Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
10

  Een onvergetelijke rondreis langs de Ierse kust. Het Ierse landschap is stoer, ruig en romantisch! 

  Deze reis is inclusief
  • Shuttle Calais- Folkstone v.v.
  • Ferry overtocht Fishguard - Rosslare
  • Ferry overtocht Dublin - Holyhead
  • 9 hotelovernachtingen
  • 9 ontbijtbuffetten
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Ierland land van 1000 tinten groen

  Over deze reis Ierland land van 1000 tinten groen

  Ierland is een geweldige reisbestemming.

  De natuur is ongelofelijk rijk en zeer afwisselend. Het ene moment heb je uitzicht op lieflijk groene hellingen om verderop een grillige rotsformatie uit de oceaan op te zien rijzen.  De rijke Ierse cultuur, de schitterende plaatsen en de eeuwenoude kloosters, kastelen, landhuizen en ruïnes in het landschap zullen je bekoren. Door de gulle gastvrijheid van de Ieren zul je je hier snel op je gemak voelen. Je verblijft in zeer goede hotels, zodat het je aan niets zal ontbreken.

  Let op: in verband met Brexit is een geldig paspoort verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

  Heen reis: Calais Eurotunnel Shuttle | 267 km

  Het eerste deel van de eerste dag start met een snelweg rit naar Calais. De aangeleverde route start bij Breda en brengt je in 267km naar de check-in van de Eurotunnel Shuttle bij Calais. Afhankelijk van je woonplaats kun je deze route oppakken of rechtstreeks naar Calais rijden. In de ochtend omstreeks 9:00u ga je met de trein onder "Het Kanaal" door naar Zuid Engeland. Je bent in ongeveer 20 minuten in Folkstone Engeland, waar je aan de eerste dagroute gaat beginnen.

  Is de afstand vanuit huis naar Calais je te ver om in de ochtend voor 9:00u te rijden dan bieden we in de boeking ook de mogelijkheid aan om een extra overnachting in Calais of Duinkerken te nemen voor aanvang van de reis. 

  Dagroute 1: Zuid Engeland | 336 / 377 km

  Om naar Ierland te reizen doorkruisen we op de eerste dagroute zuid Engeland. Een mooi groen gebied onder London wat rijk is aan flora en fauna. In combinatie met de heenreis naar Calais kun is dit een lange dag, waardoor we een snelle en volledige binnendoor route voor je beschikbaar hebben. De snelle route pakt veelal de grote glooiende wegen, waar de lange route dwars door het landschap gaat over een diversiteit aan wegen en weggetjes.

  Je rijd over de typische Engelse wegen door uitgestrekte landschappen. De groene tunnels in de bossen zijn uniek voor dit gebied als ook de heggen en stenen gestapelde muurtjes die de percelen van elkaar scheiden. Engeland op zijn best! Het is rustig rijden over de landwegen die soms breed en soms zo smal dat je toch echt over een single track kunt praten. De afwisseling maakt het leuk. De lange route doorkruist de Southdowns, wat één van de vele natuurparken is in Engeland. De route eindigt niet ver van Wales.

  Dagroute 2: Wales en de ferry naar Ierland | 274 km

  Vanuit het hotel rijd je het laatste stukje door Engeland en al snel Wales in. Via het historische Abergavenny, waar diverse grensoorlogen gevoerd zijn, rijd je richting de ferry naar Ierland. Hierbij passeer je het Brecon National Park. Dit nationale park herbergt de Black Mountains. Een schitterend gebied wat nog breed ontdekt is door het toerisme. Je kunt hier heerlijk rijden door het indrukwekkende landschap en met leuke bochtige wegen. Op het einde van de route rijd je door het Pembrokeshire Coast National Park. In Fishguard neem je de ferry die in 3,5 uur de overtocht naar Ierland maakt. 

  Eenmaal voet, of beter gezegd, wiel aan wal in Ierland is de route nog ±20km tot aan het hotel. 

