Aantal dagen
8
Reisdata

14 t/m 21 september 2020

  Een magnifieke tour de force door de Alpen

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 7 hotelovernachtingen
  • 7 ontbijtbuffetten
  • 7 diners
  • alle dagroutes op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning

  Media van KTM - Fabrieksrondreis

  Over deze reis KTM - Fabrieksrondreis

  Een magnifieke tour de force door de Alpen

  Deze rondreis is een heuse krachttoer! In 8 dagen tijd maak je een rondreis langs de highlights van de Alpen. In deze week rij je door 6 landen en tik je ongeveer 3000 km af.  KTM bouwt momenteel aan een KTM motorhal in Mattighofen. Dit prachtige project laat je alles zien wat de KTM filosofie ready to Race te maken heeft. Tijdens deze reis bezoeekn we de nieuwe KTM motorhall in Mattighoffen.   

   

   

  De rondreis gaat beginnen...

  Dag 1: Maandagochtend vertrek je al vroeg vanuit huis naar het Thüringer Wald. Hier ontmoet je de andere deelnemers en de reisbegeleiding. In principe rij je de routes individueel, maar gaandeweg kunnen zich spontaan groepjes vormen. Het 1e deel van de route rij je over de snelweg om het Ruhrgebied te omzeilen en direct Sauerland binnen te rijden. Na het verlaten van de snelweg volgt een mooie bochtige route die je naar je hotel in Miesitz brengt. Dit keurige hotel heeft uitstekende kamers met een douche, toilet en tv. ’s Avonds genieten we gezamenlijk van een heerlijk diner.

  Van Thuringen naar Mattighofen

  Dag 2: 's Morgens rij je over secundaire routes verder door Duitsland, richting Oostenrijk. Na 80 km maak je een kort uitstapje naar Tsjechië. In het plaatsje As kun je goedkoop tanken. Terug in Duitsland vervolg je je route. Na 300 km steek je met een pont de Donau over. Het laatste deel van deze rit heeft een aantal mooie bochten. Al rijdend zie je het landschap veranderen en de bergen hoger worden. Als je de rivier de Inn (een zijtak van de Donau) oversteekt, rij je Oostenrijk binnen. Je logeert 2 dagen in Lengau in een hotel met ruime kamers

  De KTM Fabriek 

  Dag 3: Als KTM-rijder ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de bakermat van je motor. Samen met de andere deelnemers breng je een bezoek aan de splinternieuwe KTM Motohall. Een indrukwekkende ode aan het merk KTM. Een verzameling van historie van modellen, maar ook de race geschiedenis krijgt ruim de aandacht. Tijdens de rondleiding wordt je meegenomen in het verhaal van KTM. De afsluitende film die je 360 graden rond gepresenteerd wordt is gewoon indrukwekkend. Daarna is er uiteraard ook nog gelegenheid om zelf de collectie op je gemak te bekijken. 

  Mocht je na je bezoek aan de KTM Motohall nog even een korte route willen rijden, dan is hiervoor een mooie route in de omgeving uitgezet vanaf de Motohall tot aan het hotel. 

  Genieten van vele passen in de Dolomieten

  Dag 4: Je volgt een mooie afwisselende route naar het hoogtepunt van de dag: de Groβglockner. Hier merk je dat je echt in de bergen bent! Over geweldige wegen die fantastische uitzichten op de omgeving bieden, rij je naar de Dolomieten in Italië. De route naar je hotel in Arabba is bijzonder mooi en bovendien prettig om te rijden. Het hotel heeft een zwembad en verschillende sauna's. Als je de inspanning van de dag van je af wilt schudden heb je hier meerdere mogelijkheden. 's Avonds krijg je een overheerlijk Italiaans diner geserveerd. Omdat we je nog meer van dit prachtige gebied willen laten zien, blijven we hier 2 dagen.         

