Aantal dagen
16

  Een onvergetelijke rondreis van zuid naar noord. Het Ierse landschap is stoer, ruig en romantisch! Een echte bucketlist-reis voor iedere motorrijder!

  Let op: in verband met Brexit is een geldig paspoort verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

  Deze reis is inclusief
  • Shuttle Calais- Folkstone v.v.
  • Ferry overtocht Fishguard - Rosslare
  • Ferry overtocht Dublin - Holyhead
  • 13 Hotelovernachtingen
  • 10x Ontbijt
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Parkeergelegenheid
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Ierland en Noord-Ierland (16 dagen)

  Over deze reis Ierland en Noord-Ierland (16 dagen)

  Ierland is een geweldige reisbestemming.

  De natuur is ongelofelijk rijk en zeer afwisselend. Het ene moment heb je uitzicht op lieflijk groene hellingen om verderop een grillige rotsformatie uit de oceaan op te zien rijzen.  De rijke, Ierse cultuur, de schitterende plaatsen en de eeuwenoude kloosters, kastelen, landhuizen en ruïnes in het landschap zullen je bekoren. Door de gulle gastvrijheid van de Ieren zul je je hier snel op je gemak voelen. Je verblijft in zeer goede hotels, zodat het je aan niets zal ontbreken. Tijdens deze reis ontdek je heel Ierland in 16 dagen.

  Let op: in verband met Brexit is een geldig paspoort verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

  Heenroute en dagroute 1: Calais - Folkstone - Crickhowell | 267 / 422 / 462 km

  Het eerste deel van de eerste dag start met een snelweg rit naar Calais. De aangeleverde route start bij Breda en brengt je in 267km naar de check-in van de Eurotunnel Shuttle bij Calais. Afhankelijk van je woonplaats kun je deze route oppakken of rechtstreeks naar Calais rijden. In de ochtend omstreeks 9:00u ga je met de trein onder "Het Kanaal" door naar Zuid Engeland. Je bent in ongeveer 20 minuten in Folkstone, waar je aan de eerste dagroute gaat beginnen naar Crickowell. Hiervoor heb je de keuze uit twee routes. Beiden zijn meer dan 400km. Je rijdt over typische Engelse wegen door uitgestrekte landschappen. De groene tunnels in de bossen zijn uniek voor dit gebied. Het is rustig rijden over de landwegen die soms breed en soms zo smal dat je toch echt over een single track kunt praten. De route eindigt bij het hotel in Wales.

  De eerste dagroute heeft flinke afstanden. Je kunt optioneel een overnachting bijboeken in Frensham. Je splits de route dan in tweeën, waardoor je meer tijd hebt om de routes te rijden. Ook kun je er dan voor kiezen om de shuttle in Calais rond het middaguur te nemen. Je kunt hiervoor kiezen in het boekingsproces. 

  Dagroute 2: Wales en de ferry naar Ierland | 274 km

  Vanuit het hotel rijd je een mooie binnendoor route door Wales richting Fishguard. De route gaat via historische Abergavenny, waar diverse grensoorlogen gevoerd zijn. Hierbij passeer je het Brecon National Park. Dit nationale park herbergt de Black Mountains. Een schitterend gebied wat nog breed ontdekt is door het toerisme. Je kunt hier heerlijk rijden door het indrukwekkende landschap en met leuke bochtige wegen. Op het einde van de route rijd je door het Pembrokeshire Coast National Park. In Fishguard neem je de ferry die in 3,5 uur de overtocht naar Ierland maakt. 

  Eenmaal voet, of beter gezegd, wiel aan wal in Ierland is de route nog ±20km tot aan het hotel. 

  Dagroute 3: Ring of Hook | 259 km

  Je gaat vandaag de “Ring of Hook” rijden om vervolgens in Kinsale aan te komen. Een lus langs de kust met verschillende bezienswaardigheden langs de route. Ierland kent een lange geschiedenis waar je veel van te zien krijgt. De Ieren hechten hier veel waarde aan. Het is een trots volk met een ruig randje. Hun eiland is alles voor ze en dat delen ze graag met je. De route staat bol van de mooie uitzichten en de diverse bezienswaardigheden, zoals Hook Head Lighthouse, Duncannon Fort, Mahon Falls, The Wreck of Samson en Blarney Stone. Alles afgeschilderd tegen een schitterende landschap en een indrukwekkende kustlijn.

