Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
17

  Noordkaap Rally individueel, een magnifieke en onvergetelijke ervaring die je gedaan moet hebben!

  Deze reis is inclusief
  • Overtocht Kiel - Göteborg
  • Overnachting in een binnenhut tijdens de overtochten
  • Ontbijt en diner tijdens beide overtochten
  • 14 hotelovernachtingen
  • 16 ontbijtbuffetten
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Overtocht Oslo - Kiel
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner
  • Binnenlandse Ferryovertochten

  Media van Noordkaap Rally

  Over deze reis Noordkaap Rally

  Via Zweden, Finland en Noorwegen naar de Noordkaap het noordelijkste puntje van Europa

  Voor veel motorrijders is het een wens om naar de Noordkaap te rijden. Wij verzorgen deze reis al vele jaren, zowel voor groepen als voor individueel reizende motorrijders. Met deze vernieuwde reis rij je eveneens door Zweden en Finland om ook hier enkele schitterende wegen en prachtige uitzichten mee te nemen. Ook Senja het mooiste eiland van Noorwegen wordt aangedaan.  

   

  Heenroute: Kiel | 409 kilometer

  In de ochtend vertrek je vanuit huis richting Borne/Hengelo. Hier pak je verder de snelweg, die je in vier uurtjes naar de haven Kiel leidt.In de avond pak je de nachtboot naar Göteborg. Hier kan je heerlijk genieten van alle luxe op de ferry. Van casino tot karaoke je kan je fantastisch vermaken. Ook is het heerlijk om de frisse wind van het bovendek op te zoeken en schitterend over het Kattegat te kijken. 

  Dagroute 1: Götenborg-Elverum | 425 kilometer

  Na een goed ontbijt op de boot ga je vanuit Götenborg met een prachtige route naar Elverum (Noorwegen). Je verlaat Göteborg over een enorme hangbrug, waar je ook onderdoor gevaren bent. Vanaf de brug heb je al rijdend een prachtig uitzicht over de haven en de zee. Tijdens deze route passeer je ook vele meren en rivieren. Je passeert ook het Øyeren meer wat een totale oeverlengte heeft van wel 165 kilometer. Na een lange dag kom je dan bij het heerlijk luxe hotel in Elverum aan. De route is enerverend en je hebt al kunnen proeven aan de dagen die gaan komen.  

  Dagroute 2: Elverum-Verdal | 505 kilometer

  Vandaag rijd je voor het eerst een hele dagroute door Noorwegen. Je verlaat Elverum en rijdt over kleine wegen naar Roros, een mijnplaatsje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de route van vandaag passeer je ontelbaar veel meren en rivieren, wat echt typerend is voor Noorwegen, Zweden en Finland. Direct na Roros passeer je het grootste meer van de dagroute het Ausrunden. Daarna rijd je door naar Verdal aan het Trondheimsfjord. Dit is het eerste fjord van de reis en een fenomenaal natuurwonder. Dat de zee nog zo ver landinwaarts rijkt. In het hotel staat een lekker bed op je te wachten na een stevige dag rijden.

  Dagroute 3: Verdal-Fauske | 572 kilometer

  Van Verdal gaat de route verder naar Fauske. Dit is een lange maar makkelijk te rijden route, waarbij je de poolcirkel passeert. Ook tikt de dagroute de 700m aan. Dit zijn de eerste hoogtemeters van de reis, op de weg terug kom je nog langs meerdere bergachtige gebieden. Voor nu is het motto op naar de Noordkaap. Ondanks een route van ±600km is er voldoende tijd om onderweg een hapje te eten en te drinken. Ook is er voldoende tijd voor een bezoek aan het Poolcirkelcentrum. Tijdens de route pak je regelmatig nog een zijweggetje mee voor een aantal bochten en een extra mooi uitzicht. Ook het hotel in Fauske ligt aan een prachtig fjord, waar je in de avond nog mooi kunt wandelen.

