Deze reis is inclusief
Motorhuur mogelijk bij deze reis
Aantal dagen
8

  Verrassend veelzijdig Zuid- Spanje. Een prachtige hotelrondreis door het schitterende Andalusië met een huurmotor van Hertz.

  Deze reis is inclusief
  • 7 Hotelovernachtingen
  • 7x Ontbijt
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting
  • Motorhuur
  Wat is niet inbegrepen
  • Vlucht
  • Diner
  • Parkeerkosten
  Spanje - Andalusië Routekaart

  Media van Andalusië

  Over deze reis Andalusië

  Rondtoeren door Andalusië op de Motor

  Wat is er lekkerder dan toeren met de motor door de prachtige streek van Andalusië? Een streek waar het het bijna altijd een lekkere tempratuur is. Vooral in het voor- najaar. Kinkt goed toch? Het prachtige Andalusië is precies zo'n ideale streek. Daarom hebben we hier een geweldige rondreis met luxe hotels uitgezet, en dat ook nog alles op een huurmotor van BMW. Een reis met geniet-garantie! 

  Let op: deze reis is zonder vlucht en motortransport

  Heenreis en dagroute 1: Malaga, Spanje | 169 km

  Je vliegt in de ochtend vanuit een vliegveld naar keuze naar het zonnige Malaga. Hier haal je bij Hertz Ride je BMW motor op. Dan begin je gelijk met een korte dagroute (169 km) naar het hotel. De eerste paar kilometers doorkruis je Malaga over vlotte wegen om die vervolgens achter je te laten en de bergen in te rijden. Al na 20 km krijg je een prachtig uitzicht vanuit de bergen over de Middellandse Zee. Je passeert diverse stuwmeren (Embalse in het Spaans) en doorkruist het Parque Natural “Sierras de Tejeda Almijara Alhama. Aan het einde van deze rit kom je aan in het hotel, hier kun je gelijk al een heerlijke duik in het zwembad nemen en met een drankje van de Spaanse zon kan genieten. Zo heb je direct het echte relaxte vakantiegevoel en een heerlijke week rijden nog voor de boeg. 

  Dagroute 2: Sierra Nevada & Mulhacen | 238 / 296 / 319 km

  Na een zeer uitgebreid Spaans ontbijt start je met een route rondom en door de Mulhacen. Deze berg is met zijn 3.482m de hoogste berg van het Spaanse vaste land. Je krijgt vandaag de keuze uit een korte, lange en XL route. De routes gaan rond de Mulhacen en de lange en XL route gaan zelfs heen en terug naar het hoogste punt van de bergpas Sierra Nevada (2.400m). Het is een uitdagende en uitstekende weg om te rijden en deze zit direct in het begin van de route. Zorg hier voor een extra laagje kleding aangezien de temperatuur boven op de Sierra Nevada tot onder de 10 graden kan dalen. Het uitzicht boven is schitterend met in de verte: Granada. Je rijdt nagenoeg dezelfde weg naar beneden, waarbij het zeker de moeite waard is bij een Mirador te stoppen. 

  Na de Sierra Nevada rijd je met vele leuke bochten door een mooie kloof, waar je uitkomt bij het azuur blauwe Embalse de Quentar. Vanuit de kloof gaat de route verder langs het 500 jaar oude Castillo de la Cahorra die je van ver al kunt zien liggen. Via een aantal leuke Spaanse plaatsjes rijd je verder zuidelijk om aan de zuid kant van de Mulhacen te gaan rijden. Hier nemen de korte en lange route de slingerende en glooiende wegen die je door de Spaanse natuur voeren. Ben je een echte bochten liefhebber? Dan kun je voor de XL route kiezen. Let op: deze route kent een stuk van tientallen kilometers met onophoudelijke bochten. Je passeert hierbij o.a. de typische en bijzondere Spaanse dorpjes Trevelez en Pampaneira. In Pampaneira vind je een kleine chocolade fabriek met winkel welke een "must" is voor de chocolade liefhebber. 

  Na een mooie en uitdagende route neem je het laatste deel van de route de snelste weg om Granada heen terug naar het hotel. Rijd je de korte route dan heb je nog ruim voldoende tijd om het centrum van Granada in te wandelen aangezien je in Spanje pas later op de avond eet. 

  Dagroute 3: Granada-Cordoba | 231 / 291 / 308 km

  Deze dag rijd je naar Córdoba. De stad waar je de Moorse invloed uit vervlogen tijden met zekerheid kunt terug zien. De Mooren hebben tijdens hun periode in Andalusië vele sporen achtergelaten en je ziet dat dan ook overal terug en proeft het nog in de cultuur hier in Zuid-Spanje. Córdoba is de oudst bekende stad van de huidige beschaafde wereld en het centrum van Moors Spanje. Reden genoeg om hier twee dagen te overnachten. 

