Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
13

  Rijke Cultuur en natuurschoon

  Mooie en rustige routes door prachtige parken brengen je naar verschillende hoogtepunten in deze bijzondere landen.

  Deze reis is inclusief
  • 10 overnachtingen
  • 10 ontbijtbuffetten in hotels
  • Ferry overtocht Kiel - Klaipeda v.v.
  • 2 overnachtingen in binnenhut
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • 2x ontbijt en lunch op de ferry
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van 13 daagse reis Baltische Staten

  Over deze reis 13 daagse reis Baltische Staten

  De Baltische staten Estland, Letland en Litouwen, gelegen aan de Oostzee, zijn veel bezochte en populaire bestemmingen in Oost-Europa.

  Estland, Letland en Litouwen, gelegen aan de Oostzee, zijn veel bezochte en populaire bestemmingen in Oost-Europa. De sfeervolle, middeleeuwse hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius, op korte afstand van elkaar gelegen, prijken met recht alle drie op de Unesco werelderfgoedlijst en zijn ook alle drie Culturele hoofdstad van Europa geweest. 

  Je reist met de veerboot van Kiel naar Klaipeda in Litouwen en vice versa. Je hoeft dus geen grote afstanden te overbruggen waardoor deze reis ontspannen begint en eindigt. 

  Heenroute: Emmen – Kiel (D) | 360 km

  De GPS route start bij de grensovergang bij Emmen. Vanuit daar is het via de kortste route 360 km naar Kiel. Vanaf hier pak je de ferry naar Klaipeda, Litouwen. Dit is een twintig uur durende tocht. De ferry vertrekt om 20:00 uur, je hebt een eigen hut aan boord en de motoren gaan in het ruim. Rond 17:00u in de avond kom je aan in Klaipeda, de nationale haven van Litouwen.

  Dagroute 1: Klaipeda (LT) | 11 km

  Je komt om 17:00u aan. Je rijdt met je motor naar het hotel welke 11 km verderop ligt. Na het inchecken en het wegzetten van je motor kan je meteen de Litouwse sfeer proeven in de oude binnenstad. Alles in deze stad draait om de haven. Heel het binnenland van Litouwen wordt bevoorraad via deze doorgang naar zee. Om deze reden is de stad ook al heel oud. Let op, je moet je tijd een uur vooruit zetten. 

  Dagroute 2: Klaipeda- Riga (LV) | 384 km

  Je begint aan de route van tien dagen door drie Baltische staten. Via een hele mooie route rijd je vandaag naar Riga waar je twee dagen verblijft. Onderweg bezoek je eerst een van de meest bekende bezienswaardigheden van Litouwen, namelijk: de Kruisberg. Dit is een internationaal bedevaartsoord. Het is een berg vol met oude kruizen en een hele hoop verhalen. Het bijzonder goede hotel ligt in het hart van de stad Riga.

  Dag 3: Riga | Excursie dag

  Vandaag een dag niet op de motor. Je verblijft in een goed hotel en hebt de hele dag de tijd om te doen wat je zelf wilt. Kan je niet genoeg van de motor krijgen? Je kunt altijd de omgeving gaan verkennen. Ook is er een motor museum. Riga is de hoofdstad van Letland. Riga is een karakteristieke Hanze-havenplaats aan de Golf van Riga. Het is in de Hanza-dagen erg rijk geworden en dat is terug te zien in het oude centrum. Maar ook Jurmala aan de witte kust, de Letse uitvoering van Scheveningen, benadrukt nog eens de glorie van ooit. Grote houten herenhuizen staan in verschillende soorten en maten in en rond deze badplaats.

  Dagroute 4: Riga – Tallinn (EST) | 327 km

  Na een route langs de brede witte stranden van de Baltische Staten (Baltisch betekent wit) kom je na 185 km aan in Parnü. Parnu is een gezellige badplaats. Alle reden voor een stop. Het tweede deel voert door het binnenland van Estland richting de hoofdstad Tallinn. Het landschap is sterk glooiend. De route rijdt relaxed.

  Dag 5: Tallinn | Excursie dag

  Ook voor Tallinn is een dag gereserveerd voor een verkenning. Tallinn behoorde ook tot de rijke Hanza-organisatie. Het is compacter als Riga en is één van de mooiste steden rond de Oostzee. Je verblijft 2 nachten in deze oude Hanzestad. Het zal je opvallen dat er hier en daar teksten voorkomen (bijv. aan openbare gebouwen) die sterk denken aan het Duits. Dat kan kloppen omdat ten tijde van de Hanza-jaren er langs de hele kust van de Oostzee (van Lübeck tot en met de Finse Golf bij Sint-Petersburg) één handelstaal ontstond. Deze taal was sterk Duits georiënteerd.

