Aantal dagen
4
Reisdata

15 t/m 18 september 2023

  Een heerlijk lang weekend sturen in de Eifel met vele andere KTM geliefden. Wat is er nou leuker om tijdens een reis samen de ervaringen te delen.

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  Duitsland - KTM adventure groep: Eifel september 2023 Routekaart

  Media van KTM adventure groep: Eifel september 2023

  Over deze reis KTM adventure groep: Eifel september 2023

  Land van duizend bergen en bochten.

  Deze reis door de mooie Duitse Eifel is de perfecte bestemming om een heerlijk weekend weg te plannen. De Eifel ligt lekker dichtbij huis en je verblijft in een fantastisch motorvriendelijk hotel. Dit hotel ademt de sfeer uit van motoren en auto’s. Motorrijders hebben iets met de Eifel en dat is niet verwonderlijk. De wegen zijn prachtig met talrijke bochten, hoogteverschillen en een uitstekend wegdek. De wegen zijn groots, het landschap is 'fabelhart': de mooie glooiende heuvels en de veelal aan het zicht onttrokken vulkaanmeren zijn uniek. In de herfst word je daarnaast ook getrakteerd op de prachtige herfstkleuren die de natuur dan rijk is.

  Het hotel voor deze reis is een schoolvoorbeeld van Duitse degelijkheid. De eigenaar is zelf enthousiast motorrijder. Elke ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor je klaar, zodat je een stevige bodem kunt leggen voor de nieuwe dag. Aan het einde van de dag kun je gezellig met de andere deelnemers nagenieten op het terras van het hotel. 's Avonds kun je aanschuiven voor een 3-gangendiner.

  Heenroute: Eerste verkenning van de Eifel | 180 / 256 km

  Voor de heenroute heb je de keuze om een korte of lange route te rijden. De aanrijroute start bij de grensovergang naar Duitsland op de A76 bij Heerlen-Bocholtz. Het eerste gedeelte rijd je over de snelweg, deze zul je naar enkele kilometers verlaten nabij Aachen. Via enkele kleine dorpjes rijd je de Eifel in en al snel krijg je te maken met de eerste scherpe haarspeldbochten. Na enkele kilometers passeer je het bosrijke dorpje Hellenthal, hier kun je in het dorp een kleine stukje van de route afgaan om de Oleftalsperre te gaan bekijken, deze dam is omgeven door prachtige bossen. Je vervolgt je weg naar het hotel in Barweiler waar onze reisbegeleiding je ontvangt.

  Dagroute 1: Ahr –en Vulkan Eifel | 229 / 341 km

  De route die je vandaag gaat rijden brengt je door de Ahr- en Vulkan Eifel. Er is een korte en lange route beschikbaar. De lange route laat je nog meer zien en beleven van de Eifel en het bochtenspel wat daar bij hoort. Tevens kun je een bezoekje brengen aan de Nürburgring. In het begin van de route passeer je de nog helemaal intacte Burg Kreuzberg, deze behoort tot de familie Von Boeseslager, die erg gesteld zijn op hun privacy, jammer genoeg kun je daardoor geen bezoekje brengen aan dit prachtige kasteel. Je vervolgt de route en rijdt dan Adenau binnen. Deze plaats is bekend van de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. De Nordschleife, het circuit, van de Nürburgring passeer je nogmaals op de terugweg naar het hotel, leuk om een kijkje te nemen of om een ronde te maken. Wees er wel op bedacht dat je niet de enige zult zijn en dat er tussen de 'racers' veel onervaren automobilisten en motorrijders rond zullen rijden. 

  Dagroute 2: Luxemburg | 225 / 314 / 364 km

  Je kunt vandaag kiezen tussen 3 verschillende routes: de korte route, lange route en de xl route. Alle drie de routes brengen je vanuit het westen van het Eifel gebied naar Luxemburg. Bij de start van de route rijd je vrijwel direct Neuerburg in. Een karakteristiek Duits dorpje wat wordt omringd door bosrijke hellingen, het stadsbeeld van Neuerburg wordt gedomineerd door kleine huisjes en bochtige straatjes en is leuk om door heen te rijden of om een koffiestop te houden. Je vervolgt de route naar Gemund en steek je de rivier Our over hier passeer je ook direct de grens met Luxemburg. Ook Luxemburg staat bol van de mooie bochtige wegen. Zo rijd je bij Kautenbach op een weg met een serie van 8 scherpe haarspeldbochten ook wel de “Mini Stelvio” genoemd.

  Terugroute: Laatste dag in de Eifel | 162 / 242 km

  Dit is het einde van de reis door de Eifel en een deel van Luxemburg. Via een toeristische route rijd je onder andere door typische Duitse Dorpjes, glooiende wegen met vele bochten, Hoge Venen en het Limburgse Mergellandschap weer naar huis.

  Data en prijzen

  vrijdag 15 t/m maandag 18 september 2023

  vrijdag 15 september - maandag 18 september 2023

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 329,00

  Duopassagier

  € 329,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 149,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.