Aantal dagen
8

  Toscane met haar schitterende vergezichten, prachtige wijnvelden met een ware schat aan cultuur. 

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 7 hotelovernachtingen
  • 7 ontbijtbuffetten
  • 7 diners
  • toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Routegids
  • toeristenbelasting
  • parkeerplaats op eigen terrein
  • buitenzwembaden

  Media van Toscane / Umbrie

  Over deze reis Toscane / Umbrie

  Italië: betoverend, culinair en wonderschoon

  Italië is het land van de hartstocht, rijke wijnen, cultuur en betoverende steden. De natuur is sensationeel. Ruige bergen en rotsen worden afgewisseld met groene weides, olijfgaarden, pijnbomen en deinende zonnebloemvelden. De Italianen verstaan de kunst van het genieten. Ze houden van overvloed, lekker eten en schoonheid. Deze reis brengt je naar 2 streken die heel veel moois te bieden hebben en die je het beste met de motor kunt verkennen: La Bella Toscana en het wat stoerdere Umbria. Saluti Italia!

  Heenreis | Nederland - San Gimignano | 1500 km

   

  Boek een langere heenreis! Deze aanrijroute is erg lang en niet geschikt om in één keer te rijden! Neem voor meer informatie contact met ons op! 

  De eerste ±200km neem je de snelweg tot in het Moezel gebied. Vanaf hier gaat de route over binnenwegen afwisselend glooiend en bochtig. Je passeert in Duitsland het Moezel gebied, Hunsruck, Pfalzerland en het Zwarte Woud. Bij km stand ±694 steek je de Rijn over en tevens de grens met Zwitserland. De route passeert Liechtenstein bij km stand ±830 en volgt de grenslijn eventjes. Bij km stand 949 passeer je de grens met Italië bij het Lago di Livigno in het Nationaalpark Stelvio. De route passeert hier diverse passen, zoals de Fluelapas in Zwitserland en de passo del Foscagno in Italië.Na Zwitserland rijd je een stuk door de Dolomieten. Je vervolgt de route via Parma naar Toscane. 

   

  Dagroute | Lucca – Pisa | 203 km

  Het hotel waar je de komende dagen verblijft ligt in de omgeving van het middeleeuwse stadje San Gimignano. Dat is het best bewaarde middeleeuwse stadje van Italië. Het staat bekend om zijn torens. Ooit waren er dat 72; nu zijn er nog 14 van intact. Na een uitgebreid Italiaans ontbijt met versgebakken broodjes, allerlei verse taartjes en andere heerlijke zoetigheden ga je een bezoek brengen aan twee grote bezienswaardigheden in Toscane: Lucca en Pisa. Lucca is een mooie en ook toeristische plaats, waar je het Toscane kunt beleven zoals je dat op TV ziet. Pisa is natuurlijk bekend van de scheve toren. Daarom heen staan echter ook nog een aantal indrukwekkende gebouwen. Het eerste deel van de route gaat vertrekt richting het noorden en brengt je via afwisselend bochtige en glooiende wegen naar Lucca. Je mijdt zoveel mogelijk de stedelijk gebieden om via de natuur met mooie uitzichten naar Lucca te rijden. Na Lucca rijd je weer onder de Porta Santa Maria weg richting Pisa. 

  Dagroute | Sienna | 181 / 258 km

  Je kunt vandaag weer kiezen uit een korte of langere route. Bij beide routes kom je in de prachtige stad Siena, die zeker een bezoek waard is. De route begint met een mooie slingerweg weg richting het groene landschap van Toscane, Onderweg passeer je diverse zonnebloemvelden, grote wijnestates, cipressen en olijfboomgaarden, dit is echt typisch Toscane! Na een bezoek aan Siena rijdt je weer over een smalle weg naar boven en heb je een prachtig uitzicht over deze prachtige middeleeuwse stad.Je gaat nu weer terug richting het hotel waar je onderweg weer getrakteerd word op mooie wegen met typische Toscaanse uitzichten.

  Dagroute | Rondrit Toscane | 177 / 253 km

  De route start direct met een mooie weg met prachtige vergezichten.Je rijdt richting het stadje Volterra, dit stadje ligt op een heuvel, mocht je voldoende tijd hebben dan is het een aanrader om een kijkje te nemen bij het middeleeuwse Romeinse Theater of Palazzo dei Priori, een van de oudste stadshuizen van Italië, het gebouw staat midden in de stad. Je vervolgt de route richting Montecerboli, een van de kleinste dorpen waar de tijd is blijven stilstaan, onderweg zie je ook diverse energie centrales. Hierna rijd je ongeveer 20 km op goed asfalt door de bossen over diverse bruggetjes, deze weg blijft je trakteren op diverse leuke bochten, bochten en nog eens bochten. Na het rijden van deze intensieve route staat er weer een overheerlijk diner voor je klaar! 

