Aantal dagen
6
of
7

  Florence aan de Elbe. Wij hebben voor deze bestemming een bijzondere motorreis samengesteld: veel zien en prachtig rijden!

  Deze reis is inclusief
  • 5 of 6 hotelovernachtingen
  • 5 of 6 ontbijtbuffetten
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristen belasting
  • Parkeergelegenheid
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Dresden + Elbsandsteingebergte

  Over deze reis Dresden + Elbsandsteingebergte

  Gemoedelijke sfeer en heerlijk sturen

  Houd je van cultuur, geschiedenis en van heerlijk sturen? Dan is deze reis perfect voor jou! Door een aantal overnachtingen in Dresden zit je in dé mooiste stad van Oost-Duitsland waar je in de binnenstad overdondert wordt door al het moois. De oude gebouwen, schitterende straatjes en magnifieke kerken en paleizen. Dresden ligt aan beide kanten van de Elbe wat de mooiste beelden oplevert als de avond valt. De cultuur wordt hier afgewisseld in het prachtig schone Elbsandsteingeberte en het stuurwalhalla van het Ertsgebergte waar je ook door Tsjechië heen rijdt. Naast dat de wegen hier van een buitengewone kwaliteit zijn is de cultuur en het landschap meer dan de moeite waard. Met het pondje de Elbe over is dan de kers op de taart!

  Let op: indien aparte bedden in een tweepersoonskamer gewenst zijn, is dit niet mogelijk bij het eerste hotel van deze reis. Bij de andere twee hotels is dit mogelijk op basis van beschikbaarheid.

  Aanrijroute: Over het Sauerland naar de Harz | 428 / 450 km

  Voor de heen route hebben we 2 routes beschikbaar, een snelle route waarvan je een groot deel de snelweg neemt en de lange route start met enkele kilometers snelweg en gaat daarna geheel binnendoor. Bij Siddinghausen komen beide routes bij elkaar. De weg die je nu volgt heeft een bosrijke omgeving en rijkt naar een hoogte van ruim 460m. Je rijd nu verder door Sauerland, dit gebied staat onder andere bekend om het toerisme en de populaire wintersport plaatsen Winterberg en Willingen.  De route gaat verder onder de grote plaats Kassel door. Kassel is een oude historische plaats die de moeite waard is om te bezoeken en zeker een kijkje te nemen bij het Hercules Monument, dit is zeker een fotomomentje waard.  Het drukke deel van de route laat je nu achter je en passeer je de grens met het voormalige Oost-Duitsland. De laatste kilometers naar het hotel blijven ontzettend mooi met een afwisselende omgeving. 

  Dagroute 01: Duderstadt naar Dresden | 382 km

  De volgende dag rijd je een mooie maar ook stevige landelijke route door centraal Duitsland. Na 60 km passeer je Goslar en rijd je door het National Park Harz. Je rijdt hier in het hart van de Harz. De route krijgt hier dan ook een bergachtig karakter. Ook het tweede deel blijft mooi om te rijden. Zo rijd je door twee Nationale Parken. Aan het einde van de route kom je Dresden binnen. Ooit één van de mooiste steden van Europa. Dresden had vanwege de vele barok- en rococoarchitectuur de bijnaam Elbflorence (Florence aan de Elbe). De stad is vooral bekend geworden door het grote geallieerde bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 waarbij 25.000 mensen de dood vonden en 75.000 woningen werden verwoest. Na de oorlog is begonnen met grootschalige renovaties om Dresden weer het vooroorlogs gezicht te geven. Deze grote renovatie is in 2005 afgerond. Slenter over de nabijgelegen Altmarkt met zijn cafés, winkels en de indrukwekkende Kreuzkirche. Belangrijke bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche, het barokke paleis de Zwinger en het prachtige operagebouw de Semperoper liggen op korte wandelafstand.

  Dagroute 2: Elbsandsteingebergte | 278 km

  Vandaag staat een mooie rondrit door het Elbsandsteingebergte op het programma. Daarna neem je een kijkje in Tsjechië om vervolgens langs de Elbe weer terug te rijden. Tegen het einde kun je de vesting Konigstein nog bezoeken. Meteen al in de ochtend toer je na 30km door het Elbsandsteingebergte in het Nationalpark Sächsische Schweiz net onder Dresden. Absoluut een bijzonder gebied. Het Elbsandsteingebergte wordt namelijk “Klein Arizona” genoemd vanwege de bijzondere rotsformaties. Je gaat de grens van Tsjechië over. Vlak daarna ga je het natuurpark weer in, nu aan de Tsjechische kant uiteraard. De eerste 10 km zijn heel bijzonder. Je rijdt door een kloof dat aan de zijkanten van de weg uitpuilt van terrasjes, winkeltjes en andere drukte. Een sfeervol geheel. Een mooie route hoort er bij. Je rijdt aan de rand van het nationaal park een grote lus door Tsjechië terug naar Duitsland. Onderweg rijd je een stukje langs de Labe, De Tsjechische naam voor Elbe. Vanaf hier rijd je over mooie bochtige wegen terug naar het hotel in Dresden.