  Dag 5: De Dolomieten zijn een fabelachtige bergstreek in Noord-Italië. Om een goed beeld van deze bergketen te krijgen, hebben we een speciale toer uitgezet: de 'Mega Passentoer'. In deze route van 240 km bedwing je maar liefst 10 passen, waaronder de Passo Pordoi, Passo Pellegrino, Passo Rolle en de Passo Valles. Je ervaart hier hoe het is om door haarspeldbochten met stevige hellingspercentages te rijden. Samen met de bijzonder indrukwekkende uitzichten op het ruige landschap is deze dag een waar feest! Wil je de dag liever wat rustiger doorbrengen en de motor even laten staan, dan zijn er genoeg alternatieven voorhanden. Zoals een wandeling over de toppen van de Dolomieten. Ook dan kun je van fabelachtige vergezichten over het landschap genieten. Maar je kunt ook lekker in het hotel relaxen.

   

  Over de Stelvio naar Zwitserland

  Dag 6: Met de bagage weer op je motor begin je aan een volgend hoogtepunt van deze reis: het bedwingen van de wereldberoemde Stelvio. Het eerste stuk van de route is exact hetzelfde als het laatste deel van de route van de dag ervoor, maar dan in tegengestelde richting. En je zult merken dat het richtingsverschil voor een totaal andere beleving zorgt. Aansluitend rij je over de magnifieke Stelvio verder richting Zwitserland. We raden je aan om -eenmaal bovenop de Stelvio- nog een stukje verder naar boven te rijden. Hier ligt een klein restaurantje waar je heerlijk kunt lunchen en een adembenemend mooi uitzicht over het landschap hebt. Je hotel ligt dicht bij Davos. Het beschikt over een eigen tankstation en heeft een overdekte parkeergelegenheid voor je motor.

  Over de Zwitserse passen naar het Zwarte Woud

  Dag 7: Vandaag koers je door Zwitserland richting Duitsland. Langzaam maar zeker verruil je de hoge Alpen voor de glooiende heuvels van het Duitse Zwarte Woud. Voordat je dat heuvellandschap gaat verkennen, kun je een kleine 200 km na je start de mooie watervallen van Schaffhausen bezoeken. Het zijn de grootste watervallen van de Rijn. Na deze natuurpracht vervolg je je route over mooie brede en bochtige wegen naar het Zwarte Woud. Je hotel ligt in Ettenheim, waar je in een moderne en ruime kamer overnacht. Dat het hotel een eigen restaurant heeft, is 's avonds overduidelijk aan het culinaire diner te merken. Dat wordt gegarandeerd genieten.

  3000 km later... Dag 8

  Dag 8: Na het uitgebreide ontbijt begin je vanuit Ettenheim aan de reis terug naar huis. Het eerste deel van de route is bijzonder mooi. Je rijdt verder door het Zwarte Woud in noordwestelijke richting. Daarbij rij je ook over de Schwarzwaldhochstraβe, van waaruit je een subliem uitzicht hebt over het Zwarte Woud. Vervolgens rij je een stukje door Frankrijk richting Kaiserslautern (B48). Het laatste stuk van deze 'binnendoorroute' voert over een schitterende bochtige weg, die wel wat weg heeft van een circuit. Na 300 km bereik je de snelweg (A61), die je richting Venlo volgt tot je weer bij het beginpunt van deze reis bent. In slechts 8 dagen heb je er dan een 6-landentoer door Europa opzitten van bijna 3000 km. En daar mag je best trots op zijn!

   

  Data en prijzen

  maandag 14 t/m maandag 21 september 2020

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 829,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 129,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Stefan Molenkamp

  Gewoon top. Prachtige reis, nette hotels, leuke reisbegeleiding(met kennis van zaken en van de te rijden routes incl. tips), super groep. Het is een intensieve reis(+/- 3600 km in ...

  Frans Heijnis

  Heb genoten van de prachtige routes door de Alpenlanden met als absolute hoogtepunt voor mij de rit naar de top van de Stelvio op vrijdag. Ik heb deze reis veel meer vertrouwen gek...

  Ron Putting

  Een memorabele reis. In absoluut positieve zin. In de platte delen van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kan het saai rijden zijn maar reisleider Jos heeft kans gezien overal lu...

  Erik Berkvens

  Dit was onze eerste reis ervaring met Horizon motorreizen en dat is prima bevallen. Mooie routes en goede hotels. Savonds met een biertje erbij de dag nog eens doornemen, erg gezel...

  Antoon Aarts

  Zeer mooie reis , goede hotels met goed ontbijt en diners. Mooie routes met passen zoals de Grossglokner , Stelvio en vele anderen en 1001 haarspeldbochten , was lekker sturen. H...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.