+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Noorwegen - Zuid-Noorwegen

vanaf €1749

Verleidelijk puur!

Noorwegen heeft een ongelofelijk pure en gevarieerde natuur. Lieflijk en ruig komen hier samen. De gigantische bergen, gletsjers, strakblauwe meren, snelstromende rivieren, bulderende watervallen, bloeiende valleien en ontelbare fjorden maken diepe indruk. Je zult niet de eerste zijn die zijn hart aan dit imponerende land verpandt. Deze rondreis brengt je naar de mooiste plekken van het zuiden en voert je over de heerlijkste wegen. Het is echt een feest om hier te rijden. Dat zul je zelf ervaren.

 

Ervaringen van onze klanten

Zeer mooie route, enkel de eerste dag van de boot naar het hotel was te lang. Namelijk de boot had vertraging door het slechte weer en het was verschrikkelijk slecht weer onderweg met heel veel regen en wind. Ik vind het ook jammer dat jul.. Lees verder

2018-06-29

Beste,Beter laat dan nooit! Wij danken jullie van ganser harte voor de tips, hotels en routesdie we mochten ontvangen. Ondanks het wat mindere weer (sneeuw hebben we niet gehad)was dit een onvergetelijke reis! We zeggen het.. Lees verder

2013-10-16

John & PetraWat een geweldig mooie reis was dit! Het landschap, de bergen, de fjorden, de sneeuwwallen van wel 5 meter hoog waar je dan met de motor tussen rijd.De hotels, het eten in één woord, GRANDIOOS... Lees verder

2013-07-17

De Prekestolen; een rots die 604 meter uittorent boven de Lysefjord i Rogaland 

Dag 1 Je rijdt op eigen gelegenheid naar Hirtshals in Denemarken. Reis je met de auto en aanhanger, dan kun je die hier tegen betaling veilig stallen. Je overnacht in Hirtshals deze overnachting is op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 In de ochtend vaar je met de ferry van Hirtshals naar Kristiansand in Noorwegen. Deze overtocht duurt ongeveer 3½ uur. Als je de ferry afrijdt, begint je rondreis door Noorwegen. De eerste route is slechts 250 km. Vanuit Kristiansand rij je naar Jørpeland in het zuidwesten van Noorwegen. Je blijft hier 2 dagen.

Dag 3 Je kunt deze dag uit 2 verschillende routes door het Lysefjord kiezen. De 1e brengt je naar de bekende klif Prekestolen, waarna je een pittige, maar schitterende wandeling van 5 uur in totaal maakt. Blijf je liever op je zadel zitten, dan rij je via de Lysevegen naar Lysebotn. We raden een koffiestop in het Adelaarsnest aan. Daarna rij je over een heerlijke weg van 8 km met 32 haarspeldbochten naar de fjord. Hier ga je aan boord van de ferry die je -onder de Prekestolen door varend- terugbrengt naar je hotel in Jørpeland.

Dag 4 Je rijdt vanuit Stavanger naar Bergen. Tijdens deze route maak je diverse overtochten met de ferry en passeer je een dubbele waterval en de fruittuin van Noorwegen. Wil je nog meer zien, dan kun je na deze tocht 's middags Bergen bezoeken. Maar dat bezoek kun je ook voor de volgende ochtend bewaren

 

De diepblauwe Geirangerfjord is een sprookje aan de fjord en rijden over de Trollstigen

Dag 5 Je vervolgt de rondreis in noordelijke richting naar Loen, dat 350 km verderop ligt. Dit is een prachtige route door het magnifieke Noorse fjordenlandschap met koelblauwe meren, snelstromende rivieren en hoge bergen.

Dag 6 Vanuit Loen ga je naar Molde, een route van 230 km. Deze koningsrit kent alleen maar hoogtepunten. Onderweg naar het dorpje Geiranger zul je onder de indruk raken van de pure schoonheid van de natuur. Voordat je bij de Geirangerfjord komt, kun je naar het Dalsnibbaplateau rijden. Van daaruit heb je een weergaloos uitzicht op de cruiseschepen, die door de grote afstand op roeibootjes lijken. De Geirangerfjord zelf is een genot. Dit is een van de mooiste fjorden, die bekendstaat om zijn schitterende watervallen met  opvallende namen, zoals de 'Vrijer' en de 'Bruidssluier'. Via de ferry ga je naar Trollstigen, dat mooie uitzichtspunten heeft. Eindpunt is de rozenstad Molde, een van de mooiste plekken van Noorwegen.

Dag 7 Je vertrekt naar Trondheim, een grote havenstad. Onderweg rij je over de wereldberoemde en geliefde Atlantic Road. Neem voor dit juweeltje gerust je tijd. Het is het absoluut waard!

motorreizen-noorwegen-meer
motorreizen-noorwegen-uitzicht

Trondheim en de Staafkerk van Lom 

Dag 8 Deze dag vul je zelf in. Je kunt een rustdag nemen en Trondheim bezoeken. Maar je kunt ook de speciaal voor jou uitgezette route langs het Trondheimfjord en Beitstadfjord volgen. Schitterend!

Dag 9 Je ontdekkingsreis gaat verder richting Lom. Deze stad is bekend om de Staafkerk en het bezoekerscentrum. Onderweg zie je dat je langzaamaan in een ruiger deel van Noorwegen komt.

Dag 10 Dit wordt een onvergetelijke route naar Flåm. Je rijdt langs en over fjorden en kunt onderweg Europa's grootste gletsjer bezoeken: Jostedalsbreen. Vervolgens rij je over de hoogvlakte via de Aurlandsvegn naar Aurland. Wil je de route wat verkorten dan kun je ook via de veiligste, langste en mooiste tunnel van Europa naar Flåm rijden. Dit dorpje is omgeven door een bijzonder imposante omgeving van steile bergen, smalle dalen en kletterende watervallen. De treinrit die je hier door het ruige landschap kunt maken, zal je zeker bijblijven.

Dag 11 Vanuit Flåm rij je naar Hovden. Al snel passeer je Stalheim. Hier hebben we een extra lusje in de route gelegd vanwege een prachtige waterval én de steilste afdaling van Noorwegen; de bochtjes zijn er zo scherp dat je je eigen nummerplaat kunt lezen!

 

Kristiansand

Dag 12 De rondreis is bijna ten einde. Je rijdt via een mooie route terug naar Kristiansand. Daar word je in de middag in de haven verwacht voor de overtocht naar Hirtshals. Aan het begin van de avond arriveer je in Hirtshals en overnacht je in dit Deense stadje.

Dag 13 De volgende ochtend rij je weer terug naar Nederland. Tenzij je gebruikmaakt van een extra overnachting in de buurt van Rendsburg in Duitsland.

motorreizen-noorwegen-wegen
Boek nu