Aantal dagen
8
Reisdata

10 t/m 17 september 2021

  Een magnifieke tour de force door de Alpen

  Deze reis is inclusief
  • 7 hotelovernachtingen
  • 7 ontbijtbuffetten
  • 7 diners
  • alle dagroutes op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning
  • entree KTM Motohall

  Media van KTM - Motohall Rondreis

  Over deze reis KTM - Motohall Rondreis

  Een magnifieke tour de force door de Alpen

  Deze rondreis is een heuse krachttoer! In 8 dagen tijd maak je een rondreis langs de highlights van de Alpen. In deze week rijd je door 6 landen en tik je ongeveer 3000 km af. KTM heeft in Mattighofen de Motohall gebouwd met o.a. de gehele historie aan modellen ten toon gesteld. Maar dat niet alleen ook de race historie vind je hier terug. Dit prachtige project laat je alles zien wat de KTM filosofie ready to Race te maken heeft. Tijdens deze reis bezoek je uiteraard de nieuwe KTM Motohall in Mattighoffen.  

   

   

  Dagroute 1: Thüringen | 527 km

  De eerste dagroute is meteen een stevige route naar het Thüringer Wald. Hier ontmoet je de andere deelnemers en de reisbegeleiding. In principe rijd je de routes individueel, maar gaandeweg kunnen zich spontaan groepjes vormen. Het 1e deel (±200km) van de route rijd je over de snelweg om het Ruhrgebied te omzeilen en direct het Sauerland binnen te gaan. Door de combinatie met dit deel snelweg is de dagroute afstand goed in één dag te rijdden. Je kunt er ook voor kiezen om een tussenovernachting in het Sauerland te nemen. Dat regelen we graag voor je en is mogelijk bij het boeken van deze reis om die toe te voegen.

  Na 360km passeer je de voormalige grens van west naar oost Duitsland. Gemarkeerd met een groot bruin bord met daarop de oude grenslijn kun je het punt herkennen. Als je goed kijkt kun je op dit punt een brede groenstrook herkennen, welke voor heen streng bewaakt werd. Deze groen strook loopt kilometers lang door van noord naar zuid met daarin planten soorten die nergens anders voorkomen, doordat dit gebied jarenlang met rust gelaten is en hier niemand mocht komen. 

  Geleidelijk aan rijd je Thüringen binnen en is het genieten van de wegen en de route door dit deel van Duitsland. Aangekomen bij het hotel is het verdiend uitrusten en genieten van een heerlijk drankje, een douche en een typisch Duits diner. De reis is begonnen!

  Dagroute 2: Oostenrijk | 439 km

  's Morgens rijd je over secundaire routes verder door Duitsland, richting Oostenrijk. Na 80 km maak je een kort uitstapje naar Tsjechië. In Tsjechië is het goedkoop tanken. De dorpen en de inrichting van het landschap veranderen ook, wat een bijzondere aanblik is. Terug in Duitsland vervolg je, je route richting Oostenrijk. Na ongeveer 300 km steek je de alom bekende Donau over. Het laatste deel van deze rit heeft een aantal mooie bochten. Al rijdend zie je het landschap veranderen en de bergen hoger worden. Als je de rivier de Inn (een zijtak van de Donau) oversteekt, rijd je Oostenrijk binnen. Je logeert 2 dagen in het hotel nabij Mattighofen. 

  Dagroute 3: KTM Motohall Mattighofen | 39 / 163 km

  Als KTM-rijder ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de bakermat van je motor. Samen met de andere deelnemers breng je een bezoek aan de splinternieuwe KTM Motohall. Een indrukwekkende ode aan het merk KTM. Een verzameling van historie van modellen, maar ook de race geschiedenis krijgt ruim de aandacht. Tijdens de rondleiding wordt je meegenomen in het verhaal van KTM. De afsluitende film die je 360 graden rond gepresenteerd wordt is gewoon indrukwekkend. Daarna is er uiteraard ook nog gelegenheid om zelf de collectie op je gemak te bekijken of jezelf een cadeau te doen in de KTM Motohall shop. De route van het hotel naar Mattighofen is niet lang, maar zeker wel leuk om te rijden. 

  Mocht je na je bezoek aan de KTM Motohall nog even een korte route willen rijden, dan is hiervoor een mooie route in de omgeving uitgezet vanaf de Motohall tot aan het hotel. De route terug naar het hotel en de korte rondrit gaan beide langs de KTM fabriek in Mattighofen, de motorblokken fabriek en de standplaats van het race team in Munderfing. Op alle drie de plekken kun je niet naar binnen, maar het is wel leuk en best indrukwekkend om daar langs te rijden. 

  Dagroute 4: Dolomieten | 474 km

  Vandaag ga je de echte hoge bergen in. Een lange route en eentje met vele letterlijke hoogte punten. Je begint meteen maar met een serieuze bergpas: de Groβglockner. Op het hoogste punt, de Edelweiß Sptize is deze 2.571m hoog. Hier merk je dat je echt in de bergen bent! Over geweldige wegen die fantastische uitzichten op de omgeving bieden, rijd je naar de Dolomieten in Italië. Hier krijg je de eerste introductie van dit imponeerde en ruige gebergte. Bosgebied gecombineerd met steile en vaak recht omhoog stekende basalt rotsen. De route naar het hotel in Arabba is bijzonder mooi en bovendien prettig om te rijden. Het hotel heeft een zwembad en verschillende sauna's. Als je de inspanning van de dag van je af wilt schudden heb je hier meerdere mogelijkheden. 's Avonds krijg je een overheerlijk Italiaans diner geserveerd. Omdat we je nog meer van dit prachtige gebied willen laten zien, blijf je hier 2 nachten.         

