KNMV Reisbegeleider logo
Deze reis is inclusief
Reis is inclusief transport Reis is inclusief vlucht
Aantal dagen
11
Reisdata

18 t/m 28 september 2023

  Dwars door de Pyreneeën en de Picos naar het prachtige Porto. Tijdens deze reis rijd je door Noord-Spanje richting Porto. Een unieke reis met veel moois!

  Deze reis is inclusief
  • Motortransport
  • 10 Hotelovernachtingen
  • 10x Ontbijt
  • 9x Diner
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse Reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Vlucht Eindhoven - Barcelona
  • Vlucht Porto - Eindhoven
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner in Porto
  Spanje - Groepsreis Noord-Spanje & Portugal Routekaart

  Media van Noord-Spanje & Portugal

  Over deze reis Noord-Spanje & Portugal

  Ontdek het noorden van Spanje met een vleugje Portugal!

  Heb je altijd al eens het Noorden van Spanje en Portugal willen ontdekken? Dan is dit jou kans voor een magnifieke en zorgeloze reis! Je motor wordt met transport naar locatie gebracht zodat het schitterende sturen direct kan beginnen. Je vliegt in 2 uurtjes naar Spanje en dan begint direct je onvergetelijke avontuur. Dit werkt ook zo voor de terugreis. Hierdoor kan je optimaal van je dagelijks mooier wordende avontuur genieten.

  De prijs is inclusief vlucht en transport 

  je vliegt met Ryanair 

  Eindhoven - Barcelona 08:45 uur FR2213

  Porto - Eindhoven 16:55 - FR7472

   

   

  Dagroute 1: Catalaanse Pyreneëen | 286 km

  Je vliegt vanaf Eindhoven naar Barcelona, waar je motor al op je staat te wachten. Al snel rijd je over schitterende wegen door de prachtige natuur van de Catalaanse Pyreneeën. Je rijdt door vallei de Bas en vervolgens naar de top van Coll de Bracons 1.132m. De vele cols geven een fantastisch uitzicht op de mooie valleien. Later kom je langs het prachtige meer Pantà de la Baells. Dit stuwmeer wordt onder meer gebruikt als drinkwater voorziening. Via het Parc Naturel del Cadi-Moixero kom je bij het 1e hotel aan. Het is comfortabel en ligt op een rustige locatie nabij Oliana.

  Dagroute 2: Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici | 190 / 315 kilometer

  Vandaag rijd je door het nationaal park d'Aigüestortes. Na een goed ontbijt rijd je naar een mooi stuwmeer Panta de Rialb. De prachtige wegen met ontelbaar veel bochten brengen je vervolgens over Col de Boixols (1380 m). Onderweg zie je prachtige eeuwenoude gebouwen. Je vervolgt de route richting het natuurgebied Serra del Monsec. Vanuit dit park wordt het heelal bestudeerd, door het heldere zicht dat ze hier van de ruimte kunnen krijgen. Ook zie je de schitterende bergkloof Montrebey. Het volgende hotel ligt op grote hoogte (1500m) aan een doodlopende weg richting het stuwmeer Estany de Cavallers. De kleuren die je ziet in dit stuwmeer zijn van onschatbare schoonheid.

  Dagroute 3: Pyreneëen & Jaca | 233 / 310 km

  Na een heerlijke ochtendduik in het zwembad is het tijd om de volgende schitterende dag te gaan rijden. Je start op ruim 1000 m hoogte en daar kom je deze dag niet vaak onder. Je rijdt zuidwaarts en rijdt al snel Aragon binnen. Daar kom je door het Parque National Ordesa y Monte Perdido. Het is opnieuw heerlijk sturen met uitzicht op prachtige bergen en azuurblauwe bergmeren. Je rijdt vandaag een mooie lus van de Pyreneeën af, hier is de natuur anders. Buiten de stuwmeren wat droger en minder toeristisch. Dus je kan ongestoord rijden over schitterende wegen met een goede kwaliteit. De route loopt met verschillende lussen richting het historische plaatsje Jaca. Je overnacht in een luxe hotel  nabij Jaca. Compleet met binnenzwembad en wellness.