  De route wordt gekenmerkt tot de vele uitgestrekte olijfboom velden. Bijna indrukwekkend om te zien hoeveel olijfbomen er hier aanwezig zijn. Voor vandaag zijn er ook weer drie mogelijkheden in lengte van de route. Wil je wat meer zien en bezoeken onderweg of in Córdoba dan kies je voor de korte route. Houd je van wat meer stuurwerk of een mix tussen zien en rijden dan kun je kiezen voor de lange of XL route. 

  Via vlotte wegen laat je Granada achter je, en vanuit het vlakke landschap rijd je de bergen in. Het uitzicht vanaf de weg omhoog is fenomenaal en vooral goed te zien vanuit één van de Miradors. Na een van de bochtige wegen door de bergen rijd je "tegen" het mooie dorpje Montefrio aan. Zo ga je de dorpen vaker zien tijdens deze reis. De Iglesia staat op het hoogste punt van het dorp en de huizen staan daar omheen tot in het dal. Allemaal wit. Na Montefrio gaat de route richting het Parque Natural Sierras Subbéticas. De korte route raakt het natuurpark. De lange en XL route maken hier een extra lus doorheen. Het landschap is weids en verlaten, de wegen wisselen elkaar af van bochtig tot glooiend. Genietend vanaf de motor en veelal omringd door olijf- en amandelbomen. De intensiteit van deze bomen neemt toe naarmate je Córdoba nadert. Zover als je kunt kijken olijfbomen. Soms gemarkeerd door een rijtje palmbomen. Dan op eens is daar de grote en oude stad Córdoba. 

   

   

  Dagroute 4: Rondrit Sierra de Hornachuelos | 240 / 316 km

  Vandaag staat er een rondrit voor je klaar door het Parque National de Hornachuelos. Je kunt er ook voor kiezen deze nog niet te gaan rijden en Córdoba te bezichtigen. Rijd je de korte route dan kun je mogelijk zelfs beide doen.  

   De route start dan ook dwars door de stad heen richting de bergen en het natuurpark. Eenmaal Córdoba uit kun je meteen in het ritme van de bochten komen door het bosachtige gebied. Tijdens de route tref je weinig verkeer aan en zo nu en dan een Spaans dorpje om even te laveren, koffie te drinken of te lunchen. Bijvoorbeeld Azuaga, waar je het dorp in kunt rijden om in het kleine centrum op het plein voor het kerkje een koffiestop kunt doen. De route is zeer gevarieerd in wegen en bochten. In het natuurpark leven nog vele wilde dieren, zoals bijvoorbeeld grote gieren en adelaars. Ook zie je hier de "zwarte varkens" veelal lopen. Zij worden gehouden voor o.a. de befaamde Iberico ham. De varkens hebben grote stukken land tot hun beschikking en heb je iets te eten voor ze over dan komen ze in grote getalen en zeer luidruchtig naar je toe (nogal indrukwekkend). 

  Bijna aan het einde van de route, net buiten Córdoba, ligt de sprookjesachtige Moorse paleisstad Medina Azahara met schitterende overblijfselen uit de 10e eeuw. De laatste kilometers rijd je via een vlotte weg terug naar het hotel.

  Dagroute 5: Cordoba-Sevilla | 247 / 337 km

  De route gaat vandaag met een korte- of lange variant naar de hoofdstad van Andalusië: Sevilla. Eeuwen geleden werden hier alle rijkdommen verzameld die de Spanjaarden uit alle werelddelen meennamen. Je ziet dat dan ook terug in de indrukwekkende gebouwen in deze stad. Het centrum is groot en zeer de moeite waard om voor of na het diner te gaan verkennen. Het eerste deel van de route gaat door de Sierra de Hornachuelos, waar je nu een deel van de route van gisteren tegengesteld gaat rijden. Weer een totaal ander beeld dan gisteren in dit mooie gebied. Bochtige wegen gecombineerd met mooie uitzichten blijven één van de hoofdingrediënten van deze reis. 

  Vele bochten verder rij je vanzelf het Park Natural Sierra Norte in. In dit park verandert het landschap voortdurend. Groene valleien en glooiende hellingen worden afgewisseld door bossen en rivieren. Je rijdt langs oude forten en kastelen en fascinerende kleine witte dorpjes. Zo slinger je verder naar Sevilla. Door de ontelbare bochten van deze weg heb je echter weinig tijd om rond te kijken. Het laatste deel van de route gaat vlot naar Sevilla over het vlakke landschap. Deze wordt gemarkeerd door sterk oplichtende hoge torens in het landschap. De laatste kilometers doorkruis je de stad tot aan het hotel. Doordat je wat verder de stad inrijdt heb je in de middag en avond gelegenheid om het indrukwekkend Sevilla te gaan bekijken met o.a. de grote Kathedraal en het Plaza d'Espagna. 

