Aantal dagen
4
Reisdata

19 t/m 22 mei 2022

  Een groene oase. Prachtige bossen, mooie riviertjes en heldere beekjes en meren maken dit laaggebergte tot een oase van groen en rust.

  Let op: de tweepersoonskamers zijn kamers met 1 bed.

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt!

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Droogruimte

  Media van MC Ruurlo: Westerwald 2022

  Over deze reis MC Ruurlo: Westerwald 2022

  Een bijzonder mooi stukje natuur in Westerwald

  Exclusief voor de leden van MC Ruurlo organiseert Horizon Motor Reizen een heerlijk weekend naar het Westerwald.

  Dit gebied ligt als een groene long tussen Keulen en Frankfurt. Deze omgeving trekt vooral wandelaars aan, maar ook voor de motorrijder is het hier heerlijk. Met de routes die we voor je hebben uitgezet, maak je kennis met de wondermooie natuur. Je passeert veel boerendorpjes die rust uitstralen. De bevolking laat zich niet opjagen door werkstress of pingende mobieltjes. Het vele mooie groen nodigt ook uit tot een rustiger tempo. Daarmee is dit de ideale omgeving als je zelf aan een paar dagen rust toe bent. Na de mooie dagroutes verblijf je in hotel Zum Weißen Stein.

  De sluitingsdatum voor deze reis is: 22 april 2022.

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt!

  Heenroute: Babberich 340 km

  De route start op de snelweg nabij Babberich en daarna rijdt je alleen nog maar binnendoor over strakke asfalt wegen verder Duitsland in. Na ongeveer 80 kilometer worden de wegen wat heuvelachtiger en passeer je het plaatsje Senden. Je slingert nu verder door de weilanden en bossen en rijdt zo het Sauerland in en ga je het hoogteverschil ook echt merken. Sauerland wordt  ook wel het land van de duizend bergen genoemd, met de vele hellingen, ruime bochten en smalle 'haarspelden' is het er hemels rijden. Na ongeveer 200 kilometer rijden passeer je Warstein. De geboortegrond van de Warsteiner bieren. In de fabriek/museum, Warsteiner Welt, worden rondleidingen gegeven voor de liefhebber. Via mooie slingerwegen rijdt je richting het hotel in Kirchen.  

  Dagroute 1: Westerwald - Zuid | 237 / 314 km

  Vandaag kun je kiezen tussen een lange of korte route die je via mooie wegen naar het zuidelijke gedeelte van het Westerwald brengen. Na ongeveer 40 kilometer rijdt je langs het Wiesensee stuwmeer. Je rijdt door verschillende dorpen ,je gaat onder een oude spoorbrug door en passeert het plaatsje Meudt. Na Meudt kruis je de snelweg en ga je een erg leuke stuurweg op tot aan Nassau. Niet alleen de bochten, maar ook zeker de uitzichten zijn hier erg mooi. Na ongeveer 100 kilometer zie je een groot kasteel uitsteken boven het dorp Braubach. In deze regio kom je ook met regelmaat bruine borden tegen met met de naam Unesco, dit is niet voor niets, je vind hier namelijk tal van zijn historische aangemerkte plekken. Het laatste gedeelte van de route is wat drukker, maar de wegen slingeren en rijgen zich aan één in een mooi afwisselend landschap van bos weilanden en dorpen. 

  Dagroute 2: Westerwald - West | 284 / 343 km

  Vandaag ga je het westen van het Westerwald verkennen. Al vrij snel kom je uit op leuke en smalle slingerwegen. Je passeert verschillende dorpjes, oude burchten en vele campings. Je komt nu in het levendige stadje Bad Honnef, leuk om hier even een lunch of koffiestop te houden. Je verlaat dit leuke dorpje om langs de Rijn weer de route terug naar het Westerwald te vervolgen.  Na ongeveer 200 kilometer Bij km stand zie je aan je rechterhand de Wiehaltsperre. Met 31,5 miljoen m³ inhoud en een wateroppervlakte van 2,2km² een fors stuwmeer. De omgeving rondom het Wiehaltsperre is erg populair bij wandelaars. In het laatste gedeelte van de route wordt je wederom getrakteerd op weer een heerlijke stuurweg. 

  Terugreis: Babberich 340 km

  Na een goed ontbijt neem je afscheid van het hotel personeel en ga je weer huiswaarts. De route naar Babberich neemt kom je door het Kreuztal , steek je de Möhnesee over en rijdt je via het Sauerland weer richting Nederland.

  Data en prijzen

  donderdag 19 t/m zondag 22 mei 2022

  19 - 22 mei 2022

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 329,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 109,00

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.