+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze eenvoudig en snel.

Boek nu

Luxemburg - RinCC TraXperience® Berg en Bochten

vanaf €499

RINCC MOTOR COURSES

ONROAD OPLEIDINGEN EN MOTORTRAININGEN.

RinCC Motor Courses is gespecialiseerd in onroad opleidingen en motortrainingen voor zowel beginnende als gevorderde motorrijders. Je leert op een veilige en volwassen manier deel te nemen aan het verkeer. Voertuigcontrole, verkeersinzicht en risicomijdend rijgedrag spelen daarbij een cruciale rol. De trainingen zijn gebaseerd op het ‘more’-principe: more controle, more confidence, more fun. Hoog opgeleide, gespecialiseerde en ervaren RinCC instructeurs garanderen een individuele aanpak, ook al rijd je in groep.

Tijdens deze Berg en Bochten Training staan jou BMW en een verhoogde rijvaardigheid in een bergachtige omgeving centraal. Een bewezen concept door een jarenlange samenwerking tussen RinCC Motor Courses en Horizon Motor Reizen.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Direct starten met de training

Op vrijdag verzamelen we vroeg in de ochtend in Aken. Onder het genot van een kopje koffie of thee krijg je een korte uitleg over deze training. Daarna gaan je van start met een mooie route naar een gezellig familiehotel in Luxemburg. Tijdens deze heenreis observeert de instructeur de deelnemers met het oog op de samenstelling van de groepen. Deze groepen bestaan uit maximaal 6 motorrijders met een (zoveel mogelijk) gelijkwaardig rij niveau. Bij aankomst bij het hotel is er ruimte voor een rustmoment en een drankje. Daarna volgt een theoretische sessie als voorbereiding op de praktijk. Hierbij komen de volgende onderwerpen gedetailleerd aan de orde:

 • Bochten techniek:
  • Het rijden van de juiste lijnen
 • Kijken, remmen en sturen:
  • Het remmen tot in de bocht
  • De remming starten in de bocht
  • Het afschuinen van de motor
 • Risicomijdend rijgedrag:
  • Het herkennen van gevaarlijke situaties
  • Het voorkomen van ongevallen

Motorvaardigheid verbeteren

De volgende dagen starten we na het ontbijt met een briefing, waarna een groep vertrekt onder begeleiding van de instructeur. De andere groep rijdt de route zelfstandig. Tijdens de rit rijden de deelnemers beurtelings voorop, gevolgd door de instructeur. Er wordt regelmatig gestopt om de voorste cursist te observeren. Tijdens de rit worden er ook video-opnames gemaakt.

 

Een deel van de training wordt op een afgelegen terrein gegeven. Hier worden een aantal speciale oefeningen gedaan om de motorvaardigheid verder te verbeteren. Deze technieken worden direct daarna in de praktijk gebracht tijdens het rijden van de dagroute. Dat gebeurt uiteraard onder begeleiding van de instructeur.

Bij dit trainingsdeel komen de volgende vaardigheden aan de orde:

 • Remmen met hoge snelheid
 • Uitwijken
 • Korte draaien door af te schuinen
 • Achterremtechniek
 • Kijktechniek

 

In het tweede deel van de route wisselt de instructeur van groep. Elke deelnemer wordt tijdens dit lange weekend dus 4 dagdelen door de instructeur begeleid. Elke avond wordt de dag geëvalueerd en wordt er aandacht besteed aan het veiliger en daardoor ook prettiger motorrijden.

 

Op maandag rijd je een prachtige toeristische route naar de Eifel. Na de gezamenlijke afronding van de training ontvang je een certificaat van deelname en rijd je verder huiswaarts.

Haarspeld-met-duo
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Luxemburg-2019---JD-35

Deelname aan deze training is mogelijk voor iedereen met een geldig motorrijbewijs en een motor die technisch in goede staat is. Deze training is speciaal bedoeld voor BMW eigenaren.

Deze training wordt gegeven door een BMW Motorrad IIA Certified Instructor van RinCC Motor Courses. Tevens Official Partner of BMW Motorrad.

Boek nu