Aantal dagen
7
Reisdata

11 t/m 17 september 2022

  Extra uitgebreide training voor het rijden in de Italiaanse bergen. Wanneer je al een BBT training hebt gevolgd is dit de volgende stap!

   

  Deze reis is inclusief
  • 6 hotelovernachtingen
  • 6 ontbijtbuffetten
  • 6 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • KNMV gediplomeerde instructeur (KGI)
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergarage
  • Certificaat van deelname
  • Binnenzwembad
  • Wellness
  Wat is niet inbegrepen
  • Lunch

  Media van Berg en Bochten Training Gevorderd Plus®

  Over deze reis Berg en Bochten Training Gevorderd Plus®

  Extra uitgebreide training voor het rijden in de Bergen

  Deze training is speciaal en alleen voor degene die al een BBT-rijvaardigheid training hebben gevolgd. Tijdens deze training worden de vaardigheden behandeld voor het rijden in de hoge bergen. Nu in de machtige Dolomieten daar waar de wegen uitdagender en extremer zijn dan dichterbij huis.

  De focus van deze training ligt op het optimaliseren van:

  - De kijktechniek
  - Rijden van rijlijnen
  - Motorbeheersing in het algemeen
  - Stuur- en remtechniek in het bijzonder

  Dit is alles gecombineerd in een grillig berglandschap met alle facetten die daarbij horen.

   

   

  De eerste twee dagen

  Op dag 1 word je aan het einde van de middag verwacht in hotel Evaldo in het Italiaanse Arabba daar wordt de training uitgelegd. De volgende ochtend op dag 2 starten we na het ontbijt meteen met een theoriesessie, hierin wordt ingegaan op:

  - (blinde) Bochtentechniek
  - Kijken, remmen en sturen
  - Risicomijdend rijgedrag

   

  Vervolg dag 2: Passo Pordoi, Sella, Val Gardena en Campolongo | 54 km

  Na de theorie sessie rijd je een korte intensieve route van slechts 54km in twee groepen van maximaal 6 personen. De route heeft echter meer dan 200 bochten. De trainer kijkt hier met je mee en inventariseert de leerpunten van iedere deelnemer. Via het oortje wat je mee krijgt in de helm krijg je hier ook al direct de eerste coaching. Gelijk aan onze overige BBT's gaat de eerste groep gaat direct met de trainer de bergen in en de tweede groep rijd dezelfde route op eigen gelegenheid. Na de lunch in het hotel in Arabba wisselen de groepen en gaat de tweede groep met de trainer mee de bergen in. Je rijdt dezelfde route, maar nu in tegengestelde richting. Je zult ervaren dat deze dan weer heel anders is.  

  Dag 3: Sciliar Catganaccio | 209 km

  Dag 3 wordt er een uitdagende route gereden van ruim 200km. Hierbij rijd je ook weer een halve dag met de trainer mee en wisselt de groep met de geplande lunch van trainer naar vrij rijden en vice versa. In deze route zitten alle uitdagingen opgenomen die je in het hooggebergte tegen kan komen. De focus voor vandaag en de resterende dagen ligt op de volgende onderwerpen: 

  - Kijk- en stuurtechniek
  - Afschuinen van de motor
  - Draaien op smalle weg
  - Speciale vaardigheden voor in de bergen, zoals omdraaien op een helling en parkeren op een helling

  Aan het einde van de middag wordt er met de gehele groep teruggekeken op de ervaringen en het gemaakt beeldmateriaal gespiegeld naar de theorie. Uiteraard onder het genot van een lekker (koel) drankje. 

  Dag 4: Passo Puro en Rest | 209 km

  Dag 4 staat in het teken van een langere route, waarbij de trainer steeds meer aandacht kan gaan besteden aan de items die voor een ieder van belang zijn. Inmiddels is er al veel geleerd en wordt het rijden door de uitdagende en schitterende Dolomieten steeds makkelijker. Vergeet ook niet te genieten van de mooie uitzichten!

  Ook vandaag wisselt de groep tijdens de geplande lunch van trainer naar vrij rijden en vice versa. 

  Dag 5: Passo del Manghen | 262 /313 / 353 km

  Dag 5 kun je geheel naar eigen inzicht invullen. Voor deze dag staat er een uitdagende route klaar met een zeer smalle- en sterk stijgende en dalen pas: Passo del Manghen. De trainer heeft deze dag geen actieve rol, maar rijd wel mee op de route en op de koffiestop(s) en lunchstop is hij uiteraard beschikbaar voor tips en uitleg. De stops zijn niet gepland deze dag, dus je hebt alle mogelijkheid om deze dagroute zelf in te vullen. 

  De training is echter intensief dus als je er voor kiest een dagje rustig aan te doen dan is dat ook mogelijk. Het hotel bied hiervoor diverse faciliteiten, zoals een zwembad, sauna of een massage. Je kunt er ook voor kiezen in Arabba met gondel naar boven te gaan en te genieten van het uitzicht of een wandeling door de Dolomieten te maken. 

  Dag 6: Mega Passentour | 253 km

  Dag 6 staat in het teken van de puntjes op spreekwoordelijk "I". Hiervoor is er een route uitgekozen, waarin je maar liefst 10 passen op één dag gaat rijden met een grote diversiteit aan techniek. De trainer gaat deze laatste dag weer met je op pad, zoals dat eerder in de week ook al gedaan is met de wissel van groep tijdens de geplande lunch plek. 

  Met een pak aan ervaring sluit je samen met de trainer de week af en ga je morgen op dag 7 weer op eigen gelegenheid huiswaarts. Mocht je van de heen en terugreis nog een leuke route willen maken, boek dan een of meerdere overnachtingen op de heen en/of terugreis. Dan regelen wij voor jou het hotel en ontvang je ook nog extra routes. 

  Data en prijzen

  zondag 11 t/m zaterdag 17 september 2022

  Zondag 11 september - zaterdag 17 september 2022

   

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 1.199,00

  Duopassagier

  € 799,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 219,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.