Aantal dagen
4
Reisdata

6 t/m 9 mei 2022

  Motor Venray Pfalzerland reis:
  6 - 9 mei 2022

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting

  Media van Motor Venray - Pfalzerland 2022

  Over deze reis Motor Venray - Pfalzerland 2022

  Het Pfalzerland

  Een heerlijk afwisselende reis die we je alleen maar kunnen aanraden! Het Pfalzerland staat bekend om zijn bochten en burghten. Er is voor ieder wat wils te vinden en vooral een fijn gebied om een motor vakantie in te houden.  

  Aan de voet van Donnersberg, met 687m de hoogsteberg van het Pfalzerland, vind je het rustige gelegen 4-sterren hotel Bastenhaus van deze reis. De eigenaar heeft een voorliefde voor motoren en auto’s en zodoende ontvangt men hier dan ook met regelmaat groepen en enthousiastelingen met de motor of auto.

  Het luxe hotel is voorzien van comfortabele kamers en in het restaurant wordt je getrakteerd op regionale gerechten die met zorg bereid zijn. Een goede Duitse maaltijd legt dan ook een goede basis voor leuke ritten. Rondom het hotel is er ruim voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein van het hotel. Als extra heeft het hotel ook nog een wellness voor de liefhebber.

  Heen route: Venray – Dannenfels

  De reis begint bij Motor Venray. Je rijdt richting de Eifel. Net voor dat je de Eifel in rijdt passeer je nog een klein stukje Parc Natural des Hautes Fagnes in België. Dit Duits-Belgische natuurpark bestaat uit heide, veen, bossen, rivieren, stuwmeren en pittoreske gezellige dorpjes. Je komt ook genoeg plekjes tegen om even te relaxen! Via een bochtige weg rijd je verder door het Eifel en Moezel gebied heen om zo in de Pfalz aan te komen. Hier kan je tot rust komen met een drankje en genieten van een Duits diner. 

  Dagroute 1: Pfalzerland Noord | 234 / 343 km

  Het hotel is gelegen in het noordelijke deel van het Pfalzerland. De route van vandaag brengt je door dit noordelijke deel. Je hebt daarbij de keuze om een korte of lange route te rijden. Wil je één of meerdere bezienswaardigheden bezoeken of simpelweg wat meer genieten van de omgeving dan is het advies om de korte route te rijden. Wil je de hele dag sturen, dan is de lange route aan te raden! Na een aantal kilometer opent het landschap zich met vrij zicht over de akkers afwisselend met bossen en kleine kerkdorpjes. Je komt een oude munitie bunker tegen uit de vervlogen oorlogstijden. Later kom je bij Altenbomberg nog een grote ruïne tegen. Hierna splitsen de korte- en lange route. De lange route maakt een extra lus met heel leuk stuurwerk. Als de routes weer bij elkaar komen kom je op een fijn stuk circuit op de weg van Oberhausen naar Halgarten. Bij km stand 182 kom je langs de Klosterruïne Disibodenberg. Hier moet je zeker even een bezoekje brengen, want deze ruïne stamt uit het jaar 1.200 en heeft een rijke geschiedenis. Hierna rijd je via heuvellandschap terug naar het hotel. De uitzichten blijven maar komen op deze mooie route.

  Dagroute 2: Rijnland-Pfalz Zuid | 245 / 318 km

  De route van vandaag gaat naar het zuiden van het Pfalzerland. De lange route van vandaag komt voor een deel door Frankrijk, de korte blijft in Duitsland. Op het eerste deel van de route kan het druk zijn. Het Amerikaanse leger heeft hier een basis en dat is zeker te merken onderweg. Vandaag kom je wederom een aantal burchten tegen. Degene die nog het meest intact is: Burcht Grafenstein. Hierna rijd je door via een mooie panorama weg die overgaat in een bosrijke omgeving. Heerlijk genieten van goede stuurwegen. Halverwege kom je langs het leuke plaatsje Hauenstein, hier kan je goed lunchen. Daarna kom je bij de begaande stuurweg B48, deze leid je naar Johaniskruez en is geliefd bij motorrijders. Je merkt gelijk waarom, je bent 28 km lang bochtjes aan het draaien. Je rijdt daarna via mooie bochtige wegen terug naar het hotel. 7km voor het hotel kom je nog een stukje tegen met een hellingspercentage van 25%.

  Terug reis: Dannenfels – Venray

  Vandaag gaat de route weer terug naar huis. Deze eindigt bij het begin van de reis: Motor Venray. De route is wederom voorzien van het nodige stuurwerk en mooie uitzichten. Onderweg zie je diverse burchten en typische Duitse dorpjes met verschillende stijlen vakwerkhuizen.

  Eenmaal aangekomen in het Hunsrück natuurgebied volgt de Moezel snel wat je ook direct in de omgeving kunt zien met de diverse druiven plantages aan de weg en tegen de heuvels. Via een serie leuke en brede haarspelden laat je de Moezel achter je, maar de druiven plantages houden nog even aan. Ook het Moezel gebied staat bekend om zijn mooie bochtige wegen, waar je op de route uiteraard ook van gaat genieten via de L50. Mocht je op zoek zijn naar een leuk lunchadres dan vindt je deze eentje achter één van de haarspeldbochten omhoog als je de Moezel bij Piesport bent over gestoken. Je hebt vanaf het terras een schitterend uitzicht over de bocht van de Moezel.

  Aan al dit moois komt helaas weer een eind. De route stuurt je nog een heel stuk door de Eifel waar het blijft genieten van de omgeving en de vele bochten. Vooral het laatste deel bij Simonskall is de moeite waard om de route tot het einde te blijven volgen. Bij Motor Venray neem je afscheid van de mede reizigers. 

  Data en prijzen

  vrijdag 6 t/m maandag 9 mei 2022

  Vrijdag 6 - maandag 9 mei 2022

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 399,00

  Duopassagier

  € 399,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.