Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
9

  Zon, zee en parelwitte stranden. Dit eiland is perfect voor een rondreis!

  Deze reis is inclusief
  • Overtocht Livorno - Bastia v.v.
  • 8 hotelovernachtingen
  • 8 ontbijtbuffetten
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Buitenzwembad bij de hotels op Corsica
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Corsica

  Over deze reis Corsica

  Als er één eiland is dat zijn bezoekers veel te bieden heeft, dan is het Corsica.

   Als er één eiland is dat zijn bezoekers veel te bieden heeft, dan is het Corsica. Waar de westkust grillig is, bestaat de oostkust voornamelijk uit parelwitte zandstranden. In het noorden heb je Cap Corse, een gebergte met uitschieters tot ruim 2700 m, terwijl het zuiden uit kliffen, rotsen en grotten bestaat. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele lieflijke middeleeuwse dorpjes en stadjes of over de ontelbare passen en kloven, bergmeertjes, kastanjebossen, watervallen en stroomversnellingen. Tijdens deze rondreis kijk je je ogen uit!

  Heen route: Venlo – Livorno | 1424 km

  De route voor de heen reis is geadviseerd in minimaal drie dagen te rijden. De route gaat over mooie wegen naar Livorno in Italië. De route wisselt de mooie doorgaande wegen af met heerlijke stuurwegen. Via de Duitse Eifel en het Zwarte Woud richting Zwitserland. In Zwitserland rijd je over de Alpen richting de uitlopers van de Dolomieten. In Italië passeer je het Gardameer op een afstand van 30km om zo richting Toscane en uiteindelijk het aankomst hotel in Livorno te rijden. In het laatste stuk van de route rijd je parallel aan de kust met een schitterend uitzicht over de zee en de Italiaanse kustlijn. Op deze route zijn tal van bezienswaardigheden en schitterende uitzichten te vinden, te veel om ze hier allen te vermelden. De heenreis is op eigen gelegenheid. Wij hebben contact met goede hotels langs de route en regelen het graag voor je! Je kunt er ook voor kiezen de motor op een trailer mee te nemen. Die avond slaap je in een hotel in Livorno. 

  Dagroute 1: Propriano | 200 / 210 km

  Vroeg uit de veren vandaag naar de Ferry. Naar de ferry is het een kwartiertje rijden vanaf het hotel. Hij vertrekt om 08:00u, wees ruim op tijd. De overtocht duurt ongeveer vier uur naar Bastia.

  Als je het eiland nadert krijg je al een indruk van het imposante schiereiland Cap Corse, waar bijna altijd een briesje waait. Als je de ferry afrijdt is het begin van de rit nog vrij druk. Naarmate je verder weg van de stad rijdt, wordt het steeds rustiger. Het verschil tussen de korte& lange route is vandaag maar 10 km, het scheelt wel anderhalf uur. Bij kilometerstand 90 kan er gekozen worden tussen een doorgaande weg naar het hotel of een onwijs gave binnendoor weg. Hier zit het verschil van anderhalf uur in. Je wordt vandaag getrakteerd op prachtige vergezichten over zee, maar ook over de  groene bergen. Je komt vandaag aan in het eerste hotel op Corsica.

  Dagroute 2: Lopigna - Piana | 209 / 316 km

  Vandaag de keuze uit twee routes, van respectievelijk vier en zes uur sturen. Je klimt vandaag voor het eerst boven de 1.000m hoogte. Het eerste deel is langs de kust om na een kilometer of twintig de bergen in te gaan. Je rijdt over mooie bochtige wegen door de groene bergen. Later die ochtend kom je het dorpje Ajaccio binnen. Ajaccio heeft een kleine haven. Dit is een heel leuk plekje voor een koffie met croissant, we zijn tenslotte toch ook echt in Frankrijk. Als je je weg vervolgd splitsen de routes zich bij kilometerstand 90. De lange route volgt hier nog een hele tijd de kust, de korte route slingerend het binnenland in. Die middag kom je langs de rode rotsen. Dit zijn machtige, grillige bergen waar je tussendoor rijdt. Het asfalt is hier allemaal vernieuwd, heerlijk om te rijden! De lange route is intensief maar heel mooi.

  Dagroute 3: Bonifacio | 285 km

  Vandaag maak je een lus naar het zuiden, naar het prachtige Bonifacio. Dit is een van de mooiste routes, dit vanwege het stuurwerk in combinatie met het wegdek en de vele prachtige uitzichten. Eenmaal in Bonifacio kun je doorrijden tot de Haute Ville, hier zit het verschil in de korte en lange route. Bij helder weer heb je zicht op het Italiaanse eiland Sardinië. Bonifacio ligt op een massieve rots, tachtig meter hoger dan de zee. Na Bonifacio rijd je richting Porto-Vecchio en via een mooie bergpas door Zonza. Deze omgeving staat bekend om het klimmen, raften en hiken. Je passeert het plaatsje Aullène en je rijd weer richting het hotel in Propriano, bij mooi weer kun je nog heerlijk genieten bij het zwembad.

