Aantal dagen
4
Reisdata

22 t/m 25 april 2022

  Voor velen een nog niet ontdekt gebied achter Frankfurt. Een mooi en rustig gebied om motor te rijden met veel bezienswaardigheden en goede wegen. 

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse Reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Toeristenbelasting

  Media van Dutch KTM Adventure Group: Odenwald april 2022

  Over deze reis Dutch KTM Adventure Group: Odenwald april 2022

  Odenwald Special voor de Dutch KTM Adventure Group 2022

  Speciaal voor de Dutch KTM Adventure groep organiseert Horizon Motor Reizen een top reis naar het Odenwald, Spessart en Rhön. Drie gebieden die geografisch aan elkaar geregen zijn en voor de meeste motorrijders relatief onbekend zijn. Je vindt deze gebieden achter de metropool Frankfurt, waar het bijzonder rustig is en je er heerlijk kunt motorrijden. Een heuvelachtig groen gebied rijk aan bossen, bochten, kastelen, ruïnes, bronnen van riviertjes en veelal de fijne gastvrije Duitse cultuur. De wegen en dagroutes zijn afwisselend en voorzien van diverse bezienswaardigheden. 

  Heen route: Eifel, Westerwald en Spessart | 369 / 419 km

  De heenroute start in Zuid-Limburg bij Simpelveld en de grensovergang naar Duitsland op de A76. Je heb de keuze uit een korte of lange heen route. De korte route neemt voor de eerste ±100km de snelweg en slaat het Eifel gebied over. De lange route brengt je om Aken heen en verlaat na ±20km al meteen de snelweg om voor de rest geheel binnendoor naar het Odenwald te rijden. Onderweg passeer je de Eifel, het Westerwald en via een klein stukje Spessart kom je bij het hotel in het Odenwald aan. 

  Is de heen route inclusief jouw startpunt wat te veel kilometers rijden voor één dag, dan kunnen we prima een hotel voor een tussen overnachting voor je reserveren nabij Aken om de volgende ochtend lekker fris aan de heen route te beginnen. 

  Heen route (vervolg): Eifel, Westerwald en Spessart | 369 / 419 km

  De route combineert vlotte stukken met bochtige wegen voor een leuke heen reis. Je rijd door de Eifel en een kleine stukje Moezel naar de Rijn. Daar maak je de oversteek met een veerpontje naar het Westerwald aan de andere kant van de Rijn. Vanuit hier rijd je over leuke wegen en via authentieke Duitse dorpjes met de typerende vakwerkhuizen richting Frankfurt. De metropool Frankfurt passeer je aan de noordzijde en je mijdt hierbij geheel de snelweg. Een verbindingsstukje zonder al te veel bochten, maar wel met een prachtig uitzicht op de skyline van Frankfurt. Skyline? Jazeker!

  De laatste 20km rijd je naar het hotel via rustige wegen, waarbij je nog even naar de 500m hoogte klimt. In het hotel wordt je gastvrij ontvangen en is het verdiend even relaxen met een lekker drankje en een goed verzorgd diner. 

  Heen route: Babberich - Sauerland, Spessart en Odenwald | 456 km

  Als alternatief voor de bovenstaande route die in zuid Limburg start bieden we de mogelijkheid de route te starten in de regio Arnhem. Deze route start boven Babberich bij de grensovergang naar Duitsland waar je over de A12 de A3 oprijdt. Het eerste deel van deze route gaat voor 175km over de snelweg om het drukke Ruhrgebied snel en makkelijk te passeren. Onder de grote plaats Soest draai je van de snelweg af om nog heel even 10km doorgaand de mooie bochtige wegen op te zoeken. Het is vanaf hier dan ook heerlijk sturen en genieten van wat Duitsland de motorrijder te bieden heeft. Via het Sauerland rijd je over mooie wegen en langs karakteristieke plaatsen naar het Spessart en het Odenwald in om bij het hotel van de reis uit te komen.

  Dagroute 1: Odenwald Zuid | 254 / 315 km

  Het Odenwald, Spessart en Rhon gebied liggen van Zuid naar Noord aan elkaar geregen. Vandaag ga je op pad om het Odenwald te verkennen. Het Odenwald staat bekend om de rustige ligging en de vele bochten die je hier kunt rijden. Ook rijd je vandaag langs diverse bezienswaardigheden in de vorm van burchten en oude karakteristieke dorpjes en stadjes.

