KNMV Reisbegeleider logo
Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht Reis is inclusief transport Reis is inclusief vlucht
Aantal dagen
9
Reisdata

24 september t/m 2 oktober 2022

  Ontdek verbluffend Sardinië

  Sardinië, zonnig eiland met prachtige stranden, rotsen, kliffen en grotten, hoge bergen en vlakke valleien.

  Deze reis is inclusief
  • Overtocht Livorno - Olbia v.v.
  • Motortransport
  • 2 overnachtingen in een binnenhut
  • 6 hotelovernachtingen
  • 6 ontbijtbuffetten
  • 6 diners
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Havenbelasting
  • Parkeerplaats op eigen terrein
  • Vlucht Eindhoven - Pisa v.v.

  Media van Sardinië

  Over deze reis Sardinië

  Onbekend motorparadijs verkennen in het najaar

  Sardinië, zonnig eiland met prachtige stranden, rotsen, kliffen en grotten, hoge bergen en vlakke valleien. Een heerlijke vakantieplek, waar je lekker kunt eten en drinken. Met name de verse sardines van de grill smaken voortreffelijk. Omdat het eiland nauwelijks snelwegen heeft, maar wel veel wegen, waar je nog echt stuurmanskunst voor nodig hebt, is Sardinië een paradijs voor motorrijders.

  Alle drie de hotels waar je tijdens deze rondreis overnacht zijn luxueus, de kamers zijn bijzonder comfortabel en het eten, natuurlijk Italiaans, is heerlijk. Bovendien beschikken ze over een zwembad. Overdag genieten van de prachtige routes, 's avonds genieten van alle faciliteiten die de hotels te bieden hebben.

  Het klimaat op het eiland is subtropisch, mediterraan klimaat, erg prettig op de motor. De eerste dagen verken je het noordwesten van het eiland. De wegen zijn schitterend, het asfalt goed en het is hier geweldig rijden. Het landschap verandert voortdurend en de natuur is zeer gevarieerd. Je rijdt routes met heel veel bochten en schitterende uitzichten. Via de westkust rijden rijd je over kronkelende kustwegen met adembenemende vergezichten richting het zuiden. Ongetwijfeld zal je ook moeflons op je pad treffen. Dit bedreigde kleine schaap (de enige nog wilde soort in Europa) met de kenmerkende gekromde horens staat vaak, met de rest van de kudde, midden op de weg.

  Motortransport en vlucht naar Italië (Pisa)

  De reis start al een week eerder met het brengen van de motor naar ons kantoor in Deurne. Op diverse tijdstippen en momenten kun je de motor komen brengen overdag, in de avond of in het weekend, zodat iedereen daarvoor een gelegenheid kan vinden. Alle bagage voor deze reis inclusief je motorpak, laarzen en helm gaat met de motor mee. De bagage neem je zelf op de motor mee tijdens reis. Je helm, motorpak en laarzen kunnen in een separate tas mee met de motor. De motoren worden in onze beveiligde en afgeschermde hal gestald, totdat de motoren opgehaald worden door motortransport specialist Moto Move die de motoren naar Pisa brengt. De voorpret is nu definitief begonnen!

  Op 24 september begint je reis echt met de vlucht naar Pisa. De reisbegeleider ontvangt je in de luchthaven, waarna je gezamenlijk naar de check-in, door de douane gaat en het vliegtuig in stapt. Vervolgens brengt een bustransfer je naar de plek waar de motor al op je staat te wachten. 's avonds wordt je verwacht in Livorno waar je de ferry op gaat. De boottocht duurt een uur of zeven. 's ochtends word je gewekt via de intercom. 

