Aantal dagen
6

  Talloze grotten, kloven en watervallen. Rijden over prachtige Cols in een schitterend gebied

  Deze reis is inclusief
  • 5 Hotelovernachtingen
  • 5x Ontbijt
  • 5x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Buitenzwembad
  Frankrijk - Vercors Routekaart

  Media van Vercors

  Over deze reis Vercors

  Stoere romantiek

  Dat de Vercors aan populariteit wint, is niet vreemd. Dit bergmassief ten zuidwesten van Grenoble is adembenemend mooi. Iedereen die dit gebergte bezoekt, raakt in de ban van de puurheid van het afwisselende landschap met zijn grillige rotsformaties, groene valleien, watervallen, snelstromende riviertjes, diepe kloven en heerlijk geurende lavendelvelden. Dit gebergte op je motor verkennen is letterlijk overweldigend. Hou je van puur, ruig en romantisch? Dan is dit jouw vakantie!

  Hotel 'La Buffe' is tijdens deze reis je thuis. Een mooi hotel in een voormalig skidorp Autrans. Hier kan je na een dag rijden heerlijk tot rust komen en optimaal genieten van het vakantie gevoel. Je kunt de motor tegen het hotel aan parkeren, zodat je er altijd een oogje toezicht op kunt houden. Ook kun je rond het hotel prachtig wandelen en een ritje maken in de rodelbaan. Zeker een aanrader!

  Heenroute | 939 km

  We adviseren deze route niet in 1 keer te rijden, wij kunnen optioneel een of meerdere overnachtingen voor je reserveren op de heen en of terugreis in de Jura , nabij Beaune en / of in het prachtige LacMadine, neem voor meer informatie contact met ons op. De route begint met een deel snelweg vanuit Maastricht tot onder Nancy (±330km). Vanaf hier volg je de doorgaande weg die je naar de Franse Vogezen brengt. Hier begint het mooie stuurwerk, je komt namelijk al vrij snel langs het meer van Gérardmer, leuk om hier even te stoppen. Hierna rijd je het natuurpark “Des Ballons des Vosges” Je vervolgt de route over afwisselend mooie doorgaande en kleinere wegen parallel aan de grens met Zwitserland richting de Vercors. Voordat je de Vercors bereikt rijd je nog door het mooie “Parc Jura Vaudois”. en heb je na enkele kilometers bij helder weer uitzicht op de Mont Blanc. Je vervolgt de route nu steeds zuidelijker en passeert de grotere stad Voiron, waarna je de Vercors binnenrijd.

  Dagroute 1: Vercors – Zuid-Oost | 243 / 281 km

  Je rijdt vandaag in het zuidoosten van de Vercors en je kunt kiezen voor een lange en korte variant van de route. Je start meteen met een mooie slingerweg met daarna een lange tunnel. Indien je de lange varaint van de route rijdt word je al vrij snel getrakteerd op de eerste cols: is Col Gaudissart (889m) direct gevolgde door Col de la Machine (1.015m). Deze col heeft deze naam gekregen, omdat hij geprepareerd is door een machine i.p.v. door de natuur. Er volgen op deze col nog diverse uitzichtpunten. Je rijdt nu richting het plaatsje Gap, dit oude stadje is zeker de moeite waard om te bezoeken, deze staat namelijk bekend om de gapençais. Daarna vervolg je de route door de Gorges des Gates. Dit is een nationaal park, waar je tussen de bergspleten rijdt, de wegen blijven en de uitzichten blijven prachtig. Je wordt weer getrakteerd op enkele cols: Col de Grimone (1.318m) Col de la Croix-haute (1.179m) Col du Banchet (900m) en Col de Accarias (892m) Na deze collen kom je in het dorpje La Mure, dit is een leuke plek voor een stop. Na La Mure rijdt je weer verder door de mooie natuur en je ziet aan de rechterkant het stuwmeer Lac de Monteynard-Avigonet liggen met haar bijzondere groen/blauw water. De route gaat verder richting Grenoble, dit is een grotere en drukkere weg. Het laatste gedeelte slinger je onderlangs Grenoble terug naar het hotel. Ook dit is weer een leuke weg om te rijden.

  Dagroute 2: Vercors - Noord | 290 / 337 km

  Vandaag kun je weer kiezen voor een lange en korte variant van de route. Je rijdt vandaag richting het Noorden van de Vercors, het asfalt is misschien wat minder goed in het begin, dit wordt wel weer goed gemaakt door de mooie natuur en de uitzichten. Je passeert hierna enkele authentieke Franse dorpen om daarna weer bij de gorges en bergen te komen. De volgende col op de route is de Col du Granier met een hoogte van (1.134m). Deze col is vernoemd naar de berg waar deze overheen gaat: Mont Granier. Deze berg is (1.933m) hoog en heeft een steile wand van maar liefst 900m. De route vervolgd zich door verschillende nationale natuur parken en stukken bos. Dan ga je via laatste kilometers via het Canyon des Ecouges terug richting hotel. 