  Dagroute 4: WIld Atlantic Way | 163 / 300 km

  Je rijd meteen mooi weg om het water heen de Wild Atlantic Way op. Deze is 2.500km lang en volgt de gehele kustlijn aan de linkerzijde van Ierland. Voor vandaag staat er een korte en lange route op het programma. De korte route stopt bij het hotel, waar de lange route daar nog een extra lus maakt over de Ring of Beara. 

  Ook vandaag heb je weer de combinatie van leuke wegen, met prachtige uitzichten en diverse bezienswaardigheden. Voor ieder wat wils. Neem je de korte route dan heb je wat extra tijd voor de bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Mizen Head. Hier kun je over een burg, hangend tussen twee rotsen, lopen. Een bijzondere en mooie plek. De lange route brengt je dan naar de Ring of Beara. Een extra lus van ±140km die, voor de liefhebber van wat extra kilometers door deze mooie natuur, zeker een aanrader is. 

  Het hotel staat in Bantry, waar je twee nachten verblijft, zodat je morgen de Ring of Kerry kunt rijden. 

  Dagroute 5: Rondrit Ring of Kerry | 328 km

  De bochtige wegen van deze route met veel stuurwerk geeft weer een andere dimensie aan de reis. Ook hier laat Ierland zich weer van zijn mooiste en beste kant zien. De indrukwekkende natuur met een combinatie van vele bomen en grote meren (lough in het Iers) maken het plaatje compleet. Je rijd op deze route via leuke uitdagende wegen naar Kilarney, waar de Ring of Kerry begint. Via het grote Lough Leane met Ross Castle aan de rand van het meer rijd je naar de Gap of Dunloe. Een smalle bergpas tussen de bergketens en de paarse leistenen (Purple Mountain). De route omlaag brengt je in Black Valley, waar een riviertje stroomt met zwarte stenen. De natuur brengt je telkens weer nieuwe uitzichten om van te genieten. Ook weer als je door Ballaghbeama gap rijd en Ballaghbeama pass op.

  Je volgt de Ring of Kerry tijdens de route ongeveer 180km. Het is de populairste rondrit van Ierland en als je deze gereden hebt begrijp je helemaal waarom.

  Dagroute 6: Via de west kust naar Spanish Point | 335 km

  De route van vandaag laat je nog een stukje van de Ring of Kerry rijden en brengt je verder over de Wild Atlantic way noordelijk tot aan Spanish Point. Het is de laatste kust route van deze reis in Ierland. Je vertrekt vanuit het hotel meteen de bergen in over mooie smalle wegen. Wederom genieten op de motor. Bij Kenmare ga je weer even de Ring of Kerry op tot aan Kilarney. Van daaruit rijd je verder over de kustweg naar Slea Head waar je over de Slea Head drive rijd. Je passeert ook veel pre-historische overblijfselen, zoals Fort Dunberg (500 BC). Via Connor pass rijd je dan verder over de Wild Atlantic Way tot aan Spanish Point. Voordat je in Spanish Point arriveert neem je nog even een kort ferry overtocht mee van ±20 minuten.  

  Dagroute 7: Cliffs of Moher, Galway, Clew Bay

  De route begint langs de kustweg tot je bij de Cliffs of Moher aankomt. Het is vanuit de parkeerplaats nog een paar minuutjes lopen tot je bij de klifen komt. Dit zijn de hoogste klifkusten van Europa! Vervolgens brengt de route je op de Burren Coast Road. Na enkele kilometers is de bezienswaardigheid Doolin Cave te bezichtigen met de grootste stalaciet van het noordelijk halfrond. Je rijdt ook het Burren gebied binnen, dit is een groot gebied van kalksteen. Hierover zegt men: 'no water enough to drown a man, o tree to hang him, no soil to burry.' Het is een bijzonder gebied om doorheen te rijden. Vervolgens rijdt je richtig Galway, waarna je heerlijk kunt lunchen. Na een lunchstop ga je verder over de Atlantic Way langs de kust op. Vandaag kom je ook doorhet stadje Westport aan de Clew Bay. Dit is een van de mooiste stadjes van Ierland. Hier ligt ook het hotel van deze dagroute.

