Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
9

  Sardinië is een zonnig eiland met prachtige stranden, rotsen, kliffen en grotten, hoge bergen en vlakke valleien.

  Deze reis is inclusief
  • Overtocht Livorno - Olbia v.v.
  • 2 Overnachtingen in een binnenhut
  • 6 hotelovernachtingen
  • 6 ontbijtbuffetten
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Sardinië

  Over deze reis Sardinië

  Onbekend motorparadijs verkennen in negen dagen

  Sardinië, een zonnig eiland met prachtige stranden, rotsen, kliffen en grotten, hoge bergen en vlakke valleien. Een heerlijke vakantieplek, waar je lekker kunt eten en drinken. Met name de verse sardines van de grill smaken voortreffelijk. Omdat het eiland nauwelijks snelwegen heeft, maar wel veel wegen, waar je nog echt stuurmanskunst voor nodig hebt, is Sardinië een paradijs voor motorrijders.

  Alle drie de hotels, waar je tijdens deze rondreis overnacht zijn goed, de kamers zijn bijzonder comfortabel en het eten, natuurlijk Italiaans, is heerlijk. Bovendien beschikken ze over een zwembad.

  Het klimaat op het eiland is subtropisch, met een mediterraan klimaat, wat erg prettig is op de motor. De eerste dagen verken je het noordwesten van het eiland. De wegen zijn schitterend, het asfalt goed en het is hier geweldig rijden. Het landschap verandert voortdurend en de natuur is zeer gevarieerd. Je rijdt routes met vele bochten en schitterende uitzichten. Via de westkust rijd je over kronkelende kustwegen met adembenemende vergezichten richting het zuiden. Ongetwijfeld ga je ook moeflons op je pad treffen. Dit bedreigde kleine schaap (de enige nog wilde soort in Europa) met de kenmerkende gekromde horens staat vaak, met de rest van de kudde, midden op de weg.

   

   

  Heen route: Livorno, Italië | 1.428 kilometer

  De route voor de heen reis is geadviseerd in minimaal vier dagen te rijden. Bij de grensovergang ter hoogte van Venlo begint de route. De route gaat over mooie wegen naar Livorno in Italië. De route wisselt doorgaande wegen af met heerlijke stuurwegen. Via de Duitse Eifel en het Zwarte Woud richting Zwitserland. In Zwitserland rijd je over de Alpen richting de uitlopers van de Dolomieten. In Italië passeer je het Gardameer op een afstand van 30km om zo richting Toscane en uiteindelijk het aankomst hotel in Livorno te rijden. In het laatste stuk van de route rijd je parallel aan de kust met een schitterend uitzicht over de zee en de Italiaanse kustlijn. De overnachtingen op de heen weg kunnen geboekt worden door het team van Horizon Motorreizen. Je kunt dit ook naar eigen inzicht zelf doen.

  In Livorno ga je 's avonds uiterlijk 21:00u de ferry op, welke dan omstreeks 22:30u de haven uit vaart naar Sardinië. Het is dan ook goed om vooraf in Livorno nog even op je gemak te eten. De overtocht duurt ongeveer zeven uur. 's Ochtends word je gewekt via de intercom, waarna je Sardinië kunt gaan ontdekken.

  Dagroute 1: Van de ferry naar Alghero | 282 kilometer

  Je komt 's ochtends aan in Olbia. In Olbia heb je voldoende gelegenheid om even goed te ontbijten, alvorens aan de route van vandaag te beginnen. De eerste 100 km die je langs de kust rijdt is druk en toeristisch. Je komt diverse lokale kaastentjes tegen, waar je de ''echte'' Sardeense kaas kunt kopen. Na 100 km buig je weg van de kust en ga je via mooie stuurwegen het binnenland in. Die middag kom je bij het bekende uitzichtpunt ''de Olifant Rots''. De route hierna blijft zeer bochtig en heerlijk om te rijden. Je komt langs de grotere plaats Sassari, welke voor de liefhebber de moeite waard is om te bezoeken. Het laatste gedeelte van de route is vlak en daar heb je vele vergezichten. Je komt na 282km aan bij het hotel waar je twee nachten verblijft. 

  Dagroute 2: Rondrit Noord- West Sardinië | 237 / 306 kilometer

  Vandaag staat er een korte- en lange route op het programma die je vooral door het binnenland stuurt. Bij kilometer stand 50 start er een schitterende stuurweg die je naar prachtige uitzichten brengt tot wel 1.000m hoogte. Later kom je bij een waterval die; ''Cascata Sos Molinos'' heet. Deze waterval start 443 meter boven zee niveau. Vooral als je de korte route rijdt heb je genoeg tijd om de wandeling naar de waterval te maken. Er lag vroeger een oud ezelpad, tegenwoordig is dit deels bestraat. Die middag kom je langs een oude graftombe. Deze avond slaap je voor de laatste keer in dit hotel. 

