+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Frankrijk - Normandië

vanaf €629

Operatie Overlord, D-Day, La Voie de la Liberté

Bijzonder indrukwekkende thema-reis D-Day 1944 naar de invasiestranden in Normandië, overbekend van de film “The Longest Day”. Operatie Overlord was tijdens de Tweede Wereldoorlog de codenaam voor de invasie van de geallieerden in het door Duitsland bezette West-Europa. De operatie duurde van 6 juni tot 25 augustus 1944, de dag dat Parijs werd bevrijd. De eerste dag van Operatie Overlord wordt D-Day genoemd, wat staat voor Decision Day. De terugreis volgt de opmars van de geallieerden onder leiding van generaal Patton, die met het ontzetten van Bastogne, een einde maakte aan het Ardennenoffensief.

( Niet te boeken tijdens 75-jarig jubileum D-day: 25 mei tot 16 juni )

 

Ervaringen van onze klanten

Samen met een vriend de individuele reis gemaakt naar Normandië en via de route Liberté naar Bastogne. Veel indrukken opgedaan en zoals altijd te weinig tijd om alles te bezoeken. Wel verschillende invasie stranden gezien en verschille.. Lees verder

2019-08-26

De reis begint in Nederland en voert je door België naar Noord-Frankrijk

Daar volgen we de fraaie kustweg vanaf Duinkerken, met fraaie uitzichten over zee. Bij helder weer is een korte stop op de parkeerplaats Aire Les Deux Caps een aanrader. Je kunt de krijtrotsen aan de overkant van het Kanaal bijna aanraken. Zoals in de film Dunkirk te zien is, ontsnapten de legers van Engeland en Frankrijk tijdens de evacuatie in 1940 maar nauwelijks aan de Duitse omsingeling.

Via Dieppe ga je naar de invasiestranden in Normandië

De route voert je langs de belangrijkste punten, waaronder Quistreham, het meest oostelijke landingsstrand, de invasiestranden zoals Omaha Beach en de kerk in Sainte-Mère- Église (met de parachutespringer in de torenspits). Onderweg heb je ook alle tijd om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld het Liberationmuseum in Arromanches, het Memorial in Caen, de Pegasusbrug en diverse andere musea, of een of meerdere oorlogsbegraafplaatsen.

Patton-16a-4
Patton-137

Na Normandië volgen we de route van de opmars van de geallieerden.

Onder leiding van generaal George Patton, de meest voortvarende bevrijder van West-Europa, verliep die opmars zo voortvarend, dat de Fransen er al in 1947 een gemarkeerde toeristische route van maakten, met de mooie naam: La voie de la Liberté, de weg van de vrijheid.

Bastogne

In Verdun vind je het grote oorlogsmemorial ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. De reis eindigt in het Belgische Bastogne, dat het middelpunt vormde van de hevige strijd tijdens het Ardennenoffensief. In Bastogne bevindt zich een groot museum, dat aan deze gebeurtenis gewijd is. 

Patton-138
Boek nu