+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Duitsland - Dresden

vanaf €479,00

Gemoedelijke sfeer

De toer begint dus met een overnachting in Hildesheim in de Harz. Beide routes gaan binnendoor. In de zuidelijke route is een tussenstop mogelijk bij de Köterberg. Een populair punt bij de motorrijders.

De top van de Köterberg is in de zomermaanden een zeer bekende ontmoetingsplek voor motorrijders uit de omgeving. Op mooie zomerdagen wordt de berg door honderden motorrijders bezocht.  

Via een mooie maar ook stevige landelijke route rij je door centraal Duitsland. Na 60 km passeer je Goslar en omgeving met het National Park Harz. Je rijdt hier in het hart van de Harz. De route krijgt hier dan ook een bergachtig karakter. Ook het tweede deel blijft mooi om te rijden. Zo rij je door twee Nationale Parken. Aan het einde van de route kom je Dresden binnen. Ooit één van de mooiste steden van Europa. Dresden had vanwege de vele barok- en rococoarchitectuur de bijnaam Elbflorencz (Florence aan de Elbe). De stad is vooral bekend geworden door het grote geallieerde bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 waarbij 25.000 mensen de dood vonden en 75.000 woningen werden verwoest. Na de oorlog is begonnen met grootschalige renovaties om Dresden weer het vooroorlogs gezicht te geven. Deze grote renovatie is in 2005 afgerond. Slenter over de nabijgelegen Altmarkt met zijn cafés, winkels en de indrukwekkende Kreuzkirche. Belangrijke bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche, het barokke paleis de Zwinger en het prachtige operagebouw de Semperoper liggen op korte wandelafstand.

Ervaringen van onze klanten

Na 20 jaar hebben we weer een motorreis gemaakt. via Horizon motor reizen naar Dresden. Alles was goed behalve de ritten vonden we te lang teveel km. We konden onderweg eigenlijk geen bezichtigingen doen ivm tijd nood. .. Lees verder

2019-09-05

 

Elbsandsteingeberte 

Vandaag staat een mooie rondrit door het Elbsandsteingebergte op het programma. Daarna neem je een kijkje in Tsjechië om vervolgens langs de Elbe weer terug te rijden. Tegen het einde kun je de vesting Konigstein nog bezoeken. Meteen al in de ochtend toer je na 30km door het Elbsandsteingebergte in het Nationalpark Sächsische Schweiz net onder Dresden. Absoluut een bijzonder gebied. Het Elbsandsteingebergte wordt namelijk “Klein Arizona” genoemd vanwege de bijzondere rotsformaties.

Je gaat de grens van Tsjechië over. Vlak daarna ga je het natuurpark weer in, nu aan de Tsjechische kant uiteraard. De eerste 10 km zijn heel bijzonder. Je rijdt door een kloof dat aan de zijkanten van de weg uitpuilt van terrasjes, winkeltjes en andere drukte. Een sfeervol geheel. Een mooie route hoort er bij. Je rijdt aan de rand van het nationaal park een grote lus door Tsjechië terug naar Duitsland. Onderweg rij een stukje langs de Labe, De Tsjechische naam voor Elbe. Je rijdt de grens met Duitsland weer over. De route leidt je terug naar de Elbe. Je komt aan bij de vesting Konigstein.

Het is één van de grootste vestingen bovenop een berg in Europa. Het was de sterkste vesting van Europa in die tijd (1589) De vesting heeft meer dan 50 gebouwen, sommige ouder dan 400 jaar. De muur van de vesting is 1800 meter lang en 42 meter hoog.

MAGDEBURG

Vanuit Dresden rijd je via het bekende Wittenberg (Lutherstad) naar Magdeburg, de laatste overnachtingsplaats van deze reis. Na 160 km kom je door Wittenberg. Een koffie- en/of lunchstop waard. Hier timmerde Luther zijn bekende 95 stellingen aan de Roomse Kerkdeur.

Magdeburg ligt aan de Elbe. Deze stad heeft evenals vele andere Duitse steden erg geleden van de oorlog. Waar mogelijk is veel gerenoveerd. Het hotel staat dichtbij het centrum, zodat ‘s avonds nog een wandeling kan worden gemaakt naar het centrum aan de Elbe.

Boek nu