  Dagroute 4: Marana | 213 / 254 km

  Vandaag rijd je naar je tweede hotel op Corsica, dit hotel ligt in Bastia. Je rijdt al snel op rustige wegen , bergen en de natuur tegemoet. Vandaag rijd je de Col de Vaccia(1.193m), Col de Verde(1.289m) en Col de Sorba(1.311m). De wegen zijn soms wat smal maar echt de moeite waard. Het laatste gedeelte van de route brengt je richting de kust naar het hotel, kies je voor de lange route? Dan slinger je nog een stuk tussen de bossen door langs verschillende dorpjes. Onderweg naar het hotel passer je het natuurgebied De l'Étang de Biguglia. Je hotel ligt tussen de zee en dit natuurgebied in. Dit hotel beschikt ook over een zwembad waar je nog heerlijk een duik kunt nemen. 

  Dagroute 5: Porto & Calvi | 321 / 372 km

  De route van vandaag brengt je naar de westzijde van Corsica om daar de mooie kustlijn te gaan bekijken en natuurlijk ook een deel van het noordelijke binnenland. Wederom een top dag voor de boeg met veel leuk stuurwerk vergezeld met prachtige en afwisselende uitzichten. Na het vertrek vanuit het hotel splitsen de korte en lange route zich al direct bij km stand 8. Het verschil is dat de lange route over heel veel slingerwegen gaat en de korte op een wat meer doorgaande weg loopt. Het vervolg van de korte en lange route gaat naar Calvi. Een leuk dorpje met goede patisserie en café voor een goede stop. Hierna rijd je over een schitterende weg langs de westkust van het schiereiland. Via een weg met een hoge bochtdichtheid rijd je terug naar het hotel

  Dagroute 6: Cap Corse | 162 / 229 km

  De route van vandaag brengt je naar het noordelijkste puntje van Corsica. De routes zijn een stuk korter dan gister. Genoeg tijd voor een stop of foto- momentjes. Wederom een top dag voor de boeg met veel leuk stuurwerk vergezeld met prachtige en afwisselende uitzichten. Cap Corse is het noordelijke deel van het eiland, het schiereiland is ongeveer 40 kilometer lang en 10 kilometer breed. Het verschil tussen kort en lang zijn wat extra rondes in het noorden van het schiereiland. Geniet van de laatste dag op Corsica!

  Dag 7: Ferry Bastia – Livorno

  De laatste dag van de reis. Het is vanaf het hotel tien minuten naar de ferry, die vertrekt om 14:00 uur. De laatste check-in is uiterlijk om 12:30u en geadviseerd om 12:00u. Voor die tijd kun je nog even genieten van het mooie Bastia. In Livorno heb je nog één overnachting alvorens je je weg naar huis begint.

  Zin in een mooie heen- of terugreis?

  Op verzoek kunnen we de heenreis vanaf Noord-Italië voor je regelen. Dat is op ± 875 km van Nederland. Het startpunt is Hotel Evaldo in de Dolomieten, waar we een kamer voor je gereserveerd hebben. Als je met de auto en motoraanhanger rijdt, kun je die hier veilig achterlaten. De volgende dag rij je (op je motor) een mooie toeristische route richting Maranello, de thuishaven van Ferrari, Maserati en Lamborghini. De dag erna geniet je van een fraaie dagtocht die je bij de haven van Livorno brengt; het gebruikelijke beginpunt van deze reis. Deze extra route kan je ook op de terugreis rijden. In omgekeerde volgorde uiteraard.

   

  Tip: Vervoer je je motor met de aanhanger naar Livorno? Dan kun je je auto met motoraanhanger in de haven van Livorno tegen betaling bewaakt parkeren.

  Data en prijzen

  Vertrek vanaf mei tot oktober

  Prijs op basis van 9 dagen

  € 1.199,00

  Duopassagier

  € 1.099,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 599,00

  Prijs juli en augustus van 1 juli t/m 31 augustus 2022

  € 1.499,00

  Duopassagier

  € 1.399,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 649,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Corsica juni 2022

  Op Corsica is het prachtig motorrijden, geen heel spannende wegen, wel heel relaxed cruisen met veel bochten, heel veel bochten. Over het algemeen is het wegdek prima, mooie afwiss...

  Willems

  Corsica is een super mooi land, maar ook erg warm voor ons als motorrijders, met een compleet motorpak.  Organisatorisch klopt als een bus, ook ...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.