Aantal dagen
4
Reisdata

24 t/m 27 september 2021

  Bochten, bossen en geschiedenis. Fantastisch sturen met je KTM door dit schitterende gebied op de grens van Oost-Duitsland !

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen
  • 3 Ontbijtbuffetten
  • 3 Diners
  • Toeristische heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechhulp
  • Toeristen belasting
  • Parkeerplaats op eigen terrein

  Media van Dutch KTM adventure group Harz september 2021

  Over deze reis Dutch KTM adventure group Harz september 2021

  Harz Special voor de Dutch KTM Adventure group september 2021

  Speciaal voor de Dutch KTM Adventure Group hebben we een leuke reis naar de Harz uitgezet:
  Het Harzgebied is echt heerlijk met zijn bergen, rotsformaties, heuvels, grotten, bossen, meren, rivieren, heldere beekjes en rijke fauna. Schitterend zijn ook de lieflijke dorpjes en stadjes, kastelen en burchten en oude smalspoorwegen en mijnen. Toch zijn het de wegen die deze vakantie écht geweldig maken. Want je rijdt hier bocht na bocht na bocht na bocht na bocht! 

  Heen route | Naar Fuhrbach | 428 / 450 kilometer

  Voor de heen route hebben we 2 routes beschikbaar, een snelle route waarvan je een groot deel de snelweg neemt en de lange route start met enkele kilometers snelweg en gaat daarna geheel binnendoor. Bij Siddinghausen komen beide routes bij elkaar. De weg die je nu volgt heeft een bosrijke omgeving en rijkt naar een hoogte van ruim 460m. Je rijd nu verder door Sauerland, dit gebied staat onder andere bekend om het toerisme en de populaire wintersport plaatsen Winterberg en Willingen.  De route gaat verder onder de grote plaats Kassel door. Kassel is een oude historische plaats die de moeite waard is om te bezoeken en zeker een kijkje te nemen bij het Hercules Monument, dit is zeker een fotomomentje waard.  Het drukke deel van de route laat je nu achter je en passeer je de grens met het voormalige Oost-Duitsland. De laatste kilometers naar het hotel blijven ontzettend mooi met een afwisselende omgeving. Het hotel waar je de komende dagen verblijft bevind zich in het plaatsje Duderstadt, hier ontmoet je de reisbegeleiding en je medereizigers. Het gezellige hotel heeft een eigen restaurant waar we 's avonds dineren. Aansluitend aan het dessert spreken we hier gezamenlijk de route van de volgende dag door. De kamers van het hotel zijn comfortabel en modern waardoor je van een goede nachtrust verzekerd bent.

  Dagroute 1:Torfhuis | 251 / 321 kilometer

  Deze route beschikt grotendeels over heerlijke stuurwegen, je passeert een oude mijn schacht, maar deze is helaas niet te bezoeken. Je vervolgt de route en je passeert nu het plaatsje Seesen. De weg stijgt hier wel met een percentage tot 15% en deze beschikt over ruime haarspeldbochten. De route gaat nu verder richting misschien wel de bijzonderste stad van de Harz: Goslar. Deze stad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst, Goslar heeft een prachtig historische centrum en is zeker een bezoekje waard! Je vervolgt de route richting Bad Harzberg en je passeert de Radau Wasserfall, een groot granieten rotsblok in de rivier de ‘Radau’ van maar liefst 24 meter hoog. Net voor Bartolfelde zie je rechts een oude bewakingstoren als je de voormalige grens met Oost/West Duitsland passeert. Je gaat nu weer terug richting het hotel via een mooie bochtige weg. 

  Dagroute 2: National Park Harz & Brocken | 265 / 352 kilometer

  De route van vandaag brengt je naar het National Park Harz. De belangrijkste bezienswaardigheden die je deze route passeert zijn:  De Rapbodetalsperre, Stolberg en het Kyffhauser National Park.
  De route gaat eerst een klein stukje door Duderstadt om de doorgaande weg te vervolgen richting Friedrichsrode, hier zie je de oude niet gerestaureerde stijl van de Duitse vakwerkhuizen. De route vervolgt zich naar Sonderhausen, mocht je genoeg tijd hebben dan is het leuk om even door dit plaatsje te wandelen en een bezoek te brengen aan het Kasteel. Na Sonderhausen glooit de weg nog even door het landschap om als snel te veranderen in een bochtig circuit.

  Dagroute 3: Bad Lauterbach | 274 / 381 kilometer

  De route gaat in het eerste deel richting Duderstadt, je rijdt de stad door en je komt in een prachtig heuvelachtig gebied. De eerste set haarspeldbochten tref je in drietal al direct aan na enkele kilometers. De route mijdt zoveel mogelijk de doorgaande wegen en brengt je zo via overwegend kleinere wegen door het Thüringen gebied. Je rijd nu richting het dorpje Wachstedt, je kunt hier afwijken van de route om het verlaten Burg Gleichenstein kunt bekijken, deze burg is tot bijna aan de burg per motor te bereiken en stamt uit het jaar 1180.  De route loopt nu zuidelijk van de burg over naar Martinfeld. Op deze bosachtige weg is het heerlijk sturen! Het leuke stuurwerk houd nog even aan, maar wordt op een gegeven moment erg hobbelig ondanks het nieuwe asfalt. Je vervolgt de route en je komt aan bij de Gaußturm. Deze hoge toren kun je beklimmen, waarna je met een schitterend uitzicht over de omgeving beloond wordt. Ook zit er een restaurant bij voor een wat te drinken en/ of een lunch. Na de toren volgt nog een leuke route naar het historische dorpje Lödingsen. De route blijft zich door de omgeving kronkelen met wisselende uitzichten en een mooie variatie aan bochten. Je bevindt je inmiddels weer in het Harz gebied. Het blijft fijn rijden in deze omgeving. Je komt nu aan bij Clausthal-Zellerfeld, een levendig bergstadje waar je zeker even moet stoppen, dit stadje bestaat uit opmerkelijke gebouwen en een echte historische binnenstad.

  Terugreis | 424 / 445 kilometer

  Na het ontbijt ontbijt neem je afscheid van de reisbegeleiding en je medereizigers, tijd om weer terug te gaan naar de Lage Landen.
  Voor de terugreis hebben we net als de heenreis 2 verschillende routes beschikbaar: Een snelle route met de laatste 200 kilometer snelweg en een lange route welke vrijwel geheel binnendoor terug naar Nederland gaat. Beide routes zijn in het eerste deel wel anders dan de heen route. De route start weer mooi door de natuur, zoals je dat eerder deze reis gezien hebt. Aangekomen in Duderstadt rij je vrijwel om de stad heen. Op de route wisselen de dorpen, bochtige wegen en vergezichten zich continu af en rijd je de Harz (deelstaat Niedersachsen) uit richting het Sauerland. Je volgt de wat bredere wegen door de weilanden en dorpen richting Nederland. Langzaam wordt het platter en komt de Nederlandse grens in beeld.

  Data en prijzen

  vrijdag 24 t/m maandag 27 september 2021

  Vrijdag 24 september - maandag 27 september 2021

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 349,00

  Duopassagier

  € 319,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.