Aantal dagen
10
Reisdata

3 t/m 12 september 2021

  De meest futuristische reis van Horizon. Elektrisch rijden is voor veel motorrijders nog toekomst muziek maar Horizon Motor Reizen maakt het waar. Of je er nu zelf één hebt of wilt huren, alles is mogelijk! 

  Deze reis is inclusief
  • 9 overnachtingen
  • 9 ontbijtbuffetten
  • 9 diners
  • Alle dagroutes op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  Wat is niet inbegrepen
  • Huur Energica Ego / Eva / EsseEsse9 à €999,00

  Media van Energica Fabrieksreis

  Over deze reis Energica Fabrieksreis

  Beleef het genot van het elektrische rijden met de razendsnelle Energica`s door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië!  

  Hoewel elektrisch rijden voor veel motorrijders nog toekomstmuziek is, laten wij in samenwerking met Energica en Electric Motorcycles al zien dat het kan. In deze volledig verzorgde reis rijd je met je eigen of een (optioneel) gehuurde Energica Ego, Eva of EsseEsse9 naar Modena in Italië, waar de Energica fabriek is gevestigd. Je wordt daar ontvangen met een presentatie en krijgt uiteraard een rondleiding.

  Deze reis wordt volledig afgestemd op de elektrische motorfietsen. Tijdens de koffie- en lunchstops worden ze weer bijgeladen en je passeert met de routes uiteraard ook (snel)laadpunten, zodat je er tot wel meer dan 400km per dag mee kunt rijden. Heb jij ooit boven op een berg gestaan met een bijna lege benzinetank? Dat is bepaald geen pretje. Met een elektrische motor is dat geen probleem. Ze laden zich op als je naar beneden rijdt! Natuurlijk zal het tijdens deze reis wel eens passen en meten worden. Wellicht moeten we ook een enkele keer van de route afwijken voor een snellaadpunt, maar dat is juist de uitdaging van deze reis. We laten gezamenlijk zien dat het kan!

  Dagroute 1: Deurne - Cleebourg | 483 km

  De reis start bij ons hoofdkantoor in Deurne. Daar rijd je met je eigen Energica heen of haal je de gehuurde Energica op. Vanaf Deurne rijd je dan in tien dagen naar de fabriek van Energica in Modena. Onderweg rijd je door de schitterende Alpen en Dolomieten heen. Je verblijft in uitstekende hotels waar je motor weer bijgeladen kan worden. De routes zelf zijn afgestemd op beschikbare oplaadpunten onderweg. De eerste dagen rijd je over prachtige wegen door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië.

  De eerste dagroute brengt je via leuke en uitdagende wegen naar hotel Le Cleebourg in de Noord Vogezen. Een mooie inkomer om aan je motor te wennen in de heuvels en bergen. Onderweg zijn ruim voldoende laadpunten geselecteerd om je motor tijdens de rit op te kunnen laden. De route is zo gepland dat je perfect tijdens de koffiestops en lunchstops je motor kunt opladen. De route leid je een groot deel door het Pfalzerland heen, waar de bochten elkaar heerlijk opvolgen. Je slaapt net over de grens in Frankrijk in een fijn en luxe hotel met oplaadmogelijkheid.

  Dagroute 2: Cleebourg - Bad Waldsee | 388 km

  De tweede dag gaat naar Bad Waldsee. Je begint het eerste deel van de route door de Noord Vogezen om daarna een stuk van het Elzas gebied mee te pakken. In het plaatsje Rhinau ga je de grens met Duitsland weer over. Een paar kilometer later kom je aan bij een snellader, om je motor in no-time weer vol met stroom te krijgen. Na de laadstop zit je direct in het Zwarte Woud om van het prachtige bochtige gebied te genieten. Voor de rest van de dag zijn de mooiste stuurwegen uitgestippeld, zodat je helemaal één kunt worden met je Energica. Op het eind van de dag kom je na een mooie rit in Bad Waldsee aan om daar van de Duitse keuken te genieten. Logischerwijs kun je de motor opladen bij het hotel, zodat je motor en jij de volgende dag fris aan de route naar Italië kunnen beginnen.   

  Dagroute 3: Bad Waldsee met Timmelsjoch naar Arabba | 460 km

  Vandaag op naar de Italiaans Dolomieten! Met louter kleine stuurwegen vervolg je de route, eerst naar de Allgau. Daar nog even aan de lader om zeker te weten dat je de volgende lader over de Timmelsjoch weet te halen. Daarna steek je dus door naar Oostenrijk om de eerste echte bergen te gaan bedwingen met je elektrische monster. De eerste pas in Oostenrijk is de Hahntenjoch, een grillige pas waar je fantastisch door de hoge bergen slingert. Na de Hahntenjoch is het tijd voor de Timmelsjoch gedeeltelijk op Oostenrijks en gedeeltelijk op Italiaans grondgebied. Tijdens deze pas passeer je de grens van ruim 2.000m hoogte. Nog even snel een keer laden om daarna de Dolomieten op te zoeken met de twee mega passen de Sella en de Pordoi. Dit zijn beide passen met haarspeld naar haarspeld, waar je gewoon met je elektrische motor overheen rijdt. Gaaf! Na een lange dag kom je bij het luxe hotel in Arabba uit. Waar zwembad en sauna`s gratis te gebruiken zijn, ook het eten is zeer uitgebreid en o zo heerlijk. Hier verblijf je twee nachten om extra van de omgeving te kunnen genieten. 