  Dagroute 6: Tallinn – Tartu | 239 km

  Je verlaat Tallinn voor een rit naar het universiteitsstadje Tartu. De route gaat eerst naar een bijzondere plek aan de noordwest-kust van Estland: de Jägala juga Waterval. Je vervolgt je weg door het binnenland om in de levendige universiteitsstad Tartu te eindigen. Op de terrassen op het grote plein van Tartu is altijd goed vertoeven.  

  Dagroute 7: Tartu – Sigulda(LT) | 313 km

  Via het sterk heuvelachtige zuidoosten van Estland volg je een mooie extra slingerroute door een bosrijk gebied. Ongeveer 60 km van Tartu rijd je door Otepäa waar het nationaal biathlon stadion en een springschans is gevestigd. Deze plaats is zowel zomers vanwege al het water en ‘s winters als wintersportplek erg populair.

  Dagroute 8: Sigulda – Vilnius | 382 km

  Voor deze dag staat een mooie toeristische rit naar Vilnius op het programma. Na 180 km passeer je het stadje Birzai in Litouwen. Daar is een volledig gerenoveerd landhuis, met daarbij een restaurant. Je mag je motor over de ophaalbrug op het terrein parkeren. Na de lunch rij je door het regionaal park van Anyksciai. Een mooi traject volgt. Eind in de middag rij je Vilnius binnen. Daar parkeer je de motor bij het hotel en kun je dezelfde middag door middel van bijv. de City-Tour bus je al te goed doen aan de oude historische binnenstad van Vilnius in het centrum. ’s Avonds is het lekker eten en drinken op de vele terrassen in de stad.

  Dag 9: Vilnius | Excursie dag

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om het knusse Vilnius verder te bezichtigen. Het historische centrum van Vilnius behoort tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast kent de stad een zeer rijke geschiedenis en heeft Vilnius cultuurliefhebbers veel te bieden. De rivier de Neris stroomt door de stad. Vilnius is het centrum van het land, van de Litouwse politiek en het middelpunt van de economie van het land. Vilnius heeft een eigen vliegveld en is daardoor een uitstekende plek voor een korte stedenreis. De stad staat vol met prachtige, veelal historische bouwwerken en bezienswaardigheden.
  Liever een dagje op de motor? We hebben een rondrit voor je gemaakt die je langs de waterburcht Trakai en het Grutas Parkas brengt. De lus is 318 km lang. Hij is zeer de moeite waard!

  Dagroute 10: Vilnius – Druskininkai | 168 km

  Vandaag staat een korte rit naar het zuid-oosten van Litouwen op het programma, namelijk naar de wellnessplaats Druskininkai. Het geeft tijd om de waterburcht van Trakai aan te doen. Deze staat net buiten Vilnius, 30 km. Het terras is aan het water, recht tegenover de burcht. Het is mogelijk om de burcht te bezoeken en even langs de waterboulevard te lopen. Een mooie route leidt je vervolgens na 149km naar een ander markante plek: Grutas Parkas. Zeker een plek om te bezoeken. Het brengt je terug naar de Sovjettijd.

  Dagroute 11: Druskininkai – Klaipeda | 340 km

  Je laat Vilnius weer achter je. Een mooie etappe volgt. Misschien ben je gisteren al langs Kasteel Trakai onder de rook van Vilnius gekomen, zo niet, dan zie je de mooie waterburcht nu voor het eerst. Een groot deel leidt je langs de grootste rivier van Litouwen: de Nemunas. Vanaf Kaunas volg je de rivier. Vlak buiten Kaunas begint De tour van Panemunė. Een korte route langs 4 markante landhuizen/villa’s langs de Nemunas.  Aan het einde van de middag ben je terug naar de vertrekplaats van de ferry in Klaipeda. De ferry vertrekt om 22.00u.

  Dagroute 12: Kiel – Nl/BE | 400 km

  Om 17.00u ben je weer terug in Kiel. Vanuit Kiel is 400km naar Emmen. Je kunt er voor kiezen om direct naar huis te rijden of nog een tussennacht te boeken. Het ligt voor de hand om in Kiel nog een overnachting te boeken. Dan kan je de volgende dag rustig terug rijden naar huis. Je kunt dit ook gelijk doen als je van de ferry rijdt. Hiermee komt er een einde aan deze prachtige motorreis! 

  Data en prijzen

  Doorgaans tussen april en september

  Prijs op basis van 13 dagen

  € 1.399,00

  Duopassagier

  € 1.359,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 429,00

  Prijs Hoogseizoen van 1 mei t/m 31 augustus 2022

  € 1.559,00

  Duopassagier

  € 1.499,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 459,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Mooie rustige reis door landen met veel historie.

  Het was een rustige reis door de extra dagen in de hoofdsteden. Je zag in alle landen nog diverse russissche historie. Maar tegelijkertijd ook de nadrukkelijke invloed van de aansl...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.