KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
7
Reisdata

11 t/m 17 juni 2023

  De Dolomieten, een echt motorparadijs! Ontelbaar veel tornanti's achter elkaar over schitterende wegen.

   

  Deze reis is inclusief
  • 6 Hotelovernachtingen
  • 6x Ontbijt
  • 6x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Parkeergelegenheid
  • Binnenzwembad
  • Jacuzzi
  • Wellness
  Italië - Extra Dolomieten Special Juni Routekaart

  Media van Dolomieten in juni

  Over deze reis Dolomieten in juni

  Ontdek de fantastische Dolomieten in juni!

  Voor de reis in juni naar de Dolomieten wordt gebruik gemaakt van het Evaldo hotel in Arabba. Dit hotel staat bekend om haar gastvrijheid en heeft voor je motor een parkeergarage. Juni is de perfecte tijd om de Dolomieten reis te rijden, de toppen zijn sneeuw vrij en is het nog lekker rustig. Zo kun je optimaal genieten van de Dolomieten. Haar prachtige puntige en rauwe bergen, schitterende meren en de allermooiste stuurwegen. Alleen het heerlijke eten van de Italiaanse keuken maakt het al een fantastische reis. Door de grote variëteit aan routes kun je dagelijks zelf kijken hoeveel je wilt rijden of kiest voor een rustdag en van de wellness gebruik maakt.

   

  Heenroute: Venlo - Arabba | 1.134 km

  De heenroute rijdt je in principe individueel en start ter hoogte van Venlo/Kaldenkirchen en brengt je over de A61 naar Koblenz. De route is eigenlijk te lang om in een keer te rijden. Optioneel kunnen we een overnachting voor je reserveren op de heen- en terugreis nabij Heidenheim An der Brenz. Via het Zuidoosten van Duitsland rijdt je richting Oostenrijk, je passeert de Felbertauerntunnel en het Alpengebied waar je alvast wordt voorbereid op al het moois wat de Dolomieten te bieden heeft. Via de Passo Campolongo kom je aan bij het hotel Evaldo.

  Het hotel ligt in Arabba en is in één woord uniek. De kamers zijn ruim en hebben een bad, douche, toilet, tv en diverse luxe extra's zoals een badjas en minibar. Ook als motorrijder voel je je hier welkom. Je kunt je motor in de ruime overdekte garage parkeren. Iedere dag begint met een uitgebreid ontbijt en ’s avonds dineren we gezamenlijk in het restaurant. De gerechten zijn bijzonder smakelijk en het afsluitende dessert is heerlijk. Ook de bar heeft een grote aantrekkingskracht. Onder het genot van een drankje kun je hier de andere reisdeelnemers beter leren kennen en je belevenissen van de dag vertellen. Daarnaast vinden sommige deelnemers het fijn om een rustdag in te lassen. Heb je daar ook behoefte aan, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om je te vermaken. Je kunt een berg- of gletsjerwandeling maken of een heerlijk dagje luieren in of rondom het hotel. Met een goed boek is het heerlijk genieten in de pure berglucht. Of je kunt gebruik maken van de wellness waar lichaam en geest compleet tot rust komen.

  Dagroute 1: Sciliar-Catinaccio | 209 km

  De eerste dagroute van vandaag brengt je naar het Sciliar-Catinaccio. Het oudste natuurpark in Süd-Tirol en dankt zijn naam aan het enorme Sciliar massief. Dit natuurpark bevind zich tussen 1300-3000 meter hoogte. In combinatie met de rijke flora en fauna, wordt je hier dan ook getrakteerd op mooie uitzichten en stop plekken. Na ongeveer 30 kilometer rijden staat de eerste pas voor je klaar: Passo Fedaia (2.057meter). Aan je linkerhand heb je een prachtig utizicht over het stuwmeer 'Lago di Fedaia'. Je vervolgt de route via bochtige wegen met fraaie uitzichten naar de volgende pas: De Passo Costalunga (1.745m). Mocht je hier een stop houden dan is de kans erg groot dat je een taal hoort wat je niet helemaal kunt plaatsen, hier wordt namelijk na Duits, Italiaans en nog een derde taal gesproken: Ladinisch. Je vervolgt de route parallel aan de grens van het Parco Naturale dello Sciliar en staat garant voor leuk stuurwerk met prachtige uitzichten. Het tweede gedeelte van de route kenmerkt zich door smallere bochtige wegen door een bosrijk gebied. Via de De Marmolada (hoogste berg in de Dolomieten) rijdt je terug naar het hotel.