  Dagroute 4: Fauske-Kiruna | 424 kilometer

  Je vervolgt de Noordkaapreis via Narvik naar Kiruna in Zweden. Je rijdt langs meerdere prachtige fjorden zoals de Ofotjorden het grootste fjord van de dag. Daar kom je ook langs Narvik een mooie vissersstad. Daarna ga je al snel de grens met Zweden over door het Abisko National Park langs het Tornetraskmeer. Hierna is het een interessant stuk sturen naar het hotel in Kiruna. Dit is een mijnstad in Zweeds Lapland. Waar je heerlijk kunt genieten van een stuk rendierenvlees. Doordat Kiruna een mijnstad is heeft het een rijke historie vanwege de ertsmijn. De mijn wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt en er loopt een spoor van Kiruna naar Narvik om de erts te vervoeren.

  Dagroute 5: Kiruna-Alta via Finland | 454 kilometer

  Vandaag rijd je in één dag door drielanden. Je begint in Zweden, doorkruist Finland en eindigt in Noorwegen (Alta). Op deze dagroute rijd je voor het laatst door Zweden en Finland. Hier geniet je nog van de surrealistische weidse en uitgestrekte landschappen. Opvallend is dat de begroeiing afneemt. Je zit namelijk nog maar een paar honderd kilometer van het noordelijkste puntje van Europa. Je rijdt vandaag een groot stuk over de fantastische 93 door één van de grootste kloven van Europa. Je slaapt in Alta de meest noordelijke stad van Noorwegen, in deze stad vind je nog rotstekeningen terug van de tijd van de Vikingen. Het hotel bied je de rust om je op te maken voor de rit naar de Noordkaap van morgen. 

  Dagroute 6: Alta-Nordkapp | 275 kilometer

  Eindelijk is de dag aangebroken dat je de Noordkaap gaat bezoeken! Je geniet eerst van een heerlijk uitbreid ontbijt in het hotel in Alta, zodat je met een stevige bodem kunt beginnen aan de tocht naar het noorden. Je rijdt eerst naar het hotel voor die avond, je deponeert je bagage, eet en drinkt wat en dan ga je in de avond de middernachtzon bekijken. Vanaf het hotel is het nog een mooi stuk sturen naar het daadwerkelijke noordelijkste berijdbare vaste land van Europa. Dit is ongeveer 30 minuten rijden dus ook midden in de nacht haal goed te doen. Het bezoekerscentrum is een aanrader met de verschillende verdiepingen, het restaurant, de filmzaal en niet te vergeten het balkon boven de Noorse Zee. Bijzonder is om te ervaren dat hier de zon niet onder gaat... Je rijdt dus in het volle daglicht weer terug naar je  hotel met een ervaring om nooit meer te vergeten.

  Dagroute 7: Nordkapp-Alta | 207 / 376 kilometer

  De volgende dag nog helemaal vol van de ervaringen die je gister op hebt gedaan, begin je aan het tweede deel van de reis. Je hebt de Noordkaap achter de rug en nu rijd je via hoofdzakelijk kustwegen naar het zuiden. Tijdens de terugreis pak je de allermooiste wegen en plekken van Noorwegen mee. Hier kom je erachter dat Noorwegen echt een fantastisch land is. Je hebt tijdens deze dagroute ook de keuze om naar Havøysund te rijden. Waar de weg letterlijk eindigt. Hierna rijd je verder naar het hotel in Alta, waar je de tijd hebt om nog meer van deze interessante stad te bekijken. Alta heeft de bijnaam "Nordlysbyen Alta" oftewel "Noorderlichtstad Alta" gekregen vanwege het feit dat de kans dat je Aurora Borealis (het Noorderlicht) hier kunt waarnemen, relatief groot is.   

  Dagroute 8: Alta-Harstad | 534 / 589 kilometer

  Je vertrekt rechts vanuit het hotel richting de kustlijn, daarna een kleine stukje landinwaarts om dan weer de kustlijn te volgen. De route geeft je uitzichten die niet minder dan adembenemend zijn. Pal aan de fjorden en de Noorse zee, door tunnels en over kliffen. Je rijdt langs diverse pittoreske vissersplaatjes, een stukje landinwaarts en dan weer terug langs de kustlijn. De bergen flankeren het water en priemen met hun soms witte besneeuwde toppen in de lucht. Her en der tref je een waterval direct langs de weg aan. Soms stroomt deze zelfs over de weg.

