Aantal dagen
10

  Roemenië: oerbos met wilde beren, bergen en een blauwe Donau. Het is het land met overweldigende natuur en schitterende bergpassen. 

  Deze reis is inclusief
  • 9 Hotelovernachtingen
  • 9x Ontbijt
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Parkeergelegenheid
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner
  • Parkeerkosten bij enkele hotels
  Roemenië - Roemenië Routekaart

  Media van Roemenië

  Over deze reis Roemenië

  Roemenië: land van Oerbos, bergen en de Donau.

  Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Oekraïne, Hongarije en Moldavië. De reis start in de prachtige hoofdstad van Hongarije, waar je met de motor prima in 3 dagen naar toe kunt rijden (deze bieden we optioneel aan, ook de terugreis). Ook is het mogelijk om de motor op de aanhangwagen te zetten en deze bij het hotel in Boedapest achter te laten. Hier kom je namelijk aan het einde van de rondreis weer terug.

  Dagroute 1: Boedapest - Oradea in Roemenië | 352 km

  Vandaag stap je na een goed ontbijt op de motor om Roemenië binnen te rijden. De eerste kilometers zijn nog druk om de grote stad uit te komen, maar daarna begint de route met eerst wat heuvels die daarna overgaan in de open poesta. De poesta is een graslandschap op de grote laagvlakte in het oosten van Hongarije. De poesta wordt ook veelal genoemd als steppe. Het Hongaarse woord voor poesta, “puszta” betekent letterlijk leegte. Na Gyöngyös beginnen ook de eerste haarspelden zich aan te dienen en rijd je natuurgebied Mátrai Tájvédelmi körzet binnen. Dit gebied maakt deel uit van het Bükkgebergte van Noord-Hongarije. Een prachtige weg tot aan Eger van ruim 60 km.Vervolgens kom je door naar Tuszafüred. Dit stadje is een groene oase van water en groen middenin de poesta. Daarna reis je verder via Hortobagy, waar je kunt genieten van echte Hongaarse goulash. Een kilometer of 15 voor het einde van deze dag route kom je aan bij de Hongaars — Roemeense grens die je zonder problemen oversteekt om het laatste stukje richting het hotel af te leggen.

  Dagroute 2: Oradea – Baia Mare | 333 km

  Je verlaat vandaag Oradea en vervolgt je reis richting Baia Mara. Al snel passeer je een van de grotere rivieren in Roemenië, de Crișul Repede. Direct daarna begint een bochtig traject wat je in de richting van Satu Mare brengt. Een stad met meer dan 100.000 inwoners en een prima plek om te genieten van een verdiende lunch. Deze stad ligt vlakbij het 3 landenpunt Hongarije, Oekraïne en Roemenië. Vanaf hier rijd je richting het noorden, tegen de grens van Oekraïne waar een speciale begraafplaats gevestigd is: het “Vrolijke Kerkhof'' in Maramures. De amper 1.000 inwoners lijden er een eenvoudig leven, eten groente van hun eigen land, maken hun kleding met wol van eigen schapen en drinken op zondag zelfgebouwde ţuică, de Roemeense evenknie van jenever. Săpânţa is een doodgewoon Roemeens dorp. De laatste kilometers rijd je opnieuw over stukken prachtige bochtige wegen richting het hotel in Baia Mare.

  Dagroute 3: Baia Mare – Suceava | 304 / 339 / 401 km

  Direct na het uitrijden van Baia Mare kom je terecht op een prachtige weg met vele haarspelden dus tijd om wakker te worden is er niet vandaag. Je rijdt daarna Parcul Natural Munții Maramureșului binnen wat tegen de grens van Oekraïne aanligt. Dit bergachtige gebied waar je komende dagen doorheen blijft rijden heet de Karpaten. De Karpaten vormen een halfcirkelvormige bergketen met een lengte van bijna 1500 kilometer en een breedte van 100 tot 350 km. Vandaag passeer je ook de Houten kerken van Maramureş. De acht houten kerken van Maramureş zijn uitstekende voorbeelden van een scala aan architectonische oplossingen uit verschillende periodes en gebieden. Ze laten de verscheidenheid van ontwerpen en vakmanschap zien die opgenomen zijn in deze houten constructies met hun karakteristieke klokkentorens aan de westkant van het gebouw. 40 km voor het einde van deze dag passeer je het Voronetklooster met beschilderde kerk. Vanwege de regelmatige oorlogen in dit gebied zijn de kerken versterkt gebouwd (dikke muren, kleine raampjes). Daarna rijd je de laatste kilometers richting het hotel in Suceava.