   

  Dagroute 5: Dolomieten Megapassen tour | 233 / 341 / 384 km

  De Dolomieten is een fabelachtige bergstreek in Noord-Italië. Om een goed beeld van deze bergketen te krijgen, hebben we een speciale toer uitgezet: de 'Mega Passentoer'. Een zeer bochten rijke route met maar liefst 10 passen, waaronder de Passo Pordoi, Passo Pellegrino, Passo Rolle en de Passo Valles. Je hebt daarbij de keuzen een korte, lange of XL route te rijden. De lange route brengt je extra nog over de Monte Grappa en de XL route gaat over de zeer bijzonder Passo San Boldo. Je ervaart hier hoe het is om door haarspeldbochten met stevige hellingspercentages te rijden. Samen met de bijzonder indrukwekkende uitzichten op het ruige landschap is deze dag een waar feest! Wil je de dag liever wat rustiger doorbrengen en de motor even laten staan, dan zijn er genoeg alternatieven voorhanden. Zoals een wandeling over de toppen van de Dolomieten tot aan de 3.000m maar liefst. Ook dan kun je van fabelachtige vergezichten over het landschap genieten. Je kunt ook lekker in het hotel relaxen. 

   

  Dagroute 6: Via de Passo dello Stelvio naar Zwitserland | 297 / 352 km

  Met de bagage weer op je motor begin je aan een volgend hoogtepunt van deze reis: het bedwingen van de wereldberoemde en beruchte Passo dello Stelvio. Het eerste stuk van de route is exact hetzelfde als het laatste deel van de route van de dag ervoor, maar dan in tegengestelde richting. En je zult merken dat het richtingsverschil voor een totaal andere beleving zorgt. Aansluitend rij je over de magnifieke Stelvio verder richting Zwitserland. We raden je aan om -eenmaal bovenop de Stelvio- nog een stukje verder naar boven te rijden. Hier ligt een klein restaurantje waar je heerlijk kunt lunchen en een adembenemend mooi uitzicht over het landschap hebt.

  Na de Stelvio staan er nog meerdere mooie en uitdagende passen op het programma. Je gaat namelijk de Stelvio pas een klein stukje naar beneden en draait dan rechts de Umbrail pas op naar beneden. Vanuit de Umbrail rijd je over de hoge en brede Ofenpas om uiteindelijk via de erg mooie Fluela pas naar Davos te rijden. De pas eindigt in Davos, waarna het nog maar een paar klilometer rijden is naar het hotel. Tanken kun je hier recht voor de deur, mocht dat nog nodig zijn en de motor kan daarna de garage in. Verder is het heerlijk toeven in dit fijne hotel, waar je ook weer een heerlijk diner krijgt uitgeserveerd. 

  Dagroute 7: Zwarte Woud | 358 km

  Vandaag koers je door Zwitserland richting Duitsland. Langzaam maar zeker verruil je de hoge Alpen voor de glooiende heuvels van het Duitse Zwarte Woud. Voordat je dat heuvellandschap gaat verkennen, kun je een kleine 200 km na je start de mooie watervallen van Schaffhausen bezoeken. Het zijn de grootste watervallen van de Rijn. Na deze natuurpracht vervolg je, je route over mooie brede en bochtige wegen naar het Zwarte Woud. Je hotel vlakbij Ettenheim, waar je in een moderne en ruime kamer overnacht. In het restaurant bij het hotel eten we samen een degelijke Duitse maaltijd en maken we het nog een laatste avond gezellig. 

  Dagroute 8: Nog even genieten van het Zwarte Woud onderweg naar huis | 542 km

  Na het uitgebreide ontbijt begin je vanuit het Zwarte Woud aan de reis terug naar huis. Het eerste deel van de route is bijzonder mooi. Je rijdt verder door het Zwarte Woud in noordwestelijke richting. Daarbij rijd je ook over de Schwarzwaldhochstraβe, van waaruit je een subliem uitzicht hebt over het Zwarte Woud. Vervolgens rijd je een stukje door Frankrijk richting Kaiserslautern (B48). Het laatste stuk van deze 'binnendoorroute' voert over een schitterende bochtige weg, die wel wat weg heeft van een circuit. Na 300 km bereik je de snelweg (A61), die je richting Venlo volgt tot je weer bij het beginpunt van deze reis bent. In slechts 8 dagen heb je er dan een 6-landentoer door Europa opzitten van bijna 3000 km. En daar mag je best trots op zijn!

  Data en prijzen

  vrijdag 10 t/m vrijdag 17 september 2021

  Vrijdag 10  - vrijdag 17  september 2021

   

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 1.039,00

  Duopassagier

  € 939,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 159,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Stefan Molenkamp

  Gewoon top. Prachtige reis, nette hotels, leuke reisbegeleiding(met kennis van zaken en van de te rijden routes incl. tips), super groep. Het is een intensieve reis(+/- 3600 km in ...

  Frans Heijnis

  Heb genoten van de prachtige routes door de Alpenlanden met als absolute hoogtepunt voor mij de rit naar de top van de Stelvio op vrijdag. Ik heb deze reis veel meer vertrouwen gek...

  Ron Putting

  Een memorabele reis. In absoluut positieve zin. In de platte delen van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kan het saai rijden zijn maar reisleider Jos heeft kans gezien overal lu...

  Erik Berkvens

  Dit was onze eerste reis ervaring met Horizon motorreizen en dat is prima bevallen. Mooie routes en goede hotels. Savonds met een biertje erbij de dag nog eens doornemen, erg gezel...

  Antoon Aarts

  Zeer mooie reis , goede hotels met goed ontbijt en diners. Mooie routes met passen zoals de Grossglokner , Stelvio en vele anderen en 1001 haarspeldbochten , was lekker sturen. H...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.