  Vanaf km stand 300 rijd je richting het eiland Senja. Dit stuk gaat meer landinwaarts. Daar passeer je nog vele meren en rivieren. Verder blijf je genieten van het continue veranderende landschap. Hoe verder je weer zuidelijk rijdt hoe groener het landschap wordt en ook zijn er steeds andere planten en bomen soorten te zien. Ook kom je regelmatig plekken tegen waar je even snel een hapje kunt eten of drinken voor wat extra energie.

  De route volgt hoofdzakelijk de kustlijn. Met smalle, bochtige en schitterende wegen. Na iedere bocht veranderd het uitzicht weer compleet en ieder moment lijkt het nog indrukwekkender te zijn. Tot je bij de ferry aankomt voor de mooiste ferry overtocht van de reis met kans op het zien van walvissen en speciale vogelsoorten. Daarna is het nog een paar kilometer tot hotel in Andenes.  

  Dagroute 9: Tysfjord-Harstad | 333 kilometer

  Vandaag een rit over Andøya. Een eiland wat onderdeel uitmaakt van de Vesteralen. Een prachtige eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Ze liggen in de woeste Noorse zee en staan bekend om hun schoonheid die bijna niet te bevatten is. Dit is één van de mooiere delen van de reis. Door haar ruigheid, puurheid kans op het zien van walvissen en nog veel meer. Er wordt veel gevist vanwege de goede viswateren, waardoor je vele karakteristieke en afgelegen vissersdorpjes zult aantreffen. Vele traditionele gerechten zijn dan ook bereid op basis van paaiende kabeljouw (stokvis). Hier zie je veel kunstenaars vanwege het uniek mooie noorderlicht.

  Je rijdt vandaag ook een stuk van de Lofoten mee, waar je direct de natuur ziet veranderen in iets wat je alleen zult zien op de Lofoten. Om de hele Lofoten te bezichtigen kun je er voor kiezen om optioneel de Lofoten reis bij te boeken, of de Lofoten reis op een later moment te doen via Horizon Motor Reizen. Je pakt na een aantal prachtige eilanden bezocht te hebben de Ferry naar het vasteland.

  Na deze ferry van ongeveer 2uur is het tijd om de laatste 50km naar het hotel te rijden. Dit is nog een heel indrukwekkend stuk. Met een prachtig weg langs het water met groen aan alle kanten. Dit ziet er compleet anders uit dan de Lofoten, maar ook weer prachtig. De wegen zijn hier smaller en heerlijk lekker glooiend. Direct bij aankomst kan je van het luxe hotel gebruik maken.

  Dagroute 10: Tysfjord-Bodø | 443 / 300 kilometer

   Vandaag vervolg je de reis richting Bodø. Weer een mooie dag met leuke wegen en mooie natuur. Alle tijd om de route te rijden met een korte rijtijd. Je wisselt de E6 af met een aantal binnenwegen die mooi zijn om te rijden. De wegen zijn over het algemeen breed en op sommige stukken zelfs technisch en uitdagend.   

  Daarna kom je al snel op de Turistvej 17 terecht. Dit is een fenomenale weg, die bekendstaat als een van de mooiste wegen van Noorwegen. Op het eind van de route rijd je over een brug waar de grootste getijdenstroom van de wereld plaats vinden. Dit zijn de ‘Saltstraumen’. Bij eb en bij vloed stroomt hier 400 miljoen m3 per zes uur met een snelheid van bijna 40km/u door de baai. Gezien de dag afstand heb je voldoende tijd om de stroomversnelling te bekijken vanaf de brug. Hierna rijd je over een doorgaande weg met prachtige vergezichten naar het hotel.

  Dagroute 11: Bodø-Brønnøysund | 499 / 443 kilometer

  Dit is een bijzondere dag. Waar de lange route minder kilometers telt dan de korte route. De dagroute in combinatie met de ferry overtochten maakt het een mooie én lange dag. Vandaag kom je over één van de mooiste toeristenwegen van Noorwegen: de 17. Je vaart vijf keer met een ferry over, wat iedere keer weer een schitterende ervaring is.

  Na de tweede ferry overtocht rijd je een mooie weg langs de Sjona fjorden. Dan zie je ook waarom de rijksweg 17 vaak wordt betiteld als één van de mooiste kustwegen van de wereld. Niets is minder waar. De Noren noemen deze weg Helgelandskysten of Kystriksveien

  Bij km stand ±360 kijk je links van je uit op de “Syv Søstre” of de Zeven Zusters bergtoppen. Deze lijken nagenoeg identiek aan elkaar wat het een bijzonder en mooi uitzicht maakt. Het blijft super indrukwekkend wat Noorwegen allemaal te bieden heeft ieder stuk is toch weer anders, ieder fjord ziet er anders uit en het blijft enorm indrukwekkend. 