  Dagroute 8: Rustdag in Westport

  Vandaag heb je een rustdag waarbij je het plaatsje Westport kunt ontdekken. Ook kun je er bij goed weer voor kiezen om te genieten van het zwembad, sauna of whirlpool. Een aanrader is om een wandeling te maken op de Croagh Patrick. Dit is een deel van een Pelgrimroute. De Croagh Patrick is een berg van 764 meter in het westen van Ierland. Iedere laatste zondag van juli vindt hier een pelgrimstocht plaats. Het wordt ook wel de heilige berg van Ierland genoemd. Vlakbij het hotel vind je Westport House. Een residentie uit de 18e eeuw wat zeker een fotootje waard is!

  Dagroute 9: Ballycroy National Park

  Je rijdt vandaag eerst over een kronkelende brede weg de eerste kilometers het binnenland in. Na 30 km draai  je een smallere weg langs de kust op met wederom mooie uitzichten. Na enkele kilometers kom je in het Ballycroy National Park. Het Nationaal Park Ballycroy is een Iers nationaal park dat in 1998 werd opgericht in het graafschap Mayo. Het bestaat uit spreidveen, kliffen, bergen en veel riviervaleien. De route gaat verder richting het noorden en eenmaal bij de kust aangekomen zie je de Dún Briste Sea Stack in het water liggen. Dit is een groot blok rotsen midden in zee waar in de tweede Wereldoorlog is gevochten. Je slingert daarna verder naar Sligo, plaats der schelpen. De route brengt je vervolgens nog over mooie wegen naar Donegal. Hier bevindt zich het hotel van deze avond.

  Dagroute 10: Donegal en Slieve Leagh

  Na een heerlijk ontbijt stap je weer op de motor om aan de volgende dagroute te beginnen. Je rijdt de eerste kilometers van vandaag langs verschillende meren en bergen om vervolgens een grote lus te rijden in de provincie Donegal. Na een 20km kom je langs drie ronde stenen bolletjes: de Beehive Huts. Dit zijn hutjes uit steen die tot 1200 bewoond waren. Daarna vervolgt de route zich naar de Slieve Leagh Cliffs langs de kust. Een mooi punt voor een fotomomentje. Vervolgens ga je verder naar de Glengesh Pass. Een prachtige, rustige route door de bergen heen. Na nog veel bijzondere kilometers kom je aan in Glenveagh National Park. Dit park is zeer de moeite waard en is werkelijk genieten van iedere kilometer! Je komt uiteindelijk weer bij de kust uit en rijdt het laatste stuk naar Letterkenny. 

  Dagroute 11: grens Ierland naar Belfast in Noord-Ierland

  Vandaag rijd je richting Noord-Ierland. De eerste kilometers brengen je naar An Grianan Aileach. Dit is een stenen ringford uit de twaalfde eeuw. Hierna rijd je direct Noord-Ierland in. Hier rijd je de kustlijn tegenmoet en word je getrakteerd op mooie uitzichten. Onderweg kom je een mooie ruïne tegen en stranden die hier net zo geroemd worden als de vele golfbanen. Je volgt vervolgens de Causewat Coastel Route. Je komt dan langs het Dunluce Castle, een 14eeuws kasteel gelegen aan de rand van een grote zeerots. De route vervolgt zich naar de Giants Cause. Dit zijn 40.000 zeshoekige pilaren langs de kust, wat miljoenen jaren geleden gevormd werd door een vulkanische activiteit. Daarna rijd je de Antrim Glens Coast op. Een prachtige kustlijn om naast op te touren. Het laatste deel van de route brengt je over een grote weg richting het hotel nabij Belfast.

  Dagroute 12: Mourne Mountains, Tollymore Forest Park naar Dublin

  Je start vanuit Belfast op een grote drukke weg vandaag. Maar al snel neem je de afslag om op prachtige wegen te rijden. Je rijdt langs de kust op door de noord Ierse dorpen heen. De kustlijnen zijn hier wat minder ruig en dus wat platter. Je vervolgt de Mourne Coastal route en ziet in de verte de grote bergen weer liggen. Je laat de kust voor wat hij is en rijdt de Mourne Mountains en Still Valley in. De Mourne Mountais zijn een granieten gebergte in het zuidoosten van Noord-Ierland. Je hebt de mogelijkheid om Tollymore Forest Park hier te bezoeken. Dit park heeft vele panorama uitzichten over de omheengelegen bergen en de zee van Newcastle. Hierna vervolgt de route zich naar de grote stad: Dublin. Het hotel ligt net buiten het drukke centrum. Met de metro om de hoek ben je direct in het centrum indien je hier in de avond nog wilt vertoeven. 

