KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
7
Reisdata

5 t/m 11 augustus 2023

  Dolomieten Trentino, motorparadijs ten top. Onbekende bergpassen in een ultieme omgeving.

   

  Deze reis is inclusief
  • 6 Hotelovernachtingen
  • 6x Ontbijt
  • 6x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse Reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Buitenzwembad
  • Wellness
  • Parkeergelegenheid
  Italië - Groepsreis Dolomieten - Trentino september Routekaart

  Media van Dolomieten Trentino

  Over deze reis Dolomieten Trentino

  Zuidelijke Dolomieten en meren gebied

  Deze prachtige reis vind plaats vanuit een prachtig luxe hotel in de buurt van Trento. Vanuit hier rijd je routes die zowel de mooie en veel minder toeristische kant van het Gardameer laten zien als enkele van de bekende Dolomieten passen zoals Passo Compolonga, Passo Nigre en Passo Pellegrino. Dit gebied staat bekend om de vele onbekende passen van de Dolomieten. Het hotel beschikt over een grote parkeergarage voor de motoren, parkeerplaatsen voor auto's met aanhangwagen en transporter bussen, een heerlijk zwembad, ruime kamers met inloopdouche, een heerlijk terras, zowel binnen als buiten en uitgebreid ontbijt en overheerlijk diner. Vanuit hier worden alle dagroutes gereden, waarbij je bijna dagelijks de keuze hebt tussen korte en lange routes.   

  Heenroute: Venlo - Levico Terme | 1266 km

  De heenroute start in Venlo bij de grensovergang met Duitsland. De route heeft een rijtijd van in totaal 25 uur en is om die reden geadviseerd om in minimaal 3-4 dagen te rijden. Uiteraard kunnen we de heenreis in een aantal delen geheel voor je verzorgen inclusief hotel overnachting en daarop aangepaste routes. Je kunt dit ook naar eigen inzicht invullen of bijvoorbeeld met auto + aanhanger rijden die je prima kunt stallen bij het hotel in Italië. 

  Het eerste deel van deze route gaat over de snelweg tot in het Eifel gebied. Vanaf de Eifel ga je geheel binnendoor verder. Pak je de eerste dag lekker wat extra kilometers dan kun je de eerste overnachting het Zwarte Woud doen en van daaruit verder zuidelijk rijden naar Zwitserland. De route gaat bij Schaffhausen Zwitserland binnen waar je nog een tussenstop zou kunnen doen bij de Rheinfall. De enige plek in de Rijn met een indrukwekkende waterval. Via kleine binnendoor wegen rijd je door Zwitserland naar de Oostenrijkse Vorarlberg. Via de Furkajoch rijd je Oostenrijk binnen. 

  In Oostenrijk rijd je over de Hahntenjoch, door het Pitztal en over de Timmelsjoch Italië binnen. In Italië neem je het parcours van de relatief onbekende SP98 om richting Bolzano te rijden. Via een laatste pas en vele bochtige wegen vind je dan je weg naar het hotel nabij het Lago die Caldonazzo en het Lago di Levico. 

  Op zaterdag 5 augustus wordt je verwelkomt door de reisbegeleiding van Horizon Motor Reizen waarna je na het ontvangen van je kamer sleutel kunt genieten op het terras tot je gezamenlijk gaat dineren rond 19:00u.

   

  Dagroute 1: Parco Naturale Paneveggio – Pale di San Martino | 256 / 296 km

  De eerste rondrit gaat naar Parco Naturale Paneveggio - Pale di San Martino waar nog vele bekende Dolomieten passen liggen welke je dan vandaag ook gaat rijden met de keuze tussen een korte en lange route. Je start na een uurtje rijden met Passo Lavazé welke 1808 meter hoog is en een stijgingspercentage van maar liefst 18% heeft. Hier is het duidelijk zichtbaar dat het noodweer van 2018 haar sporen nagelaten heeft, iets wat je de rest van de week ook nog zeker vaker tegen gaat komen. In totaal zijn er in de Dolomieten meer dan 14 miljoen omgewaaid in de storm van november 2018. De volgende passen rijdt je vandaag ook nog, Passo Niger - 1690 meter, Passo Karer - 1745 meter, Passo Valles - 2032 meter, Passo Rolle 1989 meter, Passo Brocon 1616 meter en Passo Forcella van 875 meter. Na al deze passen keer je moe maar voldaan terug naar het hotel waar het zwembad al op je ligt te wachten voor een heerlijke verkoelende duik.

