Aantal dagen
8

  Heerlijk sturen door twee totaal verschillende gebieden.

  Van de "Bundesstrasse" in Duitsland tot over de kleine kronkelweggetjes diep in de Vogezen.

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen in het Pfalzerland
  • 4 Hotelovernachtingen in de Vogezen
  • 7x Ontbijt
  • 7x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids

  Media van Combi Pfalz-Vogezen

  Over deze reis Combi Pfalz-Vogezen

  Heerlijk sturen door het Pfalzerland en de Vogezen.

  Bij deze acht daagse combinatiereis overnacht je de eerste drie nachten in het Pfalzerland. Daarna pak je je spullen om via een bijzonder mooie route naar de Vogezen te rijden. Je kunt op dag acht thuis zijn, je kunt er uiteraard ook voor kiezen om op de terugweg via Hunsruck en de Eifel te rijden. De hotels op deze trip zijn uitstekend!

  Heenroute: Heerlen – Pfalzerland | 313 km

  De route start op de snelweg bij Heerlen en brengt je om Aachen heen naar de Eifel. Al snel verlaat je de snelweg om via de Eifel richting het Pfalzerland te rijden. Eerst steek je nog een klein stukje door het Parc Natural des Hautes Fagnes (België) heen om via leuke bochtige wegen door het Eifel en Moezel gebied in de Pfalz aan te komen. Onderweg passeer je diverse leuke dorpen en is er ruim voldoende gelegenheid voor koffie, lunch en tankstops. De vele bochten worden uiteraard ook vergezeld door een variatie aan mooie uitzichten.

  Dagroute 1: Oost Pfalzerland | 299 km

  De eerste dag word je voor een mooie rondrit door het Pfalzer Woud uitgenodigd. Het ene moment rijd je door dichte bossen terwijl je even later een weids uitzicht hebt op de vele wijngaarden. Je mijdt zoveel mogelijk de grotere plaatsen en de wegen zijn zo rustig dat je de indruk krijgt dat deze speciaal voor jou zijn aangelegd. Halverwege de route passeer je het grote wijnvat in Bad Durkheim met een inhoud van maar liefst 1,7 miljoen liter! Daarna vervolg je de route via de mooiste gedeelten van de B37 en de B48. Mooie heerlijk vloeiende bochten die uitnodigen tot een snelheid, die niet altijd wettelijk wordt gewaardeerd…. Na Leimen rijd je weer over wat kleinere wegen door een klein stukje Frankrijk terug naar het hotel. Dit is alvast een voorproefje voor de tweede dag als de Vogezen op het programma staat.

  Dagroute 2: Pfalzerland – Noord Vogezen | 276 km

  Via duizeligmakend kronkelende Franse D-weggetjes wordt eerst de Col du Donon (727m) aangedaan voor de route afbuigt naar Schirmeck, het zuidelijkste punt van deze route. Je rijdt weer verder noordwaarts en je passeert via uitsluitend kleine weggetjes de Col du Pandour (660m). Je rijdt richting Saverne waar eventueel het sluizencomplex van het Marne-Rijnkanaal kan worden bezocht. Vanaf hier is het opnieuw genieten van schitterende vergezichten en via een aantal verleidelijk smalle wegen passeer je weer de grens met Duitsland om terug te rijden naar het hotel.

  Dagroute 3: Verbinding Pfalzerland – Vogezen | 257 km

  Vandaag rijd je naar de Vogezen. Dagroute twee ging al door de Noord-Vogezen, maar dit is een geheel andere gebied dan de Vogezen waar je nu naar toe gaat. Beide maken onderdeel uit van de Elzas streek. De Vogezen waar je vandaag naar toe rijdt zijn aanzienlijk hoger en heeft zelfs passen tot boven de 1.000m wat het een middelgebergte maakt. Via mooie en overwegend bochtige wegen doorkruis je de Noord-Vogezen richting het zuiden. Na een uurtje rijden net voor Phalsbourg verlaat je de Noord-Vogezen, via een zeer bochtige weg rijd je naar Dabo. Na Dabo rijd je de kleine Col de Valsberg (438m) op vrijwel direct gevolgd door de iets hogere Col des Pandours (662m). De bergen worden hier al direct hoger wat de eerste tekenen zijn van de hogere Vogezen. De “collen” volgen hier elkaar dan ook op:

  ▪ Col du Kreuzweg (768m)

  ▪ Col de Fouchy (608m)

  ▪ Col du Haute de Ribeauvillé (742m)

  ▪ Col de Freland (830m)

  Ongemerkt rijd je heerlijk sturend door naar het hotel in de Vogezen. Je hebt hiermee een voorproefje gehad van wat er de komende dagroutes nog gaat komen: veel stuur plezier in een schitterende omgeving.

