Aantal dagen
12

  Een fantastische route door heuvelachtige en glooiende landschappen met overnachtingen in geweldige steden.

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 11 hotelovernachtingen
  • 11 ontbijtbuffetten
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Routegids
  • Toeristenbelasting
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Midden Europa

  Over deze reis Midden Europa

  Fantastische routes

  Deze prachtige reis door Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije voert je door het Harzgebergte, het Reuzengebergte op de grens van Polen en Tsjechië, het Laag Tatra gebergte in het grensgebied van Polen en Slowakije en tenslotte het Bukk gebergte in Hongarije. Een fantastische route door heuvel- en bergachtige gebieden met fraaie vergezichten, vlot te rijden omdat de bergen niet zo hoog zijn.

  Onderweg verblijven we in bijzondere plaatsen, zoals o.a. de van historie vervulde steden Krakau,Boedapest en Praag.

  Via een mooie toeristische route en een overnachting in het Harzgebergte rijd je naar Dresden.

  De toer begint met een overnachting in het mooie Goslar in de Harz. In de zuidelijke route is een tussenstop mogelijk bij de Köterberg. Een populair punt bij de motorrijders. De top van de Köterberg is in de zomermaanden een zeer bekende ontmoetingsplek voor motorrijders uit de omgeving. Op mooie zomerdagen wordt de berg door honderden motorrijders bezocht. 

  Bij helder weer is in oostelijke richting het Harzgebergte en de berg Brocken zichtbaar, in westelijke richting het Teutoburgerwald. 

  De route krijgt een bergachtig karakter. Je rijdt door twee Nationale Parken. Aan het einde van de route kom je Dresden binnen. Ooit één van de mooiste steden van Europa. Dresden had vanwege de vele barok- en rococoarchitectuur de bijnaam Elbflorencz (Florence aan de Elbe). De stad is vooral bekend geworden door het grote geallieerde bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 waarbij 25.000 mensen de dood vonden en 75.000 woningen werden verwoest. Na de oorlog is begonnen met grootschalige renovaties om Dresden weer het vooroorlogs gezicht te geven. Deze grote renovatie is in 2005 afgerond.

  Krakau

  Je vervolgt je reis over allerlei binnenwegen door Tjechië en Polen en na twee dagen kom je in de omgeving van Krakau aan. Je kunt hier een bezoek brengen aan het meest beruchte concentratiekamp van de nazi’s: Auschwitz-Birkenau.  Wil je hier graag een bezoek brengen dan adviseren wij je vooraf een reservering te doen. Ook vind je hier de imposante zoutmijnen van Wieliczka.

  Kosice 

  Je verlaat Krakau. Rond 156 km rijd je Slowakije binnen met als eindbestemming Kosice. De fraaie route slingert je door het Laag Tatra gebergte in Polen en Slowakije om uiteindelijk te eindigen in Kosice. Košice is na Bratislava de grootste stad van Slowakije. De stad ligt in het oosten van het land in de vallei van de Hornád in het Košice-bekken. De stad wordt omringd door de bergen van de Čierna Hora in het noorden en de heuvels van de Volovské vrchy in het westen. De stad heeft een historisch centrum met de grootste kerk van Slowakije. 

  Hongarije 

  Je vervolgt je slingerroute route naar Hongarije. Na een wat minder bergachtig terrein beland je in het Bükkgebergte. Eerst ga je in Lillafüred koffiedrinken op een bijzondere plek: kasteel Lillafüred. Na de koffie/thee begin je aan een route over een prachtige rijweg met veel bochten en indrukwekkende vergezichten naar Eger en Gyongyos. Een tussenstop is mogelijk bij de oude stad Eger. Het stadsplein is zeker de moeite waard. Na Eger op naar de prachtige stad Boedapest. 

  Het statige deel van de stad is Burchtheuvel in Boeda met al zijn historische bezienswaardigheden. Het meest in het oog springende is het Koninklijk Paleis. Aan de overzijde ligt Pest, het zaken- en winkelgedeelte van de stad. Maar ook Pest heeft veel historie. Bekend is het Hero Square en het Parlementshuis dat naar het Engelse model aan de oever van de stad is gebouwd.

  Je verlaat Boedapest langs de Donau. Een mooie route brengt je naar het stadje Esztergom aan de Donau. Esztergom is bekend om de grootste kathedraal van Hongarije en de grensoversteek -over de Donau- naar Slowakije. 

   

   ZLIN, PRAAG EN LEIPZIG

  Praag in zicht! Het landschap is vergelijkbaar met Slowakije. Het rijdt vlot en onderweg krijg je veel mee van het land. Je komt in Kutna Hora, een middeleeuws stadje. Kutna Hora is niet alleen bekend om zijn oude centrum, maar vooral om de knekelkerk. Ongetwijfeld de meest bizarre attractie in de wijde omtrek.Van buiten is er aan dit kleine kerkje nog niet zo heel veel te zien, maar dat is binnen wel anders. Deze kerk is namelijk ‘versierd’ met overblijfselen van zo’n 40.000 overleden mensen! Er zijn vier metershoge stapels botten en schedels in de vorm van kerkklokken, er hangen ‘slingers’ van botten en middenin de kapel hangt een kroonluchter gemaakt van botten. Ook is er een wapenschild gemaakt van botten. De kerk was niet altijd zo, in 1870 kocht de familie Schwarzenberg deze kapel en gaf de opdracht deze te versieren met de botten die al eeuwenlang in de crypte lagen. Bizar!

  PRAAG

  Je kunt het beste met het openbaar vervoer de oude stad in. Je hebt de hele avond om Praag te verkennen, in het oude centrum te eten, te drinken en naar muziek te luisteren op de vele terrasjes.

  Praag is rijk voorzien van monumenten en monumentale gebouwen. Eén van de meest in het oogspringend is het Astronomisch uurwerk op het stadsplein. Neem de tijd voor een wandeling over de Karelsbrug en de pleinen op beide zijden van de Moldau. 

  We laten de fraaie oude stad van Praag achter ons en rijden naar ons laatste overnachtingsplaats: Leipzig. Net over de grens rijd je het skigebied van het Ertsgebergte in. Het Ertsgebergte is een bergketen in Duitsland (Saksen) en Tsjechië die over een lengte van 150 kilometer de grens tussen de twee landen vormt. Het dankt zijn naam aan de rijkdom aan ertsen die er lange tijd gedolven werden. 

  Leipzig 

  Leipzig is de laatste overnachtingsplaats van deze reis. Je komt langs Völkerschlachtdenkmal. Tijdens de herfst van 1813 werd er in de buurt van Leipzig wereldgeschiedenis geschreven. De legers van Rusland, Pruisen, Oostenrijk en Zweden stonden tegenover het leger van Napoleon. Van 16 tot en met 19 oktober vochten een half miljoen soldaten om de toekomstige politieke macht in Europa. Dagenlang werd er op het platteland buiten de muren van de stad fel gevochten. Ten slotte erkende Napoleon zijn nederlaag en trok zich terug, op het slagveld bleven zo'n 110.000 doden en gewonden van beide partijen achter. Het is het hoogste memorial van Europa: 91 m hoog.

  Data en prijzen

  Prijs op basis van 12 dagen

  € 999,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 299,00

  Prijs Hoogseizoen van 1 mei t/m 30 juni 2020

  € 1.099,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 399,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.