  Dagroute 4: Baskenland & Bilbao | 278 / 368 km

  De route gaat door een groot natuurgebied over de Pyreneeën van Aragon naar Bilbao. Het laatste stuk welke je door de Pyreneeën rijdt op deze reis. Vandaag ga je regelmatig de blauwe borden zien van de lange bedevaart looproute naar Santiago de Compestella. De route is prachtig met talloze bochten en veel stuurwerk. De route voert door het warme en dorre zuidelijke deel van de Spaanse Pyreneeën dat parallel aan de Franse grens loopt. De ene bergweg volgt na de andere en het aantal bochten per kilometer is gigantisch. Samen met het strakke asfalt en de schitterende uitzichten is het ultiem genieten. Je passeert ook veel oversteekplaatsen van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De route eindigt bij het hotel in Bilbao.

  Dagroute 5: Cantabrië | 206 / 300 km

  Je rijdt de stad uit en volgt een mooie route door de kuststreek naar de bestemming in Viesgo. De route gaat de Portillo de la Sía op. Dit is een kleine bergpas van 1.246m hoogte. Deze is gelegen in het meest oostelijke deel van het Cantabrische gebergte. Het combineert de valleien van de rivier Asón en Trueba en staat garant voor veel mooi bochten werk en prachtige uitzichten over valleien en bergen. Als je verder het binnenland intrekt, verandert de natuur. De bergen zijn kaal en alleen begroeid met gras. Je wordt hierna direct getrakteerd op de Puerto de las Estacas de Trueba (1.154m). Deze pas is zeker de moeite waard en doet hier zelfs Iers aan. Je krijgt hierna nog een aantal watervallen langs de route cadeau. Het laatste deel van de route brengt je naar het hotel dat aan de voet van de Monte Castillo ligt.

  Dagroute 6: Picos de Europa | 195 / 322 km

  Via een mooie omweg rijd je richting de Picos de Europa. Als je door het centrum van Reinosa rijdt, is een stop voor een lekkere 'café con leche' aan te bevelen. De route vervolgt door 3 wondermooie natuurparken met diverse passen. Je start met de Puerto de Palombera -1260 m hoog-, waarna de Puerto de Carmona en de Puerto de Piedrasluengas volgen. Je rijdt daarna door een prachtige kloof met een waterval. Het water wordt uit deze kloof gehouden door het stuwmeer Embalse de la Cohilla. Aan het einde van deze prachtige dag kom je aan bij het volgende hotel. Echt een idyllisch hotel!

  Dagroute 7: Rondrit Picos de Europa | 294 / 331 km

  Picos de Europa (letterlijk: "Pieken van Europa") is een gebergte in Noord-Spanje met daarin een natuurpark met dezelfde naam. Het park heeft een oppervlakte van 64.660ha. Het gebergte is onderdeel van van het Cantabrisch Gebergte, waarvan de Picos het hoogste deel vormt. De bergketen ligt zo'n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust. De hoogste berg in het Cantabrisch gebergte is de Torre de Cerredo met zijn 2.648 meter hoog. De route laat je de mooiste plekken zien. Je rijdt regelmatig over wegen met een geweldig uitzicht op een dorp of bergmeer, die je later weer schitterend terug mag rijden richting de (smalle) hoofdweg van de Picos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze dag lekker bij het hotel te blijven. Het is er fantastisch en je kan met de gondel genieten van een prachtige panorama. 

  Dagroute 8: Asturië & Castillië y Léon | 192 / 281 km

  Je laat de Picos achter je en rijdt naar de noordkust richting Gijón. Later op de dag duik je het binnenland weer in richting León. Halverwege de route rijd je langs het “Spiegelmeer” Embalse de Tanes. Dit meer doet haar naam eer aan en je ziet de hele natuur terug in het terug. Hier kan je mooi spelen met je camera om de mooiste foto te maken. De wegen zijn opnieuw prachtig en voeren je door diverse natuurparken met oude uitgehakte tunneltjes en talloze bochten richting het hotel in León. De stad staat bekend om zijn gotische kathedraal. De kathedraal van León is gebouwd tussen 1747 en 1814 naar het ontwerp van de architect Diego José de Porres Esquivel uit Guatemala. Ook de rest van de stad is heerlijk om te bezichtigen.

