Aantal dagen
4
Reisdata

11 t/m 14 juni 2021

  Samen met MotoPort Hippolytushoef op motorvakantie ! Dat  staat garant voor een lang weekend vol bochten, bezienswaardigheden en gezelligheid. Kortom weer eens ouderwets genieten!

  Helaas zijn voor deze reis alle tweepersoonskamers volgeboekt.

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Ruime privé parkeerplaats
  • Toeristenbelasting

  Media van MotoPort Hippolytushoef- Odenwald 2021

  Over deze reis MotoPort Hippolytushoef- Odenwald 2021

  Het Odenwald, Spessart en Rhön

  In samenwerking met Motoport Hippolytushoef organiseert Horizon Motor Reizen een gloednieuwe reis naar het Odenwald, Spessart en Rhön. Drie gebieden die geografisch aan elkaar geregen zijn en voor de meeste motorrijders relatief onbekend zijn. Je vindt deze gebieden achter de metropool Frankfurt, waar het bijzonder rustig is en je er heerlijk kunt motorrijden. Een heuvelachtig groen gebied rijk aan bossen, bochten, kastelen, ruïnes, bronnen van riviertjes en veelal de fijne gastvrije Duitse cultuur. De wegen en dagroutes zijn afwisselend en voorzien van diverse bezienswaardigheden.

  Heen route: Babberich - Sauerland, Spessart en Odenwald | 456 km

  In de ochtend wordt er verzameld bij MotoPort Hippolytushoef voor een lekker bakje koffie of thee. Daarna rijden we naar het startpunt van de route net boven Babberich bij de grensovergang met Duitsland. De eerste 175 km van deze route gaat over de snelweg om het drukke Ruhrgebied snel en makkelijk te passeren. Onder de grote plaats Soest draai je van de snelweg af om nog heel even 10km doorgaand de mooie bochtige wegen op te zoeken. Het is vanaf hier dan ook heerlijk sturen en genieten van wat Duitsland de motorrijder te bieden heeft. Via het Sauerland rijd je over mooie wegen en langs karakteristieke plaatsen naar het Spessart en het Odenwald om bij het hotel van de reis uit te komen. 

  Dagroute 1: Odenwald Zuid | 254 / 315 km

  Het Odenwald, Spessart en Rhon gebied liggen van Zuid naar Noord aan elkaar geregen. Vandaag ga je op pad om het Odenwald te verkennen. Het Odenwald staat bekend om de rustige liggen een de vele bochten die je hier kunt rijden. Ook kom je vandaag diverse bezienswaardigheden tegen in de vorm van burchten en oude karakteristieke dorpjes en stadjes.

  De route start met een smal weggetje lekker bochtig door de natuur omhoog. Via de plaatsen Großostheim en Groß-Umstadt rijd je verder het Odenwald in. Ga je nu maar voorbereiden op een serie strakke bochtige wegen. Deze brengen je naar één van de top bezienswaardigheden: Burgruïne LIndenfels. Hier is ook een leuke koffiestop, waar je bij zonnig weer ook een lekker Italiaans ijsje kunt krijgen met uitzicht op de burg.

  Dagroute 1 (vervolg): Odenwald Zuid | 254 / 315 km

  Wat volgt is een diversiteit aan leuke stuurwegen met mooie uitzichten. In de middag doe je met de route Michelstadt nog aan, waar de liefhebber het stadje in kan rijden om daar nog een aantal top bezienswaardigheden van het Odenwald te gaan bekijken. 

  Het laatste deel van de middagroute is wederom leuk en uitdagend, waarbij je nog een aantal kilometer de grote rivier de Main volgt. Deze rivier is kenmerkend voor de omgeving en draagt een groot deel bij aan de lokale economie. 

  Dagroute 2: Spessart & Rhön | 307 km / 367 km

  Op dagroute 2 zet je koers naar het noord westen en rijd je door het Spessart en Rhön gebied. Het Rhön gebied staat bekend om zijn middelgebergte tot ±900m. Een gebied met mooie vergezichten, waar je met regelmaat zweefvliegtuigen ziet vliegen. Het is namelijk de bakermat van het zweefvliegen. Het Spessart is oostelijk gelegen tussen Frankfurt en Fulda en in tegenstelling tot deze grote drukke steden is dit gebied juist erg rustig. Lekker om in motor te rijden en toch weer anders dan het Odenwald. Vlotte wegen afgewisseld met uitdagende bochtige stukken. Regelmatig wordt je getrakteerd op mooie vergezichten op de hoogste stukken van de route. Ook voor vandaag is er een korte en lange route beschikbaar. 

  De route start direct met een leuke bochtig stuk om je daarna langs de Main verder naar het Noord Oosten te voeren. Je passeert ook vandaag weer leuke plaatsjes met zo nu een oude boogbrug over het water. Lohr am Mainz is ook een stad die het bezoeken waard is met een rijke historie. Geleidelijk aan stijg je steeds verder als je dichter bij het Rhön gebied komt. Bij het Schwarzes Moor zit je al ruim boven de 800m, waar je over strak asfalt en ruime (haarspeld)bochten omhoog en omlaag rijdt. 

  Dagroute 2 (vervolg): Spessart & Rhön | 307 km / 367 km

  De route gaat bij de Rhön naar zijn letterlijke hoogte punt op de Wasserkuppe. Boven op deze berg vind je een zweefvliegveld, een enorme bol die momenteel dienst doet als uitkijkpunt over dit deel van de regio, Voor de liefhebbers is er zelfs nog een Rodelbahn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen hier lekker even op het terras te gaan zitten en te genieten van al het vliegspektakel wat hier plaatsvind. 

  Na de Wasserkuppe rijd je via vele mooie bochtige wegen door het Spessart terug richting het hotel. Genieten van de rust, uitzichten en al het andere moois wat dit gebied te bieden heeft. Mocht je tijd over hebben dan heb je op deze route de mogelijkheid om nog even de route te verlaten en Steinau in te rijden om daar het huis van de gebroeders Grimm te bezoeken en/of de vlakbij gelegen burcht in het oude centrum van dit stadje. 

  Terug route: Moezel en Eifel | 377 km

  De terugroute brengt je via de Moezel en de Eifel weer terug naar Nederland. Net over de grens in Zuid Limburg eindigt de route om vanaf hier je eigen weg naar huis terug te vinden. 

  De route start onder Frankfurt. Dit drukke stuk met veel grotere plaatsen onder Frankfurt vermijden we via de snelweg. We hebben daarna namelijk tijd genoeg  om heerlijk door de Moezel en Eifel te sturen. Na een mooi bochtig deel van Wiesbaden tot aan Braubach steek je bij de Rijn over naar Boppard. Hier aan de overkant van de Rijn vind je diverse leuke terrasjes voor een lunchstop. Via een bochtig parcours doorkruis je het Moezel gebied langs wijnranken, burchten en de rivier zelf natuurlijk. 

  Het laatste deel van de route gaat door de Eifel en eindigt bij Aken, waar je de laatste 20km via de snelweg om deze stad terug naar Nederland rijd. 

  Data en prijzen

  vrijdag 11 t/m maandag 14 juni 2021

  vrijdag 11 juni - maandag 14 juni 2021

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 339,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.