Aantal dagen
4
of
5

  Motorrijden in Nederland, ontdek de parels van eigen land!  

  Deze reis is inclusief
  • 3 of 4 Hotelovernachtingen
  • 3 of 4 x Ontbijt
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner
  Nederland - Midweek Nederland Routekaart

  Media van Rondje Nederland

  Over deze reis Rondje Nederland

  Heerlijk sturen en dat toch dichtbij huis, je komt langs de vele mooie bezienswaardigheden die Nederland te bieden heeft.

  Om deze reis zo makkelijk en mooi mogelijk te laten verlopen, kun je zelf bepalen waar je start en waar je als eerste wilt overnachten. Bij een 5-daagse reis heb je 1 extra overnachting (dus totaal 2) in Arcen. Bij een vierdaagse reis pik je de route op, op de bestemming die voor jou het dichtste bij is. Tijdens het maken van de boeking vul je bij het opmerkingen veld (stap 4) in bij welke plaats je de eerste overnachting wil. Woon je bijvoorbeeld in de regio Rotterdam, dan start je in Sneek en heb je geen overnachting bij Kinderdijk. De dagroutes worden in dezelfde volgorde aangeboden alleen kun je zelf het begin- en eindpunt van jou reis bepalen.

  - Limburg (Arcen) 
  - Zuid Holland (Kinderdijk / Ablasserdam)
  - Friesland (Sneek)
  - Gelderland (Winterswijk) 

  Let op: tijdens de Zomer is er in Arcen op iedere woensdag een markt. Je kunt hier dan niet met de motor doorheen of parkeren. Je parkeert dan net buiten het dorp bij de Kasteeltuin van Arcen. 

  Dagroute 1: Arcen – Kinderdijk | 320 / 387 km

  De route van vandaag gaat dwars door Brabant met als eindbestemming Oud Alblas nabij Kinderdijk. Na enkele kilometers rijden steek je de Zuid – Willemsvaart over en rijd je richting de Brabantse Meijerij. Je wordt hier getrakteerd op de fraaie natuur en de gezellige Brabantse gastvrijheid. Je rijdt verder door de Loonse en Drunense Duinen, dit natuurgebied is ruim 3500 hectare groot en heerlijk om doorheen te rijden. Je vervolgt de route parallel langs de Maas over smalle wegen om zo het Biesbosch gebied in te rijden. Dit natuurgebied is uniek. Je zult merken dat het hier een stuk rustiger is dan wat je gewend bent in Nederland. Als je het Biesbosch gebied uitrijdt, maak je al snel de oversteek van Brabant naar Zuid – Holland en Zeeland. Je rijdt nu richting dé highlight van deze route: Neeltje Jans en haar deltawerken. Je kunt een bezoek brengen aan dit typische Nederlandse Museum en je laten informeren over de techniek waarmee Nederland haar laagland beschermd. Natuurlijk kun je ook een stop maken bij een van de vele stranden die Zeeland rijk is. Je vervolgt de route richting Alblasserdam met als eindpunt Oud Alblas. Vanuit de B&B heb je een prachtig uitzicht op een molen. Op een klein stukje rijden kun je ook de 19 molens van de Kinderdijk bezichtigen. Je kunt ook het museum bezoeken of een heerlijk boottochtje maken.

  Dagroute 2: Kinderdijk – Sneek | 282 / 348 km

  De route van vandaag brengt je vandaag van Oud Alblas over mooie dijkwegen door Noord-Holland naar Sneek. Je rijdt langs het Markermeer, vrijwel geen enkel water in Nederland biedt zoveel mogelijkheden qua watersport en recreatie. Het is leuk om hier even de tussenstop te plannen, om te genieten van het water en de uitzichten. Je vervolgt de route richting de kop van Noord-Holland om daar de Afsluitdijk te pakken naar Friesland. Je rijdt over doorgaande wegen richting Sneek. Je verblijft in Sneek in een leuk boutique hotel midden in het centrum. Sneek (Snits) is een gezellige plaats met een rijke geschiedenis en is zeker aan te raden om doorheen te wandelen en de bezienswaardigheden te bekijken.

  Dagroute 3: Sneek – Winterswijk | 237 / 321 km

  Je verlaat het gezellige Sneek om via de waterrijke gebieden van Friesland naar het hotel in Winterswijk te rijden. Je rijdt om de steden Zwolle, Almelo en Enschede heen en het is leuk om aan een van deze steden een bezoek te brengen. Als je de lange variant van de route pakt, rijd je parallel langs de Duitse grens. Je vervolgt de route langs de allerkleinste wegen van Gelderland om zo bij het gezellige hotel in Winterswijk aan te komen, mocht je een beetje op tijd bij het hotel zijn dan is het heerlijk om nog een drankje te nemen op het terras in de gezellige tuin.

  Dagroute 4 Winterswijk – Arcen | 219 / 249 km

  Na het ontbijt is het tijd om richting Brabant te rijden. Tijdens het rijden van deze route pak je nog een stuk dijk mee rond Cuijk en Grave. De hoogtepunten van deze route zijn te vinden in het Veluwe gebied. De diversiteit op de Veluwe is groot, hierdoor zijn er veel verschillende bijzondere bezienswaardigheden: Uiteraard de mooie natuur, Radio Kootwijk en het Kröller-Müller Museum. Je vervolgt de route door het Peel en Maas gebied richting het Limburgse Arcen waar je zult overnachten.

  Let op: op zondag is het Postbank gebied niet toegankelijk voor motorrijders!

  Dagroute 5: Zuid Limburg | 279 / 304 km

  Deze route is een rondrit door Limburg en de Zuidelijkste punten van Nederland. Je passeert de steden Roermond, Sittard en Maastricht. Het is zeker aan te raden om een stop te maken in het centrum van Roermond en/of Maastricht. Mocht je liever deze drukkere steden willen vermijden, dan kun je nog afwijken van de route om een bezoek te brengen aan het dorpje Thorn. Thorn wordt ook wel het ‘witte stadje’ genoemd en de naam zegt het al alle huizen in het centrum van dit stadje zijn wit en het stadje heeft een interessante geschiedenis die tot in de middeleeuwen terug gaat. Nog een ander hoogtepunt van deze reis is het drielandenpunt op de Vaalse berg.

  Data en prijzen

  Doorgaans het hele jaar mogelijk afhankelijk van de weeromstandigheden

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 319,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 129,00

  Prijs op basis van 5 dagen

  € 409,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 159,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Mooie rondreis door Nederland

  het was een hele mooie reis, helaas waren er veel wegwerkzaamheden waardoor je heel veel om moest rijden, waardoor we ook wel laat aankwamen bij de B&B in Alblasserdam dit was ...

  Prachtig mooi Nederland

  Wij hebben in werk 25 2021 deze rit gedaan , in een woord schitterend. Nooit geweten dat Nederland zoveel ruimte nog heeft en prachtige natuur . Ook de accomodaties waren top gereg...

  Een aanrader!

  Vanwege Corona gekozen voor het "Rondje Nederland". Het was mooi om Nederland eens vanaf mooie kleine weggetjes te bekijken. mooie routes door Noord- en Zuid-Holland. Ook de route ...

  Super mooie reis in Nederland

  Wij hebben genoten van de prachtige routes, goede hotels en heel mooi weer. Het is een geweldige week geweest in ons mooie kikkerlandje. Een aanrader voor wie een weekje weg wil i...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.