Aantal dagen
6

  Rijd door de Grand Canyon van Europa! Niet zo gigantisch als zijn grote broer in Arizona, maar absoluut spectaculair. 

  Deze reis is inclusief
  • 5 Hotelovernachtingen
  • 5x Ontbijt
  • 5x Diner
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Buitenzwembad
  Frankrijk - Provence Routekaart

  Media van Provence

  Over deze reis Provence

  Eindeloos bochtenwerk in spectaculaire kloven!

  In Europa hebben we onze eigen Grand Canyon: de Gorges du Verdon. Niet zo gigantisch als zijn grote broer in Arizona, maar absoluut spectaculair. We hebben een aantal schitterende routes voor je in petto in het Verdon- en Luberongebergte. Dat de natuur hier van motorrijders houdt, is overduidelijk. Want het is heerlijk rijden met duizenden bochten door een ongelofelijk mooi landschap van woeste bergketens, lieflijke lavendelvelden, grote wijn- en olijfgaarden. Het hotel waar je tijdens deze reis verblijft heeft comfortabele kamers en een buitenzwembad waar het lekker ontspannen is na een dag toeren. 's Avonds wordt er een heerlijk diner geserveerd in het sfeervolle restaurant. 

   

  Heenroute: via de Jura, Vercors en Hautes Alpes reizen naar de Provence | 1012 km

  We adviseren deze route niet in 1 keer te rijden. We kunnen optioneel een of meerdere overnachtingen voor je reserveren op de heen en of terugreis in de Jura, nabij Beaune en/of in het prachtige LacMadine, neem voor meer informatie contact met ons op. De route begint met een deel snelweg vanuit Maastricht tot onder Nancy (±330 km). Vanaf hier volg je de doorgaande weg die je naar de Franse Vogezen brengt. Hier begint het mooie stuurwerk, je komt namelijk al vrij snel direct langs het meer van Gérardmer, leuk om hier even te stoppen. Hierna rijd je het natuurpark “Des Ballons des Vosges” je vervolgt de route over afwisselend mooie doorgaande en kleinere wegen parallel aan de grens met Zwitserland richting de Vercors. Voordat je de Vercors bereikt rijd je nog door het mooie “Parc Jura Vaudois” en heb je na enkele kilometers bij helder weer uitzicht op de Mont Blanc. Je vervolgt de route nu steeds zuidelijker en passeert de grotere stad Voiron, waarna je de Vercors binnenrijd! Je passeert nu nog onder andere de wat toeristische stad Sisteron. Deze plaats staat bekend om de Citadelle de Sisteron, een indrukwekkend bouwwerk welke boven de stad uit toornt. Zeker een bezoek waard en ook de stad is leuk om een wandeling doorheen te maken.

  Dagroute 1: Zuid-West – Du Luberon | 255 / 342 km

  Na enkele kilometers rijdt je al nationaal park Du Luberon in en je krijgt hier al snel het ultieme 'Provence' gevoel. Je wordt getrakteerd op afwisselend landschap met bergjes, valleien, bossen, ontelbare prachtige kleine dorpjes en indrukwekkende chateaus. Je rijdt na ongeveer 65 kilometer door Viens. Een mooi middeleeuws dorpje en bij het uitrijden hiervan heb je een mooi uitzicht over de beboste heuvels. Als je de lange dagroute rijdt, passeer je het dorp Saul en ga je de eerste Gorges la Nesque tegenmoet. Deze kloof gaat tot 400m diep. De rivier die deze kloof heeft uitgesleten droogt in de zomer op. Rijden in dit gebied is genieten. Vanuit dit gebied heb je ook zicht op de bekende Mont Ventoux. Het gebied waar je vervolgens doorheen rijd, is meer bewoond en de dorpjes volgen elkaar met een rap tempo op. Het dorpje Menerbes hoort ook al bij één van de mooiste van Frankrijk, dit populaire dorpje is op een berg gebouwd en geeft een goed uitzicht over het Luberon gebergte. Je rijdt vervolgens de volgende col op: Col du Pointu (499m) en daarna rijdt je het nationaal park Luberon weer in om via de stad Manosque richting het hotel te rijden. Mocht je tijd over hebben dan is het zeker aan te raden om een stop te maken in Manosque, hier is namelijk veel te beleven. De stad beschikt over meerdere middeleeuwse stadspoorten en gezellige terrasjes.

   

  Dagroute 2: Zuid-Oost – Gorges Du Verdon | 277 / 375 km

  Vandaag kun je er ook voor kiezen om een lange of korte variant van de dagroute te rijden. Je ziet de bergen al vrij snel voor je liggen en rijdt je op een groot massief af, wat er bijzonder uit ziet: Les Pénitents des Mées. Het heeft een lengte van 2,5 km en een hoogte van 114m. Met een totaal van 27 hectare grond. Je rijdt vervolgens over mooie slingerende wegen de mooie natuur in en weg van de drukte. Je rijdt hét nationaal park Du Verdon binnen en volgt Route de Temps. Het P.N.R. de Verdon misschien wel het meest bekende van Frankrijk. Bekend om zijn Grand Canyon achtige kloven en typische blauw-groene kleur van het Verdon water. Je rijdt verschillende collen op en na deze collen rijd je over strak asfalt door de lavendel velden heen. Een typisch beeld in de Provence. Na zo’n 40 kilometer sta je aan het begin van de bergen om de Gorges de Verdon in te rijden. Je passeert de bekende Pont l’Artuby dat zeker een fotomomentje waard is. De wegen blijven kronkelen en je rijdt door de bloemen en lavendel velden langzaam terug naar het hotel. Je komt nog door het stadje Oraison, waar het drukker is en je na al het natuur schoon van vandaag weer in de bewoonde wereld terug keert.