  Dagroute 13: Rustdag Dublin

  Deze dag is een rustdag. Want als je eenmaal in Dublin bent, wil je natuurlijk ook de stad verkennen! Dublin is namelijk dde hoofdstad van Ierland en heeft talloze bezienswaardigheden. Via de tram bij het hotel ben je in no-time in het midden van het centrum. Hier kun je onder andere de hop-on hop-off bus nemen om alle hoogtepunten van Dublin te bezoeken. Zo kun je naar deTrinity College Library, de mooiste bibliotheek ter wereld. Andere hoogtepunten zijn de tuin St. Stephen's Green Park, Dublin Castle, het Irish Muesum, Dublin Bay. Ook Kilmainham Gaol is een echte aanrader. Dit is een gevangenis die pas in 1986 gesloten is. Ook kun je de brouwerij van Guinness bezoeken/ Genoeg te doen in deze prachtige stad! 

  Dagroute 14: Ferry naar Holyhead en Snowdonia National Park

  Ook vandaag sta je op tijd op om de ferry van Dublin naar Holyhead te nemen. Je verlaat Ierland en zet met de ferry koers naar Wales. In Wales kom je aan bij het Snowdonia National Park. Het is hier heerlijk rijden door de heuvels van dit mooie nationale park. Ook in Wales is het weer volop genieten van de groene, uitgestrekte landschappen. Je doorkruist Wales van noordoost naar zuidwest. Het hotel van vandaag bevindt zich in de Brecon Beacons n Crickhowell. Een gedeelte van Wales waar je op de heenweg naar Ierland ook hebt gereden en hetzelfde hotel als op deze dag.  

  Dagroute 15: Cotswolds naar Frensham | 309 km

  Na een kleine stukje nog door Wales te rijden rijd je Engeland weer binnen. Je rijdt door de Brecon Beacons het Forest of Dean district in richtig de Cotswolds. Eén van de vele natuurgebieden in deze reis. Na de Cotswolds rijd je door een wat drukker deel van Engeland wat je dan ook op een vlotte manier doorkruist. Het hotel is een typisch Engels hotel met de bijbehorende keurig gastvrijheid, zoals dat alleen in Engeland kan. Tijdens deze laatste overnachting nog even nagenieten en terugdenken aan de mooie reis die je gemaakt hebt. Dit is hetzelfde hotel als het hotel dat je eventueel optioneel bij kunt reserveren aan het begin van de reis.

  Dagroute 16: Cliffs of Birling Gap & Holy Head | 244km + 267 km

  De laatste dagroute is een korte route terug naar Folkstone waar de reis begonnen is. Hier steek je met de Eurotunnel Shuttle onder "Het Kanaal" door terug naar Calais. Vanuit Calais kun je naar eigen inzicht de weg terug naar huis gaan vinden aan het einde van de middag. Indien je vanuit Calais nog ver van huis bent verwijderd, kun je ervoor kiezen om een extra overnachting bij te reserveren in Calais. We willen je dan graag verzoeken om dit in de opmerkingen te vermelden van de boeking. Dan informeren we je graag over de prijs.

  Maar voordat je bij de tunnel bent hebben we nog een mooie route gemaakt die je dwars door de mooie delen van zuid Engeland brengt en langs een aantal mooie bezienswaardigheden. Zo passeer je Birling Gap en Beachy Head waar je met slechts tientallen meters wandelen aan de rand van de bekend Engelse White Cliffs staat. Bij Birling Gap kun je vanaf de parkeerplaats met een stalen trap naar het kiezel strand afdalen en bij Beachy Head kun je over het grasland de White Cliffs oplopen om uit te kijken op de gelijknamige vuurtoren. Hierna rijd je via het mooie klassieke Engelse dorpje Rye verder naar de Eurotunnel. 

  Data en prijzen

  Vanaf april tot en met september  

  Prijs op basis van 16 dagen

  € 2.699,00

  Duopassagier

  € 2.599,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 699,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.