+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze training eenvoudig en snel.

Boek nu
Horizon Motor Reizen - trainingen

Duitsland - Berg & Bochten Training Basis - Moezel #2

24 april tot 27 april

vanaf €439

Mooie asfaltwegen met uitdagende doorlopende bochten.

1-persoonskamers zijn volgeboekt

kleine bergweggetjes en haarspeldbochten. Iedereen is altijd euforisch over het rijden in de bergen, want daar heb je échte bochten! Maar wat nou als je daar rondrijdt en het gevoel krijgt dat de bochten toch niet zo lekker gaan en je misschien wel een 'onvoorzien' momentje krijgt. Dan kan deze training je helpen. Deze cursus is een combinatie van een mooie motorreis met een training in de bergvaardigheid waarmee je op een ontspannen en gecontroleerde manier bochten leert rijden. De training wordt gegeven door gespecialiseerde en gecertificeerde KNMV-motorinstructeurs met de nodige ervaring. De routes zijn op een zodanige wijze uitgezet dat de theorie veelvuldig in de praktijk geoefend kan worden.

 

Ervaringen van onze klanten

Berg en Bochten training Moezel gebied: Vrijdag morgen al vroeg op pad om om 09.00 uur aanwezig te kunnen zijn op de verzamelplaats. Men kon ook de dag ervoor aankomen en op de opstap locatie overnachten. Wat algemene instructie ontvangen .. Lees verder

2019-05-12

Veel geleerd van onze enthousiaste instructeurs en bovenal een heel leuk, leerzaam en gezellig weekend geweest! Zeker aan te raden!!   

2019-05-11

Inmiddels onze vijfde Horizonuitstap en alweer top. Goed hotel, zoals altijd prachtige routes en alweer een zeer gevarieerd maar tof reisgezelschap. Bovendien hebben twee toffe gepassioneerde instructeurs ons betere motorrijders gemaakt die nu nog.. Lees verder

2018-05-29

Mijn vrouw, Johanna, en ik vonden het leuk en misschien ook wel noodzakelijk om een berg & bochten training te gaan doen. Na een bezoek aan de stand van Horizon op een beurs hebben wij deze reis geboekt. Aangezien wij in het noorden wonen zijn.. Lees verder

2017-05-25

Direct starten met de training

Op de eerste dag verzamelen we in de ochtend in het Vichter Landhaus in Aken. Vanaf Aken rij je een mooie toeristische route naar het hotel in de Moezel. Eerst worden de deelnemers in 4 groepen van maximaal 6 deelnemers ingedeeld op basis van hun niveau. 2 groepen rijden het eerste deel van de route individueel. De instructeurs gaan met de andere groepen op pad. Bij elke groep rijden de deelnemers beurtelings voorop, gevolgd door hun instructeur. Tijdens de rit observeert de instructeur zijn deelnemers apart. Iedereen krijgt een 'oortje' om te kunnen horen wat de instructeur onderweg zegt. Zo blijft iedereen actief bij de training betrokken. Na de lunch vindt een wissel van de groepen plaats en rijden de instructeurs met de andere 2 groepen mee. Op basis van de observaties kunnen de instructeurs aan het einde van de dag de groepsindeling eventueel wijzigen om grote niveauverschillen binnen de groepen te voorkomen.

Tijdens de training stoppen de instructeurs regelmatig om te zien hoe de andere deelnemers rijden

Tijdens de training stoppen de instructeurs regelmatig om te zien hoe de andere deelnemers rijden. Er worden ook video-opnames gemaakt. Na aankomst bij het hotel bespreken de instructeurs de dag en laten ze de gemaakte filmopnames zien. Daarbij komen de verschillende technieken voor het veiliger rijden in de bergen aan de orde. Er wordt onder meer aandacht besteed aan:

  • Bochtentechniek
  • Kijken, remmen en sturen
  • Risicomijdend rijgedrag

Aansluitend geniet je samen met de andere deelnemers van een smakelijk diner.

 

KTM-Training---Horizon-Motor-Reizen-1
KTM-Training---Horizon-Motor-Reizen-34

Wat ging er goed?

De volgende dagen starten we na het ontbijt met een briefing. Hierna vertrekken er opnieuw twee groepen onder begeleiding van de instructeurs. De andere deelnemers rijden de route tot aan de lunch zonder instructeur. Na de lunch vindt dan weer een wissel van de groepen plaats. Aan het einde van de middag wordt de dag geëvalueerd en wordt er aandacht besteed aan zaken die bijdragen aan een veiligere en daardoor prettigere manier van motorrijden.

Op de laatste dag vertrekken we huiswaarts via een toeristische route naar de Eifel. Daar wordt de training afgerond. Eenmaal thuis wordt het certificaat van deelname toegestuurd.

 

Deelname aan deze training is mogelijk voor iedereen met een geldig motorrijbewijs en een motor die technisch in goede staat is.

De training wordt gegeven door gediplomeerde KNMV-opgeleide instructeurs (KGI) van RinCC Motor Courses en Motor Rijschool Peel & Maas.

 

 

Optioneel kan er worden gekozen voor een overnachting in Aken voorafgaand aan deze training. Dit kun je aangeven in het boekingsformulier.

Boek nu