Deze reis is inclusief
Bergen
Aantal dagen
9

  Zon, zee en parelwitte stranden. Dit eiland is natuurlijk perfect voor een rondreis!

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • Overtocht Livorno - Bastia v.v.
  • 8 hotelovernachtingen
  • 8 ontbijtbuffetten
  • 8 diners
  • toeristische route heenreis op GPS
  • alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • toeristenbelasting
  • parkeren op eigen terrein
  • buitenzwembad bij de hotels op Corsica

  Media van Corsica

  Over deze reis Corsica

  Als er één eiland is dat zijn bezoekers veel te bieden heeft, dan is het Corsica.

  Als er één eiland is dat zijn bezoekers veel te bieden heeft, dan is het Corsica. Waar de westkust grillig is, bestaat de oostkust voornamelijk uit parelwitte zandstranden. In het noorden heb je Cap Corse, een gebergte met uitschieters tot ruim 2700 m, terwijl het zuiden uit kliffen, rotsen en grotten bestaat. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele lieflijke middeleeuwse dorpjes en stadjes of over de ontelbare passen en kloven, bergmeertjes, kastanjebossen, watervallen en stroomversnellingen. Tijdens deze rondreis kijk je je ogen uit!

  Je komt ’s avonds aan in het eerste hotel van je reis in Livorno

  Mocht je al eerder in Livorno zijn aangekomen, dan is een uitstapje naar de scheve toren van Pisa en het Middeleeuwse stadje Lucca een aanrader.

  De volgende dag vroeg uit de veren om aan boord te gaan van de ferry naar Bastia. Bij het aanmeren krijg je al een goede indruk van het imposante schiereiland Cap Corse, waar vrijwel altijd een koel briesje waait. Je rijdt een prachtige route naar het eerste hotel van je reis, waar je eind van de middag arriveert. Vanaf hier ga je fantastische dagroutes rijden over de mooiste wegen, met de fraaiste uitzichten. Je rijdt onder meer door Ajaccio, de hoofdstad van Corsica, maar tevens de geboortestad van Napoleon Bonaparte, de latere keizer van Frankrijk. Ook bezoek je Porto-Vecchio, een idyllisch stadje, gelegen aan een spectaculaire natuurlijke baai en het oude havenstadje Bonifacio met zijn historische citadel, waar we een rondvaart van harte kunnen aanbevelen.

  Cap Corse, L’Ile Rousse en Corte 

  Halverwege de reis vertrek je naar het tweede hotel in het noordoosten van Corsica. Vanaf hier rijd je onder andere via een schitterende kustweg naar Cap Corse, het noordelijkste puntje van Corsica, waar voor de kust op het eilandje Giraglia een van de grootste vuurtorens van Europa staat. De route gaat terug langs de westkust over heerlijk slingerende weggetjes met ook nog enkele bergpassen, waar vandaan je een geweldig uitzicht hebt. Je komt door mooie plaatsjes, zoals Calvi, St. Florent met typische, eeuwenoude, huisjes, de aangename badplaats L’Ile Rousse en het Middeleeuwse Corte, gelegen in de bergen.

   

  Verder staan ook de uit zee oprijzende, oranjerode rotsformaties bij Piana op het programma, een natuurwonder. Het einde van je schitterende rondreis komt in zicht. In de middag vertrek je richting Bastia, waar je aan boord gaat van de ferry en na vier uur aankomt in Livorno.

  Ferrari paradijs

  Je keert huiswaarts of je volgt de tweedaagse toeristische terugreis door Italië. De eerste dag ga je naar Maranello, het ‘Ferrari paradijs’. De tweede dag rijd je over enkele schitterende passen, waaronder de Passo di Grappa, naar Arabba.

  Zin in een mooie heen- of terugreis?

  Op verzoek kunnen we de heenreis vanaf Noord-Italië voor je regelen. Dat is op ± 875 km van Nederland. Het startpunt is Hotel Evaldo in de Dolomieten, waar we een kamer voor je gereserveerd hebben. Als je met de auto en motoraanhanger rijdt, kun je die hier veilig achterlaten. De volgende dag rij je (op je motor) een mooie toeristische route richting Maranello, de thuishaven van Ferrari, Maserati en Lamborghini. De dag erna geniet je van een fraaie dagtocht die je bij de haven van Livorno brengt; het gebruikelijke beginpunt van deze reis. Deze extra route kan je ook op de terugreis rijden. In omgekeerde volgorde uiteraard.

   

  Tip: Vervoer je je motor met de aanhanger naar Livorno? Dan kun je je auto met motoraanhanger in de haven van Livorno tegen betaling bewaakt parkeren.

  Data en prijzen

  Prijs op basis van 9 dagen

  € 1.099,00

  Duopassagier

  € 1.039,00

  Prijs van 1 juli t/m 30 september 2020

  € 1.699,00

  Duopassagier

  € 1.639,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 359,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Willems

  Corsica is een super mooi land, maar ook erg warm voor ons als motorrijders, met een compleet motorpak.  Organisatorisch klopt als een bus, ook ...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.