+31 (0) 493 320235

Motortransport

Motortransport wat houdt dat in?

Voor vele van onze groepsreizen is het mogelijk je motorfiets te laten vervoeren door Horizon Motor Reizen of door een professionele transporteur. Afhankelijk van het aantal opgaves voor transport levert u de motor in bij Horizon  Motor Reizen of wel op één van de twee locaties in  Nederland (Bunschoten of Landgraaf (vanuit  België ook zeer goed te bereiken) Je motor gaat op transport naar je reisbestemming terwijl je nog gewoon in Nederland of België bent.

Op de dag dat de reis start vlieg je vanuit  Eindhoven Airport naar een vliegveld in de  omgeving van het hotel. De motor staat dan al veilig bij het hotel (of luchthaven) op je te wachten.

Na afloop van de reis lever je de motor weer in en je vliegt weer comfortabel terug naar Eindhoven Airport. Uiterlijk een week na aankomst kunt u uw motor weer ophalen op de locatie waar u de motor ook afgeleverd hebt. Horizon Motor  Reizen maakt bij voldoende opgaves gebruik van een ervaren motortransporteur. Bij een klein aantal aanmeldingen organiseert Horizon Motor Reizen het transport.

Wat wordt er allemaal voor jou geregeld?

Horizon Motor Reizen regelt de volgende zaken voor je:

  • Transport van de Motor vanuit NL naar Pisa en terug.
  • Uw vliegticket vanuit Eindhoven Airport naar Pisa en terug.
  • Transport vanuit de vluchthaven met een shuttle bus naar het hotel en terug.
  • Basis transport verzekering.
  • Checklist die u van Horizon Motor Reizen ontvangt met zaken om rekening mee te houden.


Waar dien ik rekening mee te houden?

Tijdens het transport mag er buiten de koffers en tassen welke zijn bevestigd aan de motor nog één extra tas worden meegegeven ter grootte van een grote sporttas. Afneembare navigatiesystemen dienen te worden afgenomen en in deze tas te worden opgeborgen, maar bij voorkeur neemt u deze mee met de handbagage tijdens de vlucht.

Tijdens het transport dienen de originele kentekendocumenten in bezit te zijn van de chauffeur. Dit in verband met de vrije doorgang van goederen door Zwitserland als niet‐EU land.

In verband met het beladen van de vrachtwagen kan het voorkomen dat er een windscherm of koffer gedemonteerd dient te worden, dit wordt vakkundig gedaan door de transporteur. Zorg ervoor dat de sleutels van de motor en de koffers te allen tijde aanwezig zijn bij de motor.

 

Waarom Motortransport?

Vaak wordt er gedacht dat het zelf naar de bestemming rijden goedkoper is dan motortransport. Bekijk het onderstaande rekenvoorbeeld en trek uw conclusie:

Zelf rijden (Utrecht – Pisa v.v.)

 

Transport

 

Brandstof 2600 | 1:18

€ 250,00

Transport Pisa retour

€ 475,00

Overnachting heenreis €50 x 3

€ 150,00

Vliegticket (Ryan air)

€ 150,00

Verteerkosten heenreis

€ 75,00

 

 

Tolkosten

€ 85,00

 

 

Overnachting terugreis €50 x 3

€ 150,00

 

 

Verteerkosten terugreis

€ 75,00

 

 

Slijtage (o.a. banden)

€ 200,00

 

 

Totale kosten

€ 985,-

 

€ 625,-

Vergeet ook niet de 6 extra verlofdagen die u dient op te nemen!

Transportverzekering

Bij de optionele transportverzekering worden de assurantiekosten één op één doorberekend. De premie bedraagt 4 promille van de te verzekeren waarde. Standaard zijn alle motoren verzekerd voor € 2000,- per motor. Motoren welke reeds all‐risk / casco zijn verzekerd zijn doorgaans ook verzekerd door de eigen verzekeringsmaatschappij bij vervoer door derden. Het is in dit geval niet noodzakelijk een extra transportverzekering af te sluiten. Dit dient de eigenaar te overleggen met de verzekeraar.


Wat gaat het me kosten?

Zoals u bij Horizon Motor Reizen gewent bent wordt alles voor u geregeld en dit willen wij ook graag blijven doen. Hieronder een opsomming van wat wij voor u regelen en wat de kosten per persoon hiervoor zijn: (Let op: Een duopassagier hoeft natuurlijk geen transport te betalen)

 

Transport van de Motor vanuit Bunschoten / Kerkrade naar Pisa en terug. € 475,-  *1
Vliegticket vanuit Eindhoven Airport naar Pisa en terug. € 200,- *2
Transport vanuit de vluchthaven met een shuttle bus naar het hotel en terug. € 25,-  
 Administratiekosten bij het boeken van de vlucht voor u. € 15,-  

 

*1 De prijs van het transport is afhankelijk van het aantal motorfietsen wat getransporteerd gaat worden. Dit houdt in dat het bedrag van € 475,- met maximaal € 100,- kan stijgen en met maximaal € 75,- kan zakken. De definitieve transport prijs betaalt u pas twee weken voor vertrek van de reis. Zo weet u precies waar u aan toe bent en zijn er geen verassingen.

*2 Het vluchtschema voor onze Sardinië, Corsica en Toscane / Umbrië reizen is hieronder weergegeven, evenals de huidige kosten op 21-05-2015 voor het vliegticket zonder extra bagage. Deze prijzen wijzigen dagelijks. Des te eerder er geboekt wordt des te goedkoper u kunt vliegen.