+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Lees de ervaring van Guus de Vries

BMW - Rondreis Duitsland-Tsjechië met fabriek bezoek

Foto-Horizon-site-1

Guus de Vries

01-08-2017

Bijna 25 jaar rij ik inmiddels BMW. Al jaren stond een bezoek aan de BMW-fabriek in Berlijn op mijn verlanglijstje. Vind het daarom een mooi initiatief van Horizon om een bezoek aan de BMW-fabriek op te nemen in een motorreis. Lekker toeren en ook de fabriek bezoeken. Dat is win-win.

Het bezoek aan de fabriek vond ik zeer de moeite waard. Ook voor niet techneuten zeker een aanrader. Na een korte intro begon de rondleiding. Eerst de fabricage van onderdelen bekeken, daarna zagen we de assemblage van de watergekoelde boxerblokken en konden we het “huwelijk” meemaken van blok en motorfiets. Het meest indrukwekkend bleek de eindtest op de rollerbank. Worden wij door onze dealer gemaand in het begin toch vooral voorzichtig om te gaan met onze nieuwe motor, blijkt hij bij deze eindtest al flink te zijn gemarteld.

Helaas bleek de route vanuit de Harz naar Berlijn en vervolgens van Berlijn naar Dresden niet erg spannend. Grote graanvelden en mooie grote velden met zonnebloemen maar helaas vooral veel lange rechte wegen. Een beetje saai dus. De rit door Tsjechië daarentegen maakte alles weer goed. Fenomenaal mooi zelfs. Voor de overwegend aanwezige GS-rijders een perfecte rit. De 2 K-rijders hadden iets meer moeite met het gehobbel.

Maar het venijn zat bij deze reis toch echt in de staart. Het team Horizon heeft werkelijk geweldige stukken Duits asfalt gevonden voor de route van Dresden naar het hotel in de Rhon. 
En blijkbaar wilde ze ons dat ook heel graag laten zien want deze route bleek maar liefst 450km lang.
Nu toer ik heel graag maar een route van 450km volledig over binnenwegen vond ik toch wel iets teveel van het goede.

Ofschoon deze reis maar 8 dagen is kende de reis toch een rustdag. Al de 3e dag was onze rustdag. 
Die dag was door Horizon opgenomen zodat we Berlijn konden bezoeken. Voor mij was dit het eerste bezoek aan Berlijn. Ook al was een groot deel van het centrum momenteel een bouwput (aanleg nieuwe U-bahn) en stonden er veel gebouwen in de steigers, werd het een reuze gezellige dag. 
Ik bleek nl. met de juiste deelnemers op pad te zijn. Els, Wouter, Leo en Mark bedankt.

Tijdens de reis bleek dat deze Horizon reis wel een heel gemêleerde deelnemersgroep bij elkaar gebracht heeft. Totaal 17. Van advocaat, keuken-verkoper, tandwielspecialist tot iemand in het speciaal onderwijs. Zo’n samenstelling staat natuurlijk garant voor interessante gesprekken tijdens het diner en daarna. Een van de aspecten die wat mij betreft een groepsreis nu juist zo leuk maakt.

Wat betreft overnachtingen werd duidelijk dat Horizon een hoge standaard wil bieden. Daarin zijn ze ook zeker geslaagd. Het hotel in de Harz geniet mijn voorkeur. Hoewel eenvoudig maar wel met zwembad, goed ontbijt en ’s avonds een gezellige BBQ. Super.

Oh ja, heb ook beloofd om iets positiefs over de reisleiding te schrijven. Maar ja wat? 
Er was wel een reisleider………........  Geintje natuurlijk, Richard super gedaan.

Ik vond het een leuke en gezellige week. Ook zeker mede dankzij Richard onze reisleider.
En ik zal ook zeker nog eens met Horizon meereizen.

Team Horizon bedankt.

Groet, Guus

X

Proef de zinderende sfeer van Noord-Afrika Sappige sinaasappels, kleurige tapijten, witte stranden en sprookjesachtige sfeer. Ontdek Marokko in 2020.