Aantal dagen
4
Reisdata

23 t/m 26 september 2022

  Een groene oase. Prachtige bossen, mooie riviertjes en heldere beekjes en meren maken dit laaggebergte tot een oase van groen en rust.

   

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechhulp
  • Toeristenbelasting
  • Parkeerplaats op eigen terrein

  Media van Dutch KTM Adventure Group: Westerwald september 2022

  Over deze reis Dutch KTM Adventure Group: Westerwald september 2022

  Westerwald Special voor de Dutch KTM Adventure Group september 2022

  Westerwald ligt als een groene long tussen Keulen en Frankfurt. Het gebied trekt vooral wandelaars aan, maar ook voor de motorrijder is het hier heerlijk. Met de routes die we voor je hebben uitgezet, maak je kennis met de wondermooie natuur. Je passeert veel boerendorpjes die rust uitstralen. De bevolking laat zich niet opjagen door werkstress of pingende mobieltjes. Het vele mooie groen nodigt ook uit tot een rustiger tempo. Daarmee is dit de ideale omgeving als je zelf aan een paar dagen rust toe bent.

  Heenroute: Babberich 340 km

  De route start op de snelweg nabij Babberich en daarna rijdt je alleen nog maar binnendoor over strakke asfalt wegen verder Duitsland in. Na ongeveer 80 kilometer worden de wegen wat heuvelachtiger en passeer je het plaatsje Senden. Je slingert nu verder door de weilanden en bossen en rijdt zo het Sauerland in en ga je het hoogteverschil ook echt merken. Sauerland wordt  ook wel het land van de duizend bergen genoemd, met de vele hellingen, ruime bochten en smalle 'haarspelden' is het er hemels rijden. Na ongeveer 200 kilometer rijden passeer je Warstein. De geboortegrond van de Warsteiner bieren. In de fabriek/museum, Warsteiner Welt, worden rondleidingen gegeven voor de liefhebber. Via mooie slingerwegen rijdt je richting het hotel in Kirchen.  

  Heenroute: Simpelveld 240 km

  Woon je wat zuidelijker in Nederland of in Belgie dan kun je deze aanrijroute het beste pakken. De eerste paar kilometer van de route gaat via de snelweg om Aken heen om zodoende deze drukke stad te omzeilen. Na ongeveer 20 kilometer verlaat je de snelweg en rijdt je het National Park Eifel in met de indrukwekkende Rursee, dit stuwmeer is een van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Na ongeveer 150 kilometer volgt de route de weg langs het riviertje de Wied. Je rijdt hier nu het Westerwald binnen. De bochtige wegen en mooie omgeving met uitzichten blijven aanhouden en geven je een goed beeld van het weekend er uit gaat zien. Tijdens deze reis verblijf je in een authentiek in hotel Zum Weissen Stein in Kirchen. 

  Dagroute 1: Westerwald - Zuid | 237 / 314 km

  Vandaag kun je kiezen tussen een lange of korte route die je via mooie wegen naar het zuidelijke gedeelte van het Westerwald brengen. Na ongeveer 40 kilometer rijdt je langs het Wiesensee stuwmeer. Je rijdt door verschillende dorpen ,je gaat onder een oude spoorbrug door en passeert het plaatsje Meudt. Na Meudt kruis je de snelweg en ga je een erg leuke stuurweg op tot aan Nassau. Niet alleen de bochten, maar ook zeker de uitzichten zijn hier erg mooi. Na ongeveer 100 kilometer zie je een groot kasteel uitsteken boven het dorp Braubach. In deze regio kom je ook met regelmaat bruine borden tegen met met de naam Unesco, dit is niet voor niets, je vind hier namelijk tal van zijn historische aangemerkte plekken. Het laatste gedeelte van de route is wat drukker, maar de wegen slingeren en rijgen zich aan één in een mooi afwisselend landschap van bos weilanden en dorpen. 

  Dagroute 2: Westerwald - West | 284 / 343 km

  Vandaag ga je het westen van het Westerwald verkennen. Al vrij snel kom je uit op leuke en smalle slingerwegen. Je passeert verschillende dorpjes, oude burchten en vele campings. Je komt nu in het levendige stadje Bad Honnef, leuk om hier even een lunch of koffiestop te houden. Je verlaat dit leuke dorpje om langs de Rijn weer de route terug naar het Westerwald te vervolgen.  Na ongeveer 200 kilometer Bij km stand zie je aan je rechterhand de Wiehaltsperre. Met 31,5 miljoen m³ inhoud en een wateroppervlakte van 2,2km² een fors stuwmeer. De omgeving rondom het Wiehaltsperre is erg populair bij wandelaars. In het laatste gedeelte van de route wordt je wederom getrakteerd op weer een heerlijke stuurweg. 

  Terugreis: Babberich 340 km | Simpelveld 240 km

  Na een goed ontbijt neem je afscheid van het hotel personeel en ga je weer huiswaarts. Je kunt er nu ook weer voor kiezen om de terugroute te nemen naar Babberich of Simpelveld. Indien je de route naar Babberich neemt kom je door het Kreuztal , steek je de Möhnesee over en rijdt je via het Sauerland weer richting Nederland.
  Het tweede alternatief voor de terugreis is om de route te volgen naar Simpelveld, deze brengt je via Eifel en de Laacher See richting de Nurnburgring,  leuk om een kijkje te nemen of om een ronde maken. Wees er wel op bedacht dat je niet de enige zult zijn en dat er tussen de 'racers' veel onervaren automobilisten en motorrijders rond zullen rijden. Via een mooie stuurweg rijdt je de lage landen weer in en kun je terugkijken op een fantastisch weekend! 

  Data en prijzen

  vrijdag 23 t/m maandag 26 september 2022

  Vrijdag 23 - maandag 26 september 2022

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 349,00

  Duopassagier

  € 319,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.