  Vlucht gegevens:
  Nog niet bekend

  Mocht je deze reis willen maken exclusief motortransport en vlucht, is dat mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

  Dagroute 1: Van de ferry naar Alghero | 282 kilometer

  Je komt 's ochtends aan in Olbia. Het advies is om ergens een stop te maken om te ontbijten. De eerste 100 km die je langs de kust rijdt is druk en toeristisch. Je komt diverse lokale kaas tentjes tegen, waar je de ''echte'' Sardijnse kaas kunt kopen. Na 100 km buig je weg van de kust en ga je via mooie stuurwegen het binnenland in. Die middag kom je bij het bekende uitzichtpunt ''de Olifant Rots''. De route hierna blijft zeer bochtig en heerlijk om te rijden. Je komt langs de grotere plaats Sassari, zeer de moeite waard om te bezoeken. Het laatste gedeelte van de route is vlak en daar heb je vele vergezichten. Je komt na 282 km aan bij het 5-sterren hotel waar je twee dagen slaapt. 

  Dagroute 2: Rondrit Noord- West Sardinië | 237 / 306 kilometer

  Vandaag staat er een korte- en lange route op het programma die je vooral langs het binnenland stuurt. Bij kilometer 50 start er een schitterende stuurweg die je naar prachtige uitzichten brengt tot wel 1.000 meter hoogte. Later kom je bij een waterval die; ''Cascata Sos Molinos'' heet. Deze waterval start 443 meter boven zee niveau. Vooral als je de korte route rijdt heb je genoeg tijd om de wandeling naar de waterval te maken. Er lag vroeger een oud ezelpad, tegenwoordig is dit deels bestraat. Die middag kom je langs een oude graftombe. Deze avond slaap je voor de laatste keer in dit hotel. 

  Dagroute 3: Verbindingsroute Alghero - Iglesias | 296 kilometer

  Deze ochtend pak je al je spullen in om naar het volgende hotel te rijden. Je komt vandaag steeds weer de kust tegen en slingert af en toe het binnenland in. Als je Alghero uitrijdt kom je vrijwel meteen op een schitterende weg met nog mooiere uitzichten over land, bergen en de zee. Na enige ga je landinwaarts en zie je weer de uitgestrekte velden van het binnenland. Na Oristano kom je op een klein gedeelte van Sardinië wat met de meetlat is uitgezet. Allemaal afgebakende stukken land waar iets op verbouwd wordt door de lokale bevolking. Daarna rijd je nog even langs zee om af te buigen landinwaarts naar het hotel in Iglesias waar je één nacht slaapt. 

  Dagroute 4: Verbindingsroute Iglesias - Torre di Bari | 228 kilometer

  Je rijdt vandaag naar het zuiden van Sardinië via een hele gave route door het binnenland. Je gaat naar het derde, laatste en niet het minste hotel van de drie! Het hotel ligt nagenoeg aan het strand waar je een lekkere duik kunt nemen! Het eerste deel is doorgaand maar kronkelend. Daarna passeert de nog altijd kronkelende weg twee mooie meren. Bij km stand 44 Lago di Bau Pressiu en bij km stand Lago di Medau Zirimillis. Na deze meren zie je bij km stand 55 rechts een hoge rots met daar bovenop de ruÏne van het “Castello di Acquafredda”. Via een kleine onverharde weg kun je het resterende deel naar boven wandelen en heb je een fantastische uitzicht over de omgeving. 's middags eerst het eerste deel via doorgaande wegen. Het laatste deel is parallel aan de kustlijn via slingerende wegen. 

  Dagroute 5: Rondrit Midden- Noord Sardinië | 228 / 366 kilometer

  De lange route van vandaag is ongeveer zeven uur rijden. Wil je deze doen dan moet je op tijd vertrekken. In het eerste stuk van de route rijd je direct noordwaarts parallel aan de kustlijn. Tussen kilometer 20 en 70 ga je maar liefst over zes bergpassen. Deze overstijgen de 1.000 meter niet, maar zijn erg leuk om te rijden. Je rijdt over goed geasfalteerde wegen met schitterende uitzichten. Het stopt maar niet met mooie bochten tot Lago di Posada, vanaf daar wordt het glooiend. Na het meer gaat het bochten festijn weer verder tot het hotel. Daar kun je uitrusten aan het zwembad, in de zee of met een lekker drankje en een goed boek. 