  Dagroute 3: Noord-West – Mont Ventoux | 277 / 365 km

  De route die je vandaag rijd bevat veelal lange collen door de mooie natuur van de Provence met vooral heerlijke stuurwegen. Na ongeveer 100 kilometer zie je de Mont Ventoux hier op een afstand liggen. Ook de lavendel velden ontbreken niet op dit deel van de route. Je passeert Montbrun les Bains. Een dorp waar de huizen in de stadsmuur gebouwd zijn met daarachter oude kasteel ruïne. Na dit dorp ga je de Mont Ventoux (1.912m) op, deze bijzondere berg is zeer de moeite waard. Hij wordt ook wel de kale berg genoemd en is aanzienlijk hoger dan de overige bergen in de regio. Eenmaal bovenop de Mont Ventoux kun je om die reden, bij helder weer heel ver kijken. Je vervolgt de route parallel aan de rivier de Le Laye welke uitmond in het gelijknamige stuwmeer. Verderop de route rijd je door het mooie dorp Forcalquier met de Notre Dame de Provence als echte trekpleister. De torent boven het dorp uit en geeft wederom een mooi uitzicht. Vanuit Forcalquier is het nog ongeveer 20 kilometer rijden terug naar het hotel.

  Dagroute 4: Noord-Oost – Gorges de Daluis | 256 / 334 / 352 km

  Vandaag rijdt je diverse cols die tot boven de 2000 meter stijgen. Je rijdt ook door het P.N.R. du Mercator. Eén van de zeven nationale parken van Frankrijk. In het begin volg je de route Napoleon langs rivier La Bléone. Na ongeveer 70 kilometer kom je op 1.200m hoogte in het gezellig dorpje Seyne in de Valleé Seyne des Alpes. Je rijdt nu nog een aantal kilometer op een wat vlakker stuk voor je de twee grote collen gaat beklimmen. Dan begint de pret met één of twee cols boven de 2.000m. Je rijdt na ongeveer 110 kilometer het P.N.R. du Mercator in en direct Col d’Allos (2.250m) omhoog, voor zowel de korte en lange route. De Col des Champs (2.087m) zit alleen in de lange route. Beide cols zijn zeer de moeite waard! Rijd je de XL-route dan pak je ook de Col de la Bonette met een hoogte van maar liefst (2.802m) mee.

  Je vervolgt de route en passeert de 'Gorge de Daluis' dit is een 6 kilometer lange kloof die door rivier de Var is uitgesleten en start net na het dorp Guilaumes. Opvallend is het rood gekleurde zandgesteente in deze kloof. Aan het einde van de kloof vindt je een waterval: Clue d'Amen. Je zult hier met regelmaat mensen aantreffen die aan het canyoningen zijn. Na de kloof rijd je wederom over een mooi pas: de Col de la Saint Michel (1.421m). Deze vernoemd naar het kleine dorpje welke je op de col passeert. Na deze col kom je weer terug in Digne les Bains en rijdt je langs de andere kant van rivier de La Bléone terug richting het hotel. Een rustige glooiende weg.  Extra route: 198 km

  Mocht je een dagje langer willen blijven of een dag een kortere route willen rijden dan is dat ook mogelijk. Hiervoor hebben we extra route opgenomen in de route set. Deze route combineert wegen en plekken die niet in de andere routes voorkomen met stukjes die ook in andere routes voorkomen. Een toetje of afwisseling voor diegene die er gebruik van wil maken. 

  Data en prijzen

  Vertrek doorgaans vanaf juni tot en met september

  Prijs op basis van 6 dagen

  € 799,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 149,00

  Prijs Hoogseizoen van 1 juli t/m 1 september 2023

  € 829,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 179,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  heerlijk rijden, prachtige vergezichten

  Dit was onze huwelijksreis en ze was perfect! Prachtige routes, de XL route tot op de col de la bonette was het hoogtepunt. Vooral de afwisseling, het ene moment de geuren van lava...

  Onno en Tinie

  Deze motorvakantie komt bij ons op nr 1 (15 jaar Horizon); een goed HOTEL met heel vriendelijke eigenaren. Het eten was super.Het lijkt wel een circuit zoveel bochten! FANTAST...

  Dick en Gerda Klok

  Wij kijken weer uit naar een nieuw motorseizoen. Al weer 2 reizen geboekt. Het Zwartewoud en Zuid Frankrijk. Helemaal geweldig. Laat nu het mooie weer maar komen.

  Lidy & Dick

  Net weer terug van één van onze jaarlijkse Horizon motorvakanties. We hebben erg genoten van het mooie weer en het prachtige landschap tijdens het rijden van de route...

  Jos en Jeanneke

  Onze eerste reis met Horizon naar de Vallee du Haut Verdon was een prachtige tocht; goed hotel met lekker eten en super mooie toeren, echt een aanrader. Wij deden dit met een trike...

  Foto's van reizigers

  1/1
  Paul Gulikers

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.