  Dagroute 3: Vercors Oost & l’Alp d’Huez | 245 / 320 km

  Voor vandaag heb je de keuze uit drie verschillende lengte routes. Voor alle drie geldt dat op tijd in de ochtend vertrekken de voorkeur heeft! De korte route naar het oosten richting de l’Alp d’Huez(1.860m). De bekende berg, die in wieler kringen ook wel eens de “Hollandse berg” wordt genoemd. Ook bekend als sponsor berg in de strijd tegen kanker en andere ziektes. De weg is hier vaak flink beschilderd. Dit kan glad zijn! Je hebt hier wel prachtige uitzichten! De lange route brengt je via enkele prachtige hoge passen naar Col du Galibier (2.645m). De eerste twee prachtige collen die je oprijdt zijn Col du Grandon (1.924m) en Col de Croix-de-Fer (2.067m). Beide met prachtige uitzichten over deze machtige bergen. Vervolgens rijdt je een stukje doorgaande route parallel aan de Col du Telegraphe (1.566m) op de D902 welke uitkomt op de hoogste Col in deze route namelijk Col du Galibier (2.645m). De XL route is grotendeels gelijk aan de lange route met het verschil dat deze nog een extra lus maakt over de Col de Sarenne (1.999m) omhoog gevolgd door de l’Alp d’Huez (1.860m) naar beneden. 

   

  Dagroute 4: Vercors – Zuid-West | 276 / 334 km

  Vandaag rijdt je een mooie route richting “La Mure” en wordt je getrakteerd op maar liefst 7 cols ( korte route ) 10 cols ( lange route).  Na ongeveer de eerste 10 kilometers rijdt je over de Pont du Goule Noir en meteen daarna over de Pont du Valchevrière. Deze beide bruggen geven een mooi uitzicht over de Gorges de la Bourne en de bijbehorende balkonwegen die zo nu en dan door de rotswand heen gaan. Je rijdt nu richting Grenoble om daarna weer richting de bergen te komen. Je rijdt dan Park National Vercors in, dit park telt in totaal 186.000 hectare en je kunt optimaal genieten van de flora en fauna. Het klimaat hier kent er grote uitersten: ‘s zomers zonnig, droog en warm, ‘s winters kan de temperatuur er makkelijk dalen tot -20 °C. ).Na een klein stukje grotere weg en rijd je de Col de Menee op (1.402m) De route gaat verder over Col de Marignac (743m) en Col de la Croix (745m) met wat minder kwaliteit wegdek, maar het uitzicht hier blijft nog steeds de moeite waard. Je passeert enkele dorpjes en de waterval “La Bourne” Het laatste deel van de route volgt de D531. Deze weg gaat door de Gorges de la Bourne en is 24 km lang erg indrukwekkend. Je rijdt een tunnel in en via de laatste col terug naar het hotel. 

  Extradagroutes: 205 / 205 / 243 km

  Voor degene die een dagje eerder aankomen of wat langer willen blijven kunnen zijn er nog 3 extra dagroutes beschikbaar. Allen bestrijken ze net weer even een andere gebied. We hebben daarbij de doelstelling gehad zoveel mogelijk andere en uiteraard mooie wegen te vinden. Deze extra route bied je vooral een paar leuke extra passen en een extra dagje lekker sturen door de Vercors met een relatief korte afstand en rijtijd.   

  Data en prijzen

  Vertrek wekelijks vanaf juni tot en met september

  Prijs op basis van 6 dagen

  € 659,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 249,00

  Prijs Hoogseizoen van 1 juli t/m 31 augustus 2023

  € 699,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 349,00

  7

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Motor vakantie Vecors

  Wij hebben eind juli deze reis gemaakt, alle informatie was helder en duidelijk, daarnaast waren de routes mooi en zonder fouten, omdat het erg mooi weer was hebben wij alle dagen ...

  Daan Verberne

  Mijn reis was geweldig. Wat een ervaring met het team van Horizon Motor Reizen.

  Susan en Sébastien Roturier

  Dit was de mooiste reis die we tot nu toe hebben gemaakt. Prachtig afwisselend landschap, van kale hoogvlaktes tot bosrijke slingerweggetjes. Veel haarspeldbochten en balkonwegen l...

  Victor de Leeuw

  Mooie reis, met Le Maronnier als  een prima locatie om te verblijven !  De eigenaars zorgen dat het je aan niets ontbreekt en zijn heel behulpzaam.  

  Patrick & Chantal

  Prachtig gebied met veel uitdaging. Zeer goede service vanuit hotel Marronnier, onze complimenten!

  John

  Wat een geweldige reis! Prima hotel met een wereldklasse gastheer die naast Frans ook in het Engels en Spaans uit de voeten kan! Geeft alle ondersteuning die hij kan en is zelfs vo...

  Marjon en Remco

  Dit voorjaar hebben we de individuele reis naar de Vallee du Haut Verdon en de reis naar de Vercors in Frankrijk aan elkaar gekoppeld. We hebben een fantastische vakantie gehad. Be...

  Foto's van reizigers

  1/1
  Filip Bessems

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.