Aantal dagen
4
Reisdata

10 t/m 13 juni 2022

  Deze berg- en bochtentraining is het vervolg op de basis training en de meer ervaren motorrijder. 

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • KNMV-gediplomeerde instructeur (KGI)
  • KNMV-instructeur voor Regionale Motor Trainingen (RMT)
  • Toeristenbelasting
  • Parkeerplaats op eigen terrein
  • Certificaat van deelname

  Media van Berg & Bochten Training Gevorderd® Luxemburg #2

  Over deze reis Berg & Bochten Training Gevorderd® Luxemburg #2

  Leer nog beter je motor te beheersen!

  Voor ervaren motorrijders en rijders die de BBT-basis hebben gevolgd. Mooie asfaltwegen met uitdagende doorlopende bochten en kleine bergweggetjes met scherpe haarspeldbochten; dat is het échte motorrijden! Met deze training voor gevorderde motorrijders wordt de bergvaardigheid verder uitgebouwd. Om nog meer plezier te krijgen in het rijden door de bergen.

  Direct starten met de training

  Op vrijdag verzamelen we al vroeg in de ochtend in Aken. Onder het genot van een kopje koffie of thee krijg je een korte uitleg over deze training. Daarna gaan we van start met een mooie route naar een gezellig familiehotel in Luxemburg. Tijdens deze heenreis observeren de instructeurs de deelnemers met het oog op de samenstelling van de groepen. Deze groepen bestaan uit maximaal 6 motorrijders met een (zoveel mogelijk) gelijkwaardig rijniveau. Bij aankomst bij het hotel is er ruimte voor een rustmoment en een drankje. Daarna volgt een theoretische sessie als voorbereiding op de praktijk.  

  Verschillende technieken dag 1

  Bochten techniek:
  -Het rijden van de juiste lijnen

  Kijken, remmen en sturen:
  -Het remmen tot in de bocht
  -De remming starten in de bocht
  -Het afschuinen van de motor 

  Risicomijdend rijgedrag:
  -Het herkennen van gevaarlijke situaties
  -Het voorkomen van ongevallen 

  Dag 2 en 3

  Dag 2 en 3 starten we na het ontbijt met een briefing, waarna 2 groepen vertrekken onder begeleiding van de instructeur. De andere 2 groepen rijden de route zelfstandig. Tijdens de rit rijden de cursisten beurtelings voorop, gevolgd door de instructeur. Er wordt regelmatig gestopt om de voorste cursist te observeren. Tijdens de rit worden er ook video-opnames gemaakt.

  Afgelegen parkeerterrein

  Een deel van de training wordt op een afgelegen terrein gegeven. Hier worden een aantal speciale oefeningen gedaan om de motorvaardigheid verder te verbeteren. Deze technieken worden direct daarna in de praktijk gebracht tijdens het rijden van de dagroute. Dat gebeurt uiteraard onder begeleiding van de instructeur.

  -Remmen met hoge snelheid
  -Uitwijken
  -Korte draaien door af te schuinen
  -Achterremtechniek
  -Kijktechniek

  Tweede deel van de dag

  In het tweede deel van de route wisselt de instructeur van groep. Elke deelnemer wordt tijdens dit lange weekend dus 4 dagdelen door de instructeur begeleid. Elke avond wordt de dag geëvalueerd en wordt er aandacht besteed aan het veiliger en daardoor ook prettiger motorrijden.

  Op maandag rijden we een prachtige toeristische route naar de Eifel. Na de gezamenlijke afronding van de training ontvang je een certificaat van deelname en rij je verder huiswaarts

  Praktische zaken

  Deelname aan deze training is mogelijk voor iedereen met een geldig motorrijbewijs en een motor die technisch in goede staat is. Deze vervolgtraining is speciaal bedoeld voor motorrijders die onze basistraining of een andere KNMV-gecertificeerde VRO hebben gevolgd.

  Deze training wordt gegeven door gediplomeerde KNMV-opgeleide instructeurs (KGI) van RinCC Motor Courses.

  Data en prijzen

  vrijdag 10 t/m maandag 13 juni 2022

  Vrijdag 10 juni - maandag 13 juni 2022

   

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 559,00

  Duopassagier

  € 439,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 109,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Didactisch-en Praktische Masterclass B&B Training gevorderd

  Een fantastische cursus welke een must zou moeten zijn voor elke motorrijder/ster ook al rijd je niet in de Heuvels en Bergen. Met deze cursus kan je jezelf weghouden uit gevaarlij...

  Luc De Leeuw

  Voor mij was het derde keer dat ik deze training volgde. Verleden jaar 2 keer aan de Moezel basis training en nu Luxemburg Gevorderden. Met het geluk van in een goeie groep te zitt...

  Geert Mertens

  Hotel Saint Fiacre is een aangenaam hotel met goede kamers en lekkere keuken. De training, gegeven door een professionele gediplomeerde instructeur was top.   

  Jaco Seerden

  Net als vorig jaar met de basistraining was ook deze 'gevorderden' training weer goed verzorgd. Zelfs de regen, driekwart van de eerste dag, paste in het gevorderden gedeelte 😎 ...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.