  Dagroute 4: Rondrit Dolomieten met Passo Sella, Gardena en de Pordoi | 121 km

  Je rijdt vandaag een prachtige rondrit door de Dolomieten. Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor de rondrit die je precies op één accu kunt rijden zonder te hoeven laden onderweg. Hierbij kom je onder andere over de Passo Pordoi, Passo Sella, Passo Gardena en de Passo Giau. Deze schitterende passen met ontelbaar veel bochten en goed asfalt, bieden schitterende uitzichten op de omgeving. Op de top van de Passo Sella op 2.218m hoogte kun je genieten van een lekkere cappuccino. Nog niet zo lang geleden was deze pas elke woensdag in juli en augustus een groot deel van de dag gesloten voor verkeer met een verbrandingsmotor. Nog een reden waarom de elektrische motor de toekomst is! Ook de Passo Gardena en de Passo Giau zijn van grote schoonheid, met uitzichten die je alleen in de Dolomieten te zien krijgt. Enorme puntige toppen van een bros gesteente die samen een magnifieke bergenreeks vormen. Jij rijdt hier gewoon lekker met je Energica doorheen! Op het eind van de rit eindig je wederom in het hotel in Arabba, waar je dan nog tijd genoeg hebt voor een overheerlijke duik in het zwembad.  

  Dagroute 5: Arabba - Carpi | 347 km

  De route loopt vandaag naar Carpi, richting de fabriek van Energica. Het is een stevige route, maar het stuk door de Povlakte is zeer vlot te rijden. Je begint de dag met de Passo Pordoi deze pas is inmiddels bij je bekend en geen straf om nog een keer te rijden. Bij Trente rijd je een fantastische weg omhoog naar een skidorp. Deze weg alleen al heeft 37 haarspeldbochten, maak je borst maar nat. Hierna rijd je over de mooiste wegen bovenlangs het Gardameer. De wegen die hier zijn geselecteerd zijn niet zo toeristisch, maar wel van de hoogste schoonheid. Tijdens de route zijn ook genoeg laadstations te vinden, zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken om een lege accu. De laatste ±80km rijd je over de 'Povlakte' vooral snelwegen naar Carpi. Het hotel beschikt over alle luxe die je verwacht van een goed hotel in Italië. Ben je vroeg binnen, dan schaad een bezoekje aan de prachtig culturele stadje Carpi zeker niet.

  Dagroute 6: Energica fabriekstour / rustdag | 40 km

  Na een lekker Italiaans ontbijt rijd je in ±20km naar de fabriek van Energica toe een paar kilometer van de fabriek. Hier krijg je in de ochtend een presentatie en een rondleiding door de fabriek. In het museum krijg je uitleg over de (race)historie van Energica. Er wordt ook verteld over het gebruik van 3D-geprinte en gefreesde onderdelen. Het moederbedrijf CRP Group levert aan Formule 1 en andere (auto)fabrikanten. Natuurlijk zul je de toepassing daarvan zien in de motoren van Energica tijdens de verdere rondleiding door de fabriek. Er wordt afgesloten met een Italiaanse lunch. Het tweede dagdeel kun je zelf inplannen, wil je de stad intrekken om deze verder te ontdekken of lekker in het hotel luieren. Je zit ook op maar 40km van Bologna een nog indrukwekkendere stad waar je ideaal een paar uurtjes rond kunt neuzen. In de avond kun je wederom heerlijk dineren onder het genot van een lokaal wijntje. Tijdens het dineren kan je met je mede reisgenoten gezellig bijkletsen over de rondleiding door de fabriek. Waar ze jouw Energica gemaakt hebben.

  Dagroute 7: Carpi via Gardameer naar Arabba | 354 km

  Na het bezoek aan de fabriek rijd je terug naar de Dolomieten. Het eerste stuk pak je de snelweg om de ‘Povlakte’ snel te doorkruizen. De route loopt vandaag direct langs het Gardameer. Dit levert meerdere prachtige fotomomenten op met de weerkaatsing van de bergen en de zon in het water. Na het Gardameer ga je de bergen van de Dolomieten weer in. Zo kun je nog een keer genieten van dit prachtige gebied dat grossiert in haarspeldbochten, lekker stuurwerk en fenomenale uitzichten. Als je bergafwaarts rijdt, merk je duidelijk de voordelen van elektrisch rijden. Je remt af, zodra je het gas loslaat en laad de motor op. Het ideale van een elektrische motor wat in de bergen extra naar voren komt. Richting het hotel in Arabba passeer je wederom een aantal grote passen. Dit gaat nu zo makkelijk na al deze kilometers ervaring en kennis van hoe de motor reageert, dat je er geen genoeg van kan krijgen!

