Aantal dagen
4
of
5

  Rijden door de Heilgarten van Duitsland. Het prachtige gebergte wat het Teutoburgerwoud vormt, loopt van Osnabrück tot aan Paderborn. 

  Deze reis is inclusief
  • 3 of 4 Hotelovernachtingen
  • 3 of 4x Ontbijt
  • 3 of 4x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Wellness
  Duitsland - Teutoburger Wald Routekaart

  Media van Teutoburgerwoud

  Over deze reis Teutoburgerwoud

  Relaxed slingeren door de Teuto

  Duitsland is verschillende laaggebergte rijk. Het Teutoburgerwoud is er zo een. Het ligt niet ver van de Nederlandse grens en is in één woord schitterend. Echt een gebied om op je gemak met de motor te verkennen. De wegen kronkelen en slingeren door het aantrekkelijke heuvelachtige landschap en dat rijdt heerlijk. Rij je normaal gesproken met een gesloten vizier? Zet hem hier dan eens open. De wind in je gezicht en het weidse landschap geven je een gevoel van vrijheid.

  De routes zijn leuk en laten je de natuur in al zijn vormen zien. De weidse vergezichten op de heuvels en bossen maken het rijden hier geweldig. De dorpjes en stadjes waar je doorheen rijdt, zijn de moeite waard. Ze geven een beeld van de rijke historie van deze streek. De vele vakwerkhuizen zijn daar een goed voorbeeld van. De geschiedenis hier gaat trouwens veel verder terug dan de middeleeuwen. Bijzondere zandsteenformaties bij Dermold dateren uit de vroege Krijtperiode. Dat is 120 miljoen jaar geleden!

  Heenroute | Enschede - Teutoburgerwoud | 168 km

  De heenroute start in Enschede bij de grensovergang richting Duitsland. Via Ochtrup rijd je richting Bad Bentheim, in dit dorpje vind je een prachtig Kasteel (Burg Bentheim) Dit kasteel is nog steeds bewoond en gebouwd van zandsteenblokken, leuk om hier even een kijkje te nemen. Je vervolgt je reis langs vele typische grote boerderijen en je passeer je Alfsee, dit stuwmeer heeft een oppervlakte van 2,2 km²
  Je vervolgt je weg door de mooie gebieden en slingerwegen en scherpe bochten. Je merkt nu dat de omgeving heuvelachtiger word en de bossen groter met vele dennenbomen.
  Na enkele haarspeldbochten kom je bij het hotel aan. Het familiehotel waar je verblijft ligt aan de rand van Bad Iburg. Mooi uitgangspunt voor wandelingen in de mooie natuur. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd zowel 's morgens als 's avonds kun je een goede en smaakvolle maaltijd verwachten met veel lokale ingrediënten. Bij de bar en op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje. Naast comfortabele kamers heeft het hotel een eigen Wellness. Als je extra ontspanning zoekt, kun je je lekker laten masseren of naar de sauna. 

  Dagroute 1: Noord 250 / 312 km

  De route van vandaag brengt je naar de regio van Osnabrück. Je start de route meteen met een paar haarspeldbochten. De route is rustig, in dit gebied zijn weinig tot geen straat nummers en ook weinig verkeersborden. De route vervolgt zich naar Bad Essen, dit dorp is officieel een kuuroord vanwege de aanwezigheid van geneeskrachtige bronnen. Het is zeker een aanrader om hier een stop te maken, het centrum is erg gezellig en het dorp beschikt over een oude karakteristieke watermolen. De lange variant van de dagroute beschikt over een extra lus door de omgeving waar je diverse karakteristieken dorpjes passeert.
  De lange en korte variant van de route komen weer samen net voordat  je de stadsgrens van Melle bereikt, deze stad heeft een belangrijke houtbewerking industrie en in de omgeving zijn diverse kasteeltjes te vinden. Na enkele kilometers passeer je de oude muur van Schloss Gesmold, een prachtige plek die je kunt bezoeken.

  Dagroute 2: Oost | 222 / 308 km

  De route die je vandaag rijd zit vol met toeristische bezienswaardigheden, ook ga je letterlijk het Teutoburgerwoud bezoeken. Je start meteen weer met de bekende haarspeldbochten van Bad Iburg.
  Zoals gisteren brengt de route je in de stad Melle, je kunt er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan het Auto Museum. Na ongeveer 60 km rijd je in de stad Löhne, dit is een prima stadje om een koffie pauze in te lassen. Je vervolgt de route die steeds mooier en bochtiger word. Via een paar leuke haarspeldbochten rijd je richting Altenbeken, deze plaats staat bekend om het grote en indrukwekkende spoorwegviaduct, dit is een zeker een fotomomentje waard! Na het spoorwegviaduct rijd je verder richting Horn-Bad Meinberg. Als laatste toeristisch hoogtepunt volgt de Sparrenburg om Bielefeld, een bijzondere plek die beschikt over de mooiste en hoogste wandelwegen van Duitsland genaamd de Hermanssweg. Je kunt een bezoek brengen aan het hoogste punt van de toren hebt dan een prachtig uitzicht op de wijde omgeving van de Teutoburgerwoud. De laatste kilometers verken je de regio van onder andere Landkreis Osnabrück met de steden: Halle, Lienen en Bad Laer.

  Dagroute 3: Zuid | 254 km

  Je rijdt door het dorp Bad Iburg langs een weg met weidse uitzichten, na enkele kilometers rijd je het sfeervolle dorpje Borgholdhausen in die overloopt in het Ravensberger heuvelland. De wegen zijn hier erg afwisselend. In Vlotho, splitsen de korte en lange route zich. De lange route krijgt dan een mooi bochtig stuk over de heuvels. Dit is de moeite waard voor de bochten liefhebber. Je vervolgt de weg naar Minden, deze stad beschikt over een prachtige dom met een lange geschiedenis. Na de drukte van de stad Minden ga je weer verder over de plattelandswegen door de dorpen, je passeert het dorp Bad Essen en je gaat nu langzaam weer terug naar het hotel.

  Terugroute: Teutoburgerwoud - Enschede | 166 km

  Na het ontbijt neem je afscheid van het hotel en ga je weer terug richting Nederland. De route verloopt over rustige leuke wegen, waarbij het landschap geleidelijk aan vlakker wordt. Bij km stand 25 maakt de route nog een kleine uitstapje naar rechts waar de Bismarckturm een uitzichtpunt markeert. Je draait hier weer om de route verder het Teutoburgerwoud uit te volgen. De wegen blijven goed en leuk ondanks het vlakker worden het landschap . Je laat het Teutoburgerwoud achter je voor mogelijk nog een ander weerzien. De route eindigt vlak over de grens bij Nederland nabij Oldenzaal. Vanuit hier kun je op eigen inzicht de weg naar huis gaan vinden.

  Data en prijzen

  Doorgaans tussen april en oktober

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 469,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 89,00

  Prijs op basis van 5 dagen

  € 629,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 109,00

  3

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Uitstekend

  Schitterend familie-hotel met uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds 3 gangen menu met (te) ruime porties. Zeer vriendelijk personeel en mooie comfortabele kamers. Motor moc...

  Teutoburgerwald 4 daagse reis.

  Een prachtig gebied om een tocht doorheen te maken. Glooiend...af en toe zelfs leuke haarspeldbochten, goed asfalt en een afwisselend landschap. En het hotel verzorgt je prima. Is ...

  Hans & Marjolein

  Als "nieuweling" in het reisaanbod van Horizon Motor Reizen was deze individuele reis naar het Teutoburgerwald een aangename verrassing! Wij maakten de reis van 26 t/m 30 juni...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.