Aantal dagen
6

  Rijden over bergen en door bossen op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Het is er prachtig en zeer geschikt voor motorrijders.

  Deze reis is inclusief
  • 5 hotelovernachtingen
  • 5 ontbijtbuffetten
  • 5 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid

  Media van Jura

  Over deze reis Jura

  Fenomenaal en rustig

  Deze reis is een Eldorado voor de echte motorrijder. De Jura is namelijk een aaneenschakeling van smalle passen en heerlijke haarspeldbochten. Prettige bijkomstigheid is dat dit oude bergmassief niet zoveel toeristen trekt en daardoor vrij rustig is. Je hotel ligt tussen Besançon en Pontarlier in een klein Frans dorpje. Het heeft een prachtig uitzicht op de vallei van de Loue. De kamers zijn eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een veelgeprezen restaurant waar de gepassioneerde chef-kok met lokale producten de heerlijkste gerechten voor je klaarmaakt.

  Heenroute: Jura | 657 km

  Aangezien de route naar het hotel in de Jura te lang is om in één dag te rijden, raden we je aan om bij stap 3 in het boekingsproces de extra overnachting toe te voegen naar wens, zodat we die ook voor je kunnen reserveren. Rijd je bijvoorbeeld met een busje of aanhanger naar de Jura dan is dit niet noodzakelijk. Neem voor meer informatie over deze extra overnachting gerust contact met ons op. 

  De route start op de A2 ter hoogte van Maastricht Airport. Net na Maastricht, bij Margraten verlaat de route de snelweg om de rest van de route via toeristische wegen naar Lac Madine te rijden. Je vervolgt de route via leuke wegen naar de Ardennen. In de Ardennen kom je bij mooie plaatsjes die leuk zijn voor een tussenstop zoals Trois-Ponts. De natuur rondom Trois-Ponts is erg mooi. Je zult tijdens het rijden hier ook al meer het hoogteverschil merken. Je vervolgt de route naar de waterval van Coo. Hierna rijdt je verder richting Luxemburg. Eenmaal aangekomen in Luxemburg wordt de route steeds bochtiger. Na ongeveer 190 kilometer passeer je 'Lac de la Haute Sure'. Een prachtig stuwmeer wat zeker een tussenstop waard is. Je vervolgt de route richting de grens met Frankrijk. 

  De route loopt nu door het prachtige Franse landschap met afwisselend rijden door de weidse natuur en bosachtige omgeving. Na ongeveer 250km passeer je de stad Besançon en steek je de rivier 'De Doubs' over. Deze historische vestingstad is zeker een bezoek waard. De stad wordt gekenmerkt door een prachtige Citadel en Kathedraal. Het gebied achter deze stad zit ook vol natuurschoon. Via mooie en bochtige wegen vervolg je de route tot aan het hotel in de Jura.

  Dagroute 1: Parc du Doubs | 269 / 307 km

  De route van vandaag gaat naar en door het Parc du Doubs. Vernoemd naar de rivier die door dit gebied stroomt en daar door de jaren heen zijn sporen heeft achter gelaten. De route volgt mooie toeristische wegen vol met bochten en schitterende uitzichten. Na ongeveer 80km tref je voor het eerst de de rivier de Le Doubs aan bij Saint Hyppolyte. Je volgt de rivier tot in het Parc du Doubt. Het park dankt zijn naam aan de rivier de 'Doubs' over een lengte van ongeveer 40 kilometer vormt deze rivier de natuurlijke grens met Frankrijk en Zwitserland. Na ongeveer 20km verlaat je de rivier en rijd je verder het natuurpark in. Je vervolgt de route via een bochtige weg naar het Zwitserse Saignelégier. Op deze bochtige weg verlaat je naar ongeveer 195km het Parc du Doubs. De bochten houden hier nog wel even aan tot dat je weer opnieuw door het Parc du Doubs rijdt. Als je het natuurpark weer uitrijdt passeer je tegelijkertijd de grens van Zwitserland naar Frankrijk. Via het plaatsje Arcon vervolg je de route terug naar het hotel.

  Dagroute 2: Parc de Haute | 265 / 300 km

  Vandaag heb je ook weer de keuze om voor een lange of korte route te kiezen, de route van vandaag brengt je door het 'Parc du Haute Jura'. Tijdens de route vandaag passeer je een aantal mooie meren. De uitzichten en heerlijke stuurwegen zijn vandaag ook weer het hoofdingrediënt van de route. in het begin van de route wordt je al getrakteerd op mooie wegen en uitzichten. Na ongeveer 90km rijdt je het Parc du Haute Jura in en passeer je al vrij snel de waterval “Cascade De La Billaude”. Deze kun je niet vanaf de weg zien liggen, maar kun je wel bezoeken. Kort na de waterval passeer je maar liefst vijf meren links en rechts van je. Eerst zie je links het Petit Maclu Lac met daarachter het Grand Maclu Lac. Direct rechts daarna zie Lac de Narlay. Nadat je het plaatsje Le Frasnois gepasseerd bent zie je links Lac de la Motte ou d'Ilay liggen. Dit is het grootste meer van de vijf. De route blijft verder door het Parc du Haute Jura rijden en wordt je getrakteerd op indrukwekkende watervallen,in het Frans Cascade genoemd. Je rijdt het park weer uit en via de vallei rijdt je terug richting het hotel. 

