+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Ierland - Rondreis Ierland

vanaf €2189

Ierland is een geweldige reisbestemming.

De natuur is ongelofelijk rijk en zeer afwisselend. Het ene moment heb je uitzicht op lieflijk groene hellingen om verderop een grillige rotsformatie uit de oceaan op te zien rijzen.  De rijke Ierse cultuur, de schitterende plaatsen en de eeuwenoude kloosters, kastelen, landhuizen en ruïnes in het landschap zullen je bekoren. Door de gulle gastvrijheid van de Ieren zul je je hier snel op je gemak voelen. Je verblijft in zeer goede hotels, zodat het je aan niets zal ontbreken.

 

 

Vanuit Calais met mooie route naar Wales en de ferry naar Ierland!

Dag 1 Vanuit Calais maak je met de shuttletrein de overtocht naar Folkstone. Hier rij je rechtstreeks door naar je eerste onderkomen in Birdlip in de Engelse Cotswolds.

Dag 2 Je reist door het wonderschone Wales, toerend langs de uitgestrekte groene weiden met talloze schapen. In de namiddag neem je in Fishguard de ferry naar het Ierse Rosslare.

 

Ervaringen van onze klanten

Fantastische vakantie gehad. Met een paar extra dagen voldoende tijd om enkele steden te bezoeken.

2017-08-02

De reis door Ierland gaat nu echt beginnen !

Dag 3 De rondreis door Ierland begint meteen goed: je rijdt via een adembenemend mooie route langs diverse kastelen en kloosters naar de Ring of Hook. Onderweg heb je magnifieke uitzichten over de Zuid-Ierse kustlijn en kun je het Dunncanon fort, het griezelige Loftus Hall en de stad Cork bezoeken.

Dag 4 Je rijdt een deel over de Wild Atlantic Way, een 2500 km lange kustroute, die je vaker zult volgen. Daarna stap je over op de Ring of Beara. Die ring heeft iets magisch: door de smalle, beboste wegen lijkt het net alsof je onder een boog van bladeren door rijdt. De eindbestemming van vandaag is Bantry waar je 2 dagen blijft.

Dag 5  Over enkele zeer smalle en bochtige wegen rij je naar de befaamde Ring of Kerry. Die voert langs ongerepte, ruige natuur. De Gap of Dunloe en zijn 5 schitterende meren trakteren je op spectaculaire uitzichten.

Dag 6 Opnieuw rij je over de Ring of Kerry. Maar nu vervolg je je reis naar het mooie Killarney National Park. Killarney zelf is een leuke plaats die meerdere lunchmogelijkheden biedt. Van daaruit rij je door naar je hotel, dat een gezellige pub heeft.

Prachtige Cliffs of Moher is het begin van veel hoogtepunten!

Dag 7 Een dag met veel hoogtepunten, zoals de indrukwekkende Cliffs of Moher en Doolin Cave. De tocht vervolgt richting het Burrengebied, bekend om zijn kalkstenen landschappen, en de universiteitsstad Galway. Via de Atlantic Way kom je door het Connemara National Park en rij je langs Kylemore Abbey en Killary Fjord om in Westport uit te komen. In dit mooie 18e-eeuwse plaatsje is veel te beleven. Hier verblijf je 2 dagen.

Dag 8 Een dag waarop je zelf bepaalt wat je gaat doen: Westport bekijken, een dagje niksen, van het zwembad,  de sauna of whirlpool genieten, een wandeling maken op de Croagh Patrick of misschien iets anders?

Dag 9 Je zet je reis voort naar het prehistorisch landschap van Ballycroy National Park. Je komt langs de imposante rotsformatie Dun Briste bij Downpatrick en het schelpendorp Sligo. Eindpunt is het plaatsje Donegal.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Ierland-2017-200
Ierland-120

Indrukwekkende uitzichten op Slieve Leagh !

Dag 10 De route loopt verder door de provincie Donegal. Geniet van het fenomenale uitzicht op de berg Slieve League met de hoogste kliffen van Europa. Ook de Glengesch pass, een weg dwars door de bergen, is indrukwekkend. Via Glenveagh National Park rij je naar je hotel in Letterkenny.

 

Over de Causeway naar de wereldberoemde basalt kolommen !

Dag 11 Je steekt de grens met Noord-Ierland over. Dat zie je onder meer aan de verkeersborden. Rijdend over de Causeway Coastal Route geniet je opnieuw van de machtige Ierse kustlijn. Je passeert Bushmills Distilerry -de oudste van Ierland en zeker een bezoek waard- evenals de wereldberoemde basaltzuilen van Giants Causeway. Verderop hangt de touwbrug Carrick-a-Rede, die 30 m boven de zeespiegel bungelt. Na een fraaie route over de Antrim Coast Road kom je aan in Newtownabbey, een voorstad van Belfast.

Dag 12 Via een schitterende route langs de Mourne Mountains en door het Tollymore Forest Park bereik je de Ierse hoofdstad Dublin. Als je 's morgens eerst Belfast wilt bezoeken, kun je beter de rechtstreekse route naar Dublin rijden.

Dag 13 Je kunt het prachtige Dublin gaan bezichtigen. Maar als je liever nog wat langer geniet van de schitterende natuur dan is er een mooie route die door het Wicklow Mountains National Park loopt.

Ierland-252
Ierland-465

De ferry naar Wales en rijden naar het zuiden van Engeland

Dag 14 Al vroeg in de ochtend neem je afscheid van het veelzijdige en innemende Ierland. De ferry brengt je naar Holyhead in Wales. Daar rij je dwars door het beroemde Snowdonia National Park. Een mooie route door een verrassend berglandschap met schitterende vergezichten en lekkere kronkelwegen, die je naar een historische inn in Crickhowell brengen.

Dag 15 De een na laatste dagroute door het Verenigd Koninkrijk brengt je in het Zuid-Engelse Weybridge.

Dag 16 Op de slotdag rij je vanuit Weybridge naar Folkstone voor de shuttletrein naar Frankrijk. In Calais rij je weer huiswaarts met hopelijk vele mooie herinneringen aan deze rondreis door Ierland.

 

 

 

 

Optioneel reserveren we graag een overnachting op de heenreis in Calais. Dit hotel is op basis van logies en ontbijt.

Boek nu