  De route start met een smal weggetje lekker bochtig door de natuur omhoog. Via de plaatsen Großostheim en Groß-Umstadt  rijd je verder het Odenwald in. Je kunt klaar gaan zitten voor een serie mooie bochtige wegen. Deze brengen je naar één van de top bezienswaardigheden: Burgruïne LIndenfels. Hier is ook een leuke koffiestop, waar je bij zonnig weer ook een lekker Italiaans ijsje kunt krijgen met uitzicht op de burg.

  Dagroute 1 (vervolg): Odenwald Zuid | 254 / 315 km

  Wat volgt is een diversiteit aan leuke stuurwegen met mooie uitzichten. In de middag komt de route door Michelstadt, waar de liefhebber het stadje in kan rijden om daar nog een aantal top bezienswaardigheden van het Odenwald te gaan bekijken. 

  Het laatste deel van de middagroute is wederom leuk en uitdagend, waarbij je nog een aantal kilometer de grote rivier de Main volgt. Deze rivier is kenmerkend voor de omgeving en draagt een groot deel bij aan de lokale economie. 

  Dagroute 2: Spessart & Rhön | 307 km / 367 km

  Op dagroute 2 zet je koers naar het noord westen en rijd je door het Spessart en Rhön gebied. Het Rhön gebied staat bekend om zijn middelgebergte tot ±900m. Een gebied met mooie vergezichten, waar je met regelmaat zweefvliegtuigen ziet vliegen. Het is namelijk de bakermat van het zweefvliegen. Het Spessart is oostenlijk gelegen tussen Frankurt en Fulda en in tegenstelling tot deze grote drukke steden is dit gebied juist erg rustig. Lekker om motor te rijden en toch weer anders dan het Odenwald. Vlotte wegen afgewisseld met uitdagende bochtige stukken en met regelmaat mooie vergezichten op de hoogste stukken van de route. Ook voor vandaag is er een korte en lange route beschikbaar. 

  De route start direct met een leuk bochtig stuk om je daarna langs de Main verder naar het Noord Oosten te voeren. Je passeert ook vandaag weer leuke plaatsjes met zo nu en dan een oude boogbrug over het water. Lohr am Mainz is ook een stad die het bezoeken waard is met een rijke historie. Geleidelijk aan stijg je steeds verder als je dichter bij het Rhön gebied komt. Bij het Schwarzes Moor zit je al ruim boven de 800m, waar je over strak asfalt en ruime (haarspeld)bochten omhoog en weer omlaag rijdt.

  Dagroute 2 (vervolg): Spessart & Rhön | 307 km / 367 km

  De route gaat bij de Rhön naar zijn letterlijke hoogte punt op de Wasserkuppe. Boven op deze berg vind je een zweefvliegveld, een enorme bol die momenteel dienst doet als uitkijkpunt over dit deel van de regio, Voor de liefhebbers is er zelfs nog een Rodelbahn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen hier lekker even op het terras te gaan zitten en te genieten van al het vliegspektakel wat hier plaatsvind. 

  Na de Wasserkuppe rijd je via vele mooie bochtige wegen door het Spessart terug richting het hotel. Genieten van de rust, uitzichten en al het andere moois wat dit gebied te bieden heeft. Mocht je tijd over hebben dan heb je op deze route de mogelijkheid om nog even de route te verlaten en Steinau in te rijden om daar het huis van de gebroeders Grimm te bezoeken en/of de vlakbij gelegen burcht in het oude centrum van dit stadje. 

  Terug route: Moezel en Eifel | 377 km

  De terugroute brengt je via de Moezel en de Eifel weer terug naar het beginpunt van de reis. Net over de grens in Zuid Limburg eindigt de route om vanaf hier je eigen weg naar huis terug te vinden. 

  De route start onder Frankfurt door. Dit drukke stuk met vele grotere plaatsen onder Frankfurt vermijden we via de snelweg om daarna tijd genoeg over te houden om heerlijk door de Moezel en Eifel te sturen. Na een mooi bochtig deel van Wiesbaden tot aan Braubach steek je bij de Rijn over naar Boppard. Hier aan de overkant van de Rijn vind je diverse leuke terrasjes voor een lunchstop. Via een bochtig parcours doorkruis je het Moezel gebied langs wijnranken, burchten en de Moezel zelf natuurlijk. 

  Het laatste deel van de route gaat door de Eifel en eindigt bij Aken, waar je de laatste 20km via de snelweg om deze stad terug naar Nederland rijd. Kom je uit België dan heb je hier de mogelijkheid om via Eupen verder België in te rijden en Aken niet te passeren. 

  Data en prijzen

  vrijdag 22 t/m maandag 25 april 2022

  Vrijdag 22 - maandag 25 april 2022

   

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 339,00

  Duopassagier

  € 339,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.