Aantal dagen
4
of
5

  Heerlijk motorrijden in de omgeving van Winterberg. Talloze bochten, strak asfalt en dichtbij huis

  Deze reis is inclusief
  • 3 of 4 hotelovernachtingen
  • 3 of 4 ontbijtbuffetten
  • 3 of 4 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Wellness
  • Minigolf en tennisbaan

  Media van Sauerland

  Over deze reis Sauerland

  Bergen, bossen en strak asfalt

  Deze 4- of 5-daagse reis reis begint met een mooie heenreis naar Sauerland. Vanaf 16.00 uur ben je welkom in het hotel. We bieden voor deze reis 2 verschillende aanrijroutes aan: een start vanuit Venlo en de andere vanuit Babberich. 

  Tijdens deze reis logeer je in hotel Hesborner Kuckuck, dat op 20 km van Winterberg ligt. Gastvrijheid staat voorop in dit gezellige familiehotel. Alles wordt uit de kast getrokken om je verblijf aangenaam te maken. Dat begint al met de heerlijke keuken. Je kamer is voorzien van douche en toilet. Beneden kun je op het terras of in de sfeervolle bar relaxen. Je kunt gebruikmaken van de minigolf, tennisbaan en wellness faciliteiten, en een duik nemen in het binnenzwembad.

   

  Dagroute 1: Noord-West Meren | 273 / 343 km

  Zodra je het dorp uit bent rij je slingerend omhoog de heuvels in op mooi strak asfalt. Dat blijft de eerste 40 km zo. Je rijdt dan door dorpjes met vele mooie vakwerkhuizen. Je rijdt richting Biggesee wat met zijn oppervlakte van 9 km² het grootste stuwmeer van het Sauerland is, je kunt hier een boottocht maken of genieten van het prachtige uitzicht bij Biggeblick. Je vervolgt de route verder langs het volgende meer, de Sorpesee. hier heb je de mogelijkheid om te lunchen aan het water. Vervolgens rijd je richting Möhnesee waar je een bezoek kunt brengen aan wildpark Tropfsteinhohle of de druipsteengrotten. Je rijd verder over K wegen met mooie uitzichten en bochten. Het laatste stuk route ga je door het bekende skigebied rond Winterberg, wat erg geliefd is bij de Nederlanders. Wanneer je Sauerland bezoekt moet je in Winterberg geweest zijn. Winterberg is zowel in de winter als zomer erg in trek bij de toeristen en wellicht tref je er een 'Sauerländer' die dialect spreekt. Dan zul je horen dat het verdacht veel op ons eigen taaltje lijkt.

  Dagroute 2: Oost Sauerland | 220 / 324 km

  Je rijd bij het beginpunt van de route over een mooie weg die glooiend door de heuvels loopt met prachtige uitzichten. Je slingert verder en de wegen wisselen zich af net als het uitzicht en de natuur. Eén ding blijft: de bochten in dit gebied zijn er in alle soorten en maten. De route vervolgt zich richting de Affolder See, hier zie je twee huisjes op zijn kop, en daar wonen ook daadwerkelijk mensen in, leuk om even te stoppen voor een fotomomentje. Slechts een paar kilometer verder, zie je boven op de berg aan de andere kant van het meer, Schloss Waldeck. Het kasteel is gratis te bezoeken en is vanuit het stadje via een weg bereikbaar. In het kasteel bevinden zich twee restaurants. Je rijd weer terug richting het hotel over mooie wegen die glooiend door de heuvels heenlopen.

  Dagroute 3: Zuid West | 269 km

  Je rijdt bij het hotel over een brede en wat drukkere weg richting Marburg, Marburg is een levendige studentenstad en leuk om even een kijkje te nemen in de binnenstad. je vervolgt de route en al snel gaan we slingerend en stijgend de mooie natuur weer in. Het smalle riviertje de Eder kronkelt met ons mee. Tijdens het rijden van deze route kom je door vele dorpjes met mooie witte vakwerkhuizen. Je rijdt verder op wat bredere B- wegen die ook wat drukker zijn, maar zeker niet minder mooi. Aan het einde van de route rijden we nog door de bekende plaats Winterberg. Mocht je Winterberg nog niet bezocht hebben dan heb je daar nu nog de kans voor.

  Terugreis Zuid- West - Huis | 341 km

  De route huiswaarts start richting en weer door Winterberg. Na zo’n 20 km worden de wegen breder en wordt je getrakteerd op een mooi uitzicht over de vallei vol naaldbomen. Je volgt zo de wat bredere wegen door de weilanden en dorpen richting Nederland. Langzaam wordt het platter en komt de Nederlandse grens in zicht.

  Het is mogelijk dit arrangement te combineren met vele bestemmingen uit ons aanbod. Vraag naar de mogelijkheden.

  Data en prijzen

  Doorgaans tussen april en oktober

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 349,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Prijs op basis van 5 dagen

  € 449,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Alles correct, goed hotel, mooie routes, heerlijke vakantie

  Voor deze lichte prijs kon je niet sukkelen. Verder was alles goed afgehandeld en georganiseerd. De routes waren zeer mooi.

  erg leuk geweest

  zeer prettig

  G van Es

  Voor het eerst via Horizon Motor reizen een 10 daagse trip in elkaar laten zetten. 4 dagen Sauerland (5 overnachtingen ) één tussenstop aan de Moezel en dan nog eens ...

  Ferry

  We hadden een toaal ontzorgde reis. Het enigste wat gebeuren moest waren de routes in de navi zetten (er zat ook een beschrijving bij van elke route). We stopten voor de deur van e...

  Wichard

  Wij hebben een super midweekje in Duitsland gehad, met mooie routes en een goed hotel. 

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.