  Dagroute 6: Sevilla - Sotogrande | 269 / 343 km

  Je laat Sevilla via vlotte wegen achter je en rijd terug richting Gibraltar. Gaandeweg de route gaat het vlakke landschap over in een glooiende route. Je rijd nu naar het Parque Natural Sierra de Grazalema. Je rijdt daar het oogverblindend witte bergdorp Zahara tegemoet als je stuwdam van het Embalse de Zahara El Castor oversteekt. Dit dorpje lijkt tegen de berg Sierra del Jaral geplakt te zijn en toornt hoog boven het turquoise stuwmeer uit. Je vervolgt de weg die steeds meer op een Italiaanse bergpas begint te lijken en komt op 1.100 m hoogte boven aan. Tientallen kilometers volg je de Puerto de las Palomas met een oneindig aantal bochten met telkens weer een terugkerend uitzicht op het stuwmeer. In het karkakteristieke dorpje Grazalema kun je een lunchstop maken en genieten van het kleine levendige en toeristische plaatsje.

  Vervolgens rijd je Parque Natural de Los Alcornocales binnen dat je richting de kust leidt. Ook dit gebied lijkt volledig verlaten, je waant je hier de enige weggebruiker met af en toe een auto die je tegemoet komt. Je komt ook door Los Angeles, dat helemaal niets weg heeft van zijn Amerikaanse naamgenoot en zakt zo verder af richting het zuiden tot aan Sotogrande. Het hotel bevindt zich op een golf resort waar het ook heerlijk toeven is. De liefhebber die ook Gibraltar wil zien kan nog even doorrijden. Houd dan rekening met de tijd die het nodig heeft om de grenspost en de landingsbaan van het lokale vliegveld te passeren. Je rijdt hier immers Groot- Brittanië binnen en even later weer uit. 

  Dagroute 7: Sotogrande - Malaga | 227 / 312 km

  De laatste rit brengt je weer terug naar het mooie Málaga. Je volgt eerst de kustlijn om daarna weer de bergen in te rijden. Opnieuw krijg je prachtige uitzichten te zien en rij je over mooie bochtige wegen met af en toe een klein wit dorpje. Via de bergwegen rijd je naar Ronda. Deze stad is vooral bekend om de indrukwekkende bruggen. Het is een extra stop waard om de imponerende kloof en de bijbehorende bruggen te bekijken. Na Ronda heb je de mogelijkheid om naar het Setenil de las Bodegas te gaan en daar een stop te maken. De huizen en winkeltjes zijn in de overhangende rotswand gebouwd wat een bijzonder gezicht is. Vanuit hier rijd je verder door de natuur richting Málaga. Daarbij passeer je nog El Chorro met de Caminito del Rey. Een wandel door een kloof welke jaren geleden ooit tegen de wand van de kloof aangemaakt is. 

  Tot aan Málaga blijft de route mooi, zoals je dat deze hele week heb mogen ervaren. In Málaga aangekomen neem je afscheid van de fantastische BMW motor. In het laatste hotel van je reis kun je nog even genieten in de zon met een lekker biertje.

  Dag 8: Terug vlucht Malaga-Eindhoven | 1.818 km

  Vandaag vlieg je terug naar Nederland. Eerst heb je nog de tijd voor een heerlijk ontbijt in het hotel. Dan kun je op je gemak je spullen bij elkaar verzamelen en het vliegveld opzoeken.  In de middag pak je dan de terugvlucht, waarbij je in het vliegtuig nog even de fijne herinneringen van de reis terug kunt halen. 

   

  Huurmotor en opties

  De Andalusië reis is inclusief huurmotor van Hertz Ride.

  Motoren kunnen opgehaald/afgeleverd worden van maandag tot en met vrijdag. 
  Het is ook mogelijk om de motoren op afspraak op zaterdag/zondag op te halen/inleveren maar met een extra toeslag van €49,-

  De standaard motor waarmee je de reis gaat rijden is de: 
  BMW F700 GS / F750 GS.

  Ga je voor een zwaarder type dan komt er een extra toeslag bij en heb je de keuze tussen onderstaande type motoren.

  BMW R1200 / R1250 GS: + €210,-

  BMW R1200 / R1250 RT: + €315,-

  Mocht je je pakket willen uitbreiden met een navigatiesysteem of liever een verlaagd zadel? Ook dit is mogelijk.
  Huur BMW navigatiesysteem (7 dagen) €99,-
  Verlaagd zadel €29,-

  Geef bij stap 4 van de boeking "bij het opmerkingen veld" aan welke huurmotor je wilt gebruiken en of je van een van de extra's wilt bij huren. 

  * Let op: hieronder een aantal huurvoorwaarden voor het huren van een motor:
  - minimale leeftijd 28 jaar of 25 jaar met een extra toeslag voor een jonge rijder
  - minimaal 3 jaar in het bezit zijn van je motorrijbewijs
  - een borg/eigen risico betaling van € 2000,- per motor die alleen met creditcard betaald kan worden
  - identificatie plicht (rijbewijs en paspoort/identiteitskaart)

  Data en prijzen

  Vertrekdata van maart tot november

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 1.599,00

  Duopassagier

  € 1.099,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 429,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.