+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Italië - Sardinië

vanaf €op aanvraag

Onbekend motorparadijs 

Sardinië, zonnig eiland met prachtige stranden, rotsen, kliffen en grotten, hoge bergen en vlakke valleien. Een heerlijke vakantieplek, waar je lekker kunt eten en drinken. Met name de verse sardines van de grill smaken voortreffelijk. Omdat het eiland nauwelijks snelwegen heeft, maar wel veel wegen, waar je nog echt stuurmanskunst voor nodig hebt, is Sardinië een paradijs voor motorrijders.

 

 

 

Ervaringen van onze klanten

Na de groepsreis Corsica gingen wij aansluitend meteen door met de individuele reis Sardinië. Ook Sardinië is een magnifiek eiland met een fraaie natuur en is een heerlijk eiland om een motorvakantie te houden. Het is wat weidser en.. Lees verder

2016-10-12

Je komt ’s avonds aan in de ferryterminal in Livorno. Aan boord logeer je in een binnenhut.

In de vroege ochtend kom je aan in Olbia. Je hebt de hele dag de tijd om in je eigen tempo via een mooie route naar je hotel te rijden.

Subtropisch en mediterraan klimaat

Alle drie de hotels waar je tijdens deze rondreis overnacht zijn goed, de kamers zijn bijzonder comfortabel en het eten, natuurlijk Italiaans, is heerlijk. Bovendien beschikken ze over een zwembad.

Het klimaat op het eiland is subtropisch, mediterraan klimaat, erg prettig op de motor. De eerste dagen verken je het noordwesten van het eiland. De wegen zijn schitterend, het asfalt goed en het is hier geweldig rijden. Het landschap verandert voortdurend en de natuur is zeer gevarieerd. Je rijdt routes met heel veel bochten en schitterende uitzichten. Via de westkust rijden rijd je over kronkelende kustwegen met adembenemende vergezichten richting het zuiden. Ongetwijfeld zul je ook moeflons op je pad treffen. Dit bedreigde kleine schaap (de enige nog wilde soort in Europa) met de kenmerkende gekromde horens staat vaak, met de rest van de kudde, midden op de weg.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Italie---Sardinie-2016-25
IMG6663

Het woestere Zuidwesten

Na het zuiden staat het zuidwesten van het eiland op het programma. Het landschap in dit deel van Sardinië is wat woester. Al vanaf de Phoenicische en Romeinse tijd zijn hier mineralen aan de grond onttrokken. De oudste voormalige mijnlocatie, Montevecchio, is nu een belangrijke archeologische locatie.

Als laatste ga je op weg naar het oosten van het eiland.

Een prachtige kustweg toer je verder naar Gennargentu, een prachtig natuurgebied, met een rijke flora en fauna, maar ook de Gola di su Gorropu-kloof, één van de diepste van Europa, met indrukwekkende meer dan 400 meter hoge wanden. Hier, in het oosten, rijd je een route met voornamelijk hellingen. Heerlijk stijgen en weer dalen. Door alle hoogteverschillen zijn de uitzichten ongelooflijk fraai en divers. Daarnaast kun je in deze omgeving nog loslopende geiten, ezels, zwijnen en varkens tegenkomen. Ook rijd je een traject met diepe kloven en fantastisch hoge bergtoppen over Op je laatste dag op Sardinië rijdt je terug naar Olbia. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes. De eerste route loopt via de oostkust. Je geniet dan de hele dag van het uitzicht op het glinsterende zeewater. De tweede route, natuurlijk ook schitterend, voert door de bergachtige binnenlanden. In Olbia nemen neem je de ferry naar Livorno, waar je de volgende ochtend aankomt.

IMG6639
IMG3333

Zin in een paar extra dagen?

Het is mogelijk om de heenreis met drie dagen te verlengen. Op eigen gelegenheid rijd je naar Hotel Evaldo in Arabba. Als je met de auto en aanhanger reist dan kun je deze veilig bij het hotel achterlaten en verder reizen met je motor. De volgende dag rijd je via een toeristische route naar Maranello, in de zgn. Supercar Valley, waar Ferrari, Maserati en Lamborghini hun thuisbasis hebben. Alles staat hier in het teken van deze tot de verbeelding sprekende sportwagens. Op de laatste dag volg je een schitterende route naar de haven van Livorno, waar je aan boord gaat van de ferry naar Olbia

We informeren je graag over de mogelijkheden.

 

Wij adviseren deze reis in het voor- of najaar te maken, omdat het in juli en augustus vaak erg warm is op Sardinië.

Boek nu