Aantal dagen
4
of
5

  Heerlijk toeren in België, laat je verrassen door de schoonheid van België!

  Deze reis is inclusief
  • 3 of 4 Hotelovernachtingen
  • 3 of 4x Ontbijt
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeerplaats op eigen terrein
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner
  België - Rondrit België Routekaart

  Media van Rondje België

  Over deze reis Rondje België

  Maak kennis met het verassende landschap en de rijke historie van België

  Om deze reis zo makkelijk en mooi mogelijk te laten verlopen, kun je zelf bepalen waar je start en waar je als eerste wilt overnachten. Bij een vijfdaagse reis heb je een extra overnachting in Bastogne / Bastenaken. Bij een vierdaagse reis sla je deze extra overnachting over en pik je de route op, op de bestemming die voor jou het dichtste bij is. Bij het maken van de boeking vul je bij het opmerkingenveld in waar je de reis wilt laten beginnen. De dagroutes worden in dezelfde volgorde aangeboden alleen kun je zelf het begin- en eindpunt van de reis bepalen.

  - Bastogne
  - Ieper
  - Zoersel
  - Raeren ( Ardennen )

  Dagroute 1: Bastogne – Ieper / Ypres

  Na een lekker ontbijt is het tijd om te gaan rijden, je rijdt vandaag dwars door België met als eindpunt de historische stad ‘Ieper’. De route leid je over meerdere haarspeldbochten de Ardennen uit richting de Belgische Kust. Je rijdt rondom Charleroi richting Kortrijk, leuk om hier even te stoppen om een kijkje te nemen op de beroemde Grote Markt of het beeldige Rosarium van Kortrijk.
  Zorg er wel voor dat je een beetje op tijd in Ieper bent, deze stad heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Ieper / Ypres is vooral bekend van de rol die de stad speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). De Duitse troepen hebben tijdens vier slagen om Ieper tevergeefs geprobeerd om Ieper te bezetten. Tegenwoordig herinneren de vele graven, monumenten en plekken rondom Ieper aan dit tijdperk dat maar liefst een half miljoen soldaten het leven kostte in Ieper en omstreken. Tijdens de oorlog werd Ieper vrijwel geheel verwoest. De wederopbouw van de stad heeft meer dan 40 jaar geduurd. Het Ieper dat je tegenwoordig aantreft, is deels een reconstructie van hoe de stad er voor de oorlog uitzag aangevuld met nieuwe wijken. Wie nu door de straten van Ieper loopt, zou bijna denken dat hij/zij naar huizen kijkt die uit de middeleeuwen stammen. Elke avond om 20:00 bij de Menenpoort worden alle slachtoffers van de WO I herdacht. Onder doodse stilte wordt de 'Last post' op de trompet geblazen, dit is een prachtig en indrukwekkend eerbetoon.

  Dagroute 2: Ieper – Zoersel

  Vandaag rijd je via een uitdagende route van Ieper naar Zoersel, een stadje net iets boven Antwerpen. Het eerste gedeelte van de route rijd je richting de Belgische kust langs het kustplaatsje Westende – Bad, leuk om hier even te stoppen en te genieten van de zee en de boulevard. Je vervolgt de route die zeer afwisselend is met veel kleine dijkweggetjes. Het is zeker aan te raden een bezoek te brengen aan Roeselare, Brugge, Gent en / of  Antwerpen. Alle 4 prachtige steden met een rijke historie en eigen schoonheid. Tijdens deze overnachting verblijf je in een gezellig hotel midden in het centrum van Zoersel, je kunt nog tot laat genieten van een hapje en drankje op het gezellige verwarmde terras van het hotel.

  Dagroute 3: Zoersel – Eyenatten

  De route van vandaag brengt je naar de schitterende Ardennen. Je passeert het circuit van Zolder waar je een kijkje kunt nemen. Tevens kun je een lunchstop plannen in Hasselt, deze stad word ook wel de stad van de smaak genoemd en is een echte studentenstad. Je vervolgt de route langs de Belgische – Nederlandse grens en gaat onder Maastricht door, langs Luik / Liège zuidelijk via heuvelachtige wegen met haarspeldbochten richting Chaudfontaine. De plaats heeft haar naam gegeven aan het gelijknamige bekende bronwatermerk. De route gaat verder richting het populaire plaatsje Durbuy, dit plaatsje heeft onmiskenbaar grote charme en is zeker een bezoek waard. Je vervolgt de route richting de volgende bijzondere bezienswaardigheid: De watervallen van Coo. Daarna rijd je via het Parc Naturel des Hautes Fagnes naar het hotel iets onder Aken. 

  Dagroute 4: Eynatten – Bastogne

  Vandaag rijdt je de route die dwars door de Ardennen gaat. Eigenlijk is deze route alleen maar sturen, sturen en nog eens sturen. Als je een bochten liefhebber bent kun je je geluk niet op! Er zijn verschillende mooie bezienswaardigheden in deze route zoals talloze kerken en schitterende typische Belgische dorpjes. Het eindpunt van de route is Bastogne. Tijdens het Ardennenoffensief is Bastogne erg bekend geworden, dit vooral door de slag van Bastenaken / Bastogne. Indien je de kans hebt moet je zeker een kijkje gaan nemen bij Mémorial du Mardasson, een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de Slag om de Ardennen.

  Dagroute 5: Rondje Ardennen

  Als je de midweek hebt geboekt, heb je nog een extra route door de Ardennen en Bastogne. Na een aantal kilometers toeren kom je bij het Feodaal kasteel van La-Roche-en-Ardenne, dit kasteel trekt elk jaar duizenden bezoekers. Je vervolgt de route en pakt een aantal hoogtemeters mee richting Bouillon. De stad Bouillon behoort tot een van de mooiste steden van de Ardennen en staat bekend om het middeleeuwse Kasteel. Je rijdt weer terug richting het hotel in Bastogne waar je in het restaurant van het hotel heerlijk kunt dineren.

  Data en prijzen

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 339,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 199,00

  Prijs op basis van 5 dagen

  € 439,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 259,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.