  Dagroute 4: Vogezen West | 293 / 330 km

  Vandaag heb je de mogelijkheid voor een korte en lange route. De route van vandaag bestrijkt het (noord) westen van de Vogezen. De eerste Col die je vandaag passeert, is de Col de Platzerwasel deze was in 2014 onderdeel van de Tour de France. Je vervolgt de route richting La Bresse. Een mooi plaatsje wat in de winter een uitvalsbasis is voor de ski liefhebbers. Na een heerlijke en bochtige weg gevolgd te hebben kom je aan in Gerardmèr, leuk om hier even te stoppen. Na Gérardmer blijft de route mooi en vooral bochtig. Even geen cols meer, maar wel lekker sturen en genieten van de omgeving. Na deze leuke stuurweg passeer je het plaatsje Saint-Dié-des-Vosges en vervolg je de route wat noordelijker richting Strassbourg/Straatsburg, een mooie en historische stad die onder andere bekend staat omdat de zetel van de Raad van Europa, het Europees Hof en ook het Europees Parlement hier gevestigd zijn. Het is zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan deze stad. Je kunt hier de indrukwekkende Kathedraal Notre-Dame bewonderen of wandelen door de gezellige straatjes. Je vervolgt de route wat zuidelijker richting Le Hohwald, je passeert hier Cascade du Hohwald een kleine waterval in de bossen. Na enkele Colls zit de route van vandaag er weer bijna op en rijdt je de laatste kilometers terug naar het hotel.

  Dagroute 5: Vogezen Noord | 254 / 330 km

  Vandaag ga je weer lekker sturen door de vele bochten en je rijdt over mooie wegen. Uiteraard begint het bochtenfestijn vrijwel direct. Na ongeveer 70 kilometer en al verschillende Colls gereden te hebben kom je weer door Le Hohwald, daarna rijdt je Mont Sainte-Odile op. Een mooie plek voor een korte stop met een prachtig uitzicht bij helder weer. Een andere bezienswaardigheid op de route die je na een stuk rijden passeert, is Saint Léon. Hier kun je de grotten van Saint Léon gaan bekijken. De route gaat nu weer terug richting het hotel via de Col de Lac Vert. Het meer Lac Vert is een verscholen paradijsje in een bosachtige omgeving, het is via de wandelpaden goed te bereiken. De laatste col op de route van vandaag is met de Col du Bonhomme en Col du Donon de bekendste van de regio: Col de la Schlucht (1.139m) en via prachtige stuurwegen kom je weer terug bij het hotel.

  Dagroute 6: Vogezen - ZuidWest | 267 / 329 km

  Ook vandaag kun je weer kiezen tussen een korte en lange route. De eerste col van vandaag heb je op dagroute een ook gereden en is de Col de Platzerwasel (1.182m). Geen straf om deze nog een keer te rijden! Je vervolgt nu de route richting het Lac de Kruth-Wildenstein. Na dit meer krijg je een fantastisch mooie Col voorgeschoteld: Col du Brammont (956m). Maar liefst 13 haarspelden achter elkaar in alle mogelijke varianten. Na dit bochtenfestijn vervolg je de route en kom je langs verschillende dorpjes. De route brengt je nu verder door de Vogezen en weer naar verschillende Collen. Na de laatste Coll 'Col de Firstplan (722m) rijdt je via Munster terug naar het hotel. Op deze col was Joop Zoetemelk in 1971 de eerste die boven op de top aankwam tijdens de Tour de France.

   

  Terugroute: Vogezen - Heerlen | 595 km

  Na een goed ontbijt neem je afscheid van de reisbegeleider en van de overige deelnemers, het is weer tijd om huiswaarts te gaan. Het is een lange route die je bijvoorbeeld ook met een tussenovernachting in het Pfalzerland zou kunnen rijden om jezelf de tijd te geven om er volop van te genieten. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

  Via de Noord Vogezen steekt de route Duitsland binnen om via het Pfalzerland, Hundsrück, Moezel en Eifel nagenoeg geheel binnendoor terug naar Nederland of België te rijden.   

  Data en prijzen

  Vertrek vanaf april tot en met oktober

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 1.069,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 189,00

  3

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  W van Zanten

  Dit is een zeer mooie reis. Je ziet eerst wat van de Pfalz en dan de Vogezen. Wel is het zo dat je bij de route uit het eerste hotel naar de Vogezen voor een deel over dezelfde weg...

  Jac & Corry van de Laar

  Een leuke combinatiereis die je de mogelijkheid geeft in verschillende gebieden te rijden (Pfalz - Vogezen - Schwarzwald). Beide hotels zijn prima, maar hotel Heckenrose in Ringsh...

  Willem van Zanten

  Na eerdere versies van Horizon’s reizen besluit ik een combinatie van twee reizen uit te proberen. De keus valt op de Pfalz en de Vogezen. Bij boeking blijkt dat Horizon beid...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.