Aantal dagen
4
Reisdata

23 t/m 26 september 2022

  Heerlijk motorrijden in de omgeving van Winterberg met glooiende beboste hellingen, ruime vergezichten op valleien en fris geschoren weides. 

  Let op er is nog enkel een tweepersoonskamer op indeling te boeken!

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Wellness

  Media van MotoPort Hippolytushoef - Sauerland 2022

  Over deze reis MotoPort Hippolytushoef - Sauerland 2022

  Heerlijk rijden in het mooie Sauerland

  In 2022 organiseert Horizon Motor Reizen weer een Duitsland trip voor Motoport Hippolytushoef. Dit jaar gaat de reis naar: Sauerland!

  Sauerland wordt wel het land van de duizend bergen genoemd. Maar dat is te bescheiden. Dit mooie middelgebergte telt namelijk meer dan 2700 toppen. Het landschap is zeer divers met uitgestrekte bossen, bergen tot 840 m hoogte, diepe dalen en fris gemaaide weides. Met de vele hellingen, ruime bochten en smalle 'haarspelden' is het er hemels rijden. Ook voor wat minder doorgewinterde motorrijders. En dat op slechts 3 uur rijden van Utrecht. 

  Let op er is nog enkel een tweepersoonskamer op indeling te boeken!

  Heen route: via Babberich of Venlo | 306 / 341 km

  Deze 4-daagse reis begint met een mooie heenreis naar Sauerland. De reis start bij MotoPort Hippolytushoef voor een lekker bakje koffie of thee. Dan wordt er gereden naar Babberich en start de heenroute richting het hotel in Sauerland. Vanaf 16.00 uur kan je inchecken in het hotel. Hotel Hesborner Kuckuck waar je tijdens deze reis verblijft biedt niet alleen onderdak. Het restaurant staat 's ochtends garant voor een uitgebreid ontbijt en serveert 's avonds uitstekende maaltijden. Binnen is er een gezellige bar en buiten een terras waar het heerlijk toeven is. Er zijn diverse mogelijkheden om de avonden actief door te brengen. Wat dacht je van een potje minigolf of tennis? Ook kun je een baantje trekken of je ontspannen in de Wellness.

   

  Dagroute 1: Noord-West Meren | 273 / 343 km

  Zodra je het dorp uit bent rij je slingerend omhoog de heuvels in op mooi strak asfalt. Dat blijft de eerste 40 km zo. Je rijdt dan door dorpjes met vele mooie vakwerkhuizen. Je rijd richting Biggesee wat met zijn oppervlakte van 9 km² het grootste stuwmeer van het Sauerland is, je kunt hier een boottocht maken of genieten van het prachtige uitzicht bij Biggeblick. Je vervolgt de route verder langs het volgende meer, de Sorpesee. hier heb je de mogelijkheid om te lunchen aan het water. Vervolgens rijd je richting Möhnesee waar je een bezoek kunt brengen aan wildpark Tropfsteinhohle of de druipsteengrotten. Je rijd verder over K wegen met mooie uitzichten en bochten. Het laatste stuk route ga je door het bekende skigebied rond Winterberg, wat erg geliefd is bij de Nederlanders.  Wanneer je Sauerland bezoekt moet je in Winterberg geweest zijn. Winterberg is zowel in de winter als zomer erg in trek bij de toeristen en wellicht tref je er een 'Sauerländer' die dialect spreekt. Dan zul je horen dat het verdacht veel op ons eigen taaltje lijkt.

  Dagroute 2: Oost Sauerland | 220 / 324 km

  Je rijd bij het beginpunt van de route over een mooie weg die glooiend door de heuvels loopt met prachtige uitzichten. Je slingert verder en de wegen wisselen zich af net als het uitzicht en de natuur. Eén ding blijft: de bochten in dit gebied zijn er in alle soorten en maten. De route vervolgt zich richting de Affolder See, hier zie je twee huisjes op zijn kop, en daar wonen ook daadwerkelijk mensen in, leuk om even te stoppen voor een fotomomentje. Slechts een paar kilometer verder, zie je boven op de berg aan de andere kant van het meer, Schloss Waldeck. Het kasteel is gratis te bezoeken en is vanuit het stadje via een weg bereikbaar. In het kasteel bevinden zich twee restaurants. Je rijd weer terug richting het hotel over mooie wegen die glooiend door de heuvels heenlopen.

  Terugreis via Babberich of Venlo | 306 / 341 km

  Na een lekker ontbijt ga je weer de weg op met de keuze om zuidelijke via de Eifel of noordelijk huiswaarts te rijden. De zuidelijke route blijft nog wat langer in het Sauerland en de noordelijk route verlaat het Sauerland wat sneller om via leuke wegen boven het Ruhrgebied door te rijden naar Nederland. Beide routes zijn leuk en bochtig om te rijden. De zuidelijke route is net even wat langer en sluit vanuit de Eifel af met een deel snelweg terug naar Venlo om de rijtijd niet onnodig lang te maken.  

  Data en prijzen

  vrijdag 23 t/m maandag 26 september 2022

  Vrijdag 23 - maandag 26 september 2022

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 389,00

  Duopassagier

  € 389,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.