  Dagroute 2: Passo Pura | 204 / 300 km

  Het eerste deel van de route is gelijk aan die route van gisteren. Na ongeveer 11 kilometer draai je met een haarspeldbocht de Passo Falzarego op (2.105meter). Op de top van deze pas kun je met de kabelbaan behoorlijk stijl naar boven naar de Lagozuoi. Vanaf hier heb je een schitterende uitzicht over de omgeving. De afdaling naar Cortina d'Ampezzo vanaf de Passo Falzarego is vlot met nog een paar leuke haarspeldbochten. Cortina d'Ampezzo is een schilderachtig bergdorpje wat ook wel de 'Parel van de Dolomieten' wordt genoemd, dit vanwege de prachtige natuur en het centrum van het stadje is bezaaid met uitstekende restaurants en chique boetieks. Cortina wordt ook wel een beetje de tegenhanger van het Oostenrijkse Lech genoemd. Je vervolgt de route en rijdt een rustig en verlaten gebied in. Via de Passo Tre Croci (1.809meter) rijdt je naar Auronzo en de Sella Ciampignotto, een schitterende pas met nagenoeg geen verkeer waar je optimaal kunt genieten van de prachtige uitzichten. Hierna rijdt je langs het turquoise gekleurde Lago di Sauris, welke je mooi kunt zien liggen aan je rechterhand. Nabij Lago di Sauris rijdt je de schitterende en oude Passo Pura op, deze gaat je wederom trakteren op schitterende wegen, vele bochten en mooie uitzichten. Na de afdeling van de Passo Pura rijdt je via de brug over het stuwmeer naar Passo Rest (10.52m). Geen hele hoge pas, maar wel één groot haarspeldenbochtenfeest. Vervolgens gaat de route via snelle doorgaande wegen met nog altijd leuke bochten terug richting het hotel.

  Dagroute 3: Valle del Mis / Monte Grappa / San Boldo | 233 / 339 / 385 km

  Voor vandaag heb je de keuze uit een korte, lange én XL-route. De korte route brengt je naar het Valle des Mis. De lange en XL-route gaan over de Monte Grappa, waarbij de XL-route ook nog eens over de unieke Passo San Boldo rijdt. Vanuit het hotel rijdt je door het dorp en kom je direct bij de Passo Pordoi (2.239m). De Pordoi pas telt vele haarspeldbochten omhoog en omlaag. Ze zijn zelfs genummerd. Na het dorpje Canazei rijdt je door het dal tot aan de voet van de Passo Pellegrino (1.918m) Deze pas is een onderdeel van het bekende skigebied en de bron van het bekende mineraalwater. Dit water legt naar schatting een 30-jarig traject af voordat deze in het flesje en in jouw glas belandt. De Passo Pellegrino gaat via de Passo Valles (2.032m) over naar de Passo Rolle (1.989m) Na de Passo Rolle splitst de korte route zich van de lange en XL-route. De lange route en de XL-route gaat door richting de Monte Grappa. Dit gebied doet je een beetje denken aan Toscane, en bovenop de Passe Grappa kun je bij helder weer zelfs Venetië zien liggen. Je vervolgt de route terug naar het hotel via het Valle del Mis en het Lago del Mis.

  Dagroute 4: Passo del Manghen | 262 / 313 / 353 km

  Ook vandaag heb je de keuze uit 3 verschillende routes. Je start de route vandaag met de een van de hoogste passen van de regio: Passo di Pordoi (2.239m). Je mag 33 tornanti- (haarspeldbochten) bedwingen om boven op deze mooie pas te komen en nog eens 27 weer naar beneden. Het uitzicht boven op de pas is schitterend! Hierna rijdt je verder over Passo di Costalunga (1.745m) en Passo di Lavazè (1.808m) richting de Passo Del Manghen (2.047m).Op de Passo Del Manghen zijn er genoeg mogelijkheden voor een goede lunch, je kunt hier ook heerlijk wandelen en genieten van de prachtige omgeving. Je vervolgt de route richting Primolano. Daarna komen de drie verschillende routes weer samen om verder via de Passo Brocon (1.616m) en Passo Cereda richting het hotel te rijden.