  Dagroute 4: Suceava-Sighisoara | 323 km

  Vanuit Suceava rijd je verder richting het zuiden opnieuw de Karpaten binnen. Je rijdt langs een prachtig groot stuwmeer genaamd Lacul Bicaz. Het Lacul Bicaz, of officieel Lacul Izvorul Muntelui, is het grootste meer in Roemenië. Het meer ontstond nadat er een dam werd gebouwd op de rivier de Bistrița. Na deze weg langs het meer rijd je een schitterende kloof in: Cheile Bicaului. Hier kronkelt de route flink doorheen. De kloof heeft wanden van ruimt 300 meter hoogte. Wat je nog meer opvalt in deze regio is het massale aantal ooievaars welke je onderweg ziet. Na de kloof rijd je de pas Pasul Pângărați (1.256m) over, ook weer een schitterende weg met een diversiteit aan bochtige wegen. Het laatste gedeelte van de route rijd je door glooiende heuvels richting het hotel in Sighisoara.

  Dag route 5: Sighisoara-Sibiu (Transfăgărăşan) | 424 km

  Een dag vol belevenissen vandaag. Je begint na het ontbijt met een heuvelachtige route richting het kasteel van Dracula. Een sprookjesachtig slot in de nabijheid van de Roemeense stad Bran, in de Zuidelijke Karpaten. De eerste bouw van het kasteel dateert uit de veertiende eeuw: Kasteel Bran. Hetheeft typerende spitse rode torens en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië. Het kasteel staat bekend als het kasteel van........ Dracula! Een leuke en mooie plaats voor een koffiestop. Je vervolgt de route richting de mooiste weg van Europa, de Transfăgărășan. De weg loopt dwars door het Făgărașgebergte, het hoogste gebergte van Roemenië. Deze maakt deel uit van de Transsylvanische Alpen. Je komt tot boven de 2000 meter hoogte en hier bevindt zich ook het Baleameer. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer en op deze schitterende bergweg. Het laatste gedeelte van de route rijd je richting het hotel in Sibiu.

  Dagroute 6: Transalpina | 294 / 400 km

  Na het ontbijt en wellicht nog niet helemaal bijgekomen van de prachtige route van gister begin je vandaag opnieuw aan een prachtige dag. Vanuit het hotel rijd je eerst richting het westen om vervolgens te beginnen aan de hoogste pas van Roemenië, de Transalpina. Deze bergweg  werd in 2015 na renovatie heropend en slaagde erin een sterke concurrent te worden voor Transfăgărășan voor de titel van de meest spectaculaire weg vanuit Roemenië.  Deze weg is maar liefst 2145 meter hoog en is hiermee een van de hoogste wegen in de Karpaten met een lengte van maar liefst 148 kilometer. Echt een belevenis voor elke motorrijder. Je passeert op de route nog een pas meer: Pasul Tărtărău. Je rijdt daarna nog een mooie glooiende stuurweg richting het hotel in Drobeta. Nu kun je even bijkomen van deze belevenis en van deze prachtige route.

  Dag route 7: Drobeta – Timisoara | 362 km

  Voor vandaag staat er een relatief lange route op het programma. Wellicht is het gisteren niet meer opgevallen maar de grote brede rivier die je vrijwel direct op de route ziet liggen is de Donau. Tevens een gedeelte de grens tussen Roemenië en Servië. Je volgt een prachtige weg langs de Donau richting het gezicht van Decebalus. Decebalus, de laatste Daciërs koning, is vereeuwigd als een 40 meter hoge rotssculptuur en dit is een bijzonder aanzicht. Het beeld werd gemaakt tussen 1994 en 2004 door de kunstenaar Florin Cotarcea. Het is de grootste rotssculptuur van Europa en het zesde grootste standbeeld ter wereld is meer dan 40 meter hoog en 25 meter breed. De ogen zijn ruim 4 meter breed en de neus 7 meter hoog. Je rijdt verder door Parcul Naţional Cheile Nerei - Beușnița om zo langs de grens weer langzaam richting het noorden te rijden. Het hotel van vandaag ligt in Timișoara. Timisoara wordt wel Klein Wenen genoemd: de beeldbepalende gebouwen van Timisoara dateren uit de barok en uit de tweede helft van de 19de eeuw. 

  Dagroute 8: Boedapest | 321 km

  Na een goed ontbijt is het tijd voor de route richting Boedapest. Je passeert op de route de historische steden Szolnok en Cegled , de route gaat langs deze steden af om eigenlijk zo snel mogelijk in Boedapest aan te komen, zodat je nog de hele middag in deze prachtige stad door kunt brengen en de reis waardig af kunt sluiten. Zo kun je een ritje maken in een van de mooiste tramlijnen ter wereld. Vers fruit kopen op de mooiste markt van Europa. Een lokaal biertje drinken in een Ruïne bar. Een rondvaart maken op de Donau en 's avonds een wandeling maken op de kettingbrug. Je kunt in de avond nog even heerlijk de stad verkennen en dineren in Boedapest.

  Heen en terugreis

  Je hebt de mogelijkheid om de heen en / of terugreis via ons te boeken. Dit kan in 3 of 4 dagen.

  De 3 daagse heen/terugreis brengt je via Passau en Wenen naar Boedapest en vice versa.

  Met de 4-daagse heen/terugreis ga je via het Odenwald, Passau en Wenen richting Boedapest en vice versa.

  Data en prijzen

  Doorgaans vertrek mogelijk van april t/m oktober

  Prijs op basis van 10 dagen

  € 719,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 259,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.