KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
6
Reisdata

27 augustus t/m 1 september 2023

  Col de la Bonette, Alpes D' Huez, Gorges du Verdon en... nog veel meer! Nu met nieuwe routes en  overnachtingen in een heerlijk vernieuwd hotel!

   

  Deze reis is inclusief
  • 5 hotelovernachtingen
  • 5 x Ontbijt
  • 5x Diner
  • Toeristische heen route GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Zwembad
  • Welness
  Frankrijk - Hautes Alpes - Hotel Routekaart

  Media van Hautes Alpes

  Over deze reis Hautes Alpes

  Al vele jaren een top reis van Horizon Motor Reizen nu helemaal vernieuwd !

  Je rijdt de mooiste passen in de Franse Alpen en de Provence, compleet met de Gorges Du Verdon, Mont Ventoux, Col de La bonette en Alpes D'Huez. Je overnacht in een gezellig Belgisch familiehotel. Compleet met overdekt zwembad en welness. In de avond staat er een heerlijk 3 -gangen diner voor je klaar. 

  Ga jij mee met deze geheel vernieuwde reis ? 

   

   

   

  Heenroute | 1013 km

  De route start op de A2 onder Maastricht, er word geadviseerd om de heen route met minimaal één of twee overnachtingen te doen. De eerste 350 kilometer gaat over de snelweg, dit om de eerste dag even goed kilometers te maken, het sturen komt later wel! Vanaf dan ga je over op kleine bochtige N wegen. Onderweg weet je al waarom je deze reis bent gaan doen.

  Vanaf daar begint de Ballon d’ Alsace pas. Op de top is de pas 1.247 meter hoog met een mooi uitzicht over het gebied. Vanaf hier is het nog een aantal kilometer, waarna je de laatste dag door de Franse Alpen naar het hotel nabij Gap rijdt. 

  Dagroute 1: De drie collen | 321 km

  Je trapt de week goed af met drie grote cols:

  • Col D' Agnel (2.744m)
  • Col D' Izoard (2.360m)
  • Col D' Vars (2.109m)

  Col Agnel is de eerste pas die je gaat beklimmen. Naar boven is het prachtig stuurwerk. Bovenop de pas is de grens naar Italie, hier draai je om. De pas naar beneden staat er om bekend dat je op naar beneden alle bochten voor je ziet liggen. Eenmaal beneden ga je gelijk de Col Izoard beklimmen, alweer een mooie col om te rijden met een fantastisch uitzicht. Onderweg is er vandaag genoeg tijd om te stoppen voor een rustmoment of een foto sessie!

  Na een klein stukje rijden kun je je opmaken voor de volgende col, Col D' Vars. Deze is zeer de moeite waard. Het laatste stuk gaat langs het riviertje L’Ubaye, Waar je over Col de la Sentille (981m) terugrijdt naar het hotel.

   

   

  Dagroute 2: Grand Canyon | 229 / 393 km

  Op tijd vertrekken is vandaag een aanrader. De route gaat door de bekende Gorges Du Verdon in de Provence. Na het meer Lac de Serre Ponçon ga je vandaag naar het zuiden. De wegen worden smaller en (nog) bochtiger dan gister. Je rijdt langs rotsen en ravijnen waarbij het uitzicht adembenemend is. Je volgt een stuk van ‘’Route Napoleon’’ tot in Castellene dat een leuke plek is om de benen te strekken. Er zijn veel winkeltjes en terrassen. Hierna is het nog een aantal kilometer langs en soms zelfs tussen de rotsen. Die middag heb je uitzicht over de 182 meter hoge brug over de groenkleurige rivier de Verdon. Daarna worden de wegen minder grillig naar ‘’Lac de Sainte-Croix’’ waarin de rivier Verdon uitmondt. Een plons in het meer behoort zeker tot de mogelijkheden! Als je uit het nationaal park rijdt kom je in de appelstreek met overwegend gele appels in de maand juli. Al slingerend door de appelboomgaarden rijdt je terug naar Gap.

  Dagroute 3: Alpes d’Huez | 271 / 291 km

  Vanaf het hotel is het gelijk slingeren en een aantal schitterende (haarspelt)bochten op een iets drukkere weg dan dat je van gister gewend bent. De N85 vormt de basis van deze route maar vaak wordt hier vanaf geweken omdat er een leuk slingerweggetje naast ligt. Op de Col de Ornon (1360m) kom je een paar springschansen tegen, goed aangegeven met borden, maar toch een apart gevoel als je nog niet eerder in de Alpen bent geweest. Hierna is de bekende Alp d’ Huez aan de beurt, wat een gave pas! Daarna is de smalle Col de Sarenne (1999m) aan de beurt. Wil je na de lunch een heftige activiteit dan kan je rond kilometerstand 200 bungeejumpen. Een moment nemen om andere het te zien doen is een aanrader. Het laatste deel van de route gaat over mooie stuurwegen. 

  Dagroute 4: Col de la Bonette | 378 km

  Vandaag staat Col de la Bonette op het programma, dit is een van de hoogste passen van Europa met zijn 2.802 meter hoogte. De eerste 60 kilometer gaan langs het riviertje waar ook de camping aan ligt. De weg kronkelt mooi langs het water. Daarna ga je het nationale park ‘’Du Mercantour’’ binnen. Dit park staat bekend om zijn grote diversiteit aan landschappen, dieren en planten. De perfecte kans om dieren te spotten vandaag. Ook ligt er nieuw asfalt op de wegen, waardoor de ontelbare bochten onwijs leuk zijn om te rijden. Je klimt naar boven tot 2.802 meter. Hier heb je de mogelijkheid de laatste 63 meter per voet af te leggen naar de top. Hierna is de onwijs mooie afdaling en rij je terug naar Gap.

  Dagroute 5: Citadelle / Mont Ventoux | 210 / 308 km

  De lange route van vandaag gaat over de Mont Ventoux (ook wel kale berg genoemd). Deze route is zeker de moeite waard. In de zomermaanden zijn er veel fanatieke fietsers te vinden en onder motorrijders is deze berg ook zeer in trek. Hij is bekend van de Tour de France en om zijn uitzicht omdat hij ver boven de boomgrens ligt en je uitzicht dus niet verstoord wordt. De weg er naar toe begint met een doorgaande weg, daarna wordt het smaller. Net onder de top heb je een adembenemend uitzicht; fotomomentje. Na de Mont Ventoux kom je bij Chatau d’ Aulan. Een kasteel uit 1300 dat is opengesteld voor publiek. Na het kasteel komen er nog twee bochtige collen. Hierna rij je vol verhalen terug. Die avond is er nog een diner geregeld waarna je de volgende dag met prachtige herinneringen terug rijdt naar huis. Mocht je een leuke route terug naar Nederland willen hebben kan dat altijd geregeld worden! 

  Data en prijzen

  zondag 27 augustus t/m vrijdag 1 september 2023

  Zondag 27 augustus - vrijdag 1 september 2023

  Prijs op basis van 6 dagen

  € 779,00

  Duopassagier

  € 779,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 149,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.