  Dagroute 12: Brønnøysund-Trondheim | 371 / 418 kilometer

  Dit wordt een schitterende dag met een prachtige route langs de kust en de fjorden. Je rijdt in de richting van Trondheim waar het volgende hotel op je wacht. De route van vandaag heeft drie ferryovertochten waar je ook lekker om je heen kunt kijken en gelijk is koffiestop gebruiken. Om zo veel mogelijk van al het moois te kunnen bekijken.

  Halverwege buigt de route af naar rechts en passeer je via een burg een inham van de Noorse zee. Deze volg je om even later nogmaals vijf maal de Noorse zee via een brug en drie kleine eilandjes te passeren. Hierna rijd je Namsos binnen waar je een tank of koffiestop kunt maken. Na Namsos steek je het Namsfjord over met een typische Noorse brug, zoals je die inmiddels al vaker hebt gezien.

  Na de stop in Namsos rijd je nog ruim 20km langs de Noorse Zee of een Fjord die daaruit voorkomt. Later laat je de route de Noorse zee even buiten beeld, al hoewel er nog voldoende meertjes voorbij komen. De route is hier bochtig en vooral leuk om te rijden. Dan ga je weer verder zuidelijk richting de laatste ferry van de dag. Hier passeer je nog vele meertjes en regelmatig zie je de zee weer verschijnen. Ieder moment ziet de natuur er weer anders uit en kun je, je ogen weer uitkijken. Op het eind van de route kom je aan bij de laatste ferry van Rørvik naar Flakk, die over het Flakkfjord richting Trondheim vaart. Dan is het nog een paar kilometer naar het hotel voor de avond.

  Dagroute 13: Trondheim-Molde | 339 / 365 kilometer

  Vandaag ga je over de befaamd Atlantic road. Dit is de laatste dag grotendeels langs de kust. Doordat de magnifieke Atlantic road bestaat uit wel 23 bruggen met een paar stukken waar je echt van gaat kwijlen zo mooi.  Je vervolgt deze reis met een mooie route naar Molde. Na de Atlantic road is het nog 50km naar het hotel in Molde.

  De locatie in Molde is een van de mooiste hotels van deze reis en van heel Noorwegen. Je zit namelijk direct mooi dicht aan het water. Ook het stadje Molde is een schitterende plek om te vertoeven. Ook het eten en de hele service maakt het een onvergetelijk en fijne ervaring.

  Dagroute 14: Molde-Beitostolen | 387 / 458 kilometer

  Vanuit Molde rijd je al na 5 km de tunnel onder het water door. Even later pak je de schitterende Trollstigen op. Deze wereldberoemde pas heeft ruime haarspeldbochten en 2 schitterende watervallen. Bovenop de pas stop je bij het bezoekerscentrum en kan je een wandeling maken naar 2 adembenemend mooie uitzichtpunten. Vervolgens rijd je richting het Geirangerfjord. Hierbij kom je door de 'aardbeientuin' van Noorwegen en langs een paar stroomversnellingen. Bij helder weer raden we je aan nog even de Dalsnibba op te rijden voor een onovertroffen uitzicht.  Daarna vervolg je via wegnummer 55 de route richting Beitostolen, een klein wintersportgebied. Tijdens deze dagroute is het echt sturen geblazen en neem je regelmatig de prachtige minder toeristische wegen van de Noorse bergen. Door de keuze te hebben uit de korte en lange route kan je zelf bepalen hoeveel bochten je wilt sturen.

  Dagroute 15: Beitostolen-Oslo | 183 kilometer

  Waarschijnlijk moe maar zeker ook voldaan vertrek je richting Oslo, een route van 3u rijden. Hier neem je ‘s middags de ferry die meer op een cruiseschip lijkt. Deze route is absoluut nog prachtig met vergezichten en glooiende wegen. Als je op tijd aankomt in Oslo kan je ook nog even de stad bekijken, de hoofdstad heeft ook veel terrasjes waar je nog heerlijk van je laatste drankje of hapje op Noors grondgebied kan nuttigen. Na een indrukwekkende overtocht kom je zondagochtend rond 10.00 uur in Kiel aan. Dan heb je al kunnen genieten van een stevig ontbijt om met genoeg energie terug te rijden over de snelweg naar huis. 

