vriendelijk eigenaar maakt het typische Franse plaatje compleet. Dit is een ideale reis voor degenen die houden van het echte Frankrijk. Optimaal genieten van de prachtige Auvergne met een echte Franse steil.  

  Heenroute: Optioneel met één of twee tussenovernachtingen | 1006 km

  Voor de heenroute heb je de keuze uit één of twee extra overnachtingen, neem voor meer info contact met ons op. Deze overnachtingen kun je in stap drie van het boekingsproces eenvoudig aanvinken. Kies je voor twee extra overnachtingen dan rijd je in drie prachtige dagroutes naar het hotel in de Auvergne. De eerste dag pak je de route op in de buurt van Maastricht, vanwaar er een fijne route door Luxemburg en Frankrijk naar Lac Madine is uitgezet (±350 km). De tweede dag rijd je door naar de Morvan een prachtig Frans natuurgebied in het midden van Frankrijk. De route leid je ook vandaag over de mooiste toeristische wegen (±335 km). De derde dag rijd je een stevige route naar de bestemming van je motorreis, de Auvergne! De route loopt langs een aantal kastelen of chateaus de Franse benaming. De route van vandaag is al een groot bochten feest. Het begint al in de Morvan en na dit gebied komt het Auvergne gebied razendsnel inzicht samen met haar prachtige smalle wegen een uitdagende bochten (±320 km). Zo heb je er in drie dagen al een mooie 1000 km op zitten. Nu ben je goed ingereden voor de stevige en uitdagende routes in de Auvergne.

  Wanneer je kiest voor één extra overnachting, dan is de eerste dag grotendeels snelweg richting de Morvan (±600 km) en dag twee fantastisch over louter toeristische wegen (±320 km). Deze route is één groot bochten feest. Het begint al in de Morvan en na dit gebied komt het Auvergne gebied razendsnel inzicht samen met haar prachtige smalle wegen een uitdagende bochten.

  Wil je de route in één dag rijden, dan is het een volle dag rijden over de snelweg (±900 km). Houd hier rekening mee, doe je het toch liever wat rustiger aan neem dan een extra overnachting.

   

  Dagroute 1: Puy Mary | 277 / 353 / 398 km

  Vandaag ga je naar de hoogste berg van dit gebied: 'Puy Mary'. Hier kun je kiezen uit drie verschillende route lengtes. Vanaf het begin van de route wordt je al getrakteerd op mooie uitzichten en kronkelende wegen. Na ongeveer 60 kilometer passeer je de top van Col de Serre met een pashoogte van 1335 meter. Je vervolgt nu de weg naar de top van de Puy Mary, deze bereik je al vrij snel! De Puy Mary heeft een vulkanische oorsprong, de top van de berg bevindt zich op een hoogte van 1783 meter. Je vervolgt de route en je kunt weer genieten van mooie vergezichten op de omliggende bergen. De wegen blijven super en de collen blijven maar komen. Na ongeveer 220 kilometer passeer je het 125 hectare grote stuwmeer ‘Lac de Lastioulles’. Je vervolgt de route nu terug naar het hotel en passeer je nog enkele Cols en geniet je van de schitterende natuur die de Auvergne te bieden heeft.

  Dagroute 2: Parc Livradois–Forez | 287 / 350 / 388 km

  Ook voor de dagroute van vandaag naar het park van Livradois–Forez zijn er drie verschillende routes beschikbaar. Na ongeveer 5 kilometer passeer je al de eerste Col van de route ‘Col de la Chaumoune’ 1555 meter. Je vervolgt de route met iets wat rustigere stuurwegen en kom je na ongeveer 100 kilometer in het plaatsje Ambert, deze stad staat bekend om zijn oude papierfabriek welke nog steeds intact is. Het is leuk om hier een bezoekje aan te brengen. Hierna wordt je weer getrakteerd op een Col: ‘Col des Supeyres’ 1366 meter. Na deze Col vervolg je de route richting het hoogtepunt van deze dagroute: het park Livradois–Forez. Dit park staat bekend om de omvang van de bergen, het grote aantal waterstromen en de reliëfvormen. Al deze aspecten hebben bijgedragen aan de hedendaagse schoonheid van de landschappen en de rijkdom van flora en fauna. Je rijdt nu weer richting het hotel en wordt nog een laatste keer vandaag getrakteerd op een leuke Col: ‘Col de Chanusclade’.

  Dagroute 3: Mille sources - Duizen Bronnen | 286 / 382 km

  Vandaag heb je de keuze om voor een korte en lange route te kiezen, de route van vandaag brengt je onder andere naar het nationaal park Millevaches en Limousin. De route brengt je naar ongeveer 40 kilometer bij de rivier ‘De Dorgogne’ deze steek je over en rijdt je het Auvergne gebied uit. Na deze oversteek kom je direct al in het nationaal park Millevaches. Ben je een echte natuurliefhebber dan kun je hier je hart ophalen, je wordt hier getrakteerd op mooie flora en fauna, glooiende wegen, verschillende diersoorten en prachtige uitzichten. Na ongeveer 230 kilometer verlaat je dit park en rijdt je via het plaatsje Bort les Orgues, dit plaatsje wordt omringd door een gigantische klif van meer dan 2 kilometer lang.

