Aantal dagen
4
Reisdata

21 t/m 24 april 2023

  Heerlijk motorrijden in de omgeving van Winterberg met glooiende beboste hellingen, ruime vergezichten op valleien, stuwmeren en fris geschoren weides. 

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  Duitsland - KTM adventure groep Sauerland april 2023 Routekaart

  Media van KTM adventure groep: Sauerland april 2023

  Over deze reis KTM adventure groep: Sauerland april 2023

  Bergen, bossen en strak asfalt

  Deze 4-daagse reis begint met een mooie heenreis naar Sauerland.  

  Tijdens deze reis logeer je in hotel Hesborner Kuckuck dat op 20 km van Winterberg ligt. Gastvrijheid staat voorop in dit gezellige familiehotel. Alles wordt uit de kast getrokken om je verblijf aangenaam te maken. Dat begint al met de heerlijke keuken. Je kamer is voorzien van douche en toilet. Beneden kun je op het terras of in de sfeervolle bar relaxen. Je kunt gebruikmaken van de minigolf, tennisbaan, wellness faciliteiten en een duik nemen in het binnenzwembad.

  Heenroute: via Babberich of Venlo | 280 / 340 km

  Deze reis begint met een mooie heenroute naar Sauerland. Vanaf 16.00 uur ben je welkom in het hotel. We bieden voor deze reis 2 verschillende heenroutes aan: een start vanuit Venlo en de andere vanuit Babberich. Hotel Hesborner Kuckuck waar je tijdens deze reis verblijft biedt niet alleen onderdak. Het restaurant staat 's ochtends garant voor een uitgebreid ontbijt en serveert 's avonds uitstekende maaltijden. Binnen is er een gezellige bar en buiten een terras waar het heerlijk vertoeven is. Er zijn diverse mogelijkheden om de avonden actief door te brengen. Wat dacht je van een potje minigolf of tennis? Ook kun je een baantje trekken of je ontspannen in de wellness.

  Dagroute 1: Noord-West Meren | 273 / 343 km

  Zodra je het dorp uit bent rij je slingerend omhoog de heuvels in op mooi strak asfalt. Dat blijft de eerste 40 km zo. Je rijdt dan door dorpjes met vele mooie vakwerkhuizen. Je rijdt richting Biggesee wat met zijn oppervlakte van 9 km² het grootste stuwmeer van het Sauerland is, je kunt hier een boottocht maken of genieten van het prachtige uitzicht bij Biggeblick. Je vervolgt de route verder langs het volgende meer, de Sorpesee. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen aan het water. Vervolgens rijd je richting Möhnesee waar je een bezoek kunt brengen aan wildpark Tropfsteinhohle of de druipsteengrotten. Je rijdt verder over K wegen met mooie uitzichten en bochten. Het laatste stuk van je route ga je door het bekende skigebied rond Winterberg, wat erg geliefd is bij de Nederlanders. Wanneer je Sauerland bezoekt moet je in Winterberg geweest zijn. Winterberg is zowel in de winter als zomer erg in trek bij de toeristen en wellicht tref je er een 'Sauerländer' die dialect spreekt. Dan zul je horen dat het verdacht veel op ons eigen taaltje lijkt.

  Dagroute 2: Oost Sauerland | 220 / 324 km

  Je rijdt bij het beginpunt van de route over een mooie weg die glooiend door de heuvels loopt met prachtige uitzichten. Je slingert verder en de wegen wisselen zich af net als het uitzicht en de natuur. Eén ding blijft: de bochten in dit gebied zijn er in alle soorten en maten. De route vervolgt zich richting Affolder See, hier zie je twee huisjes op zijn kop, waar ook daadwerkelijk mensen in wonen, leuk om even te stoppen voor een fotomomentje. Slechts een paar kilometer verder, zie je boven op de berg aan de andere kant van het meer, Schloss Waldeck. Het kasteel is gratis te bezoeken en is vanuit het stadje via een weg bereikbaar. In het kasteel bevinden zich twee restaurants. Je rijdt weer terug richting het hotel over mooie wegen die glooiend door de heuvels heenlopen.

  Terugroute: via Babberich of Venlo | 306 / 341 km

  De route huiswaarts start richting en weer door Winterberg. Na zo’n 20 km worden de wegen breder en word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de vallei vol naaldbomen. Je volgt zo de wat bredere wegen door de weilanden en dorpen richting Nederland. Langzaam wordt het platter en komt de Nederlandse grens in zicht.

  Data en prijzen

  vrijdag 21 t/m maandag 24 april 2023

  vrijdag 21 april - maandag 24 april 2023

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 369,00

  Duopassagier

  € 369,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 109,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.