  Kijk je tegen het aantal kilometers van deze reis op? Door onze jarenlange ervaring met Noorwegen weten we dat je er gemakkelijk grote afstanden kunt rijden. Een veel groter gevaar van Noorwegen is dat je er verliefd op wordt en er vaker naartoe wilt gaan. Weet dan dat je via ons ook een reis naar de Lofoten en naar Zuid-Noorwegen kunt maken. 

  Data en prijzen

  Vertrek wekelijks vanaf mei tot en met september

  Prijs op basis van 17 dagen

  € 2.699,00

  Duopassagier

  € 2.549,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 899,00

  14

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Noordkaap is top!

  In mei 2020 zouden wij de reis naar de Noordkaap ondernemen. Corona maakte dat niet mogelijk. Horizon Motors hebben keurig netjes alles gedaan om onze reis toch mogelijk te maken i...

  FF Noorkaap

  Geweldige reis, wel ff 6400 km , maar de moeite waard. Van regen, 30 gr. tot sneeuwstorm gehad. Overal fijne parkeerplaatsen bij het hotel. Alleen de Kaap neit gezien, die dag erg...

  Gerrit en Wytske

  We reisden met een Mazda MX5, met een Tomtom Rider. Hotels (op 1 kanttekening na) en routes waren prima verzorgd. Bij 1 hotel was een festival voor onze ramen aan de gang, wat to...

  Ger en Lidia

  Na een slecht begin, w zouden met 2 motoren gaan, kreeg mijn vrouw rijverbod door ziekte voor 3 maanden. Toch geluk in een ongeluk. Want de reis Noordkaap was toch zeer vermoeien g...

  Nico en Peter

  Wij hebben een prachtige reis gemaakt al vroeg ik het jaar en dat heeft tot gevolg dat de weersomstandigheden ook zwaarder zijn, we hebben in zon, regen, wind en sneeuw gereden. Ma...

  Kristof en Jan

  Met ons tweeen zijn we het het avontuur aangegaan, en het is een prachtige, memorabele reis geworden. Men had ons gewaarschuwd voor het weer, maar wij hebben 17 dagen stralend wee...

  Gunter Vermeulen

  Hou je van een zonnige motorvakantie, stop hier met lezen. Hou je van motorrijden in zijn puurste vorm, afwisselend zowel naar weer, natuur en wegen, deze reis doen en wat mij bet...

  Eddy

  Ik kan maar één ding zeggen en dat is dat ik jullie hartelijk maar dan ook hartelijk wil bedanken voor jullie prachtig werk dat jullie geleverd hebben. Dat is &eacut...

  Noordkaap

  Beste Jolanda en Carlo, Even een kort verslag van onze reis naar de Lofoten en voor 2 man naar de Noordkaap. Reis door ons gemaakt en door jullie verzorgd. Vriendelijk dank voor h...

  Rene en Henk

  Gisteren, 21 juli, terug gekomen van een fantastische individuele Noordkaap Rally 2012. Een prachtige reis waarin je met alle delen van Noorwegen kennis maakt. Ik was erg benieuwd ...

  Geert

  John,Hartelijk dank voor de Noordkaap Rally 2012. Het was een onvergetelijke ervaring mede dankzij een piekfijn geplande reis.Het heeft even geduurd voor mijn reactie, maar dit was...

  Leslie van Veggel

  Prachtige reis door Noorwegen gemaakt met goede hotels. Vooral het Solstrand hotel, wow!Alles was prima geregeld en helemaal geen klachten!Mvgr,Leslie

  Jan van den Bempt

  Na lang dromen toch de reis naar de Noordkaap geboekt. Met twee vrienden heb ik in juni een fantastisch avontuur beleefd. Onderweg per toeval John en Carlo ontmoet samen met de gro...

  Guido Maréchal

  Zoveel maal organiseerde ikzelf mijn motorreis. Maar voor Noorwegen koos ik voor de zekerheid van een agentschap. Alles was beter dan ik hoopte. Goede hotels en heel vaak prachtige...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.