  Dagroute 3: Parc Regional Chasseral | 324 km

  De dagroute van vandaag brengt je naar ''Parc Regional Chasseral''. Dit natuurpark lig in Zwitserland. De route gaat vandaag ook nog een klein deel door “Du Doubs” waar je eerder deze week ook gereden hebt. Al snel rijdt je na het vertrek vanuit het hotel ''Gorges de Nouailles” in. De rotsachtige omgeving blijft typerend voor de route. Na ongeveer 75km rijdt je het Parc Regional de Chasseral in en kort daarna rijd je met een serie haarspeldbochten naar beneden naar de Bielersee of Meer van Biel. De plaatsjes rond de Bielersee beschikken vaak over mooie promenades langs het water en hebben bijna allemaal een prachtige jachthaven wat ook bijzonder is aan dit meer is het schiereiland Sankt Petersinsel. Hierna verlaat je het natuurpark. Je wordt daarna direct getrakteerd op een serie mooie bochten en stuurwegen met diverse restaurants aan de route. De omgeving blijft mooi en indrukwekkend tot aan het hotel. 

  Dagroute 4: Parc Jura Voudais | 262 / 323 km

  Voor vandaag heb je de keuze uit een lange en korte route variant, die je via schitterende bochtige wegen gaan brengen naar en door het het Parc Jura Voudais, het gebied waar de regio zijn naam aan ontleend. Vanuit het hotel gaat de route richting het zuiden en Zwitserland. Na ongeveer 35 kilometer rijdt je via een slingerweg alweer op: Col de la République (1.010m). Een mooie pas door het bos over een smalle weg. Na deze col passeer je de rivier ''de Doubs''. Deze ben je al meerdere malen gepasseerd de afgelopen dagen. Nu kom je echter dichterbij de bron van deze rivier. Je vervolgt de route richting de col du Marchairuz (1.447m) en gaat via een enerverend bochtenspel naar Saint Cergue.Het bochtenfestijn houd hiermee niet op, dit houdt aan tot aan Morez. Een stukje verderop, kom je aan bij twee kleine meertjes: Lac de Bellefontaine en Lac des Mortes. Vanaf hier volgt de route een meer doorgaand karakter met een fantastisch uitzicht op de Jura terug naar het hotel.

  Extra route: Meer van Genève | 428 km

  Deze route is een extra route welke je zou kunnen rijden als je een dag extra in de Jura verblijft of als alternatief van één van de andere routes. Het is een mooie, maar ook lange route waar je ruim acht uur voor nodig hebt om deze te rijden. De route start richting het zuiden en na ongeveer 40 kilometer rijd je alweer de eerste col op: Col de Jounge (1.012m). Na deze col passeer je de grens met Zwitserland. Je rijdt boven Lausanne en via Lac de Bret gaat de route richting het meer van Genève. Het berglandschap onder het meer van Genève is zeer bochtig. Met heerlijke colls en de regelmatig prachtige vergezichten over het meer van Genève. Ook kun je in één van de skigebieden in het deel onder  Het resterende deel van de route gaat door de Jura met leuke stuurwegen en blijvend mooi uitzichten over het massief en de natuur

  Terugreis: Optioneel via Zwarte Woud | 330 & 540 km

  Na een goed en stevig ontbijt pak je je spullen bij elkaar, neem je afscheid van het hotelpersoneel en is het weer tijd om huiswaarts te rijden. Je kunt er nu voor kiezen om dit maal via het Zwarte Woud terug te rijden. Ook deze optie kun je aanvinken in stap 3 van het boekingsproces. Onderweg en thuis kun je nog regelmatig terugdenken aan deze indrukwekkende reis! 

  Het eerste deel van de route brengt je vanuit de prachtige Jura naar het Zwarte Woud via het Parc Regional Chasseral. Je hebt hiermee een mooie rit voor de boeg. De route start direct binnendoor en je rijdt via een aantal leuke wegen. Via Zwitserland en het meer van Étang de Lucelle rijdt je richting Duitsland. Je vervolgt de route en wordt getrakteerd op mooie uitzichten en een hoger bergmassief.  In de dorpen die je passeert zie je diverse typische Duitse vakwerk huizen en in deze gebieden vindt je in en tussen de dorpen nog kleine overblijfselen uit de Romeinse tijd. de laatste ±50km rijd je over doorgaande wegen naar het hotel in het Zwarte Woud. 

  De volgende dag ga je toch echt op huis aan. De route leid je over mooie bochtige wegen via een mooi stuk door Frankrijk naar Venlo. Je passeert Johanneskreuz, de bekende Biker verzamelplaats, hier kan het erg druk zijn maar leuk om even te stoppen. De route laat je over heerlijke Duitse en Franse wegen slingeren tot je op ±130km van Venlo bent. Hier pak je de snelweg en neem je de kortste route naar huis. 

  Data en prijzen

  Vertrek vanaf juni tot en met september

  Prijs op basis van 6 dagen

  € 569,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 199,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  André Schallier en Frieda Devos

  Andy Han

  Wat een geweldige reis! Horizon heeft voor mij en 2 vrienden een reis op maat samengesteld: Reisdoel Alpe D'Huez. Vandaar binnendoor via allerlei binnenweggetjes huiswaarts: via de...

  Marcel en Janine

  Wat een geweldige omgeving! De mooiste wegen en de kleinste bergpassen hebben we hier gereden! Het is hier adembenemend mooi, tussen de bergen de mooiste wegen die ons door Frankri...

  Walter Vervaet

  Heel goed hotel met vriendelijk personeel en een prima keuken . We hadden alleen beter weer gewild. Maar daar kan niemand iets aan veranderen.

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.