  Dagroute 3: Ertsgebergte en Tsjechiƫ | 347 km

  Voor de dagroute van vandaag zijn er talloze stuurwegen uitgezet om de mooiste plekken van Duitsland en Tsjechië te rijden. Ook brengt de dagroute je langs de mooiste meren en de meest authentieke dorpen. Echter vooral veel bochten. Van de ruim 300km aan route rijd je er ±145km door Tsjechië. De wegen in Tsjechië zijn van een goede kwaliteit. Zo kun je heerlijk genieten van de schitterende natuur samen met de compleet andere cultuur. Voordat je Tsjechië voor het laatst verlaat kom je nog door het plaatsje Veiprty. Dit ligt gelegen in het Boheemse gedeelte van het Ertsgebergte. De huizen hebben hier vrolijke kleuren en een authentieke bouwstijl. Zodra je Duitsland weer binnen bent gereden kan je een bezoek brengen aan Basalt-Tafelberg. Hier heb je de mogelijkheid om de mooiste foto`s te maken, voordat je terug rijdt naar het hotel. De optionele lange route is fantastisch om te rijden met een groter stuk door Tsjechië waar de wegen buitenverwachting strak zijn. Op het eind van de dag kom je weer aan in Dresden waar je op eigen gelegenheid een restaurant in het centrum kunt kiezen voor een heerlijk avondmaal.

  Dagroute 4: Altenburg en Colditz | 298 km

  Zoals de titel van de dag route al verklapt, rijd je vandaag door Altenburg en Colditz heen. Dit zijn twee prachtige plaatsen met prachtige kastelen. In Altenburg kun je in het kasteel ook een kaartspel museum bezichtigen, wat interessanter is dan het lijkt! In Colditz kun je de ontsnappingen van meerdere geallieerden herbeleven. Tijdens deze route kom je nog langs een derde kasteel, gelegen in Wildeck. Hier is ook nog de mogelijkheid om een oldtimer motor museum te bezichtigen. Verder wordt er tijdens de route mooi gereden over glooiende stuurwegen, waar je als motorrijder helemaal gelukkig van wordt. Met regelmatig een mooi typisch Oost-Duits dorpje, waar de tijd voor een lange periode stil heeft gestaan. Na ongeveer 100km kom je in de plaats Wildeck, waar je naast een bezoek aan het kasteel ook een lekker bakje koffie kan doen. Hierna rijd je door naar de highlights van Altenburg en Colditz. De plekken om je heerlijk te laten overvloeden met informatie van de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog. Het laatste deel van de route is het een mooi sturen terug naar het hotel in Dresden.   

  Deze dagroute rijd je alleen bij de 7-daagse reis.

  Dagroute 5: Dresden naar Maagdenburg | 281 km

  Vanuit Dresden rijd je via het bekende Wittenberg (Lutherstad) naar Maagdenburg, de laatste overnachtingsplaats van deze reis. Na 160km kom je door Wittenberg. Een koffie- en/of lunchstop. Hier timmerde Luther zijn bekende 95 stellingen aan de Roomse Kerkdeur. Magdeburg ligt aan de Elbe. Deze stad heeft evenals vele andere Duitse steden erg geleden van de oorlog. Waar mogelijk is veel gerenoveerd. De route is goed te rijden, zodat je tijdens de route voldoende tijd hebt om culturele -en lunch stops te houden. Het hotel staat dichtbij het centrum, zodat ‘s avonds nog een wandeling kan worden gemaakt naar het centrum aan de Elbe. Ook al zit je een stuk noordelijker de Elbe blijft een machtige rivier om te zien en bij mooi weer kun je heerlijk dicht aan het water dineren.

  Terug route: Nederland | 462 km

  De terug route leid je over de snelste weg terug naar huis. Hier kun je naar eigen inzicht bepalen wat voor jou de beste/snelste de weg naar huis in Nederland of België is. Je hebt de afgelopen week zoveel moois gezien. Van het Harz gebergte in Hildesheim, het magnifieke Dresden en haar omliggende gebergtes, de mooiste stuurwegen in Tsjechië tot de prachtige kastelen in Altenburg en Colditz. Om ook de stad Maagdenburg niet te vergeten, waar je schitterend langs de Elbe hebt kunnen wandelen. Bij terugkomst heb je hoogstwaarschijnlijk de mooiste verhalen om aan je vrienden te vertellen en prachtige foto`s om nog lang op terug te kijken.    

  Optioneel kunnen we de terugroute geheel binnendoor laten gaan via een extra overnachting in het Sauerland. Dit kun je aangeven tijdens het boeken van deze reis.  

  Data en prijzen

  Doorgaans tussen april en oktober

  Prijs op basis van 6 dagen

  € 539,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 229,00

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 649,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 259,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.