  Dagroute 3: Ring of Hook | 259 km

  Je gaat vandaag de “Ring of Hook” rijden.  Een lus langs de kust met verschillende bezienswaardigheden langs de route. Ierland kent een lange geschiedenis waar je veel van te zien krijgt. De Ieren hechten hier veel waarde aan. Het is een trots volk met een ruig randje. Hun eiland is alles voor ze en dat delen ze graag met je. 

  De route staat bol van de mooie uitzichten en de diverse bezienswaardigheden, zoals Hook Head Lighthouse, Duncannon Fort, Mahon Falls, The Wreck of Samson en Blarney Stone. Alles afgeschilderd tegen een schitterende landschap en een indrukwekkende kustlijn. 

   

  Dagroute 4: WIld Atlantic Way | 163 / 300 km

  Je rijd meteen mooi weg om het water heen de Wild Atlantic Way op. Deze is 2.500km lang en volgt de gehele kustlijn aan de linkerzijde van Ierland. Voor vandaag staat er een korte en lange route op het programma. De korte route stopt bij het hotel, waar de lange route daar nog een extra lus maakt over de Ring of Beara. 

  Ook vandaag heb je weer de combinatie van leuke wegen, met prachtige uitzichten en diverse bezienswaardigheden. Voor ieder wat wils. Neem je de korte route dan heb je wat extra tijd voor de bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Mizen  Head. Hier kun je over een burg, hangend tussen twee rotsen, lopen. Een bijzondere en mooie plek. De lange route brengt je dan naar de Ring of Beara. Een extra lus van ±140km die, voor de liefhebber van wat extra kilometers door deze mooie natuur, zeker een aanrader is. 

  Het hotel staat in Bantry, waar je twee nachten verblijft, zodat je morgen de Ring of Kerry kunt rijden. 

   

   

  Dagroute 5: Rondrit Ring of Kerry | 328 km

  De bochtige wegen van deze route met veel stuurwerk geeft weer een andere dimensie aan de reis. Ook hier laat Ierland zich weer van zijn mooiste en beste kant zien. De indrukwekkende natuur met een combinatie van vele bomen en grote meren (lough in het Iers) maken het plaatje compleet. Je rijd op deze route via leuke uitdagende wegen naar Kilarney, waar de Ring of Kerry begint. Via het grote Lough Leane met Ross Castle aan de rand van het meer rijd je naar de Gap of Dunloe. Een smalle bergpas tussen de bergketens en de paarse leistenen (Purple Mountain). De route omlaag brengt je in Black Valley, waar een riviertje stroomt met zwarte stenen. De natuur brengt je telkens weer nieuwe uitzichten om van te genieten. Ook weer als je door Ballaghbeama gap rijd en Ballaghbeama pass op.

  Je volgt de Ring of Kerry tijdens de route ongeveer 180km. Het is de populairste rondrit van Ierland en als je deze gereden hebt begrijp je helemaal waarom.

   

  Dagroute 6: Via de west kust naar Spanish Point | 335 km

  De route van vandaag laat je nog een stukje van de Ring of Kerry rijden en brengt je verder over de Wild Atlantic way noordelijk tot aan Spanish Point. Het is de laatste kust route van deze reis in Ierland. Morgen gaat het landinwaarts naar Dublin.

  Je vertrekt vanuit het hotel meteen de bergen in over mooie smalle wegen. Wederom genieten op de motor. Bij Kenmare ga je weer even de Ring of Kerry op tot aan Kilarney. Van daaruit rijd je verder over de kustweg naar Slea Head waar je over de Slea Head drive rijd. Je passeert ook veel pre-historische overblijfselen, zoals Fort Dunberg (500 BC). Via Connor pass rijd je dan verder over de Wild Atlantic Way tot aan Spanish Point. Voordat je in Spanish Point arriveert neem je nog even een kort ferry overtocht mee van ±20 minuten.  

  Dagroute 7: Doorkruis het Ierse binnenland naar Dublin | 391 km

  Vandaag ga je met een stevige route in lengte en rijtijd Ierland oversteken naar de hoofdstad in Dublin. Vertrek op tijd, want er is genoeg te zien en te beleven onderweg. Het binnenland geeft je weer een andere beeld van Ierland. Ook weer genieten!