  Dagroute 9: Parque Natural Sierra de Montesinho | 224 / 331 kilomter

  Je rijdt over doorgaande wegen richting het natuurgebied Sierra de la Culebra dat op de grens van Spanje en Portugal ligt. Daarna begint de ZA-125, een heerlijke rustige stuurweg op ongeveer 1000m hoogte. Je verlaat Spanje en rijdt Portugal binnen en rijd hier het Parque Natural Sierra de Montesinho in. Dit is één van de grootste natuurparken van de 12 bestaande parken in Portugal. Het is gelegen in regio Trás-os-Montes (Portugees voor 'over de bergen'). Hoogtepunten van het park zijn de twee bestaande bergmassieven Serra da Coroa (west zijde) and Serra de Montesinho (oost zijde). Er is geen ander beschermd natuurgebied wat het contrast tussen de jaargetijden zo goed weergeeft. Het laatste stuk rijd je door het mooie natuurgebied naar het hotel in Braganca. Dat een geweldig uitzicht over de stad biedt.

  Dagroute 10: Portugal & Porto | 304 km

  Vandaag rijd je de laatste dagroute van deze reis door Noord-Spanje en Portugal. Je start de route door de stad Bragança heen. Deze brengt je in het eerste deel door het westelijke deel van het Parque Natural Sierra de Montesinho. Halverwege de route rijd je door het Parque Nacional da Peneda-Gerês. Via het natuurpark Serra de Montesinho rijd je richting Chaves, waar veel kastanjebomen langs de weg staan. Je vervolgt je weg door het Parque National Peneda-Geres, dat je zal verrassen door de ongelofelijke schoonheid en sprookjesachtige sfeer! De route loopt verder via de grote weg naar het hotel in Porto. Daar aangekomen kun je, je motor inleveren voor het transport naar Nederland.

  In de avond brengen we je met de bus naar het centrum van Porto om daar de stad, de rivier en de Port kade te gaan bekijken. Om je hier zoveel mogelijk ruimte en tijd voor te geven is het diner naar eigen inzicht in te vullen bij één van de vele leuke restaurantjes in Porto.  

  Dag 11: Porto-Nederland | terugvlucht

  Na een leuke avond in de schitterende stad Porto ga je vandaag weer richting huis. Na een heerlijk ontbijt pak je de laatste spullen weer bij elkaar en verzamel je om samen naar het vliegveld te gaan. Gezamenlijk vlieg je vanuit Porto terug naar Nederland. Eenmaal aangekomen in Nederland wordt er nog afscheid genomen en kun je je reis naar huis vervolgen in het drukke Nederland. Deze reis zit vol met prachtige uitzichten en ervaringen. Je bent weer een aantal mooie herinneringen rijker! Je motor kun je een week later in Deurne weer ophalen.

   

  Data en prijzen

  maandag 18 t/m donderdag 28 september 2023

  Maandag 18 - donderdag 28 september 2023

   

   

  Prijs op basis van 11 dagen

  € 2.999,00

  Duopassagier

  € 2.399,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 599,00

  6

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Ben Dirx

  Het was wederom een fantastische jubileumreis, prachtige routes en schitterend weer. Wat was het heerlijk om vanuit het vliegtuig meteen op de motor te stappen en van de mooie wege...

  Mattie Vaes

  Mijn mooiste motorreis ooit! Een geweldige ervaring om zo vanuit het vliegtuig meteen te gaan sturen en dat 10 dagen lang. 3300km met alleen maar bochten, goed asfalt, weinig verke...

  Pieter en annewien

  Was weer een topreis met een leuk gezelschap erg genoten van de hotels en en de mooie routes .ook de reisbegeleider heeft  waar nodig ondersteunt en ons tips gegeven over de b...

  Rob Stevens

  Voor ons was het de eerste keer dat we mee gingen met Horizon motorreizen. We wisten van te voren niet wat ons te wachten stond maar het heeft onze verwachtingen ruimschoots overtr...

  Rolf Goosen

  Met recht een zeer verzorgde reis met fantastisch mooie routes waar ik geen kilometer van heb willen missen. Alle voorgaande zgn 1000 bochtenritten die ik heb gereden kunnen vanaf ...

  Bert Verhoeven

  Een voortreffelijk verzorgde reis, die tot op heden voor mij op nr 1 staat. Hotels, landschappen, reiswegen, ondersteuning bij pech onderweg zijn geen loze woorden in de brochure. ...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.