  Dagroute | Toscane – Umbrië | 262 km

  Na het ontbijt ga je het hotel verlaten om naar Umbrië te rijden. Je rijdt eerst door het wat drukkere dorp van San Gimignano om daarna weer getrakteerd te worden op de mooie natuur van Toscane. Je ziet de bergen dan al weer aan de horizon liggen. Via een slingerende weg ga je omhoog weer de natuur in. Het kan zomaar zijn dat je hier flink in de remmen moet vanwege overstekende varkens. We duiken nu een aantal kilometers een smallere en wat slechtere weg op, maar daarna wordt je weer getrakteerd op typische Toscaanse vergezichten met prachtige huizen met mooie lange oprijlanen, de weilanden en velden eromheen maken het nog mooier! Het laatste stuk van de route trakteert op veel bochtenwerk en rijdt je richting het mooie resort in Todi. Het resort waar je de komende dagen verblijft kijkt uit over wijngaarden en olijfbomen en ligt midden in de heuvels van Todi. Het resort beschikt over een buitenzwembad , een spa ,een wijngaard en een goed restaurant waar je heerlijk kunt dineren en waar ze gebruik maken van producten uit de streek. Tevens heeft de eigenaar een passie voor motoren. Het is hier echt genieten, in dit hotel worden ook regelmatig bruiloften gehouden, zodra je hier bent weet je precies waarom!

  Dagroute | Rondrit Umbrië Oost | 199 / 284 km

  De 1e route in Umbrië loopt door het nationale park Monti Sibillini. Dit natuurgebied trakteert je op spectaculaire vergezichten. Je gaat vanuit het hotel vrijwel meteen de bossen in over een kleinere weg met het eerste stuk wat slechter wegdek tot op zo’n 500meter hoogte. De weg wordt al snel beter terwijl de uitzichten en de natuur erg mooi zijn. Het is hier ook heerlijk rustig. De route neemt je verder mee naar het hart van Umbrië over kleine weggetjes. Je slingert jezelf met gemak naar boven. Je gaat nog hoger, zo hoog ben je deze week nog niet geweest. En uiteraard is het ook hier weer erg mooi! Je gaat het park Dei Monti Sibillini in, opvallend aan het gebied is de ongerepte natuur en de aanwezigheid van het vele kalksteen in het park, de dorpjes die je in Monte Sibillini tegenkomt, liggen geïsoleerd in het ruige berglandschap tevens passeer je leuke dorpjes met kastelen en middeleeuwse straatjes. Leuk om in een van deze dorpjes een stop te houden, een aanrader om dan een van delicatessen proeven, zoals truffelgerechten en gerechten met salami. De wegen in het natuurpark zijn goed en de begroeide bergen zijn imponerend. Dit is Umbrië bij uitstek! Je gaat de bergen weer uit en volgt via de leuke dorpjes de glooiende weg terug naar het hotel. Weer terug bij het hotel kun je een baantje trekken in het zwembad of Todi bezoeken. Het middeleeuwse centrum ligt op een heuvel en heeft kronkelende steegjes en open pleinen.

  Dagroute | Rondrit Umbrië Zuid | 224 / 295 km

  Na een uitgebreid Italiaanse ontbijt rijdt je via een mooie brede weg richting Lago di Corbara. Je volgt een riviertje en geniet weer meteen van de mooie uitzichten in dit glooiende landschap. Je vervolgt de route door het olijvengebied. Hier wordt heerlijke olijfolie geproduceerd. Je ziet vanaf boven weer een groot meer liggen; Lago di Alviano. Dan rijdt je een mooie weg richting Amelia, een typisch authentiek stadje. Je vervolgt de route naar toch wel het hoogtepunt van deze dagroute, de watervallen van Cascata delle Marmore, een echte trekpleister en ook de hoogste waterval van Europa. Je kunt via etappes naar het hoogste punt van de watervallen klimmen. Échte avonturiers kunnen hier ook nog wildwatervaren. ’s Avonds schuif je opnieuw aan in het restaurant van het hotel voor een heerlijk 3-gangendiner.

  Extra dagroute | Pisa | 265 / 315 km

  De reis zit er helaas al weer op. Optioneel kun je deze route nog gebruiken om naar Pisa te rijden. De lange route pakt nog een aantal mooiere wegen langs bijvoorbeeld Lago di Bolsena. Mooie stuurwegen door het nog eerst grillige Umbrië, maar al snel door de heuvels van Toscane richting Pisa.


  Boek een langere terugreis! Deze route is erg lang en niet geschikt om in één keer te rijden! Neem voor meer informatie contact met ons op! 

  Data en prijzen

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 999,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 289,00

  Prijs Hoogseizoen van 1 mei t/m 31 augustus 2020

  € 1.299,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 299,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Eelke en Geeske

  Het was fantastisch, mooie hotels, lekker gegeten. Het was erg warm dus we hebben ook 2 rustdagen gehad. We komen uit Friesland en moesten eerst een hotel in het zuiden van Duitsl...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.