  Dagroute 8: Arabba - Gotzis | 401 km

  Vandaag een prachtige route van ±400km over een aantal bekende passen naar Oostenrijk. Geniet van deze krachtige stille motor door de machtige bergen van Oostenrijk. Eerst nog de Passo Compolongo direct uit het hotel even later nog de Passo delle Erbe een schitterende pas met prachtige vergezichten. Dit is tevens de laatste pas door de Dolomieten. Na deze pas zijn er ook genoeg plekken om de motor vol te laden onder het genot van een kopje koffie. Na het bakje koffie is het doorrijden naar de Timmelsjoch en de Hahntenjoch nu van de andere kant. Je rijdt hier het Vorarlberg binnen om van de brede Oostenrijkse wegen te genieten. De weg door Lech is met je motor heerlijk te rijden vooral de weg er naar toe. Het eindpunt van vandaag: Hotel Am Garnmarkt. De motor kan in de garage en aan de stekker voor een volle accu de volgende dag.

  Dagroute 9: Gotzis - Zwarte Woud | 365 km

  Vandaag op naar het Zwarte Woud. Je rijdt al snel via Bregenz Duitsland binnen. De route gaat verder over mooie, brede bochtige wegen naar het Zwarte Woud. Met genoeg laadpunten onderweg is het eenvoudig te plannen om de ±365km zonder enige problemen en met een sterke accu te rijden. Door je sterk verbeterde gevoel met de motor rijd het al een stuk makkelijker en leuker met je stille motor door de bochten. Het hotel ligt aan de rand van het Zwarte Woud in de buurt van Ettenheim.  Het hotel daar heeft een eigen restaurant en dat is te merken. Uitmuntend dit diner! Dit is het laatste avondmaal met de groep en kun je het nog even gezellig maken met een paar drankjes.

  Dagroute 10: Zwarte Woud - Deurne / thuis | 591 km

  Rijd je door het Zwarte Woud over de Schwarzwalderhochstraße. Vergeet niet om regelmatig van de prachtige uitzichten te genieten. Vervolgens rijd je een klein stukje door Frankrijk richting Kaiserslautern over de B48. De laatste schitterende bochten hier lijken wel een circuit. Dan volgt het laatste stuk richting Nederland. De mensen met een eigen Energica kunnen de snelste route naar huis nemen en degene die een motor gehuurd hebben wordt verzocht de motor in Deurne weer af te leveren. We hopen dat je nog vaak zult terugdenken aan deze unieke groepsreis naar de Energicafabriek met uitsluitend volledig elektrische Energica motoren. Kun je het jezelf al voorstellen, dat over een aantal jaren alle reizen elektrische gaan zijn? Wij ook niet meer het geeft in ieder geval wel een compleet andere dimensie aan het motorrijden.

  Electric Motorcycles rijdt met deze reis mee als reisbegeleiding. We zullen dagelijks de routes toelichten en de bezienswaardigheden aanwijzen. Als het nodig is verlenen we ondersteuning bij pech, zoals een lekke band.

  Heb je zelf geen Energica, maar wil je wel heel graag mee? Dit kan! Je kan via Electric Motorcycles een Energica huren voor deze reis. Wil je graag mee op deze reis met een gehuurde motor, dan kun je dit in tekst aangeven in stap 4 van de boeking. Je hebt dan de keuze uit een Energica Eva of EsseEsse9. De huurkosten voor een motor tijdens deze reis bedragen: € 999,00.

  Data en prijzen

  vrijdag 3 t/m zondag 12 september 2021

  Vrijdag 03 september -  Zondag 12 september 2021

  Prijs op basis van 10 dagen

  € 1.699,00

  Duopassagier

  € 1.559,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 299,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Jos Gunsing

  Geweldige reis!! Tevoren was bekend dat voor het eerst met 8-en tegelijk op pad gaan met elektrische motoren regelmatig pionieren zou worden en dat werd het ook. De eerste dag ware...

  Roelof Veldhuis

  Soms doe je impulsief de goede dingen, het boeken van deze bijzondere fabrieksreis schaar ik daar zeker onder. In deze 10 dagen heb ik de Energica Eva die aan mij was toevertrouwd ...

  Peter van der Meer

  Geweldige reis met enkele uitdagingen. Maar het feit dat dit de eerste keer was dat er met elektrische motoren zo ver gereden is geeft een fantastisch gevoel.

  Fred de Weert

  Erg leuke reis op een fantastische motor, de Energica Eva. Dit bleek echt de ultieme manier om te ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Waanzinnige acceleratie, niet schakele...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.