  Dagroute 5: Mega Passentour | 232 / 298 km

  Vandaag is het tijd om de vele passen van de regio in één dag te rijden! De route start richting Corvara, de Passo Campolongo (1.875m) op. In Corvara houdt je rechts aan om via de Passo Valparola richting Passo Falzarego te rijden. Na de laatste haarspeldbocht voor de pashoogte heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Vanaf de pashoogte van de Passo Falzarego rijd je verder richting Passo di Giau (2.236 km) vanaf deze pas heb je wederom een prachtig uitzicht over de Dolomieten. Je vervolgt de route en bedwingt nog een aantal fraaie passen: Passo Staulanza (1.773m), Passo Duran (1.601m) en de Passo Rollo. Deze weg leidt voor een groot gedeelte door het natuurpark Parco Naturale Paneveggio & Pale di San Martino, hier wordt je wederom getrakteerd op mooie uitzichten en de prachtige natuur. Nu staat de meest bekende pas van de Dolomieten op je te wachten... De Passo Sella (2.218m). Het is een schitterende pas om te rijden en te zien, met als hoogte punt de Sasso Lungo of terwijl de drie koppige berg net voor de pashoogte. Na de Passo Sella daal je af naar de Passo Val Gardena (2.121m.) en de Passo Campolongo op die je nu in tegengestelde richting terug naar Arabba rijd.

  Extra Dagroute 6: Sella Ronde | 189 km

  Mocht je nog niet genoeg hebben van de Passo Sella, dan is het zeker aan te raden om deze route te rijden! De route start in zuidelijke richting de Passo Falzarego, mocht je hier nog niet op de top zijn geweest. Dan heb je nu de kans om dit alsnog te doen, de reisbegeleider hoort graag hoe je dit ervaren hebt! Je vervolgt de route en rijdt nu richting het noorden van de Dolomieten en houdt aan je rechterhand Monte Cristallo. Op deze berg zijn diverse mogelijkheden voor wandeltochten met fantastische uitzichten. Je passeert weer verschillende uitdagende passen en rijdt nu de Passo Sella op. Op de Passo Sella kun je wederom weer genieten van de ruige Dolomieten met vele mogelijkheden om foto's te maken. Na de Sella pas ga je links omhoog de Passo Pordoi op om na de afdaling weer terug te komen in het hotel in Arabba. Waarschijnlijk staan er in de bar lokale lekkernijen voor je klaar die je geprobeerd moet hebben!

  Extra Dagroute 7: RONDJE HORIZON | 52 km

  Mocht je er na een dagje lekker sturen nog niet genoeg van hebben, dan kun je in dit rondje van 52 km nog even genieten van de Passo PordoiPasso SellaPasso Val Gardena en de Passo Campolongo.
  Het advies is om dit rondje direct in de ochtend of later in de middag te rijden. De Sella en Gardena passen zijn door hun bekendheid populair bij toeristen. Direct in de ochtend of later in de middag is het rustiger op de passen en is het veel leuker om met de motor te rijden.

  Data en prijzen

  zondag 11 t/m zaterdag 17 juni 2023

  zondag 11 juni - zaterdag 17 juni 2023

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 809,00

  Duopassagier

  € 809,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 219,00

  22

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Dolomieten September 2021

  Topreis welke al werd ingeluid bij aankomst door een zeer enthousiaste en behulpzame ontvangst door reisbegeleiders Cristel en Richard. De weersvoorspellingen waren accuraat ;-) en...

  Dolomieten 2021

  Met het warme welkom van reisleiders Kristal & Richard was meteen de toon gezet voor de rest van de reis! Alles was voortreffelijk.

  Dolomieten September

  Dit was mijn eerste reis met de motor en het was direct prijs. Het was een ongelooflijke ervaring en de reis was door Horizon tot in de puntjes geregeld. De routes waren super, uit...