  Dagroute 6: Rondrit Midden- Zuid Sardinië | 235 / 346 kilometer

  Ook voor de route van vandaag is er een korte en lange route beschikbaar. Zorg voor een volle tank voor vertrek en tank tijdig tijdens de route. Het aantal tankstations op de route is beperkt. Kies je voor de lange route dan vertrek niet te laat in de ochtend om te kunnen geniet van de vele bochten en uitzichten. De route kruist zich vandaag meerdere malen. Die ochtend kom je langs het verlaten dorp Gairo Vecchia, een dorp wat overstroomd is in 1950 en 1952. De inwoners hebben toen bedacht het hoger op de heuvel te bouwen. Dit verlaten dorp is nu een toeristische trekpleister geworden. Die middag kom je na het dorpje Escalaplano een archeologische opgraving tegen. Voor degene die dit interessant vinden, de moeite waard om even te stoppen. Aan het eind van de route kom je langs de grote plaats Dolianova. Dit is een leuke plek om een terrasje te pakken. 

  Dagroute 7: Torre di Bari - Olbia | 191 / 232 kilometer

  Alweer de laatste dag op Sardinië. Vandaag heb je de mogelijkheid om via het binnenland of de oostkust naar de ferry in Olbia te rijden. De route langs de oostkust geeft je mooie uitzichten over de zee en heeft een kortere rij afstand, waarbij je in alle rust naar de ferry kunt rijden. De rijtijd van beide routes is ongeveer gelijk, het aantal te rijden dus kilometers niet. De binnenland route is er voornamelijk voor de bochten liefhebber.

  Het is aan te raden om alvast een hapje te eten alvorens aan boord te gaan van de ferry. De ferry vaart om 22:30u uit en de check-in is uiterlijk om 21:00u.

  Je komt 's ochtends 2 oktober weer aan op het vaste land en rijdt richting Pisa om je motor weer af te leveren voor transport. Vervolgens ga je weer richting het vliegveld om naar Nederland te vliegen. Optioneel is het mogelijk om deze reis te maken zonder vlucht en motortransport. Vraag naar de mogelijkheden. De medewerkers van Horizon Motor Reizen kunnen ook een route en overnachtingen voor je plannen voor een heen/terugreis. 

  Vlucht gegevens:

  Onbekend

  Mocht je deze reis willen maken exclusief motortransport en vlucht, is dat mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

  Data en prijzen

  zaterdag 24 september t/m zondag 2 oktober 2022

  Zaterdag 24 september - zondag 2 oktober 2022

  Prijs op basis van 9 dagen

  € 2.399,00

  Duopassagier

  € 1.899,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 559,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Jeroen

  De reis is belangrijker dan de bestemming. Niet vergeten. Want de havenplaats Livorno ligt op 1500km van Utrecht. Onderweg kom je door de Eiffel, Zwarte Woud, Zwitserse Alpen en de...

  Hilde

  Als "singel" vrouw je in inschrijven voor een groepsreis was zeker spannend. Maar het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Leuk gezelschap, mooie routes, hulpvaardige reisgenoten ...

  Peter van der Meer

  Vorig jaar 2015 de groepsreis  Corsica gedaan, en nu in 2016 de groepsreis Sardinie. Goed georganiseerd en erg mooi. We hadden ook een leuke groep en heel wat afgelachen ...

  Richard

  In 2014 was dit een nieuwe groepsreis in het Horizon programma, en wat een mooie reis was dat! Het mooie van Sardinie is dat het erg rustig is op de wegen waardoor je lekker kunt t...

  Guy Borremans

  10 jaar terug was ik al enorm gecharmeerd door dit wondere eiland en haar toch wel eigenzinnige bewoners, zodat ik met hoge verwachtingen naar Sardinië ben vertrokken.  M...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.