+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 3.492 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze eenvoudig en snel.

Boek nu

Ducati - Berg en Bochten Training Moto Puro

vanaf €465

Bedwing je volbloed Ducati of Scrambler in de bergen van Luxemburg

Special voor Moto Puro organiseren wij deze Berg en Bochten Training. Jouw Ducati of Scrambler is bij uitstek geschikt om bochten mee aan te vallen en bergpassen mee te bedwingen. Maar heb je ook wel eens het gevoel dat zo'n bocht wat soepeler te nemen moet zijn of dat je misschien wel eens wat verkrampt op je motor zit? Dan is deze Moto Puro Berg & Bochten Training iets wat je daarin kan helpen. Je leert hoe je ontspannen je motor onder bedwang kunt krijgen en kunt houden!

De training wordt gegeven in Luxemburg, dus een mooie omgeving en heerlijk stuurwerk zijn ingrediënten die niet ontbreken. Het doel van de Berg & Bochten Training is om de vaardigheden, die nodig zijn om veilig in de bergen te rijden, te verbeteren of te verhogen. Bij deze training wordt in grote mate rekening gehouden met het individuele niveau van de deelnemer. Een gezellig lang weekend motorrijden waar je ook nog iets van opsteekt!

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heeft u deze reis gemaakt? Laat dan hier uw ervaring achter.

De Berg & Bochten Training (BBT) is een combinatie van een motorreis met bergvaardigheidstraining om op een ontspannen en gecontroleerde wijze bochten te rijden. De training wordt gegeven door gespecialiseerde en gecertificeerde KNMV motorinstructeurs met de nodige ervaring. De routes zijn op een zodanige wijze uitgezet dat de theorie veelvuldig in de praktijk geoefend kan worden.

Op de eerste dag wordt er ’s morgensvroeg om 8:00u verzameld bij Moto Puro in Nuenen. Om 8:30u rijd je vanuit Nuenen over de snelweg naar Kerkrade en daarna via een mooie toeristische route richting het hotel. Er worden vier groepen van maximaal zes deelnemers gemaakt met een zoveel mogelijk gelijkwaardig niveau. Twee van de vier groepen krijgen het eerste dagdeel een instructeur mee die elke deelnemer uitgebreid aan bod laat komen. Iedereen rijdt om beurten voorop, gevolgd door een instructeur. Het leuke is dat elke deelnemer een “oortje” krijgt zodat hij of zij kan horen wat de instructeur onderweg vertelt en zo dus actief betrokken is bij de andere deelnemers. De overige deelnemers rijden, het eerste dagdeel, de aanrijroute individueel (zonder instructeur). Tijdens de lunch wordt er gewisseld.

Dutch-Ducati-Multistrada-Training-Moezel---Horizon-Motor-Reizen-67
20150509095020

Tijdens de rit, observeren de instructeurs de deelnemers en waar nodig worden de groepen aangepast. Er wordt regelmatig gestopt, waarbij het rijden van de voorrijdende cursist wordt geëvalueerd. Tijdens de rit worden er video-opnames gemaakt ter ondersteuning van de evaluatie. Na het diner is er, onder het genot van een drankje, een theoretische sessie. Hier zal tijdens een evaluatie van de dag ook de opnames getoond worden. Tijdens deze sessie komen de technieken voor een veiliger motorrijden in de bergen aan de orde, zoals: Bochten techniek: Het rijden van de juiste lijnen Kijken, remmen en sturen Risicomijdend rijgedrag: Het herkennen van gevaarlijke situaties Voorkomen van ongevallen.

De volgende dagen starten we na het ontbijt met een briefing. Hierna vertrekken er opnieuw twee groepen onder begeleiding van de instructeurs. De overige deelnemers rijden de route tot aan de lunch zelfstandig. In de avond wordt de dag geëvalueerd en kan er in het algemeen aandacht besteed worden aan zaken die leiden tot een veiliger en daardoor prettigere manier van motorrijden. Op de vierde dag vertrekken we weer, via een toeristische route, naar Kerkrade en ronden we af. Elke deelnemer krijgt een certificaat van deelname. De dagelijkse lunch is niet inbegrepen. Deze training wordt gegeven door gediplomeerde KNMV (KGI) opgeleide instructeurs.

Dutch-Ducati-Multistrada-Training-2016---Drone-Fotos-23-49
Boek nu