  Het eerste deel van de route rijd je parallel aan de kust langs o.a. de Cliffs of Moher. Het is een paar minuten lopen vanaf de parkeerplaats, maar zeker de moeite waard. De Burren Coast road brengt je ook bij Doolin Cave. Deze grot herbergt de grootste stalactiet van het noordelijk halfrond met een lengte van maar liefst 7,3m. Nadat je de kust achter je laat en het binnenland in rijd kom je door het Burren gebied. Dit betekend "grote steen" en men zegt hier “no water enough to drown a man, no tree to hang him, no soil to burry”. Een bijzonder gebied om te passeren met veel stenen met gaten er in. Het binnenland biedt op de route een diversiteit aan wegen en natuur. Je passeert diverse meren, bergen en kastelen. Het meest bijzonder kasteel is misschien wel Leap Castle. Het staat bekend als “The worlds most haunted castle”. 

  Via de Slieve Bloom Mountains en het Pollaphuca reservoir rijd je naar Dublin. Het hotel ligt aan de buitenrand van Dublin, waardoor je niet heel ver de stad in hoeft te rijden. 

  Dagroute 8: Snowdonia National Park | 297 km

  Ook vandaag sta je op tijd op om de ferry van Dublin naar Holyhead te nemen. Je verlaat Ierland en zet met de ferry koers naar Wales. In Wales kom je aan bij het Snowdonia National Park. Heerlijk rijden door de heuvels van dit mooie nationale park. Ook in Wales is het weer genieten. Je doorkruist Wales van noordoost naar zuidwest. Het hotel van vandaag bevindt zich in de Brecon Beacons. Een gedeelte van Wales waar je op de heenweg naar Ierland ook hebt gereden. 

  Dagroute 9: Cotswolds | 309 km

  Na een kleine stukje nog door Wales te rijden rijd je Engeland weer binnen. Je rijd door de Brecon Beacons het Forest of Dean district in richtig de Cotswolds. Eén van de vele natuurgebieden in deze reis. Na de Cotswolds rijd je door een drukker deel van Engeland wat je dan ook op een vlotte manier doorkruist. Het hotel is een typisch Engels hotel met de bijbehorende keurig gastvrijheid, zoals dat alleen in Engeland kan. Tijdens deze laatste overnachting nog even nagenieten en terugdenken aan de mooie reis die je gemaakt hebt. 

  Dagroute 10: Cliffs of Birling Gap & Holy Head | 184 km + 267 km

  De laatste dagroute is een korte route terug naar Folkstone waar de reis begonnen is. Hier steek je met de Eurotunnel Shuttle onder "Het Kanaal" door terug naar Calais. Vanuit Calais kun je naar eigen inzicht de weg terug naar huis gaan vinden aan het einde van de middag. 

  Maar voordat je bij de tunnel bent hebben we nog een mooie route gemaakt die je dwars door de mooie delen van zuid Engeland brengt en langs een aantal mooie bezienswaardigheden. Zo passeer je Birling Gap en Beachy Head waar je met slechts tientallen meters wandelen aan de rand van de bekend Engelse White Cliffs staat. Bij Birling Gap kun je vanaf de parkeerplaats met een stalen trap naar het kiezel strand afdalen en bij Beachy Head kun je over het grasland de White Cliffs oplopen om uit te kijken op de gelijknamige vuurtoren. Hierna rijd je via het mooie klassieke Engelse dorpje Rye verder naar de Eurotunnel.  

  Data en prijzen

  Vanaf april tot en met september 

  Prijs op basis van 10 dagen

  € 1.599,00

  Duopassagier

  € 1.549,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 419,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  De hotels waren uitstekend , de dag routes waren in vele gevallen veel te lang . De geschatte rij tijden welke aangegeven werden

  Bijna geen mogelijkheid iets te bekijken aangezien routes veel te lang waren , ondanks mijn jaren lange rij ervaring op de motor ( 10000 km )

  G Vlaar

  Fantastische vakantie gehad. Met een paar extra dagen voldoende tijd om enkele steden te bezoeken.

  Foto's van reizigers

  1/1
  Paul Van Cappel

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.