  Dagroute 2: Cima Brenta | 280 / 317 km

  Na een uitgebreid ontbijt vertrek je vandaag voor een rondrit door het prachtige gebied Cima Tosa en Cima Brenta. Een gebied met ontelbaar veel appels en druiven waar je regelmatig doorheen rijdt. Vandaag breng je een bezoek aan Lago di Tovel, een doodlopende weg naar een prachtig bergmeer (tolweg) van 11 kilometer heen en 11 kilometer terug. Een stop die je niet snel zal vergeten midden in dit natuurgebied. Daarna volgen de bochten elkaar snel op over diverse onbekende passen zoals b.v. Passo Campo Carlo Magno van 1682 meter. Boven op deze bergpas heb je schitterend uitzicht op verschillende kale bergmassieven waar de Dolomieten zo bekend om staan. Vervolgens rijdt je over verschillende mooie SS wegen terug naar het hotel.

  Dagroute 3: Monte Baldo | 278 / 361 km

  Je rijdt vandaag een route richting het Gardameer maar wees niet bang, je rijdt geen standaard rondje om het altijd erg drukke Gardameer, nee je rijdt de prachtige bergpas die parallel aan het Gardameer loopt waarbij je maar op één moment oog in oog komt te staan met het zo bekende meer. Stop je hier niet dan mis je dit grootste meer van Italië volledig. Helemaal niet erg want de route is fantastisch en je rijdt de gehele dag tussen de 500 en 1000 meter hoogte.

  Dagroute 4: Zuid-Oost | 198 / 284 km

  Vandaag op het menu, prachtige onbekende smalle bergpassen in de richting van Bassano del Grappa. Ook vandaag kun je kiezen voor een lange en korte route welke je de mooiste wegen van dit gebied laten zien. Als je het aantal bochten die je vandaag gaat rijden zou gaan tellen dan raak je gegarandeerd de tel kwijt, zoveel zijn het er. Naast enkele bergdorpen zoals Arsiero en Valstagna en benoemde bergpassen zoals Passo Sommo van 1341 meter en Passo Borcola van 1250 meter kom je wel door een heel bijzonder dorp genoemd Zoreri waar geen mensen maar aangeklede poppen door het gehele dorp verspreid staan. Een heel bijzonder aanzien. Het laatste gedeelte van de route zie je het meer van Caldenazzo al liggen en zo weet je dat je weer bijna terug bent bij het hotel.

  Dagroute 5 | Gardameer | 277 / 348 km

  Vandaag rijden we richting het Gardameer. Ook voor deze route is er een lange en korte variant beschikbaar.  Het eerste gedeelte van deze route rijdt je door enkele dorpjes en passeer je het meer van Caldonazzo, dit meer trekt jaarlijks een heleboel Nederlandse toeristen. Zodra je dit prachtige meer gepasseerd bent rijdt je richting Trento en Lago di Cei, een klein bergmeer op ruim 900m hoogte met prachtige flora en fauna. Een mooi gebied voor de rustzoeker die het meer van Caldonazzo te druk vindt. Er volgt nu een prachtige weg richting het Gardameer door het Parco del Alto Garda Bresciano. Na enkele kilometers kom je boven aan op een hoogte van ongeveer 550m met een prachtig uitzicht op het Gardameer. Je rijdt nu weer naar beneden over een leuke weg om uit te komen in Limone sul Garda, hier hangt een gemoedelijke sfeertje en is zeker een van de mooiste dorpjes van het Gardameer. Het is leuk om hier te lunchen aan het water. Je vervolgt de route weer en je laat het Gardameer achter je om weer terug richting het hotel te rijden. 

  Terugroute | ±1266 km

  Na een goed ontbijt pak je je spullen bij elkaar, neem je afscheid van alle andere reis genoten en neem je afscheid van elkaar. Onderweg naar huis zul je nog regelmatig terugdenken aan deze indrukwekkende reis in het onbekende gedeelte van de Dolomieten. 

  De terugroute is standaard niet voorzien in deze reis. Gezien de afstand zijn er diverse mogelijkheden om terug richting huis te gaan. Een aantal deelnemers zal dit met auto + aanhanger doen of simpelweg via de snelste weg naar huis. Wil je er een mooie terugroute in een aantal dagen van maken dan is dat uiteraard ook mogelijk. Laat ons dit weten en we maken een leuk voorstel voor een meerdaagse terug route voor je. 

  Data en prijzen

  zaterdag 5 t/m vrijdag 11 augustus 2023

  zaterdag 5 augustus - vrijdag 11 augustus 2023

   

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 999,00

  Duopassagier

  € 999,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 119,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Foto's van reizigers

  1/2
  Joel Speleers

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.