  Dagroute 3: Verbindingsroute Alghero - Iglesias | 296 kilometer

  In de ochtend gaat de bagage weer op de motor en na een goed ontbijt zet je koers naar het volgende hotel. Je komt vandaag steeds weer de kust tegen en slingert af en toe het binnenland in. Als je Alghero uitrijdt kom je vrijwel meteen op een schitterende weg met nog mooiere uitzichten over land, bergen en de zee. Na enige tijd ga je landinwaarts en zie je weer de uitgestrekte velden van het binnenland. Na Oristano kom je op een klein gedeelte van Sardinië wat met de meetlat is uitgezet. Allemaal afgebakende stukken land waar iets op verbouwd wordt door de lokale bevolking. Daarna rijd je nog even langs zee om uiteindelijk af te buigen landinwaarts naar het hotel in Iglesias, waar je één nacht slaapt. 

  Dagroute 4: Verbindingsroute Iglesias - Torre di Bari | 228 kilometer

  Je rijdt vandaag naar het zuiden van Sardinië via een hele gave route door het binnenland. Je gaat naar het derde, laatste hotel van deze reis! Het hotel ligt nagenoeg aan het strand, waar je een lekkere duik kunt nemen! Het eerste deel is doorgaand maar kronkelend. Daarna passeert de nog altijd kronkelende weg twee mooie meren. Lago di Bau Pressiu en Lago di Medau Zirimillis. Na deze meren zie je bij km stand 55 rechts een hoge rots met daar bovenop de ruÏne van het “Castello di Acquafredda”. Via een kleine onverharde weg kun je het resterende deel naar boven wandelen en heb je een fantastische uitzicht over de omgeving. 's middags eerst het eerste deel via doorgaande wegen. Het laatste deel is parallel aan de kustlijn via slingerende wegen. 

  Dagroute 5: Rondrit Midden- Noord Sardinië | 228 / 366 kilometer

  Ook voor deze dagroute is er een korte en lange variant beschikbaar. De lange route van vandaag is ongeveer zeven uur rijden. Kies je voor de lange route dan is het advies tijdig in de ochtend te vertrekken om maximaal van de dagroute te kunnen genieten. In het eerste stuk van de route rijd je direct noordwaarts parallel aan de kustlijn. Tussen kilometer stand 20 en 70 ga je maar liefst over zes bergpassen. Deze overstijgen de 1.000m niet, maar zijn erg leuk om te rijden. Je rijdt over goed geasfalteerde wegen met schitterende uitzichten. Het stopt maar niet met mooie bochten tot Lago di Posada, vanaf daar rijd je over meer glooiende wegen. Het laatste deel van de route ontplooit zich opnieuw in een bochten festijn tot aan het hotel. Daar kun je uitrusten aan het zwembad, in de zee of met een lekker drankje en een goed boek. 

  Dagroute 6: Rondrit Midden- Zuid Sardinië | 235 / 346 kilometer

  Ook voor de route van vandaag is er een korte en lange route beschikbaar. Zorg voor een volle tank voor vertrek en tank tijdig tijdens de route. Het aantal tankstations op de route is beperkt. Kies je voor de lange route dan vertrek niet te laat in de ochtend om te kunnen geniet van de vele bochten en uitzichten. De route kruist zich vandaag meerdere malen. Die ochtend kom je langs het verlaten dorp Gairo Vecchia, een dorp wat overstroomd is in 1950 en 1952. De inwoners hebben toen bedacht het hoger op de heuvel te bouwen. Dit verlaten dorp is nu een toeristische trekpleister geworden. Die middag kom je na het dorpje Escalaplano een archeologische opgraving tegen. Voor degene die dit interessant vinden, de moeite waard om even te stoppen. Aan het eind van de route kom je langs de grote plaats Dolianova. Dit is een leuke plek om een terrasje te pakken. 

  Dagroute 7: Torre di Bari - Olbia | 191 / 232 kilometer

  Alweer de laatste dag op Sardinië. Vandaag heb je de mogelijkheid om via het binnenland of de oostkust naar de ferry in Olbia te rijden. De route langs de oostkust geeft je mooie uitzichten over de zee en heeft een kortere rij afstand, waarbij je in alle rust naar de ferry kunt rijden. De rijtijd van beide routes is ongeveer gelijk, het aantal te rijden dus kilometers niet. De binnenland route is er voornamelijk voor de bochten liefhebber.

  Het is aan te raden om alvast een hapje te eten alvorens aan boord te gaan van de ferry. De ferry vaart om 22:30u uit en de check-in is uiterlijk om 21:00u.

  Je komt 's ochtends weer aan op het vaste land en rijdt dan zelf naar huis, De medewerkers van Horizon Motorreizen kunnen ook een route en overnachtingen voor je plannen. 

  Wij adviseren deze reis in het voor- of na seizoen te boeken, in juli en augustus kan het erg warm zijn op het eiland.     

  Data en prijzen

  Vertrek vanaf april tot en met oktober 

  Prijs op aanvraag

  Prijs op basis van 9 dagen

  op aanvraag

  Duopassagier

  Toeslag: 1-persoonskamer

  op aanvraag

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Rob en Joke Veerman

  Na de groepsreis Corsica gingen wij aansluitend meteen door met de individuele reis Sardinië. Ook Sardinië is een magnifiek eiland met een fraaie natuur en is een he...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.