  Dolomieten is met de motor genieten,

  Mijn reis was echt ver boven verwachting. Ik ben al 18 keer in de Ardennen,sauerland,Eifel geweest. Wat ik nog altijd heerlijk vindt om met de motor rond te sturen.Maar de wegen in...

  sander

  Arabba is met zijn omgeving een droom voor de motorrijder, geen weg is recht. Geweldig gereden met top weer rond de 20 graden waar we geluk mee hadden die week. Het Hotel Kamer i...

  Martin sr Pardoel

  Fantastisch reis, perfecte wegen en een mega uitzicht. Ook het hotel was fantastisch alleen het avond eten soms wat eenzijdig. Onze reisbegeleider Willy, goede en gezellige vent, h...

  Vincent Knapen

  Mooie routes in de Dolomieten gereden met prachtige uitzichten. Het hotel Evaldo in Arabba is goed, topservice en lekker eten. . Een aanrader. Helaas waren er al gelijk veel groepe...

  Jan en Mieke

  Onze eerste groepsreis met Horizon en voor herhaling vatbaar. Met z'n tweeën op de V-Strom, die op de trailer achter de auto mocht rusten voor het echte werk. Ruimte genoeg bi...

  Henri Moeskops

  Hallo , niet alleen het weer speelde een goede rol maar zeker ook het reisgezelschap en niet te vergeten Eddy en Henriette maakte dat ik een geweldige vakantie heb gehad . Het hote...

  Jeannet Stavenuiter Arents

  Hotel Evaldo Arabba is echt geweldig in deze Dolomieten groepsreis! Het eten was er zeer goed! Goede, prachtige routes! Jammer dat de week voorbij is gevlogen! We hebben intens...

  Richard Rijsdijk

  De Dolomieten zijn en blijven een droombestemming voor de meer ervaren motorrijders die liefhebbers zijn van eindeloos bochten rijden. De passen rijgen zich aaneen en de verbinding...

  Sytze Van der Veen

    Recensie motorgroepsreis Italië 16-22 juni 2017 Voor mij de eerste keer dat ik in het buitenland zover op vakantie ging alleen. Mijn keuze voor deze reis was omdat je...

  M. Schrijver

  Dit was de derde keer dat ik met Horizon een groepsreis gemaakt hebt. Het was wederom een succes. De groepreis Dolomieten was een grote groep maar wel een gezellige groep. Horizon ...

  Joop en Thea Hoekstra

  Wat een geweldige reis naar de Dolomieten. Alles zat mee, het weer, de groep, hotel, eten en niet te vergeten: geweldige natuur met prachtige bochten. Alles was tot in de puntjes v...

  John Polman

  Voor het eerst, samen met mijn motormaatje Rogier, met Horizon op motorreis. En dat is zeer bevallen. In eerste instantie, via de mail al een zeer compleet informatiepakket to...

  Tom Calon en Anja Burenok

  Wij hebben een prachtige reis gehad in de dolomieten. De nieuwe en gewijzigde routes t.o.v. vroeger waren een welkome verassing. Zoals bekend was het weer prima vertoeven in Hotel...

  Roelof

  Ik ben net terug van weer een droomvakantie in de Dolomieten en Oostenrijk. Laat geboekt en toch heeft Horizon Motorreizen mij weer een mooie vakantie bezorgt in twee mooie hotels...

  Marcel

  Bekende reis, maar nu waren de routes weer even anders (om). In het hotel is alles top. Zo veel keuze met het eten is ongekend.Vele passen in de Dolomieten van smalle tot...

  Antoine

  Man man man, wat een heerlijke locatie en wat een mooie routes. Werkelijk een top motorvakantie. Alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd, met zelf na het diner nog een wandelr...

  Bart

  Na enig speurwerk de Dolomieten Groepsreis geboekt. Ik wilde graag een motorvakantie waarbij ik niet zelf over de routes na hoefde te denken. Het boeken via de website ging prima ...

  Klaas van Dompselaar

  Hoi, Carlo en Jolanda Ons alternatief voor Gap, overtrof onze verwachtingen. Een prachtige natuur een geweldig hotel en prachtige routes. De groep was perfect. En de reisbegeleide...

  Willem Rutjes

  Petra en John,Wij hadden het genoegen om o.a. met Hanjo en Inge op pad te gaan. Ik vond het hartstikke gezellig.Routes waren super. Veel hoogteverschillen. Ontelbare scherpe bochte...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.