  Dagroute 4: La Dordogne | 282 / 351 / 401 km

  Voor vandaag staat er een route op het programma die je trakteert op verschillende hoogte verschillen, dit begint al bij 'Puy de Sancy' deze berg wordt ook wel het dak van de Auvergne genoemd. De route vervolgt zich richting de rivier de Dordogne, deze steek je nu voor de eerste keer vandaag over en rijdt je richting de dam ‘Barrage d'Enchanet’. De dam en het meer liggen prachtig slingerend tussen de groene heuvels. Je vervolgt de route weer richting het hotel, je steekt nogmaals de Dordogne over om weer via bochtige wegen in het Auvergne gebied te komen. Je passeert een liefelijk dorpje genaamd: 'Saint-Martin-Valmeroux’.Dit dorpje is authentiek en de huizen hebben een typische architectuur, deze zijn namelijk bijna allemaal bedekt met basalt en leisteen. Via kleine bochtige wegen rijdt je weer terug naar het hotel.

  Dagroute 5: La Truyère | 255 / 337 / 389 km

  Vandaag ga je voor de laatste keer genieten van de omgeving van de Auvergne. Ook vandaag heb je weer de keuze uit drie verschillende routes. Je rijdt via kleine bochtige wegen naar de plaatsjes 'Allanche’ en ‘Talizat’ leuk om in een van deze plaatsjes een stop te houden. Je vervolgt de route en rijdt richting rivier de La Truyère. Deze heeft weer een hele andere charme dan de Dordogne. Al snel rijdt je heerlijk over één en al bochtige wegen met fantastische uitzichten over de La Truyère. Na ongeveer 150 kilometer krijg je indrukwekkende afdalingen met mooie haarspeldbochten en fantastische uitzichten. Je passeert het ‘Château de Valon’ indien je tijd over hebt, is het leuk om hier even een kijkje te nemen en rond te wandelen. Vanaf hier rijdt je weer over schitterende wegen terug naar het hotel.

   

  Terugroute: Optioneel met één of twee tussenovernachtingen | 993 km

  Na het heerlijke ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het vriendelijke personeel in Hotel Providence en weer terug te rijden naar de Lage Landen. Je kunt voor de terug route wederom één of twee extra overnachtingen bijboeken. Van de Auvergne rijd je dan in één dag terug naar het gebied van de Morvan. Via een mooie stuurweg rijd je nog ongeveer 80 kilometer door de Auvergne. Daarna wordt het wat relaxter rijden omdat dit gedeelte van de route wat vlakker is. Na ongeveer 270 kilometer rijdt je het officiële park van de Morvan binnen. Dit gebied wordt gekenmerkt door de prachtige natuur en de middeleeuwse stadjes. Hier is voor een typisch Frans hotel gekozen, die over alle faciliteiten beschikt (±319 km). Kies voor twee overnachtingen dan rijd vanaf het hotel in de Morvan prachtig binnendoor naar het hotel in Lac Madine (±350 km). Zo niet dan rijd je vanaf de Morvan in één stuk terug naar huis (±600 km tot aan Maastricht).

  Tijdens de terugroute zul je nog regelmatig terug denken aan de prachtige Auvergne reis. Het voor buitenlandse toeristen zo onontdekte gebied!

  Hotel informatie

  Tijdens deze reis verblijf je in Hotel Providence, het hotel is gelegen in een klein en leuk dorpje midden in de Auvergne. Een typisch klein Frans dorpje met een mooie oude kerk, kaaswinkeltje, een spectaculaire waterval en een marktplaats uit 1311. Optimaal genieten van de rustige omgeving. Het eenvoudige en authentieke hotel heeft Frans klassiek ingerichte kamers, een bar / lounge en een goed restaurant, waar lokale en internationale gerechten geserveerd worden. De motor krijgt hier een plaatsje op de privé parkeerplaats van het hotel.

  Wil je de Auvergne reis combineren met de Hautes Alpes dan kan dat! Er zijn twee schitterende dagroutes uitgezet om je met een extra overnachting in de Vercors fantastisch aan te laten komen in Gap.

  Data en prijzen

  Doorgaans vertrek mogelijk van juni t/m september

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 789,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 299,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Auvergne

  Mooie reis en de Auvergne heeft ons erg verbaast hoe mooi en afwisselend het landschap is en ook de routes die door Horizon zijn uitgezet waren ook erg afwisselend om te rijden. Ov...

  Foto's van reizigers

  1/1
  Harry Donders

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.